Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 1 valandų, Mode2 pranešimas:

Tu poligonu uztenka nauju nebereikia. Kai zmones iskele del gamyklos ar gelezinkelio, kelio yra kuriama pridetine verte, darbo vienos nauda visiems. Dabar reik investuot i dronus, ismaniasias technologijas, o tie poligonaijau praeitis. Vanecueloj jokie poligonai, tankai negelbejo, subombardavo ir viskas.

Žiūrėk tu nuomone be abejo gali išsakyt, bet aš galiu pasirinkti kurios nuomonės klausyti. Tai ar tavo žmogaus iš kažkur kalbančio apie poligonų reikalingumą, ar kariuomenės atstovų, kurie atstovauja kariuomenės pusę ir pasako ar jiems reikia ir ko reikia ir kodėl reikia, kodėl ištikrųjų ir šiaip aišku ir natūraliai, kariuomenės tikslas yra būti pasiruošusiems ginti. Tai va taip. 

Paskelbta

prieš valandą, AG Paulius pranešimas:

O gal pažiūrėkim kritiškai į poligono klausimą ar jo reikia ar nereikia ir kokia gali būti kita jo reikšmė 

Strategiskai ,ten yra tokia siaura vieta .Kuria atkirtusi ru  uzblokuotu visa tiekima i pabaltijo salis .Tai galima fortifikacijas visokias statyti..(dabar ten autostrada su grioviais ir tvorom ,neblogai atrodo)

O jie nusaus du zuikius ir pastoviai ten bus ir fortifikacija (baraka) pastatys . Siulot nieko nedaryt  ...   ar daryt  kazka  (dar nepuola)

Paskelbta

Atsidarykit žemėlapį, pažiūrėkit į bulbašijos pusę ir turėtų būti aišku, kodėl ten reikia poligono.

Keltis iš namų niekam nemalonu, bet teisingos kompensacijos turėtų numalšint aistras.

Paskelbta

Atidarykim žemėlapį.

Mano nuomonė tokia, tiesiok inžinerinė.

Gudų poligonas randasi Černuški, šalia Raigardo (prie Druskininkų).

Tiltai per Nemuną yra Merkinėje, Druskininkuose, Gardine. Taigi Kapčiamiestis lieka visai užkampį, jiems ten net ne prie ko į tą pusę žiūrėt. O tiesiausias kelias Į Karaliaučių tai per Balstogę.

O be to poligonas tai ne gynybinis objektas, o treniruotėms skirtas, galima rasti vietos ir kitur, kur nėra tiek gamtos paminklų, na ir gal mažiau gyventojų.

Už Kapčiamiesčio sengirės išsaugojimą!

zemelapis.bmp

Paskelbta
prieš 21 minutes , Inžinierius pranešimas:

Atidarykim žemėlapį.

Tiltai per Nemuną yra Merkinėje, Druskininkuose, Gardine. Taigi Kapčiamiestis lieka visai užkampį, jiems ten net ne prie ko į tą pusę žiūrėt. O tiesiausias kelias Į Karaliaučių tai per Balstogę.

O be to poligonas tai ne gynybinis objektas, o treniruotėms skirtas, galima rasti vietos ir kitur, kur nėra tiek gamtos paminklų, na ir gal mažiau gyventojų.

zemelapis.bmp 2 MB · 1 atsisiuntimas

Dėl strateginės reišksmes ginant suvalku kolidoriu. Manau daugiau pardaviminis akcentas, dėl ko būtent kapciamiestis. O ką gudriau sugalvosi.
Manau išsirinko kapciamiesti, nes mažiausiai privačių sklypų, sodybų. Nesivaizduoju, kur dar galėtų būti 15000ha plotas poligonui su tokiu mažų gyventojų tankiu. 

Paskelbta
Prieš 1 valandų, Inžinierius pranešimas:

Atidarykim žemėlapį.

zemelapis.bmp 2 MB · 3 atsisiuntimai

Tai kalba ėjo ir eina apie parinktas vietas, kurių buvo per Lietuvą 8 ar 9. Žiūrint į betkokį žemėlapį kuris nurodo suvalkų koridoriu, jis yra čia per sieną su Lenkija. Grįžtant prie tų kitų vietų, jos bet kokiu atveju toli nuo šito taško… Niekas tavo girių neliečia ir papildomai nelies, kiek jos jau yra prapjautos…

IMG_2868.jpeg

Paskelbta
Prieš 3 valandas, Inžinierius pranešimas:

Atidarykim žemėlapį.

zemelapis.bmp 2 MB · 4 atsisiuntimai

Pamiršai paminėt, kad tie keliai iki mūsų sienos tam kampe pas juos nutiesti tik grybautojų patogumui. 

Paskelbta

Aš noriu poaklaust prie ko čia poligonas mokymuisi ir suvalkų koridoriaus gynyba?

Jei gynyba tai statom Kasčiūno dantis, kasam griovius ir betonuojam įtvirtinimus.

O jei su tanketėm pasivėžint tai galima ir apie Turniškes, nebūtinai draustiniuose.

Paskelbta

Vyksta pratybos anapus sienos, tai pas mus irgi tuo pačiu metu vyks, tai tikimybė orkams pasiklysti sumažėja smarkiai. Nes jų pusėj visos sąlygos jau yra. Ir noras artimiausiu metu tikrai nedings. 

Paskelbta
prieš 7 minutes , Inžinierius pranešimas:

Aš noriu poaklaust prie ko čia poligonas mokymuisi ir suvalkų koridoriaus gynyba?

Jei gynyba tai statom Kasčiūno dantis, kasam griovius ir betonuojam įtvirtinimus.

O jei su tanketėm pasivėžint tai galima ir apie Turniškes, nebūtinai draustiniuose.

Čia tam, kad pajėgumai būtų visada ten sutelkti ir nereikėtų permetimui kelių valandų/dienų. 

Treniruosis, pažins vietovę, privarys technikos ir karių, o vėliau gal bus ir numatyta iškast griovius ir statyt barjerus.  

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Inžinierius pranešimas:

Poligonai nėra skirti tik treniruotėms. Jų nauda yra gerokai platesnė – tiek karinė, tiek strateginė, tiek civilinė.

Pagrindiniai poligonų tikslai

1. Karinis rengimas (akivaizdžiausias, bet ne vienintelis)

• Karių ir padalinių taktinis, techninis ir kovinis rengimas.
  • Bendros pratybos (su sąjungininkais, NATO).
  • Naujos ginkluotės ir taktikos išbandymas realiomis sąlygomis.

2. Parengtis realioms krizėms

• Poligonai leidžia nuolat palaikyti kovinę parengtį.
  • Greitas perėjimas nuo mokymų prie realios gynybos, jei kyla grėsmė.
  • Galimybė iš anksto „pažinti vietovę“ – reljefą, kelius, logistiką.

3. Atgrasymas

• Aktyvūs poligonai siunčia signalą, kad valstybė:
    • turi veikiančias pajėgas,
    • nuolat treniruojasi,
    • yra pasirengusi gintis.
  •  
  • Ypač svarbu pasienio regionuose.

4. Infrastruktūros ir logistikos mazgai

• Poligonai dažnai turi:
    • sandėlius,
    • remonto bazes,
    • ryšių infrastruktūrą,
    • aerodromus ar nusileidimo aikšteles.
  •  
  • Krizės metu jie gali tapti operacinėmis bazėmis, ne tik treniruočių vietomis.

5. Sąjungininkų integracija

• Vietos, kur realiai vyksta NATO pajėgų dislokavimas.
  • Leidžia greičiau priimti pastiprinimą konflikto atveju.

6. Civilinė ir mokslinė nauda

• Ekonominė nauda regionams (darbo vietos, paslaugos).
  • Kartais – moksliniai tyrimai, testavimai, technologijų vystymas.
  • Gamtos apsauga (paradoksalu, bet dalis poligonų tampa saugomomis teritorijomis dėl ribotos civilinės veiklos).

Apibendrinimas

👉 Poligonai = treniruotės + parengtis + atgrasymas + infrastruktūra + sąjungininkų priėmimas.

Jei norite, galiu paaiškinti:

• kaip poligonai naudojami karo metu,
  • skirtumus tarp mokymo poligono ir operacinės bazės,
  • arba pateikti Lietuvos poligonų pavyzdžius.

Gali pratęs pokalbį, plačiau papasakos…

Paskelbta

Ir kam taip garsiai šaukti (didelėmis raidėmis), aš nieko prieš poligonus, pasiimkit pas save į Ukmergę (sujungt galima su Pabrade) ir Vilnius arčiau bus apgintas, ir siena taip pat netoli.

Susikeiskit su Kapčiamiesčiu. Ar mintis tokia, jei toliau nuo mano namo tai man neskauda.

Paskelbta
prieš 13 minutes , Inžinierius pranešimas:

Ir kam taip garsiai šaukti (didelėmis raidėmis), aš nieko prieš poligonus, pasiimkit pas save į Ukmergę (sujungt galima su Pabrade) ir Vilnius arčiau bus apgintas, ir siena taip pat netoli.

Susikeiskit su Kapčiamiesčiu. Ar mintis tokia, jei toliau nuo mano namo tai man neskauda.

Kaip chat atrašė taip nukopinau, pretenzijos jam. Apie Ukmergę čia 

https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/miske-salia-ukmerges-svarbi-karine-infrastruktura-i-viesuma-jau-iskilo-tai-patvirtinantys-dokumentai-95642727

ir labai netoli nuo manęs…

Paskelbta

Tai kad mes ukmergiskiai turim pasonej ruklos poligona, desantiniai lektuvai virs galvos suka kas met. O tarybiniais laikais turejom raketine baze. Kurios pastatai dar islike. Ir nieko cia baisaus. Tai jei kapciamiestis nori but bulbalandijos dalim, ar ieit i kaliningrado sriti tai gali skelbt referenduma.

Paskelbta

Kadangi rukla netoli tai pas mane kaime kiekvienais metais buna karines pratybos. Blokpostai aisku kad kelia siokiu tokiu nepatogumu judant su zemes ukio technika. Taciau dabartiniam kontekste viskas suprantama. 
Be to kariai disciplinuoti ir labai tvarkingi. Jų technika juda mūsų keliais ir lauko keliukais. Daznai net stovi prie mano kiemo o kariai pasipraso savo miegmaišius pasikloti ant mano vejos. Ir visda po saves sutvarko, nepamatysi nei šiukšles nei veziu paliktu. I paselius niekada net nevažiuoja.  
Daugiau zalos pridaro elektrikai, brakonieriai, grybautojai.  

Paskelbta

Pabandom pajungti paprastą kritinį mąstymą.Buvo ieškoma teritorija poligonui.Keli variantai buvo.Kam tų kelių variantų,jei šis strateginės reikšmės?Vadinas jis vienas teisingas,kam kitų?Toliau.Poligonų mes turim krūvą,gal tik esnčius reik kažkiek patobulint?Tarybiniais laikais,(iškart sakau kad jų nedievinu,kad nekiltų bereikalingų patriotizmo protrūkių),jų užteko,netgi ruošiant kontingentą Afganistano karui,(Gaižiūnai).Kiek kareivinių suniokota,Kalvarija,oro desanto pulkas,Marijampolė,pulkas,Alytus,tas pats,Kaunas,Prienai.Dabar ten dislokuojami BATALIONAI,ir  tai ne visur,ir jiems vietos maža.Nepykit,ar ant tiek naivu,ar tikrai smegenėlės žuvę?Gero vakaro.

P.s,Marijampolės kareivinės paveldas,(nugriauta dalis),Kalvarija,apleista viskas.

Paskelbta
prieš 8 minutes , agronoms pranešimas:

Pabandom pajungti paprastą kritinį mąstymą.Buvo ieškoma teritorija poligonui.Keli variantai buvo.Kam tų kelių variantų,jei šis strateginės reikšmės?Vadinas jis vienas teisingas,kam kitų?Toliau.Poligonų mes turim krūvą,gal tik esnčius reik kažkiek patobulint?Tarybiniais laikais,(iškart sakau kad jų nedievinu,kad nekiltų bereikalingų patriotizmo protrūkių),jų užteko,netgi ruošiant kontingentą Afganistano karui,(Gaižiūnai).Kiek kareivinių suniokota,Kalvarija,oro desanto pulkas,Marijampolė,pulkas,Alytus,tas pats,Kaunas,Prienai.Dabar ten dislokuojami BATALIONAI,ir  tai ne visur,ir jiems vietos maža.Nepykit,ar ant tiek naivu,ar tikrai smegenėlės žuvę?Gero vakaro.

Kur link suki?

Paskelbta
Prieš 2 valandas, agronoms pranešimas:

P.s,Marijampolės kareivinės paveldas,(nugriauta dalis),Kalvarija,apleista viskas.

Grynai kai orlauskas pavarai... Ir dar lygini sovietų mėsos ruošimą su Nato... 

Paskelbta

Politikoje niekada neieškokite logikos, nors ir kaip mūsų politinis dumblas norėtų pasirodyti protingas ir dirbantis Lietuvos žmonėms, bet ne visada taip būna. Mano vertinimu, poligonas yra struktūrinis elementas, kuris gali būti susietas su Baltijos regiono fortifikacija ir pasirengimu. Kariai negali tiesiog  atvykti ir apsistoti miškuose – vis tiek reikia ir pratyboms erdvės, ir karinės infrastruktūros.

Pamenate, kai buvo kalbama, kad Estija rengia bunkerius, Latvija ir Lietuva planuoja ar jau mina pasienio ruožus, kasa apkasus ir t. t. Poligonas, manau, gali būti strategiškai svarbioje vietoje kaip naujas fortifikacijos elementas.

Jei bus karas, tai tikrai ne Lietuvos su Rusija. Karas bus tarp Vakarų koalicijos ir Rytų koalicijos, o mes esame pirmoji fronto linija.

Paskelbta
Prieš 13 valandų, agronoms pranešimas:

O tai jūs bent bandėt įsiklausyti kas yra sakoma iš kariuomenės, kariuomenės vado tarkim? Paskutinis susitikimas su gyventojais 2.15 valandos, ten buvo kalbėta apie esamus, turimus poligonus ir jų galimybes, apie mūsų karius, Vokietijos ir Amerikos. Ar čia tik jūsų pusė moka loginį mąstymą savaip paleisti? 

Paskelbta
prieš 4 minutes , AG Paulius pranešimas:

Politikoje niekada neieškokite logikos, nors ir kaip mūsų politinis dumblas norėtų pasirodyti protingas ir dirbantis Lietuvos žmonėms, bet ne visada taip būna. Mano vertinimu, poligonas yra struktūrinis elementas, kuris gali būti susietas su Baltijos regiono fortifikacija ir pasirengimu. Kariai negali tiesiog  atvykti ir apsistoti miškuose – vis tiek reikia ir pratyboms erdvės, ir karinės infrastruktūros.

Pamenate, kai buvo kalbama, kad Estija rengia bunkerius, Latvija ir Lietuva planuoja ar jau mina pasienio ruožus, kasa apkasus ir t. t. Poligonas, manau, gali būti strategiškai svarbioje vietoje kaip naujas fortifikacijos elementas.

Jei bus karas, tai tikrai ne Lietuvos su Rusija. Karas bus tarp Vakarų koalicijos ir Rytų koalicijos, o mes esame pirmoji fronto linija.

Apie tai iš kariuomenės vado ir buvo kalbėta, kad taip jis bus naudojamas ir tam…

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...