Jump to content

AG Paulius

Nariai
  • Pranešimai

    1688
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    12

Visas nario AG Paulius paskelbtas turinys

  1. Šiandien gali fiksuoti tik formulė o galutinė kaina priklausys nuo matiff - tavo fiksuota formulė kažkada. Bet vistiek tau bus įdomu prie kokio matiff fiksavai kaina.
  2. Matau nesupratai, ką norėjau pasakyti, aš darau kontraktus, fiksuodamas kaina - formulė. Sutartyje yra pateikiama galutinė kaina, aš noriu matyti kokia buvo matiff kaina fiksavimo metu
  3. Taip pat atkreipkite dėmesį į pasirašomas grūdų pardavimo sutartis, ar pastebėjote, kad nė vienoje sutartyje nėra nurodoma sutarties sudarymo metu esačio matiff vertė ? pateikiama galutinė kainą minus formulė, tai nuo ko tą minusą padaro ? Analizuodamas sutartis pastebėjau, kad darant daugiau kontraktų sunku pasakyti kokią kaina tuo metu buvo nes kai keičiais formulių dydžiai pasidaro nebeaišku kuris kontraktas gavosi pelningesnis, nes matif kainos pokytis sutartyse neatsispindi. Vėl prieikime pie išvados viskas daroma tam, kad ūkininkas kuo mažiau susigaudytų, ir nebūtų dokumentuose pateiktas kainų skirtumas kurį įmonės pasiima per formulę.
  4. Matau problemą kainos skaidrume, kai matiff kaina ne visada lemia tai, kad ūkininkas gaus maksimalią vertę į rankas. Šioje stebuklų karalystėje yra formulės, klasės, aliejingumo procentuotes ir kitas išvestinės, kurios dar skiriasi nuo supirkimo punktų vietos. Žodžiu įmones veikia kaip nori skaldyk ir valdyk principu. Kilo idėja jei sukurti ūkininkams matiff kainos stebėjimo aplinką. Kuri būtų iš principo kitokia, leidžianti patiems dalintis informacija kuris elevatorius kokia formulę taiko. Dažnu atveju visi ūkininkai skambina vadybininkui ir klausia kokia šiandien kainą arba formulė o čia būtų viskas aišku patys didintume įmonių skaidrumą kainos atžvilgiu. Įdomi Jūsų nuomone ką manote ?
  5. Sėkla ir individualūs dalykai perkami, visą kitą kompetencijos
  6. Veislė, dirvožemis, augalų tankis, planuojamas derliaus keikis, orai, individualūs sprendimai.
  7. Skatina ūkininką investuoti daugiau. Logiška daugiau trąšų, pesticidų, mikroelementų, daugiau į kreditą ima. Ir jei pasiseks bus extra. O jei ne ūkininkui 2 klasė o įmonei didesnės pajamos.
  8. Gali dirbti kaip nori grūdus parduosi pagal matiffa ir jų nustatytą formulę. Žodžiu esam monopolizuotos rinkos spąstuose.
  9. Apie įmonė pelną nekalbu visai, kalbu apie formulės dydžio pagrystumą.
  10. Formulės yra smegenų plovimas, jei dar nesupratote. Pradžioje siekiama padaryti, kad patys ūkininkai vežtu į uostą, logistika mokesčiai viskas ūkininko reikalai. Vėliau kai bus ūkininkai pripratinti vežti į uostą formulės dar ne tokias pamatysite. Jei matifas susvyruoja 5 EUR ūkininkas per ha gali uždirbti nuo 7 t. 35 EUR. Įmonės per formule nuo 1 t. pasiima -20 eu nuo betokios matif kainos kas bendrai nuo 7 tonų gaunasi -140 EUR.
  11. AG Paulius

    zieminis rapsas

    Išrauk rankom tą piktžolė jei tiek tik problemų
  12. AG Paulius

    Pieno kainos

    Iš konteksto turėjai suvokti, kad kalba eina apie mėnesio pajamas.
  13. AG Paulius

    Pieno kainos

    https://www.delfi.lt/verslas/mano-eurai/lietuviskus-atlyginimus-palygino-su-vokiskais-per-25-metus-skirtumas-tirpo-taciau-vytis-vis-sunkiau-86176529 Pažiūrėk tik į tai kaip keitėsi VDU jei prieš 20 metu užteko 200 EUR pragyvenimui tai 5 karvutės nesunkiai sugeneruodavo 300 - 400 EUR pajamų.
  14. AG Paulius

    Pieno kainos

    Atsakyk į klausimą kodėl prieš 20 metų apsimokėjo laikyti 5 karves o šiandien nebeapsimoka laikyti 30 karvių. ?
  15. AG Paulius

    Pieno kainos

    Ne tik demografinė padėtis bet ir geopolitinė situacija mus nubloškia į ekonomikos paraštes. Pramonė nyksta jau 30 metų konkurencingumas prarastas visose srityse. Šalies interesus ginančios politikos nėra. Užienio kapitalo pritraukimui seniausiai Marijos žemės įvaizdžio nebepakanka. Armonaite kaip nutrūkusi laksto po pasauli investicijų ieškodama, ir kokie rezultatai ? ateinantis laikotarpis iki 2030 metų bus sunkus. Sunkus visomis prasmėmis. įžengiame į laikotarpį kurio nesame savo gyvenime turėję. Nestabilumas geopolitinėje erdvėje, ekonimiai svyravimai, augantys gamybiniai kaštai, kylantys mokeščiai, nykstantys verslai, emigruojantys piliečiai.
  16. AG Paulius

    Pieno kainos

    Galiu ir dar kartą pakartoti, kad vyksta natūrali kartų kaita, kuri įtakoja šio verslo restruktūrizaciją. Smulkieji nyksta be perspektyvos o stambieji auga. Nereikia čia iliuzijų. O jei tiesa nepriimtina galima savo versiją susigalvoti.
  17. AG Paulius

    Pieno kainos

    Aš nebijau pripažinti, kad tokia realybė. Įdomu tai, kad labai kažkaip skaudžiai visi tiesa priima, gal per stipriai pripratę prie saldaus melo.
  18. AG Paulius

    Pieno kainos

    Taip ir bus, bet niekas apie tai negalvoja gyvenam šią dieną.
  19. AG Paulius

    Pieno kainos

    Ir ką ? verslui visiškai nusispjauti ant smulkių gamintojų. Yra vienas žymus pieninės vadovas viešai pasakęs geriau, kad ir nebūtų tų mažų gamintojų mažiau, būtų problemų ir nepasitenkinimo pieno kaina. Toks požiūris gimdo veiksmus. Ministerija vaidina kad kažką bando padaryti, nes čia nėra variantų. Arba įstatyminė intervencija į verslų veiklą arba lėta sekoriaus agonija.
  20. AG Paulius

    Pieno kainos

    Gali būti čia neturiu ką daugiau pridurti, nuoširdžiai linkiu sėkmės.
  21. AG Paulius

    Pieno kainos

    Būtent ir toliau fantazijų pasaulyje gyvenkite apsupti savų "specialistų".
  22. AG Paulius

    Deklaravimas

    Atgaline data
  23. AG Paulius

    Deklaravimas

    jei dirbo matyt pavyko ne iš vieno girdžiu kad dėl kelių arų prasidėjo bėdos. įpatingai kas labai tiksliai susideklaravo. Net patikrinus Shape failus kas deklaruotas ir ką jie atiduoda, dažniausiai nuo lauko trūksta apie arą kartais nepilnai aro žemės. įdomiai aiškina kad tai skaičių apvalinimo klaida.
  24. AG Paulius

    Pieno kainos

    Prašau 50 mln. jūsų pinigų keliauja į Latvija nes ten arčiau estijos pienas, o Lietuvos rinka jau išmelžta pasak Bartašiaus. Gaila man pieno gamintojų bet iš kitos pusės taip ir turi būti. Perspektyvos aiškios. https://www.delfi.lt/verslas/verslas/bertasius-apie-istorine-vilvi-group-investicija-latvija-pasirinko-del-triju-priezasciu-96075119
  25. AG Paulius

    avizu auginimas

    Sėkmingai sudygę gali taip pat sėkmingai nušalti. Jei nėra sniego ir šviečia saulė tai dar nereiškia, kad jau pavasaris.
×
×
  • Create New...