Planetarke Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Man tai kliūna požiūris, kad žemės nuoma turi laipsniškai kilti, nes viskas kyla. Mokėti 300-350 eurų nuomą tai galima už žemę, kurios balas ne mažiau 60-65, ir dar kasmet sėti kviečius, nes dabartinėm kainom jei įdeti į ha 3 tonas kviečių ir dar 3 tonas reikia atiduoti nuomai, tai turi kulti mažiausiai 7-8-9-10 kad kažkokį pliusą turėti. Apie nma nekalbu, nes klimato išdaigos tą tonažą kasmet pamažina. Žemės kaina kyla, tai nauda savininkui. Grūdų kaina per paskutinius 3 metus laipsniškai krenta. Nelabai suprantu, kokius nuostolius patiria savininkas, jei jam nereikia jokių išlaidų dengti, bet kaina vistiek turi kilti. Suprantu jei nuomoji ekskavatoriu, ir nuoma kyla, nes kasimo paslaugos kaina kyla irgi pastoviai. Tai penla daliniesi. Dabar visas gaunamas penlas iš žemės pastoviai krenta žemyn. As pilnai suprantu, kad ūkis iš savo nuosavos žemės dengia nuomojamas, kai moka tuos 300-350. Bet ar čia logiška, jei turi iš vieno lauko nešti pelno dalį kitam dengti? sermonielis, Gintas., Remse and 2 others 5
dariius 30 Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 cia visas verslo planas surasytas ir jo sekme tik del to , kad konkurencija maza. Na aisku ir moraliniai dalykai zemumose, nes cia tik pinigai uz kuriuos sazines, pagarbos, reputacijos nenupirksi. Gintas. 1
nierkac Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Prieš 3 valandas, Andriusfeat pranešimas: Mokat ne rinkos kainas. 300 yra mistika, stebukladarystės menas, dirbat tik tam kad dirbtumėte. Turiu apie 120 ha nuomojamos, vidurkis nuomos priartėjo prie 100 eur/ha. Boniteto balas 35-65. Kai kažkas užsiprašo virš 100, pradedu stumt durnių, tai derlius prastas tai dar kažkas, kol galiausiai išvis nemoku, taip stumiu kol savininkui trūksta kantrybė ir atsiima sklypą, kantriausias yra 6 metai, kol kas iš jo jokių žinių, man gerai nereik nuomos mokėt, bet yra kur ir po tris metus esu nemokėjęs. tokie kai paskambina su reikalavimu apsimokėt, paprašau parduot man sklypą, kai kas sutinka, jei nesutinka, po kelių pokalbių dėl pardavimo nesutikus pasiunčiu ant trijų raidžių, ir nusiperku kitoj vietoj sklypą kad kompensuotis atsiimtą sklypą, šita sistema dirbdamas turiu iki 80 proc nuosavos ŽEMĖS...turiu pažįstamą kuris sako kaip tu viską spėji, sakau ateik padirbėt parodysiu, po kelių dienų ''pomačiaus'' jis sako tavo darbo tempo niekas nepatemptų. Patarčiau išlaidūnam ir palaidūnam pradėt galvom mąstyt, o ne šiknom. Nu čia proto bokštas,matyt ant NMA nepapuolei normal kad ne savo žemę deklaruoji,o kad siunti tai matyt neuzsisokai ant rimtesnio,tai nereiktų siuntinėti
Zilvis55 Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Prieš 5 valandas, Andriusfeat pranešimas: Mokat ne rinkos kainas. 300 yra mistika, stebukladarystės menas, dirbat tik tam kad dirbtumėte. Turiu apie 120 ha nuomojamos, vidurkis nuomos priartėjo prie 100 eur/ha. Boniteto balas 35-65. Kai kažkas užsiprašo virš 100, pradedu stumt durnių, tai derlius prastas tai dar kažkas, kol galiausiai išvis nemoku, taip stumiu kol savininkui trūksta kantrybė ir atsiima sklypą, kantriausias yra 6 metai, kol kas iš jo jokių žinių, man gerai nereik nuomos mokėt, bet yra kur ir po tris metus esu nemokėjęs. tokie kai paskambina su reikalavimu apsimokėt, paprašau parduot man sklypą, kai kas sutinka, jei nesutinka, po kelių pokalbių dėl pardavimo nesutikus pasiunčiu ant trijų raidžių, ir nusiperku kitoj vietoj sklypą kad kompensuotis atsiimtą sklypą, šita sistema dirbdamas turiu iki 80 proc nuosavos ŽEMĖS...turiu pažįstamą kuris sako kaip tu viską spėji, sakau ateik padirbėt parodysiu, po kelių dienų ''pomačiaus'' jis sako tavo darbo tempo niekas nepatemptų. Patarčiau išlaidūnam ir palaidūnam pradėt galvom mąstyt, o ne šiknom. Skaičiau ir nesupratau. Čia tu sarkastiškai bandei rašyt, juokaut ar kaip... Nes jei iš tikro taip darai - tai mažų mažiausia gėdingai elgiesi. prancius, Ukius_bulvinskis and nierkac 3
Burokėlis Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Kokia mano sėkmingo ūkininkavimo paslaptis? Tai va naktim einu pas kaimynus į garažus susirenku įrankius/kardanus parduodu ir va taip ūkininkauju Čia iš tos pačios serijos... Gintas. 1
Mode2 Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Prieš 6 valandas, Andriusfeat pranešimas: Mokat ne rinkos kainas. 300 yra mistika, stebukladarystės menas, dirbat tik tam kad dirbtumėte. Turiu apie 120 ha nuomojamos, vidurkis nuomos priartėjo prie 100 eur/ha. Boniteto balas 35-65. Kai kažkas užsiprašo virš 100, pradedu stumt durnių, tai derlius prastas tai dar kažkas, kol galiausiai išvis nemoku, taip stumiu kol savininkui trūksta kantrybė ir atsiima sklypą, kantriausias yra 6 metai, kol kas iš jo jokių žinių, man gerai nereik nuomos mokėt, bet yra kur ir po tris metus esu nemokėjęs. tokie kai paskambina su reikalavimu apsimokėt, paprašau parduot man sklypą, kai kas sutinka, jei nesutinka, po kelių pokalbių dėl pardavimo nesutikus pasiunčiu ant trijų raidžių, ir nusiperku kitoj vietoj sklypą kad kompensuotis atsiimtą sklypą, šita sistema dirbdamas turiu iki 80 proc nuosavos ŽEMĖS...turiu pažįstamą kuris sako kaip tu viską spėji, sakau ateik padirbėt parodysiu, po kelių dienų ''pomačiaus'' jis sako tavo darbo tempo niekas nepatemptų. Patarčiau išlaidūnam ir palaidūnam pradėt galvom mąstyt, o ne šiknom. Su tokiu poziuriu ilgai nepavaidinsi, viskam yra galas, greit tau bus kad tu nebeturesi is ko nuomuot ir prarasi savo nuosava zeme. Lazda turi du galus. Ukius_bulvinskis 1
runkuliss Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Prieš 2 valandas, Zilvis55 pranešimas: Skaičiau ir nesupratau. Čia tu sarkastiškai bandei rašyt, juokaut ar kaip... Nes jei iš tikro taip darai - tai mažų mažiausia gėdingai elgiesi. Pavyzdys apie kuri tyli ; nuvaziavau pas viena 10ha savininka nusipirkt siaudu (atidave uz dyka) sake tam isnuomavom tai 5metai laukiam pinigu .bet ten kelia tiese tai sako kad jis nuzvyravo mum uz nuoma . dar ten kazka padare tai tipo ir is tu nuomos pinigu zmogus parase matyt teisybe ,nes is zemes savininko asmeniskai taip girdejau .o tas ukininkas baisiai didelis ,ir dzipa dideli turi :))) Prieš 4 valandas, Planetarke pranešimas: Man tai kliūna požiūris, kad žemės nuoma turi laipsniškai kilti, nes viskas kyla. Mokėti 300-350 eurų nuomą tai galima už žemę, kurios balas ne mažiau 60-65, ir dar kasmet sėti kviečius, nes dabartinėm kainom jei įdeti į ha 3 tonas kviečių ir dar 3 tonas reikia atiduoti nuomai, tai turi kulti mažiausiai 7-8-9-10 kad kažkokį pliusą turėti.lį kitam dengti? O jei pieva ,tai is kur surinkt ta 350 ?
Bulvinykas Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Jūs klausykit ką porina naujasis (senasis) ministeris - ūkininkams reiks mažint taršą, kas reiškia naudot mažiau trąšų. Fosforo ir kalio mes ir taip naudojam tik tik balansui palaikyt arba dar ir mažiau, tai nelabai matau kur čia gali pamažint, o vat smūgis per azoto normas bus skausmingas, nes smarkiai kirs per pajamas. Galit pasiskaičiuot kiek ir kokios klasės kviečių kulsit, kai azoto normą nurėš tarkim perpus. Kaip tada skaičiuosis nuomos kainos po 350 ar panašiai. Andriusfeat 1
Heartbreak-kid Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Anksciau bent girdejau kad trasas nori mazint -30%.Ale taip isipareigojom ES ir turim atitikt tai iki kazkelintu
Andriusfeat Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Prieš 12 valandų, dariius 30 pranešimas: cia visas verslo planas surasytas ir jo sekme tik del to , kad konkurencija maza. Na aisku ir moraliniai dalykai zemumose, nes cia tik pinigai uz kuriuos sazines, pagarbos, reputacijos nenupirksi. Konkurencija kaip tik didelė, nes aplink mane trys tūkstantiniai ūkiai ir mažesnių ūkių pilna, ir visi alkani nori darbo. Bet ką pastebėjau stambūs ūkiai patys ramiausi, turi savo stambius plotus ir į kitų nesižvalgo, o nesižvalgo todėl kad turi ką prarast savo stambiuose plotuose. Aplink kiekvieną iš jų egzistuoja aukštesnė jėga, todėl geriau manęs nepykdyt :))
Andriusfeat Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Prieš 10 valandų, Zilvis55 pranešimas: Skaičiau ir nesupratau. Čia tu sarkastiškai bandei rašyt, juokaut ar kaip... Nes jei iš tikro taip darai - tai mažų mažiausia gėdingai elgiesi. Kvailas savininkas pasakys, kad jam kažkas pasiūlė daugiau už jo sklypą, protingas savininkas pasakys, kad yra bėda tokia ir tokia ir gal gali daugiau sumokėt. Godumui ir padorumui yra ribos. Ne kaliošų prekyba užsiimam. Aš ribas žinau ir nėra ko piktintis. Dzipo irgi neturiu.
gerasukis Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 6, 2024 prieš 45 minutes , Andriusfeat pranešimas: Kvailas savininkas pasakys, kad jam kažkas pasiūlė daugiau už jo sklypą, protingas savininkas pasakys, kad yra bėda tokia ir tokia ir gal gali daugiau sumokėt. Godumui ir padorumui yra ribos. Ne kaliošų prekyba užsiimam. Aš ribas žinau ir nėra ko piktintis. Dzipo irgi neturiu. Aš nežinau, ko tu pavartojęs, kad tokiu kvailu ir cinišku atvirumu daliniesi, bet kiek suprantu tu didžiuojiesi, kad apgaudinėji kitus ir dėl to jauti malonumą. Arba mes kažko nesuprantam tavo atvirume, arba esi morališkai supuvęs iki kaulu čiulpų.
Planetarke Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Prieš 13 valandų, runkuliss pranešimas: Pavyzdys apie kuri tyli ; nuvaziavau pas viena 10ha savininka nusipirkt siaudu (atidave uz dyka) sake tam isnuomavom tai 5metai laukiam pinigu .bet ten kelia tiese tai sako kad jis nuzvyravo mum uz nuoma . dar ten kazka padare tai tipo ir is tu nuomos pinigu zmogus parase matyt teisybe ,nes is zemes savininko asmeniskai taip girdejau .o tas ukininkas baisiai didelis ,ir dzipa dideli turi :))) O jei pieva ,tai is kur surinkt ta 350 ? Sėjomaina: kviečiai, kviečiai, kviečiai, rapsai, kviečiai…
Andriusfeat Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Prieš 5 valandas, gerasukis pranešimas: Aš nežinau, ko tu pavartojęs, kad tokiu kvailu ir cinišku atvirumu daliniesi, bet kiek suprantu tu didžiuojiesi, kad apgaudinėji kitus ir dėl to jauti malonumą. Arba mes kažko nesuprantam tavo atvirume, arba esi morališkai supuvęs iki kaulu čiulpų. Ciniška yra imt 300 eur nuomos iš kaimo žmogaus. Reik pamokyt tokius, nes pasakymas negalim tiek mokėt ir nenorim vergaut jų nešildo.
ceck Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 prieš 18 minutes , Andriusfeat pranešimas: Ciniška yra imt 300 eur nuomos iš kaimo žmogaus. Reik pamokyt tokius, nes pasakymas negalim tiek mokėt ir nenorim vergaut jų nešildo. Na o kodėl neimt jeigu siūlo, argumentuok aš tai imčiau jeigu siūlo, o gal koks kaimynas ir 400 pasiūlys
Andriusfeat Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 prieš 2 minutes , ceck pranešimas: Na o kodėl neimt jeigu siūlo, argumentuok aš tai imčiau jeigu siūlo, o gal koks kaimynas ir 400 pasiūlys Ūkininkavimas man yra hobis, auginimas kultūrų teikia malonumą. Gyvenimas prasmingas.
ceck Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 prieš 18 minutes , Andriusfeat pranešimas: Ūkininkavimas man yra hobis, auginimas kultūrų teikia malonumą. Gyvenimas prasmingas. Tada džiaugiuosi už tave
AG Paulius Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 On 2024-08-05 at 08:25, prancius pranešimas: Tai paramos rauna smegenis Beli barda.... Nėra logikos.
Andriusfeat Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 prieš 32 minutes , ceck pranešimas: Tada džiaugiuosi už tave Ateity vis dar priklausyt nuo savininkų malonės būtų visiškas nesusipratimas. Kai kas su tuo turės ir galės susitaikyt, tik ne aš. Įstatymas leidžia 500 ha nuosavos. Man jų ir užteks.
runkuliss Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Prieš 8 valandas, Andriusfeat pranešimas: Konkurencija kaip tik didelė, nes aplink mane trys tūkstantiniai ūkiai ir mažesnių ūkių pilna, ir visi alkani nori darbo. Bet ką pastebėjau stambūs ūkiai patys ramiausi, turi savo stambius plotus ir į kitų nesižvalgo, o nesižvalgo todėl kad turi ką prarast savo stambiuose plotuose. Aplink kiekvieną iš jų egzistuoja aukštesnė jėga, todėl geriau manęs nepykdyt :)) Ten ryte prasideda diena o vakare pasibaigia .Nera jau noro zvalgytis i kitus.Kitas variantas i senatve prasideda ligos ,kuriu ir nenupirksi neissipirksi.prie chirurgo kabineto eileje visi vienodi(su brangesniu kostiumiu,ir be kostiumo) Bet kaip sako ;susirges ta liga (zvalgytis) kitas ir zvalgosi paslapcia paskui vaziuoja atgailaut i kita rajona ,arba baznycia stato . Kad Die.. atleistu nuodemes .
runkuliss Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Prieš 3 valandas, Planetarke pranešimas: Sėjomaina: kviečiai, kviečiai, kviečiai, rapsai, kviečiai… Pieva -tai yra pieva ,zole .Neravima ,nekulama,nerukoma pieva siais laikais islikus kalnuotose vietovese ,kur kombaina neikisi , arba sunkiai idirbama ir t.t Tai tokioje vietoje sunku iskast tuos 350 uz nuoma o dar darbas .... dar pliuso kazkokio reikia turet .Jei 20 euru liks uz ha tai kam ten dirbti isvis del garbes ? Andriusfeat 1
runkuliss Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 On 2024-08-06 at 09:52, prancius pranešimas: Baisiau nei baisu, tikiuos tokių ūkininkų tik vienas Isvaziuok is kaimo toliau ir pamatysi kiek visokiu yra . Ukininkas -dar nereiskai kad trecias po zakrastijono
runkuliss Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 On 2024-08-06 at 09:52, prancius pranešimas: Baisiau nei baisu, tikiuos tokių ūkininkų tik vienas Isvaziuok is kaimo toliau ir pamatysi kiek visokiu yra . Ukininkas -dar nereiskai kad trecias po zakrastijono
Virgis. Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Prieš 15 valandų, Bulvinykas pranešimas: Jūs klausykit ką porina naujasis (senasis) ministeris - ūkininkams reiks mažint taršą, kas reiškia naudot mažiau trąšų. Fosforo ir kalio mes ir taip naudojam tik tik balansui palaikyt arba dar ir mažiau, tai nelabai matau kur čia gali pamažint, o vat smūgis per azoto normas bus skausmingas, nes smarkiai kirs per pajamas. Galit pasiskaičiuot kiek ir kokios klasės kviečių kulsit, kai azoto normą nurėš tarkim perpus. Kaip tada skaičiuosis nuomos kainos po 350 ar panašiai. Jei azotą nurėš prasidės didesnė bakterijų prekyba. Pernai kas naudojo efektą matė šiemet jokio. Azotas = apie 80% dujos, bakterijos naujas biznis kurį reikia prastumti.
grazbek Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 7, 2024 Prieš 23 valandas, Planetarke pranešimas: Man tai kliūna požiūris, kad žemės nuoma turi laipsniškai kilti, nes viskas kyla. Mokėti 300-350 eurų nuomą tai galima už žemę, kurios balas ne mažiau 60-65, ir dar kasmet sėti kviečius, nes dabartinėm kainom jei įdeti į ha 3 tonas kviečių ir dar 3 tonas reikia atiduoti nuomai, tai turi kulti mažiausiai 7-8-9-10 kad kažkokį pliusą turėti. Apie nma nekalbu, nes klimato išdaigos tą tonažą kasmet pamažina. Žemės kaina kyla, tai nauda savininkui. Grūdų kaina per paskutinius 3 metus laipsniškai krenta. Nelabai suprantu, kokius nuostolius patiria savininkas, jei jam nereikia jokių išlaidų dengti, bet kaina vistiek turi kilti. Suprantu jei nuomoji ekskavatoriu, ir nuoma kyla, nes kasimo paslaugos kaina kyla irgi pastoviai. Tai penla daliniesi. Dabar visas gaunamas penlas iš žemės pastoviai krenta žemyn. As pilnai suprantu, kad ūkis iš savo nuosavos žemės dengia nuomojamas, kai moka tuos 300-350. Bet ar čia logiška, jei turi iš vieno lauko nešti pelno dalį kitam dengti? Kaip beaiškintumėt ar bandytumėt savo pavyzdžiais įrodyti visa tai tuščia diskusija. Jeigu kainos kyla vadinasi yra kas jas ir moka. Klausimas aktualus už ką ta aukšta kainą moka ir ar tikrai moka - istorija dažnai tai nutyli. Pažadėti ir mokėti yra du skirtingi dalykai. Patarimas savininkams būtų kad nuomodami brangiai imtu avansą į priekį bent už vienus metus. Sužinosite tada kas rimtai ruošiasi dirbti o kas durnių volioti. bLiudas and runkuliss 2
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti