Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 1 valandų, gerasukis pranešimas:

Siūlau bent iš dalies ištaisyti tas "kolhozų prichvatizacijos" klaidas. PS. O tai dabar labai atviroje rinkoje esam? Prajuokinai... Nebūtų išmokų, paramų pažiūrėtume kaip viskas dėliotusi.

Reik normalios reoformos, kad atsistotų vadas ar mega kooperatyvas valstybės lygmeniu priekyje ir pasakytų auginkit pvz:. bulves, burokus ar bele ką, viską 100% nupirksim už garantuotą kainą.

Jau buvo prie ruso tokia tvarka, 5 metam i prieki gamyba planavo. Mano brolis man geriausias yra atsakymas ir įrodymas mano pasaulio suvokimui. Visa gyvenima dirbo ukyje, bet jautė trauka konstravimui. Dirbdamas ukyje laisvu laiku su plazma metala pjaustyt pradejo. Siandien, grubiai per 7 metus išsiplėtė, kad kaime pas ji dirba apie 10-14 zmoniu. Uzsakymu turi daug, pelningumas tikrai yra didesnis nei pas mane dideliam augalininkystes ūkyje. Galimybiu visada pilna!. Vilka maitina kojos. Grubiai reikia bent 3-10 metus paskirti ir per toki laika galima sukurti versla. Bet tam reikia begalinio noro. darbo bent po 12 valandu del to verslo. Ir aisku galvos su teisingais sprendimais. Socializmas garantuoja kad kaip karve visa gyvenima prabusi šiltoje fermoje, ir tavim bus pasirūpinta. O kapitalizmas. gyvenima kaip stirnos. Sudetingas gyvenimas, rizika, laisve ir galimybes. Nors realiai abu zverys manau statistiskai ir gyvena panasiai.

Paskelbta
prieš 49 minutes , paulius radvila pranešimas:

Jau buvo prie ruso tokia tvarka, 5 metam i prieki gamyba planavo. Mano brolis man geriausias yra atsakymas ir įrodymas mano pasaulio suvokimui. Visa gyvenima dirbo ukyje, bet jautė trauka konstravimui. Dirbdamas ukyje laisvu laiku su plazma metala pjaustyt pradejo. Siandien, grubiai per 7 metus išsiplėtė, kad kaime pas ji dirba apie 10-14 zmoniu. Uzsakymu turi daug, pelningumas tikrai yra didesnis nei pas mane dideliam augalininkystes ūkyje. Galimybiu visada pilna!. Vilka maitina kojos. Grubiai reikia bent 3-10 metus paskirti ir per toki laika galima sukurti versla. Bet tam reikia begalinio noro. darbo bent po 12 valandu del to verslo. Ir aisku galvos su teisingais sprendimais. Socializmas garantuoja kad kaip karve visa gyvenima prabusi šiltoje fermoje, ir tavim bus pasirūpinta. O kapitalizmas. gyvenima kaip stirnos. Sudetingas gyvenimas, rizika, laisve ir galimybes. Nors realiai abu zverys manau statistiskai ir gyvena panasiai.

Ir kuo tavo brolio istorija susijusi su ūkio politika? Faktas, kad yra daug veiklų kuriomis užsiimant užsidirbsi, esminės sąlygos tik dvi - daryti tai ko kiti nemoka, arba daryti tai ko kiti daryti nenori.

Ir nežinau kodėl, bet matyt kai kas kažkokia nostalgiją jaučia tai tarybinei tvarkai ar kaip, tačiau mano mintis- kooperacija, kad tik produkcijos užauginimu užsiimtų ūkininkas, o jos centralizuotu realizivimu (sąžiningu) ir krypties parodymu prisiimtu valstybė, o kaip tą įgyvendinti? Pastatyti logistikos sandelius ir pan. ir jei nesugebama valdyti išnuomoti tiems kas sugebės valdyti...

Paskelbta
prieš 13 minutes , gerasukis pranešimas:

Ir kuo tavo brolio istorija susijusi su ūkio politika? Faktas, kad yra daug veiklų kuriomis užsiimant užsidirbsi, esminės sąlygos tik dvi - daryti tai ko kiti nemoka, arba daryti tai ko kiti daryti nenori.

Ir nežinau kodėl, bet matyt kai kas kažkokia nostalgiją jaučia tai tarybinei tvarkai ar kaip, tačiau mano mintis- kooperacija, kad tik produkcijos užauginimu užsiimtų ūkininkas, o jos centralizuotu realizivimu (sąžiningu) ir krypties parodymu prisiimtu valstybė, o kaip tą įgyvendinti? Pastatyti logistikos sandelius ir pan. ir jei nesugebama valdyti išnuomoti tiems kas sugebės valdyti...

Man toks kaip žemaitaitis kryptį parodys? Valstybę nuo verslo per šautuvo šūvį reikia laikyt.

Ir baigiam temą teršt, nes mane čia raportais užvertė, nespėju trint.

Paskelbta
On 2024-12-28 at 20:15, gerasukis pranešimas:

Reik normalios reoformos, kad atsistotų vadas ar mega kooperatyvas valstybės lygmeniu priekyje ir pasakytų auginkit pvz:. bulves, burokus ar bele ką, viską 100% nupirksim už garantuotą kainą.

Tai yra tas vadas už tvoros baltu rusu vadina gali pasikviesti. Usuotas toks. Atvažiuotu pasakytu ką blogai darai. Turėtum jam bulbiakasi su viedrais organizuoti. Per tavo organizuotus pietus Špica ant vaišių stalo pasodintu garbingiausioje vietoje kad iš tavo lėkštės galėtu ėsti. 

Paskelbta
Prieš 3 valandas, grazbek pranešimas:

Tai yra tas vadas už tvoros baltu rusu vadina gali pasikviesti. Usuotas toks. Atvažiuotu pasakytu ką blogai darai. Turėtum jam bulbiakasi su viedrais organizuoti. Per tavo organizuotus pietus Špica ant vaišių stalo pasodintu garbingiausioje vietoje kad iš tavo lėkštės galėtu ėsti. 

Aišku, visiems Lietuvos gyventojams daug geriau, kad paramos pinigais kuri SAVO asmeninę gerovę, statydamas sandelius džiovyklas, naujas fermas, traktorius ir pan. Būtų daug blogiau jei kažkur stovėtų logistikos centrai, kurių pagrindinė funkcija būtų surinkti ir parduoti derlių, bet nebūtų prievolės būtent jiems parduoti. Tokiam vadovui iškarto užaugtų lukašenkos ūsai.

Paskelbta
prieš 11 minutes , gerasukis pranešimas:

Aišku, visiems Lietuvos gyventojams daug geriau, kad paramos pinigais kuri SAVO asmeninę gerovę, statydamas sandelius džiovyklas, naujas fermas, traktorius ir pan. Būtų daug blogiau jei kažkur stovėtų logistikos centrai, kurių pagrindinė funkcija būtų surinkti ir parduoti derlių, bet nebūtų prievolės būtent jiems parduoti. Tokiam vadovui iškarto užaugtų lukašenkos ūsai.

laikas pabust jau tau.

Paskelbta
prieš 35 minutes , gerasukis pranešimas:

Tai yra tų elevatorių kiekvienam rajone 🙂

Paskelbta
prieš 37 minutes , Tomas01 pranešimas:

Tai yra tų elevatorių kiekvienam rajone 🙂

Aš ne apie elevatorius. Grudai jau praeities reikalas. Kalbu apie produkciją turinčia didesnę pridėtinę vertę, kurią galima sandėliuoti ir parduoti ne būtinai vidaus rinkoje, o eksportuoti. Tą padaryti sugeba ne kiekvienas ir didelis modernus ūkis.

Paskelbta
prieš 21 minutes , gerasukis pranešimas:

Aš ne apie elevatorius. Grudai jau praeities reikalas. Kalbu apie produkciją turinčia didesnę pridėtinę vertę, kurią galima sandėliuoti ir parduoti ne būtinai vidaus rinkoje, o eksportuoti. Tą padaryti sugeba ne kiekvienas ir didelis modernus ūkis.

O konkrečiau, kokia ta produkcija?

Paskelbta
prieš valandą, Amber pranešimas:

Žieminiai kviečiai jaučiu pagal tema😅

Keistai atrodo kai elevatoriuje pastatytame uz savo lesas ir pastaytuose su max ES parama ikainiai vienodi . Kai dareme analize kas itakoja ukiu pelninguma buvo renkami duomenis apie antrini perdirbima ir jo pelninguma gavome sokiruojancius skaicius. Kai pasake vienas komisijos naris ,, vergove dar niekas neatsauke,, . Dar labiau nustebino tai tu firmu akcininkai . 80%tai stambiu ukiu ir bendroviu bendrasavininkai ...

Paskelbta
Prieš 1 valandų, vrimvydas pranešimas:

Keistai atrodo kai elevatoriuje pastatytame uz savo lesas ir pastaytuose su max ES parama ikainiai vienodi . Kai dareme analize kas itakoja ukiu pelninguma buvo renkami duomenis apie antrini perdirbima ir jo pelninguma gavome sokiruojancius skaicius. Kai pasake vienas komisijos naris ,, vergove dar niekas neatsauke,, . Dar labiau nustebino tai tu firmu akcininkai . 80%tai stambiu ukiu ir bendroviu bendrasavininkai ...

Taip ,tie savininkai nusipirko bendroves ,kai kai kurie lingavo su belerasu po pievas.

Paskelbta
Prieš 2 valandas, vrimvydas pranešimas:

Čia men nustebinti turėjo? Aš puikiai žinau visa tai. Dėl to kaip buvau ir parašias bet ištrynė vakar pataisias kažkurį kolega apie ta konkurencija.  Konkurencija galima pakoreguoti visada. Tiesiog kilstelti nuoma smuklus ūkis gali. Uždirbk  nu pvz 100e mažiau iš ha. Nu bet manau uzdirbsi ta paty ka stambus. Gi nesamdantis darbuotojų,nes pajegus pats apsidirbtigali sau alga pasidaryti turėdamas žemių daugiau. O pakėlus kur normalios žemės simtuka ar individualiai pagal situacija verkenčių bus, bet gal išeis savo ūkelį padaryti rentabilesnį?. Ūkininkas gi yra tas kuris pats dirba!  Apie kitka nebesiplėtosiu. Tik tiek.  Reike suprasti.  Jei stambūs gali pats nedirbdamas samdyti darbuotojus mokėti tiek ir tiek, tai reiškias nesamdydamas tu gali moketi tikrai daugiau.  Sorį už savo sapalionias. Bet manau bus kam ka pamastyt kol ištrins mano šį pranešima

Paskelbta
prieš 10 minutes , deivas pranešimas:

Aisku galima dempingu uzsiimti bet reiktu turet stipru uznugari, kitu atveju kazkas tave suvalgys…

Pvz  principas  nebent  kad sužlugdyti, tai y minusa žemiu nenores nuomuotis ne vienas, o paskui visas nuomuojamas mokėt  taip pat iš principo?. Geriau duot šalia smulkiem  dirbti  ir užsidirbti ir nelips galvom kaip lipo dabartiniai verslinikai o ne ūkininkai. Aišku vienetų buvo  sažiningesni, bet dauguma ir nuomų nemokėjo  ir melavo savininkams ir daba tokių kur  užbūre ar bure. Ir keisčausia dar žmonės tiki vienas kitas😅.  Žodžiu ne tema ir ne vieta😏

Paskelbta
Prieš 12 valandų, Amber pranešimas:

Čia men nustebinti turėjo? Aš puikiai žinau visa tai. Dėl to kaip buvau ir parašias bet ištrynė vakar pataisias kažkurį kolega apie ta konkurencija.  Konkurencija galima pakoreguoti visada. Tiesiog kilstelti nuoma smuklus ūkis gali. Uždirbk  nu pvz 100e mažiau iš ha. Nu bet manau uzdirbsi ta paty ka stambus. Gi nesamdantis darbuotojų,nes pajegus pats apsidirbtigali sau alga pasidaryti turėdamas žemių daugiau. O pakėlus kur normalios žemės simtuka ar individualiai pagal situacija verkenčių bus, bet gal išeis savo ūkelį padaryti rentabilesnį?. Ūkininkas gi yra tas kuris pats dirba!  Apie kitka nebesiplėtosiu. Tik tiek.  Reike suprasti.  Jei stambūs gali pats nedirbdamas samdyti darbuotojus mokėti tiek ir tiek, tai reiškias nesamdydamas tu gali moketi tikrai daugiau.  Sorį už savo sapalionias. Bet manau bus kam ka pamastyt kol ištrins mano šį pranešima

Matai reiktu ziureti kitu kampu . Ukio pjamos ir asmenines pajamos turi buti atskirtos kitaip gaunasi painiava . Turi buti skirtingos kišenes . Is ukio gautas pelnas paliekamas is dalies technikos remontam ir pirkimui bei apivartai bei zemes nuomai is saves ir kitu kita dalis perkeliama i asmenine kišene is kurios gyveni ir jei susitaupo perki zeme ar kitur investuoji . Tada buna aiskumas . Bent jau taip daro dalis ukininku.

Paskelbta

Deja, bet grudininkai iki 100ha neisgyvens per artimiausius 10 metu, jeigu:

Technika sena;

Mazai nuosavos zemes;

Zmona dirba uz minimuma (arba nedirba).

Nes jie pravalgo visa pelna. Pinigai negrizta i ukio investicijas.

O tie iki 100 kurie isgyvens, taps 200 ar 300 ha dydzio. Bet, deja tada ateis neisgyvenimo eile tiems silpnesniems su 200ha…

Paskelbta
prieš 3 minutes , ggg pranešimas:

Deja, bet grudininkai iki 100ha neisgyvens per artimiausius 10 metu, jeigu:

Technika sena;

Mazai nuosavos zemes;

Zmona dirba uz minimuma (arba nedirba).

Nes jie pravalgo visa pelna. Pinigai negrizta i ukio investicijas.

O tie iki 100 kurie isgyvens, taps 200 ar 300 ha dydzio. Bet, deja tada ateis neisgyvenimo eile tiems silpnesniems su 200ha…

na kodėl, sena technika kaip tik padeda susimažinti sąnaudas. pelningiausios veiklos tik su senais triperiais. return of investment kosmosas gaunas :D

Bet yra niuansų.. stuburui prasčiau

Su 100 ha abu turi dirbti ir valdiskus darbus, kad ir ne pilnu etatu.

Paskelbta

Sena technika tai kokia? Mtz 25m?  Ar vakarietis 10metis su 5-7k valandu?

Mano atveju žmona dar kaip tycia tik db pradejo dirbt per 15 metų. Aisku ne už minimalkia. Iki tol vaikis augino, nereikejo verstis per galvas Nu ir ka nežlugom. O nusipirkom technikos, pragyvenom. Dar ir zemes nupirkta. Nors pats kai laiko buvo tai ar priekaba kokia malkų žiema padarau ar parduodu. Statybo per metus kai laiko būna bent 10-15k pasidarau. Dar kazka papildomo paveikiu. Dabar mažiau y pašalinius dalykus žiūriu.  Planuoju pasiplėsti. Ir apsistoti ties ūkiu. Ir veliau jei pavyks papildomų veiklų daryti.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...