Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 7 minutes , M&M pranešimas:

wow už tokią kainą nemanau, kad pirksiu... kadangi laukai pas mane optimaliai patręšti p ik k pagal žemėlapius, tiesiog darysiu metų pauzę, kas yra įmanoma nesunkiai, arba net 2 metų, kainai normalizavusis atiduosiu ką pasiskolinau :) 

Pas mane yra buve bajeriu kad uzsikemsa trasu vamzdukai ir kazkaip niekad nemaciau, kad butu kazkoks vizualus skirtumas

Paskelbta
Prieš 1 valandų, manttys pranešimas:

Jeigu grudu kaina nesikeis, reiks tiesiog mazinti islaidas. Is vadoveliniu idejimu i praktinius pereit

Yra toks posakis žemės neapgausi, kitu atveju dirbt į minusą irgi nesinori, tad nežinau koks sekantis žingsnis bus 🤔

Paskelbta
prieš valandą, manttys pranešimas:

Pas mane yra buve bajeriu kad uzsikemsa trasu vamzdukai ir kazkaip niekad nemaciau, kad butu kazkoks vizualus skirtumas

Yra bajerių buvę kaip nekokybiška trąša susisloksniavo rapide ir neišsisėjo patikėk skirtumas diena -  naktis pas mane buvo, tik vėliau supratau kodėl tokiais zebrais gavosi, bet kokiu atveju skirtumas labai matosi ant vasarojaus 😉

Paskelbta
prieš valandą, M&M pranešimas:

wow už tokią kainą nemanau, kad pirksiu... kadangi laukai pas mane optimaliai patręšti p ik k pagal žemėlapius, tiesiog darysiu metų pauzę, kas yra įmanoma nesunkiai, arba net 2 metų, kainai normalizavusis atiduosiu ką pasiskolinau :) 

Pameni kiek 2025 m rudenį DAP kainavo? 715 už pinigus, tai ta kaina 740 dar nėra lb baisi 😆

Paskelbta

Pernais rudenį panaši kaina buvo kaip dabar. Ir jau pora metų panaši kaina laikosi. Net nepamenu laiku kai map 450 kainavo :) 

Paskelbta
prieš 10 minutes , ceck pranešimas:

Yra bajerių buvę kaip nekokybiška trąša susisloksniavo rapide ir neišsisėjo patikėk skirtumas diena -  naktis pas mane buvo, tik vėliau supratau kodėl tokiais zebrais gavosi, bet kokiu atveju skirtumas labai matosi ant vasarojaus 😉

Kad neseji vasarojaus iš kur žinai :D 

nors pritariu, kad sudavus npk sėjant, pasėliai visai kitaip atrodo 

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Juodas pranešimas:

Kad neseji vasarojaus iš kur žinai :D 

nors pritariu, kad sudavus npk sėjant, pasėliai visai kitaip atrodo 

Šiemet nesėju, ankščiau sėjau 😃 o kas dėl DAP kainos 450 tai buvo 2017 ar 2018 metai 😉

Paskelbta

Man taip pat patiko keli momentai – tokie nuoširdūs. Sakė, kad trąšos nesiskaičiuoja nei dabar, nei rudenį, bet vis tiek, jei perki, reikia iškart parduoti ir grūdus – taip jau veikia rinka.

Dėl kokybės – sakė, kad geriausia apie 12 % baltymų, aukštesnio kaip ir nelabai reikia, nes vis tiek tenka konkuruoti su pigiais rusiškais kviečiais. Praėjusiais metais Juodosios jūros regione kviečių kaina laive buvo apie 240 dolerių už toną.

Ačiū darbdaviams.

Paskelbta
Prieš 22 valandas, M&M pranešimas:

Pasakei ir pats manau nepatikėjai :) kad be trąšų sėt gali. 

Nėra čia kažkoks kosmosas, rudenį pasėta 71€/ha, dabar bus 77€/ha, o kad kviečiai bus 200€, tai ir susiskaičiuos :D 

Paskelbta
Prieš 1 valandų, JCB pranešimas:

Pasakei ir pats manau nepatikėjai :) kad be trąšų sėt gali. 

Ta prasme? Agriconas sudaro tręšimo planą 4 metam, o kaip Tu jį įvykdysi - Tavo reikalas, aišku jeigu žemės nustekentos turi tręšt jau tais metais, bet jeigu K ir P optimalus, tada gali ir kas 2 metus pvz tręšti, t.y. padaryti metų pauzę, ypač jeigu dirbi su sėjomaina. Jei bus P ir K kosmosas, tai ir padarysiu tą metų pertrauką, kitais metais atpigus daugiau pabersiu, nematau bėdos, yra gi jau ūkininkų kur metai iš metų be P ir K dirba ir derliai tik didėja :D

Paskelbta

Kokios kainos tu zemes tyrimu, kur bent P, K ir Ph padaro ? +- 

Ir kada geriau imti pavasari pries tresimus ar rudeni. Bet rudeni jau pasejes, patreses, s.... privezes ..

Paskelbta

Ta prasme? Agriconas sudaro tręšimo planą 4 metam, o kaip Tu jį įvykdysi - Tavo reikalas, aišku jeigu žemės nustekentos turi tręšt jau tais metais, bet jeigu K ir P optimalus, tada gali ir kas 2 metus pvz tręšti, t.y. padaryti metų pauzę, ypač jeigu dirbi su sėjomaina. Jei bus P ir K kosmosas, tai ir padarysiu tą metų pertrauką, kitais metais atpigus daugiau pabersiu, nematau bėdos, yra gi jau ūkininkų kur metai iš metų be P ir K dirba ir derliai tik didėja :D

Dėl kalio sutinku, bet azotas fosforas nea😉

Paskelbta
Prieš 1 valandų, niino pranešimas:

Kokios kainos tu zemes tyrimu, kur bent P, K ir Ph padaro ? +- 

Ir kada geriau imti pavasari pries tresimus ar rudeni. Bet rudeni jau pasejes, patreses, s.... privezes ..

Pirmąkart darant Agricono berods 23Eur/ha, nes daro granuliometrinę dirvožemio sudėtį, pakartotinai darant to nebedaro todėl kaina 19eur/ha. O tyrimus galima daryti tiek pavasarį, tiek rudenį, bet žinoma, kad turi būti netręšta, nekalkinta, mėšlas nebartytas. Praeitą savaitę pas mane tris laukus paėmė, o šia dabar varysiu pagal dar senus žemėlapius P ir K pasibarstyt. Rudenį geriausia iškart po kūlimo imti tyrimus.

Paskelbta
prieš 2 minutes , M&M pranešimas:

O čia kai susikeiti su kaimynu ;)

IMG_1325.jpeg

Kokiu formatu gauni  traktoriaus kompui formata. Maniskis Claas kiek suprantu tik *.xml tesupranta.

Realios naudos gauni is po tyrimu.

Vieni cia forume jau rasynejo pradzioje, geras, geras po tyrimu. O veliau neapsimoka, nebenaudoja kintamos normos tresimu ...

Paskelbta

Ir šį pavasarį exkaimyno laukas gaus P ir K pagal šiuos žemėlapius ir kiekius atitinkamus… atsiprašau už truputį off topic, čia bendram supratimui kas dar neįsigilinę :)

IMG_1329.jpeg

IMG_1328.jpeg

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...