Jump to content

Išmokos 2014-2020


Jaras

Recommended Posts

Kai reikia atiduoti ismokas ir dar uz zeme nuoma susimoketi tai patyliu...Jei isipareigojimai uz paramas smaugia nieko nepakeisit, teks sutikt su visomis salygomis .Pas mus gi nesvarbu ar gausi pelno is to lauko ar ne,kiek paziuriu dabar lik to einama ,bet svarbu ciupt ir ciupt zemes ir pries kitus pasirodyt, nesvarbu kad bankan visas sulindes.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

JCB,pasiustum tu toki deklaruotoja,pasiustu kaimynas,ir uzsibaigtu visi bajeriai. Bet kazkodel taip nera,leidziat deklaruoti,ir dar nuomos primokat. Reiskia apsimoka vistiek.....nes nuosirdziai tikiu,jog nesat kvailiai,ir i minusa juk nedirbat. :)

Berods tiesiogine ismoka zada 57eu,ir uz zalinima 45eu. Finalas kad stambesnis ir nebe jaunas ukininkas gaus 102eu. Stipriai mazoka.

Savininkas dabar pradejes deklaruoti kazkieno dirbama zeme pats,gaus kaip minimum dvigubai daugiau euru......va tu jam bl ir paaiskink,kodel negali uz nuoma moketi daugiau nei praejusiais metais,nes tau ismokos apkarpytos. :D

Tai mes susitariam, kažkoks iš kito rajono mano žiniom "pražydo".

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Salygos sofkiniams labai palankios, nes valdziazmogiai zemes turi prisigrobe, tai ir rupinasi palankiom salygom, kad pilvai toliau apvaletu... Cia taip skatina zmones pasilikt kaime ir ukininkaut. Po sio sprendimo, derybos, vestos del zemes numos, nutruko su visais. Sedziu ir galvoju, kam imt paskolas, investuot i uki, technika, jei nieko neveikiant eurai byretu (nugi kaimynas nusienautu, jokiu islaidu, visas pelnas mano). Kam rizikuot, kad viena diena patys primoketumem uz tai, kad produkcija paimtu? Arba "uznes" viena diena kokia marinlige, skersim gyvulelius, nesvarbu, turim isipareigojimu ar ne... Kam toliau gadintis sveikata ir po s... braidyt, jei galima sau ramiai uz tuos pinigelius maljorkoj pagulet?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Čia tik moteriškas smalsumas, bet... jei ne paslaptis, kiek žemės turi, jei vien už deklaracijas galėtum metus pragyvent ir dar į Maljorką nuskrist? Daugelis paprastų žmogelių gauna pensijas arba minimalias algas (nekalbu apie valdžiažmogius), kas būtų apie 200-300 Eur/mėn. + deklaracijos 700-2000 Eur.

 

Tikrai, dabar kai paskaičiavau, tai kur jie tiek pinigų kiša??? Gera tavo mintis, gal rimtai atsisakyk ūkininkavimo, pragyvensi ir iš deklaracijos, dar ir sočiai senatvei kojinę kitą prisikimši.

Gal baikit vieną kartą verkšlenti, jei blogas gyvenimas, nepatinka veikla, kuria užsiimat, tai meskit viską, eikit samdiniais dirbti, atidirbsit darbo dieną ir galėsit apie nieką daugiau galvos nesukt, nei apie purškimusw, tręšimus, iššąlimus, nei apie krentančias kainas, nei apie prastus derlius...

 

Gerai ten, kur mūsų nėra.. pas kaimyną pieva visada žalesnė, gėlės gražiau žydi.... 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O tai esat kažkas ūkininkų sąjungoje? Tai čia jie visko iniciatoriai, kad tik žemės užtektų, tai kai prisidarot iniciatyvų, kad nemsulkintų pievųl, tai galų gale viskas apsiverčia ir visi sėkmingai deklaruos dėdės ir tetos gyvenantys miestuose. Jei trupučiuką užsispirtumėte, tai nereikėtų čia verkti, ūkininkų sąjunga turėtų kelti klausimą kaip gali dirbti ir deklaruoti žemę tie kurieneūkininkauja, juk realiai verstis individualia veikla, ar versliuką daryti reikia kurti įmonę, legalizuotis ir t.t. O čia gaunasi viskas puikiausiai-deklaruoju (nesvarbu dirbi ar ne) nors nesu ūkininkas. Turėtų būti taip: deklaruoja ūkininkas arba bendrovė vykdanti žū veiklą. Kitų variantų būti negali. Kelkit šitą klausimą.

Ir dar..gal neimkit žemės dirbti kai deklaruoja savininkas ir bus trupučiuką geriau, ba dabar tie kurie siūlo patys deklaruoti realiai teturi apie kelis ha, tai jei jūs atsisakysit, kitas atsisakys ir atiduos nemokamai. Tereikia nenorėti nelogiškų dalykų. Aš niekam neleidau deklaruotis ir neleisiu, kitaip visas principas netenka prasmės-rėmimas beakcizio kuro ir rėmimas ūkininko dėl produkcijos gamybos išlaikymo. 

Mylėkit labiau save, ir būkit gudresni už tuos kurių žemę dirbat ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu ne gi - ta nuganymo samprata ir yra kad liekanas gali susmulkinti, O visiškai - tai nereiškia kad negali likti kupstų. O juos - smulkini. Ganymo požymiai aiškiai apibrėžti -  kurių bendras tinkamų paramai ganyklų arba pievų plotas sudaro daugiau nei 10 proc. bendro paramai tiesioginėmis išmokomis tinkamo ploto, taikant šį lauko priežiūros būdą yra būtini gyvulių buvimo lauke požymiai – ekskrementų liekanos, išguldyta žolė ir pan., t. y. neganomi laukai turi būti tvarkomi vadovaujantis taisyklių 24.1 papunktyje nustatytąja tvarka;

 
Dėl Paramos už žemės ūkio naudmenų ir kitus plotus paraiškos ir tiesioginių išmokų administravimo bei kontrolės taisyklių patvirtinimo
Šaltinis: (http://www.infolex.lt/ta/154677) [2015-05-23]
 
Taigi - jeigu jūsų gyvuliukai ir nedengia ploto - galit drąsiai smulkint tik kakučius apvažiuokit kad būtų kas tikrintojui parodo.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip sakė seminare tai negatyviai vertins tik tą sklypą ir nebus dalinių sankcijų visai paraiškai. Vienu žodžiu- tą sklypą išbraukia iš paramos pilnai.Jeigu likę tvarkoj - už likusius moka viską. Dalinės sankcijos pagal kaimo paramos programas- ten praktiškai pagal visus nusižengimus nuima 1 proc. nuo tų plotų.( pavyzdžiui - randa nesuženklitą gyvūną - nėr 1 proc. , ir t.t.)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...