Jump to content

Bitute

Nariai
  • Pranešimai

    41
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Visas nario Bitute paskelbtas turinys

  1. Bitute

    Česnaku auginimas

    Pas mus šiemet žiauri sausra. Žieminius vieną kartąnupurškėm agilu ir vieną kartą su kauptukais praėjom. Ir to užteko.
  2. Bitute

    Česnaku auginimas

    Staskestai, derlius įspūdings! Jei ne paslaptis, koks daugmaž dedrlig\ngumas gavosi t/ha? Daugelis česnakų buvo su plona luobele, arti prie byrėjimo ribos.
  3. Bitute

    Česnaku auginimas

    Nusikasėm česnakus. Pernai kasėm keliom dienom vėliau, bet jau buvo kiek pavėluota. Kadangi šiemet buvo pasodinta sekliai, tai net kastuvo neprireikė.
  4. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    Deklaracijos redagavimas skaitosi kaip pavėluotas deklaravimas, tai nuimtų po 1 proc už kiekvieną pavėluotą dieną.
  5. Bitute

    Česnaku auginimas

    O pas man tik keli lašai nukrito. Laiškai geltonuoja, kaži kaip reiks be lasitymo išsisukti.
  6. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    O jei aš turiu nuosavos hektarą ir išsinuomoju 10 ha pievos? O po poros metų nuomuojuos tik 5 ha pievos, tai kur man atstatinėt dar 5 ha pievų, jei turiu tik 1 ha nuosavos?
  7. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    Nemažint, tai neužart. Jei nuomojaisi, o po to nebegali nuomotis, tai tos pievos niekur nedingo, jas deklaruos vistiek kas nors. Nemanau, kad tokiu atveju atsiranda prievolė kažką atstatinėti.
  8. Tai kam tu tą braškyną sodinai? Suark viską, užsėk pievą ir lai šienauja kaimynai Nereiks apie nieką galvos sukt ir pergyvent dėl negautos paramos, pinigėliai patys byrės.
  9. Bitute

    Česnaku auginimas

    Galiu pasakyti tik tiek, jei bijai konkurencijos, tai visai neapsimoka nieko daryti, tik samdomą darbą dirbti Bitininkų susitikime mane norėjo pagąsdinti, kad konkurencija didelė. Sakau, o kur jos nėra? Elektros tinkluose, bankininkystėj :D IR pelnas žvėriškas :D Šiaip su braškėm daugiau darbo, nei su česnakais, o pelnas panašus gaunasi. Taigi, suma sumarum... jei nori gyventi iš žemės ūkio, turi patikti po žemes kapstytis... ir ne aukso ten ieškoti
  10. Bitute

    Česnaku auginimas

    Mes česnakus auginam sėjomainai su braškėm, antri metai. Čia tik 12 a. Padarėm eksperimentą, rudenį sukišom tiesiog rankom į žemę, net vagų nedarėm, pasisekė, kad žiema buvo švelni
  11. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    Citatoje nieko nesakoma apie smulkinimą, tik apie nuganymą ir nušienavimą. O jei nori smulkint, kaip suprantu, visgi turi turėti gyvulių.
  12. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    Čia tik moteriškas smalsumas, bet... jei ne paslaptis, kiek žemės turi, jei vien už deklaracijas galėtum metus pragyvent ir dar į Maljorką nuskrist? Daugelis paprastų žmogelių gauna pensijas arba minimalias algas (nekalbu apie valdžiažmogius), kas būtų apie 200-300 Eur/mėn. + deklaracijos 700-2000 Eur. Tikrai, dabar kai paskaičiavau, tai kur jie tiek pinigų kiša??? Gera tavo mintis, gal rimtai atsisakyk ūkininkavimo, pragyvensi ir iš deklaracijos, dar ir sočiai senatvei kojinę kitą prisikimši. Gal baikit vieną kartą verkšlenti, jei blogas gyvenimas, nepatinka veikla, kuria užsiimat, tai meskit viską, eikit samdiniais dirbti, atidirbsit darbo dieną ir galėsit apie nieką daugiau galvos nesukt, nei apie purškimusw, tręšimus, iššąlimus, nei apie krentančias kainas, nei apie prastus derlius... Gerai ten, kur mūsų nėra.. pas kaimyną pieva visada žalesnė, gėlės gražiau žydi....
  13. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    Lietuva - paradoksų šalis ES išmokos skirtos kad būtų žema maisto produktų kaina, bet ji toli gražu ne žema... ji tik kyla. Nori, kad kad nenyktų ūkiai, o už žemę mokesčius didina. Va iš to ir išplaukia, kad žmogus nenorėdamas krimsti vien sausos duonos ir naudojasi visomis galimomis spragomis. Pati dirbu, vyras netgi keliuose darbuose dirba, ko pasekoje uždeklaravus pajamas dar turi papildomai sumokėti valstybei, nes sudėjus visas pajamas sumažina neapmokestinamą minimumą ir gaunasi nepriemoka. Galėjome tuos pinigus investuoti į laistymo sistemą uogyne, dabar bus iššvaistyti valdininkų. Jau geriau juos atiduoda "sofos ūkininkams". Palyginus su tuo, kiek mūsų mokesčių bereikalingai iššvaisto ir išvagia valdžiažmogiai, kiek mokesčių nuslepia stambieji verslininkai, tai "sofiniams" tenkanti dalis tai tik mažas lašas jūroje... Jei nori, kad tavo mokesčiai būtų panaudoti tikslingai, reikia gaudyti stmabias žuvis, o jie tik mailius, badanti akis tik dėl savo kiekio.
  14. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    Jei būtų parašyta, kad išmokas už deklaravimą gali gauti tik ūkininkai, būtų kitaip. Dabar yra kaip yra. Iš esmės nematau tame nieko blogo, jei žmogus uždirba iš nuosavos žemės. Jei jis nėra ūkininksa, kodėl jis turėtų parduoti tą žemę? gal jo vaikai ar anūkai norės ūkininkauti. Jei jis už deklaraciją gaus daugiau nei iš nuompinigių, tai kodėl turėtų nuomoti? Kiekvienas žiūri į savo kišenę.
  15. Bitute

    Avietes

    Pernai skambinau Kauno supirkėjams ir siūlė apie 5 Lt už kg., tai ir gaunas apie 1.5 Eur. Čia remontantinių rudenį. Rimai, su paskutiniu sakiniu sutinku 100 proc. Dabar abu su vyru dirbam visus metus ir atmetus kurą abu uždirbam apie 1000 Eur per mėn. Tai jau geriau aš auginsiu aviečių, braškių, bičių ir tiek pat (o gal net daugiau) uždirbsiu, bet nereiks nieka lankstytis ir nereiks per vasarą sėdėti kabinete.
  16. Bitute

    bitininkyste

    Gal jos piktos, nes erkės jas kankina?
  17. Bitute

    Avietes

    O tu viską pesimistiškai nupiešei. Belieka imti viduriuką tarp tavo nupieštos vizijos ir svajonių ūkio Nemanau kad ir bulvių lauke aukso puodą rasi.
  18. Bitute

    Išmokos 2014-2020

    Aiškiai parašyta, kad gyvulių reikia tik tuo atveju, jei norėsi smulkinti, o nešienauti.
  19. Bitute

    Avietes

    Glen Ample aprašymuose deklaruojama, kad jos toks didelis derlingumas. Bet mūsų klimato sąlygom ir auginimo intensyvumu nerealu tokį derlių gaut. Daug yra norinčių lengvai ir greitai užsidirbti ir dauguma nusivilia pamatę, kad norint uždirbti reikia nemažai prakaito išlieti. Kodėl aviečių masiškai neaugina? Gal sunkiausia su jos realizavimu - iš ryto priskynei ir tą pačią dieną turi realizuot arba užšaldyt.
  20. Bitute

    Avietes

    Doncas, žiūriu, labai gerai nori, padirbti pusę metų ir uždirbti metų algą perdaug neįsitempdamas Norint iš 1 ha gauti tiek grynojo pelno reikia būt gerai atmušus tręšimą ir apsaugą nuo ligų, turėti derlingą žemę, gerą veilę, lastymo sistemą ir pan. Gediminaske, jei priskinsi iš ha 10 t, tai visi 3000 Eur ir nueis skynėjams (imant 1-1.5 Lt už kg), o kur dar išlaidos trąšoms, pesticidams, kurui, mulčui... Manau, kad gerai būtų ir iš 2 ha išgyvent. Pabandykit apie tai parašyti skilty ES parama JU, ten jiems ir su 5 ha neapsimoka prasidėti, o jūs iš 1 ha norit aukso kasyklą padaryt
  21. Verslo planai su 20 ha žemės turėtų būti sudaromi ne augalininkystės ūkiui kurti. O kuriant daržininkystės ar uogininkystės ūkį, tai 20 ha pradžiai per akis.
  22. Bitute

    Avietes

    Dabar galit pradėti ruošti žemę, o sodinti rudenį.
  23. Nepainiokit, augalininkystė - javai, sodininkystė ir daržininkystė - sodai ir daržai. Skaitant jūsų pasisakymus kartais susidaro nuomonė, kad be karvių ir javų daugiau nėra jokių ūkių Teisingai paminėjo Vaivada, dar yra mėsinė gyvulininkystė. Aš dar pridėsiu, kad yra daržininkai ir sodininkai. Taip, jie irgi ūkininkai. Gal gana verkšlenti, praeitą sezoną didžiąją dalį paramos gavo būtent javų augintojai. Dabar daugiau paims kitos ūkio šakos, normalu.
  24. Įdomu būtų pamatyti, kokias reikia atitikti sąlygas, kad surinktum 105 - 110 balų Aš suskaičiuoju max 100: 1. kuriamas specializuotas gyvulininkystės, daržininkystės, uogininkystės, sodininkystės arba mišrusis ūkis, kuriame viena iš veiklų yra gyvulininkystė ir pajamos iš gyvulininkystės veiklos, įgyvendinus verslo planą, turi sudaryti ne mažiau kaip 50 proc. visų veiklos pajamų – suteikiama 15 balų; 2. ūkis, paramos paraiškos pateikimo metu, turi mažesnį ūkio ekonominį dydį, išreikštą produkcijos standartine verte: nuo 4000 Eur iki 4999 Eur – suteikiama 20 balų; nuo 5000 Eur iki 5999 Eur – suteikiama 15 balų; nuo 6000 Eur iki 6999 Eur – suteikiama 10 balų; nuo 7000 Eur iki 7999 Eur – suteikiami 5 balai; 3. pareiškėjo amžius – pareiškėjams iki 40 metų imtinai suteikiama 15 balų; 4. įgyvendinus verslo planą, pareiškėjo prognozuojamas ūkio dydis, išreikštas produkcijos standartine verte, yra didesnis: jei pareiškėjas įsipareigoja padidinti ekonominį dydį, išreikštą SP verte, nuo 51 proc. ir daugiau, suteikiami 25 balai; jei pareiškėjas įsipareigoja padidinti ekonominį dydį, išreikštą SP verte, nuo 21 proc. iki 50 proc. imtinai, suteikiama 15 balų; 5. paramos gavėjo narystė kooperatyve, kuris iki paramos paraiškos pateikimo yra pripažintas žemės ūkio kooperatyvu: jei daugiau negu 2 metai, suteikiama 15 balų; jei nuo 1 iki 2 metų, suteikiama 10 balų; 6. jei projektas įgyvendinamas vietovėse, kuriuose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių (pareiškėjo ūkis laikomas esančiu vietovėse, kuriuose esama gamtinių ar kitokių specifinių kliūčių jei ne mažiau kaip 50 proc. jo žemės ūkio paskirties žemės ploto yra vietovėse, kuriuose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių (pagal tuo metu galiojančius teisės aktus), suteikiama 10 balų.
×
×
  • Create New...