Jump to content

Jaras

Nariai
  • Pranešimai

    42
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Jaras pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki, nuo šių metų vasario mėn pateikti FR0671, FR0672 formas visos Tauragės ir Telšių apskričių įmonės ir kai kurie ūkininkai. Tauragės r. išrinkta 17 ūkininkų. Nuo spalio mėn. bus privaloma visiems PVM mokėtojams. i.MAS bus įgyvendinamas etapais. Pirmiausia bus vykdomas i.SAF, i.VAZ ir i.MAMC posistemių diegimas iki 2016 m pabaigos. Tik nereikia naiviai manyti, kad smulkių ūkininkų PVM mokėtojų tai nepalies. Ši sistema taikoma visiems be išimties PVM mokėtojams. Lietuva labiausiai remiasi Portugalijos pavyzdžiu. Portugalijai, įdiegus išmaniąją mokesčių administravimo sistemą, teko priimti apie tūkstantį naujų mikesčių administratorių. Kadangi sistema yra išmani, aukšto lygio, taigi ir specialistai tur būt bus samdomi irgi ne patys pigiausi.
  2. Sveiki, nuo 2016 m spalio mėn visi ūkininkai gaunamų ir išrašomų sąskaitų registrus privalės teikti VMI FR0671, FR0672 formatu el. būdu.
  3. Sveiki, turiu gerų naujienų ūkininkams. VMI pradeda taikyti 24 milijonus eurų kainavusią i.MAS t.y. išmanioji mokesčių administravimo sistema. Jau nuo vasario mėn. atrodo Tauragės ir Telšių rajonų įmonėms ir kai kuriems ūkininkams, o nuo spalio mėn visos įmonės ir visi PVM mokėtojai ūkininkai privalės PVM sąskaitų faktūrų registrą vesti formoje FR0671, FR0672 ir kas mėnesį perduoti VMI. Labiausiai remiamasi Portugalijos pavyzdžiu, kurioje įdiegus šią sistemą, teko priimti apie tūkstantį naujų mokesčių administratorių. Kadangi sistema yra išmani, aukšto lygio, tai ir specialistai bus samdomi irgi ne patys pigiausi.
  4. Jaras

    Skerdimo paslaugos

    Aplink Klaipėdą nežinau, bet žinau skerdyklą Tauragės r. Skaudvilėje.
  5. Jaras

    ekologinis ukis

    Ar negali būti, kad tokiam ŽŪM požiūriui susiformuoti padėjo atvira LEŪA vado pozicija, kad vieno SG net per daug vienam hektarui. Gal ir jis vadovaujasi moksliniais šaltiniais? Bet man natūraliai kyla klausimas, o kodėl ŽŪM nespausti ūkininkų? Juk mes tokie nevieningi. Yra toks nuvalkiotas posakis: skaldyk ir valdyk. Kai mes tokie susiskaldę labai lengva mus valdyti.
  6. Jaras

    Mėsinė galvininkystė

    Būtų įdomu sužinoti kas tas subjektas? Gal nereikėtų tokių subjektų slėpti. Tarp kitko: ekologinių ūkių asociacijos vadas Daniulis pritaria tokiems ŽŪM sumanymams 1 SG - 1 ha. Manau turėtume žinoti kas yra kas. Dar noriu pastebėti, kad išmokos už mėsinius galvijus už 2014 metus sumažėjo nei daug nei mažai, o visais 32 procentais.
  7. Galit drąsiai parduoti, nes tikrai yra 2015-01-27 ministrės pasirašytas įsakymas, kad nebereikia einamais metais išlaikyti 60 dienų.
  8. Jaras

    ekologinis ukis

    Pakeitimas būtų nuo 2015 m. 2014-2020 m. kaimo plėtros programoje numatoma: Kompensacinė išmoka mokama kiekvienus metus per įsipareigojimų laikotarpį ir skiriama už: ‒ javus – 218 Eur už ha; ‒ javus pašarams‒232 Eur už ha (išmoka mokama tik gyvulių augintojams už auginamų javų plotą, kurio yra iki 2 ha už 1 SG); javus, daugiametes žoles sėklai – 273 Eur už ha; ‒ daugiamečių žolių įsėlį ‒ 59 Eur už ha; daugiametes žoles – 176 Eur už ha (išmoka mokama tik gyvulių augintojams už auginamų daugiamečių žolių plotą, kurio yra iki 2 ha už 1 SG); daržoves, bulves – 525 Eur už ha; vaistažoles, aromatinius ir prieskoninius augalus – 487 Eur už ha; uogynus ir sodus – 518 Eur už ha. Dabar motyvuodami, kad nėra pinigų, ruošiasi patobulinti šį projektą ir mėsiniams galvijams 1 ha - 1 SG, o pieniniams 2 ha - 1SG. Šiandien ŽŪM buvo posėdis ir šitas klausimas buvo iškeltas ir svarstytas. Kokie bus rezultatai dar neaišku.
  9. Jaras

    ekologinis ukis

    Sveiki, turiu "gerą " naujieną. Tai liečia ekologinę gyvulininkystę. Jau žūm planuoja, kad ekologinės išmokos už pievas ir ganyklas bus mokamos tik už tuos hektarus, kurie pasdengs 1 SGV. Tai yra 1 SGV - 1 ha (mėsiniams) ir 1 SGV - 2 ha (pieniniams). Jei liks 1 SGV neužpildytų hektarų, už juos nebus mokama.
  10. Jaras

    ismokos uz bulius

    PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2014 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. 3D-1009 6.2. už einamaisiais metais valdoje nepertraukiamai išlaikytas ne mažiau nei 60 kalendorinių dienų savo ir (ar) valdos partnerio (-ių) vardu nustatyta tvarka Ūkinių gyvūnų registre įregistruotas ir suženklintas mėsines avis, pienines ožkas ir (ar) ne jaunesnius nei 12 mėn. mėsinius galvijus ir (ar) pieninių veislių bulius. Mėsiniai galvijai ir (ar) mėsinės avys, ir (ar) pieninių veislių buliai, ir (ar) pieninės ožkos turi būti Ūkinių gyvūnų registre įregistruoti iki einamųjų metų spalio 31 d. (t. y. duomenys apie mėsinių galvijų / mėsinių avių / pieninių ožkų / pieninių veislių bulių laikymo pradžią į Ūkinių gyvūnų registrą turi būti įvesti iki einamųjų metų spalio 31 d. įskaitytinai); 6.3. išmoka pagal einamaisiais metais pateiktą paraišką už tą patį mėsinį galviją arba tą pačią mėsinę avį, arba tą patį pieninės veislės bulių, arba tą pačią pieninę ožką gali būti skiriama tik vieną kartą. Tuo atveju, jeigu mėsiniai galvijai ir (arba) mėsinės avys, ir (arba) pieninių veislių buliai, ir (arba) pieninės ožkos buvo parduoti kitam laikytojui, pardavėjui išmoka neskiriama. Šių gyvulių pirkėjas gali pretenduoti į paramą, jei atitinka visas šiose taisyklėse numatytas paramos skyrimo sąlygas;
  11. Jaras

    ismokos uz bulius

    Deklaruoti atskirai nereikia, tik kartu su pasėlių deklaracija. Bet už tai parduoti negalima iki kovo 2 d., nes išmokos bus mokamos tik einamais metais išlaikius 60 dienų. O tai reiškia, kad norintys gauti išmokas du mėnesius turės susilaikyti su pardavimais.
  12. Gal nepastebėjau, bet niekur neradau nei vieno atsiliepimo apie NMA patikras. Negi visiem, kuriuos šiemet tikrino, nekilo jokių problemų ar klausimų. Kiek teko girdėti, kad patikros metu dėl vieno gyvulio tenka atsakyti į 20 klausimų. Ir tie klausimai yra dėl kiekvieno galvijo atskirai. Jeigu bandoje yra tarkim 20 galvijų, tai bus 400 klausimų. Gal tai netiesa, kad niekur neradau pasisakymų šia tema.
  13. Žemės ūkio rūmų prezidiumas nepritaria Žemės mokesčio įstatymo pakeitimo įstatymo projekto nuostatoms, bei prieštarauja, kad žemės mokesčio dydžio nustatymo pagal žemės rinkos vertę metodika būtų taikoma užsiimantiems žemės ūkio veikla. ŽŪR prezidiumo nariai kreipiasi į LR Prezidentę, siūlydami atmesti šį projektą ir grąžinti jį tobulinimui. Visą ŽŪR prezidiumo posėdžio rezoliuciją galite paskaityti http://www.zur.lt/
  14. Jaras

    Išmokos 2014-2020

    Prie ko čia ES. Pirmiausia reikia pasižiūrėti ką veikia mūsų išrinktieji. Man atrodo, kad jau vien iš balsavimo galima suprasti, kaip jie stengiasi dėl išmokų. Kalba gražiai, bet darbai tai visiškai skiriasi nuo kalbų. Patiko mano ūkyje vieno komentatoriaus žodžiai : "eikit dirbti ir kelti nasuma, o tuos politkavimus palikit politikams, maziau gilinkites i politika, o darykite versla. atsibuskit mieli ukininkai!!!" Labai kai kam norėtųsi, kad ūkininkai būtų tik runkeliais. Numetė kaulą - pavizgino uodegą ir viskas. Bet tame pačiame komentare yra ir paskutinis toks sakinys - atsibuskit mieli ūkininkai! prie ko cia ES ? Manai vienas musu seimo, vienoks ar kitoks nubalsavimas kazka lemia? Musiskiu sprendimai Briuselyje sakem ant vandens parasyti. Nei vienas politikas nenusileido is dangaus, visus patys issirinkom ... Teisingai, patys išsirinkom, todėl dabar jau galim pasijdžiaugti labai sėkmingai padidintu žemės mokesčiu. Jeigu už 2011 metus žemės mokestis buvo maždaug 8 Lt/ha, tai už 2012 gali būti 100 Lt/ha. Kol kas tai didžiausia suma, bet nereikia tikėtis, kad savivaldybės pasirinks mažesnius tarifus. Jiems pinigėlių irgi reikia ir dabar jų valioje spręsti. Ištrauka iš "Mano ūkis" straipsnio "Būsimi žemės mokesčiai savivaldybių rankose" Seimo priimtame įstatyme numatyta, kad žemės mokesčio suma už žemės ūkio paskirties žemę, išskyrus apleistą žemę ir mėgėjų sodų bei sodininkų bendrijų bendrojo naudojimo žemę, visais atvejais pereinamuoju laikotarpiu (2013-2017 m.) neviršytų 1 Lt už arą arba 100 Lt už hektarą, o žemės mokestis kasmet galėtų didėti 20 proc. http://www.manoukis.lt/?s=14235&m=2&t=22 Turtingų ir džiaugsmingų Naujųjų Metų !
  15. Čia prie tos pačios dezinformacijos. Jeigu tamstą ir nervino esami mokesčiai, tai galiu nuraminti, nuo ateinančių metų tikriausiai nebenervins. Kai mokėsite 10 kartų didesnius mokesčius, nervuotis nebus laiko, reikės ir dirbti 10 kartų daugiau. Be to pasiskaitykite Mano ūkio komentarus. Ten ūkininkams kaip tik ir siūloma tik dirbti, dirbti ir dirbti. http://www.manoukis.lt/?m=2&s=14235&t=22
×
×
  • Create New...