Jump to content

Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE

Recommended Posts

Paskelbta

Gal kas nors jau bandė siųsti tuos grūdų mėgininius saugomus 48val. į nepriklausomą laboratoriją? Ar dar galima kreiptis, jeigu elevatoriuje buvo pasirašyti popieriai, kad su grūdų rezultatais sutinku?

Paskelbta

Tai ką brolyčiai kainos nedžiugina ? kur čia džiugins kai per metus matiff kviečių kainos praradome 17 proc. vertės žiauru,  bet taip veikia tas netobulas pasaulis. Tikiuosi kainos atšokime bus galima nugriebti keletą procentėlių. Screenshot2025-08-26at00_02_47.thumb.png.f4525545f43fdb763c5ddfcc8319096e.png

Gruodžio matiff. - Tikiuosi čia jau dugnas nuo kurio bus galima atispirti. Tačiau average price ir Low price pagal apimtis nekelia didelio optimizmo. Dabar tobulas metas užsipirkti :D bet neparduoti derlių. Screenshot2025-08-26at00_18_24.thumb.png.f85f260bb8dac00ceac3c414c2ccfa77.png

Rapsai šiais metais turėjo 7 - 8 proc. vertės pokyti, dabar kaina gryžo į metų pradžios lygį. Tačiau dar vis jaučiamas rapsų kainos palaikymas. 

Screenshot2025-08-26at00_04_04.thumb.png.a827f8538556b974ccc9836f7b9a589f.png

Pagal lapričio matiffa mano asmenine nuomone gerai būtų sulaukti 490 ribą ir daryti išvadas. Neapibrėžtumas yra didelis kaina ganėtinai gera, pasaulinės derliaus prognozės yra tik 0,5  proc. prastesnės. Tikėtina jei meteorologinės salygos bus geros pasaulis kitiems metams turėtų užsėti didesnė rapsų pasėlių plotą. Screenshot2025-08-26at00_15_35.thumb.png.c4b65e82f773698de3dae22bfbef9acf.png

Čia tik mano asmeninė nuomonė. Sėkmės.

Paskelbta
Prieš 6 valandas, AG Paulius pranešimas:

Tai ką brolyčiai kainos nedžiugina ? kur čia džiugins kai per metus matiff kviečių kainos praradome 17 proc. vertės žiauru,  bet taip veikia tas netobulas pasaulis. Tikiuosi kainos atšokime bus galima nugriebti keletą procentėlių. Screenshot2025-08-26at00_02_47.thumb.png.f4525545f43fdb763c5ddfcc8319096e.png

Gruodžio matiff. - Tikiuosi čia jau dugnas nuo kurio bus galima atispirti. Tačiau average price ir Low price pagal apimtis nekelia didelio optimizmo. Dabar tobulas metas užsipirkti :D bet neparduoti derlių. Screenshot2025-08-26at00_18_24.thumb.png.f85f260bb8dac00ceac3c414c2ccfa77.png

Rapsai šiais metais turėjo 7 - 8 proc. vertės pokyti, dabar kaina gryžo į metų pradžios lygį. Tačiau dar vis jaučiamas rapsų kainos palaikymas. 

Screenshot2025-08-26at00_04_04.thumb.png.a827f8538556b974ccc9836f7b9a589f.png

Pagal lapričio matiffa mano asmenine nuomone gerai būtų sulaukti 490 ribą ir daryti išvadas. Neapibrėžtumas yra didelis kaina ganėtinai gera, pasaulinės derliaus prognozės yra tik 0,5  proc. prastesnės. Tikėtina jei meteorologinės salygos bus geros pasaulis kitiems metams turėtų užsėti didesnė rapsų pasėlių plotą. Screenshot2025-08-26at00_15_35.thumb.png.c4b65e82f773698de3dae22bfbef9acf.png

Čia tik mano asmeninė nuomonė. Sėkmės.

viską pardavėm, lizingų, paskolų 0 tai px kaip nors išgyvensim

Paskelbta
prieš 14 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Tai kad čia nėra kuo džiaugtis, apyvarta belekokia o pelno vargani 4 proc. 

Man klausimas tik, tokia demagija jau reikia būt  užsikrėtus prieš einant valdžion, ar užkratas ministerijos koridoriuose pasigaunamas?

pelno % padaro koki reikia, niekas nenori mokesciu perdaug moket

Paskelbta
prieš 21 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Tai kad čia nėra kuo džiaugtis, apyvarta belekokia o pelno vargani 4 proc. 

Man klausimas tik, tokia demagija jau reikia būt  užsikrėtus prieš einant valdžion, ar užkratas ministerijos koridoriuose pasigaunamas?

Bičiuli pats laikas prasikrapštyti dulketas akis ir pamatyti pasaulį. Ar dar nori tikėti iliuzijom? 

Paskelbta
Prieš 1 valandų, Duncia pranešimas:

Geriau sakykit kada dugnas? 😁

Tingiu daug rašyti pateikiu marketo struktūrą, kviečių ir rapsų galimi scenarijai sunku pasakyti kas bus toliau tačiau jei kaina kirs Break of structure (BoS) linijas galimai eis žemiau, ir tes bearish market tendencija. Galvoju kad kviečiai turėtų atsilaikyti bet su rapsais jau kyla abejonių silpni pirkėjai.

EBM1!_2025-08-28_22-21-12.png

ECOX2025_2025-08-28_21-43-56.png

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Bulvinykas pranešimas:

Ar tai tamsta pats čia save tuo vieninteliu praregėjusiu pasiskyrei? 

Aš galiu atrodyti kaip arogantiškas, užsispyręs šudžius, bet aš turiu savo tvirtą nuomonę kuri nėra laužta iš piršto. Galiu kalbėti faktais ir remtis detalėmis tuo mes ir skiriamas o demagogija pasilik sau kai neturi ką pasakyti visai ji tau tinka. 👍✌️

Paskelbta
prieš 41 minutes , AG Paulius pranešimas:

Aš galiu atrodyti kaip arogantiškas, užsispyręs šudžius, bet aš turiu savo tvirtą nuomonę kuri nėra laužta iš piršto. Galiu kalbėti faktais ir remtis detalėmis tuo mes ir skiriamas o demagogija pasilik sau kai neturi ką pasakyti visai ji tau tinka. 👍✌️

Kai išgirsiu faktus, tada galima bus nuomonę susidaryt ir bandyt savo poziciją padėstyt, bet kol kas tik vataboutizmas iš tavęs girdisi. 

Paskelbta
Prieš 14 valandų, AG Paulius pranešimas:

dek dek faktus ant stalo, labai idomu juos pamatyt.

Bet ar nebus taip, kaip pas seimarsistus - "susirask pats" arba "pilnas interntetas, kas iesko, tas randa" pasiulymas? :D

Paskelbta

Labas vakaras, kolegos. 

Moderatorius rašo pelnas tik vargani 4 procentai, gal pajamos paaugo per metus tik varganais 4,9 procento. Kažkaip keistai skamba iš antraštės paskaitymo. Idėjo nuoroda žmogus į Versalo žinias, už straipsio paskaitymą reikia susimokėti. Jei gaila kažkokį personą paremti už nieka kaip šiuo laikmečiu darosi norma, paieškojęs gali rasti nemokamą visą staraipsnį. Nuoroda: https://www.lrt.lt/naujienos/verslas/4/2649218/akola-group-pajamos-per-metus-augo-5-proc-ebitda-52-proc?srsltid=AfmBOoqv37JNN8HhbTL659WGfZzjCrBHHyXDyo9S9ZoGh9B-wQ9iMxJp

Kažkaip ten rašoma apie  51 procento pelną 62 mln. eurų. Vieno iš didžiausio mūsų darbdavio, kuris labai plečiasi. Tas didelis šios grupės plėtimasis į visas žemės ūkio sritis mūsų bendruomenei yra nenaudingas ir ateityje bus žalingas visos produkcijos kainos atžvilgiu. O ta ateitis labai greitai ateina. 

Ačiū AG Paulius už informacijos ir visų savo įžvalgų pasidalinima atvirai forume. Kitiems jau pasidalinti sunku ar gėdinga, nėra diskusijos šia tema. Bendruomenės forumas paseno ar kas.   

Eiti į diskusiją reikia ir bendruomeniškumo visai žemės ūkio bendruomenei, o skaldyk ir valdyk principas mūsų mažoje šalyje yra labai įsišaknyjęs.

Kantrybės ir ištvermės darbuose kolegos!!! 

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...