Jump to content

Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 32 minutes , Shimshius pranešimas:

Yra kas verkia forumuose yra kas dirba ir uzdirba.

Teisingai pasakei. 
Jeigu jau taip blogai būtu, vieni iš kitu nepermušinėtu žemiu su tom nuomom, kaip koki vanagai…

Paskelbta
Prieš 12 valandų, AG Paulius pranešimas:

O kam ta kaina aš manau, kad dauguma dirba tik iš idėjos nes patinka taip gyventi. Patinka baudžiava, dulkės, tepalas, gedimai ir remontai, pilni čiatai diskusijų apie tai. Bet apie verslą kaip daryti pinigus šiame sektoriuje mažai kam rūpi. Nėra nei noro, nei motyvacijos apie tai kalbėti. Tada koks skirtumas kiek gauni pinigų už derlių ? Gausi daugiau pakelsi nuomą ir vėl lygiai tas pats 🙆‍♂️

Ūkininkavimą galima traktuoti dvejopai: kaip verslą ir kaip gyvenimo būdą.

Paskelbta
Prieš 7 valandas, Garix pranešimas:

Teisingai pasakei. 
Jeigu jau taip blogai būtu, vieni iš kitu nepermušinėtu žemiu su tom nuomom, kaip koki vanagai…

Deja ne vieni is kitu, o tiesiog “vieni” issisokeliai po 400 siulo, ukiai dideli, niekas neskaiciuoja lauko lygmeniu, ai bendrai srautas kazkiek su pliusu ir gerai. Svarbu pasakyt ka jau virs 1000ha dirbu…

Paskelbta
Prieš 10 valandų, PingOx pranešimas:

Ūkininkavimą galima traktuoti dvejopai: kaip verslą ir kaip gyvenimo būdą.

Manau, dažniausiai sutinkamas fenomenas žemės ūkyje yra susijęs su gyvenimo būdu. Šiandien turėjau labai įdomią diskusiją su ūkininku, kalbėdamas apie žemės ūkio problemas. Jos yra akivaizdžios ir kartais net labai skausmingos.

Ūkininkas man sako:
"Tu suprask, aš esu darbo žmogus. Aš nieko kito nežinau, kaip tik dirbti, nes nuo mažens tėvai ir mokytojai sakė: reikia dirbti. Jei dirbsi, turėsi; be darbo nebus grūdo. Aš moku tik dirbti, bet dabar ir darbo nebepakanka. Dirbu kiek galiu, kad geriau gyvenčiau, bet kuo daugiau dirbu, tuo prasčiau gyvenu. Visada galvojau, kad jei daugiau dirbsiu, plėsiu ūkį, didinsiu gamybos apimtis, man bus geriau. Bet kuo daugiau dirbu, tuo sunkiau darosi, nes viskas brangsta, o laiko vis mažiau turiu šeimai, hobiams, poilsiui."

Realybėje mažai yra žmonių, kurie pripažįsta problemas žemės ūkio sektoriuje. Daugelis bando save apgaudinėti ir teigia, kad viskas yra gerai, ir kažkada bus dar geriau. Bičiuliai, būkite realistai – žemės ūkio sektorius stipriai stagnuoja.

Paskelbta

Sveiki, bičiuliai fundamentalistai, technikai, dailininkai ir visi kiti realistai. Kol elniai baubia pasižvalgykime į mūsų kapitalo perspektyvas. Artėja mėnesio galas, kaip visada kaina turi būti aktyvesnė laukiam penktadienio arba kitos savaitės pradžios kol atsibus uzsimiegoje treideriai ir įvertins savo tikslus. Kviečiu kaina trypcioja vietoje bet man širdis sako kad ji turi dar parako šoktelti į viršų kada taip bus ir kur tas viršus laikas parodys. Bet dabar juodosios jūros regione sausra fundamentalistai miega bet įtarimų pareis atgarsis su tam tikru vėlavimo. Europoje dregmes perteklius vidurio Europą skęsta Prancūzijoje drėgmės perteklius ateinančias dienas ir toliau rodo lietų klausimas kaip tai atsilieps ateities rinkose. O dabar paziūrekime  kur juda kaina. cbot rinka piešia  gražu kainos tunelį su trumpalaikių kylančių trendu Screenshot_2024-09-25-20-07-34-160_com.android.chrome-edit.thumb.jpg.e6f94b627dd16087b89af6db9dca517c.jpg

paskui bėga ir Europos rinką bando atkartoti cbot rinkos kryptį, tačiau kainos tunelis nėra toks gražus ir aiškus. Tačiau jei uzsidarys mėnesis su teigiamu rezultatų viskas bus ok. Rinka pasyvi dienos vidutinis kainos pokytis svyruoja apie 4,20 EUR. Jei kas ruošiatės parduoti ir matote kad kaina pakilo daugiau nei 4 EUR dienoje dažniausiai tai maksimumas dienos pokyčio arba nevaldomas kainos kilimas dėl šylančio klimato😅👍

Screenshot_2024-09-25-20-09-37-522_com.android.chrome-edit.thumb.jpg.e8bf9b17fd830267551bf2199cd9720b.jpg

Rapsai pagaliau kaina savaitės grafike pajudėjo iš trypčiojimo stadijos tačiau ar ilgam niekas nežino Screenshot_2024-09-25-20-15-17-262_com.android.chrome.thumb.jpg.dc761cdf876f905400cff902d7da85b9.jpg

Paskelbta

Esme maste nes keliu euru pokytis auginanciam kelis tukstancius tonu yra visiskas menkniekis. Bet prekybininkui sugebanciam pakraut laiva t.y. Zenklus pinigai. Tai kuriai cia auditorijai tie piesiniai?

Paskelbta
Prieš 17 valandų, deivas pranešimas:

Esme maste nes keliu euru pokytis auginanciam kelis tukstancius tonu yra visiskas menkniekis.

Bravo 10 balų 💪

Aš ir galvoju nu nafik tiem žmonėm padėti, nu jei nesiseka esi lochas ir viskas koks čia biznis jei centus reikia skaičiuoti. :confusion-confused:

Kadangi man žemės ūkis yra ne tik hobis bet verslas esu biški prie tų žioplesnių, kuris mėgsta paskaičiuot, centas prie cento ir jau euras. 

Derliaus pardavimas, tai tavo biologinio kapitalo pavertimas fiziniais pinigais. Šioje vietoje matau, kad ūkininkams labai trūksta informacijas ir žinojimo kokia pardavimo strategija pasirinkti ir kuris tas momentas galėtų būti tinkamiausias.  Visiems įprasta manyti, kad sukontraktuota kaina jei yra geresnė nei derliau pardavimo metu yra sėkmės rezultas kuris yra neprognozuojamas. 
   Mano nuomonė yra kitokia, manau kainas galima stebėti ir prognozuoti, o žinant savikainą dar ir skaičiuoti pelningumą. Taip ir yra visos prekybinės įmonės labai sėkmingai gyvena, nes jie ne vieno euro intervale žaidžia. Ir niekas nėra suinteresuotas mokyti ūkininkus prekiauti grūdais. (Nereikia kirsti šakos ant kurios sėdi). 

Žinoma, kad projekcijos ir tendencijos tik parodo krypti bet negali garantuoti geros kainos nes jos tiesiog nėra. 

Aš prekiaudamas grūdais žiūriu į trendą, kuria linkme juda kainą, žiūriu į kainos vidurkį koks jis yra metų, pusės metų ir ilgesnio laikotarpio, aš žiūriu į kainos judėjimo intervalą, kuris man pasako kiek yra potencialo, su lūkeščiais. ir tada darau kontraktus. Taip tai sudėtingas procesas ir gal būt ne kiekvienam įkandamas, tačiau čia yra sekantis mano darbas po pastangų užauginti derlių.

O tęsiant tavo minti kurioje pasisakei, kad keli eurai yra niekas aš visiškai nesutinku. PVZ. Šiandien tau reikia parduoti grūdus fiksuoji kainą po 200 eur. Kaip ir nieko, į. trendą nepažiūrėjai neįvertinai kainos augimo potencialo (P.S metinis kainos svyravimo diapazonas yra 30 - 35 eur. ) Parsidavei. Kaina mėnesio pabaigoje kaip buvo šios savaitės pradžioje atsidarius biržai pakilo 5 eur. kas tie keli eur. ? Jei kalbam apie kviečiu kur derlingumas buvo 8 t./ha 5 eur pokytis yra +40 eur/ha. arba 2,5 % vertės pokytis. Jei pavyzdžiui auginai 200 ha kviečių ir prikūlei 1600 t. kviečių tavo vertės pokytis yra 8000 tūks. eur. Nekalbant apie didesnius skaičius. Kažkam tai yra pinigas o kažkam centai. 

Paskelbta
prieš valandą, AG Paulius pranešimas:

Bravo 10 balų 💪

Aš ir galvoju nu nafik tiem žmonėm padėti, nu jei nesiseka esi lochas ir viskas koks čia biznis jei centus reikia skaičiuoti. :confusion-confused:

Kadangi man žemės ūkis yra ne tik hobis bet verslas esu biški prie tų žioplesnių, kuris mėgsta paskaičiuot, centas prie cento ir jau euras. 

Derliaus pardavimas, tai tavo biologinio kapitalo pavertimas fiziniais pinigais. Šioje vietoje matau, kad ūkininkams labai trūksta informacijas ir žinojimo kokia pardavimo strategija pasirinkti ir kuris tas momentas galėtų būti tinkamiausias.  Visiems įprasta manyti, kad sukontraktuota kaina jei yra geresnė nei derliau pardavimo metu yra sėkmės rezultas kuris yra neprognozuojamas. 
   Mano nuomonė yra kitokia, manau kainas galima stebėti ir prognozuoti, o žinant savikainą dar ir skaičiuoti pelningumą. Taip ir yra visos prekybinės įmonės labai sėkmingai gyvena, nes jie ne vieno euro intervale žaidžia. Ir niekas nėra suinteresuotas mokyti ūkininkus prekiauti grūdais. (Nereikia kirsti šakos ant kurios sėdi). 

Žinoma, kad projekcijos ir tendencijos tik parodo krypti bet negali garantuoti geros kainos nes jos tiesiog nėra. 

Aš prekiaudamas grūdais žiūriu į trendą, kuria linkme juda kainą, žiūriu į kainos vidurkį koks jis yra metų, pusės metų ir ilgesnio laikotarpio, aš žiūriu į kainos judėjimo intervalą, kuris man pasako kiek yra potencialo, su lūkeščiais. ir tada darau kontraktus. Taip tai sudėtingas procesas ir gal būt ne kiekvienam įkandamas, tačiau čia yra sekantis mano darbas po pastangų užauginti derlių.

O tęsiant tavo minti kurioje pasisakei, kad keli eurai yra niekas aš visiškai nesutinku. PVZ. Šiandien tau reikia parduoti grūdus fiksuoji kainą po 200 eur. Kaip ir nieko, į. trendą nepažiūrėjai neįvertinai kainos augimo potencialo (P.S metinis kainos svyravimo diapazonas yra 30 - 35 eur. ) Parsidavei. Kaina mėnesio pabaigoje kaip buvo šios savaitės pradžioje atsidarius biržai pakilo 5 eur. kas tie keli eur. ? Jei kalbam apie kviečiu kur derlingumas buvo 8 t./ha 5 eur pokytis yra +40 eur/ha. arba 2,5 % vertės pokytis. Jei pavyzdžiui auginai 200 ha kviečių ir prikūlei 1600 t. kviečių tavo vertės pokytis yra 8000 tūks. eur. Nekalbant apie didesnius skaičius. Kažkam tai yra pinigas o kažkam centai. 

Tai tau ne grūdus reikia auginti, o savo elevatorių atsidaryti. Supirksi iš tokių žioplių, po to pelningai parduosi.

Paskelbta
Prieš 6 valandas, AG Paulius pranešimas:

Bravo 10 balų 💪

Nežinau kur tu matai kviečiuose trendą, bet aš matau gryną flat'ą. Čia tau ne corp. stok'as, čia kiti dėsniai veikia ir savo grafikais nesužavėsi, čia ne day - traidingas, ne ta auditorija. Viskas tavo skaičiavimuose būtų gerai, bet neįvertni GYVENIMO, kad kartais renkamasi iš kelių blogybių, parduot dabar, arba neparduot to ko neturi, jau ne vienas yra taip gerai šikną nusvilęs. Plius tavo 8000€ yra teoriniai, gali būti ir -8000€, juk to garantuoti negali, tiesa? Kaip faktą paminėk ir kiek reikia turėti apyvartinių ant 200ha kviečių išauginti ir kiek tos apyvartinės suvalgo kaip "palūkanos", juk retas modernus ūkis išgali ištempti iki kūlimo be skolintų pinigų. Aš bent jau tokio nei vieno nežinau.

Paskelbta

Ukininkas grudus parduoda dalimis as bent skaidau i tris pardavimus. Mazinu rizika. Nes nesu ateities nezinai.  Ir tai tik rapsai ir kvieciai. Kitos kulturos isvis neprognuozuojqmos nes tai rinkai ju reikia tai ne , tai gamtines salygos koreguoja smarkiai derliu.

O supirkejas tiksliau perekupas daro paprastai. Siandien gavo kontrakto pasiulyma toki, paskaiciavo sau keleta euru nuo tonos uzpirko grudus ir uzdare kontrakta. 
pagrindinis elevatoriaus uzdarbi sudaro kokybes maisymas,  priemimo ir atkrovimo kaina, dregmes ir siuksliu nuoskaitos.

Paskelbta

Neturedami kontrakto supirkejai dazniausiai vengia is vis pirkt. O kai perka, perka nedideliais lotais kad kiek imanoma susimazint rizika prapist pinigus. 
Tad gal ir viena akim ziuri i tuos grafikus bet rizika prapist nugali. Nes paprasciausiai padares klaida neteksi darbo.

Paskelbta
Prieš 14 valandų, Remse pranešimas:

Tai tau ne grūdus reikia auginti, o savo elevatorių atsidaryti. Supirksi iš tokių žioplių, po to pelningai parduosi.

Ačiū už pasiūlymą, turiu geresnių veiklos užsiėmimų nei laukti metus laiko derliaus. Be to tavo žiniai lietuvoje yra tiek saugyklų sandėlių ir elevatorių, kad pagal tūrį būtų galima susandėliuoti visą šalyje užaugintą derlių. 📊

Paskelbta
Prieš 10 valandų, gerasukis pranešimas:

Nežinau kur tu matai kviečiuose trendą, bet aš matau gryną flat'ą. Čia tau ne corp. stok'as, čia kiti dėsniai veikia ir savo grafikais nesužavėsi, čia ne day - traidingas, ne ta auditorija. Viskas tavo skaičiavimuose būtų gerai, bet neįvertni GYVENIMO, kad kartais renkamasi iš kelių blogybių, parduot dabar, arba neparduot to ko neturi, jau ne vienas yra taip gerai šikną nusvilęs. Plius tavo 8000€ yra teoriniai, gali būti ir -8000€, juk to garantuoti negali, tiesa? Kaip faktą paminėk ir kiek reikia turėti apyvartinių ant 200ha kviečių išauginti ir kiek tos apyvartinės suvalgo kaip "palūkanos", juk retas modernus ūkis išgali ištempti iki kūlimo be skolintų pinigų. Aš bent jau tokio nei vieno nežinau.

Kas yra modernus ukis? As istempiau, tik nezinau, ar esu modernus. 😀

Paskelbta

Čia tau ne corp. stok'as, čia kiti dėsniai veikia ir savo grafikais nesužavėsi, čia ne day - traidingas, ne ta auditorija. Viskas tavo skaičiavimuose būtų gerai, bet neįvertni GYVENIMO

Žiūrėk Bičiuli, vieni ieško galimybių, kiti ieško priežaščių pasiteisinimams. 

Plius tavo 8000€ yra teoriniai, gali būti ir -8000€, juk to garantuoti negali, tiesa?

Taip tiesa garantijos negalima duoti jei nėra aiškios krypties, jei kryptis aiški situacija kitokia, bet tokių atvėjų pasitaiko tik keletas per metus. 

juk retas modernus ūkis išgali ištempti iki kūlimo be skolintų pinigų

Svarbiausia, kad skolos neviršytų gaunamų pajamų ⚖️ tikiu kad tokie ūkiai negaudo kainos ir centų neskaičiuoja 😉

Paskelbta
Prieš 3 valandas, deivas pranešimas:

pagrindinis elevatoriaus uzdarbi sudaro kokybes maisymas,  priemimo ir atkrovimo kaina, dregmes ir siuksliu nuoskaitos.

Iš dalies tu teisus kai darbdavys gali per formule pasiimti nuo 10 iki 20 proc. kainos. Bonus kokybė, valymas ir džiovinimas tai taip ir elgtis reikia čia biznis visiškai be rizikos - valstiečiai veža ir veš derlių.  Šiais metais atkreipiau dėmęsi į naujus žaisliukus elevatoriuse, įvertinti skaldukams, šiukšlėms, grūdinėms priemaišomas kaip (kvietrugiai, miežiai) kviečiuose, ir dar keletas privalumų su automatiniu apskaičiavimu. :) labai jau aukšti standartai pareina. 

https://www.pfeuffer.com/product/sln-sample-cleaner

Paskelbta
Prieš 9 valandas, manttys pranešimas:

Tu tuomet konservatyvus. "modernus" tai tas kuris nuo vienos paramos ant kitos šokinėja, pinigų niekad neturi ir skolose paskendęs. Toks beveik kaip Petras, tik pelningai balansą suvedantis.

Paskelbta
On 2024-09-28 at 09:51, manttys pranešimas:

bet kiek pamenu tu samdoma darba dirbi be ukio veiklios , taip kad ne is ukio pinigu gyveni ir dali amortizuoji ir investuoji is kitu veiklu 👌

Paskelbta
Prieš 4 valandas, u.k aurimas pranešimas:

bet kiek pamenu tu samdoma darba dirbi be ukio veiklios , taip kad ne is ukio pinigu gyveni ir dali amortizuoji ir investuoji is kitu veiklu 👌

neinvestuoju. ukis is saves privalo gyventi, bet kitas klausimas, kaip yra laiko kitam darbui? reiskia ukis nereikalauja tiek daug valandu jame. tai jeigu nedirbam keleta menesiu, sociai gyventi irgi naivu tiketis

Paskelbta
prieš valandą, manttys pranešimas:

neinvestuoju. ukis is saves privalo gyventi, bet kitas klausimas, kaip yra laiko kitam darbui? reiskia ukis nereikalauja tiek daug valandu jame. tai jeigu nedirbam keleta menesiu, sociai gyventi irgi naivu tiketis

Žiūrint kokio dydžio tas ūkis jai 50-70 ha tai gal dar ir galima dirbti ir ūkininkauti, bet kai perlipi 150 ha tada jau darosi nėra kada dirbti kito darbo 

Paskelbta
prieš 6 minutes , UK. POVILAS pranešimas:

Žiūrint kokio dydžio tas ūkis jai 50-70 ha tai gal dar ir galima dirbti ir ūkininkauti, bet kai perlipi 150 ha tada jau darosi nėra kada dirbti kito darbo 

Yra visokiu nuansu.. pvz kaip sakai, perlipus tam tikra ha kieki suderinti darosi sunku. bet tada turi paskaiciuot kiek uzdirbi is darbo ir kiek gausi is tu 20 papildomu hektaru (kaip pavyzdys). arba siek tiek pasisamdyt pagalbos, kad eitu islaviruoti.

Paskelbta
prieš valandą, manttys pranešimas:

Yra visokiu nuansu.. pvz kaip sakai, perlipus tam tikra ha kieki suderinti darosi sunku. bet tada turi paskaiciuot kiek uzdirbi is darbo ir kiek gausi is tu 20 papildomu hektaru (kaip pavyzdys). arba siek tiek pasisamdyt pagalbos, kad eitu islaviruoti.

kol derlius neparduotas nlb ka ir paskaiciuosi is tu ha, nes labai daug nezinomuju ir kas met vis kitaip.

Paskelbta

Labas Spalį ir vėl rimtesnis kainos impulsas. Hmm klausimas kas tam įtakos turėjo Irano smūgis, sausra, ar kainos išėjimas iš narvelio. Pagal planą judam toliau, įdomu kur bus šio mėnesio high high and low low.  nuo praėjusios savaitės turim + 12 eur arba 5,5 % o nuo rugsėjo pradžios + 23 eur 11,5%  Arba prie 7 tonų derliaus iš ha +161 eur bonusų. Kaip sakoma nereikšmigas kainos pokytis @deivas

Screenshot 2024-10-01 at 22.41.52.png

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...