Vilius Paskelbta Spalio 18, 2024 Temos autorius Pranešti Paskelbta Spalio 18, 2024 On 2024-10-15 at 21:29, Bulvinykas pranešimas: Sumo dts 6 kažin užtektų 300 su kapeikom arklių? Užtektu.
Vilius Paskelbta Spalio 18, 2024 Temos autorius Pranešti Paskelbta Spalio 18, 2024 On 2024-10-16 at 09:56, Bulvinykas pranešimas: Jei tik rapsą sėt, tai gal gerai ir fosusas, bet kviečiam dirbt belekokiu gyliu nematau reikalo. Tiesiog norisi taupyt vieną važiavimą su dirbimu, padėt trąšas kur reikia. Bet investicija didelė, tai klausimas kaip matematika susidėlios.
BR Paskelbta Lapkričio 23, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 23, 2024 Su sumo dts4 sėta,iš rudens atrodo liux,miežiai į žirnieną,kviečiai į rapsieną,rapsai tiesiai į nuglifosuotą miežių ražieną. Bauer, Mantas2342 and Witalikas 3
Witalikas Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Prieš 14 valandų, BR pranešimas: Su sumo dts4 sėta,iš rudens atrodo liux,miežiai į žirnieną,kviečiai į rapsieną,rapsai tiesiai į nuglifosuotą miežių ražieną. Kiek mln seta, nes atrodo belenkoks tankumas
Vilius Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Temos autorius Pranešti Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Labiau sėjos laikas aktualu. Sėjom 3,5mln dabar išsikrumyjimas 3-4pilni ugliai.
BR Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Prieš 1 valandų, Witalikas pranešimas: Kiek mln seta, nes atrodo belenkoks tankumas Sėta 3mln,apie 145 kg,rugsėjo 5d.,labai šiltas ruduo buvo,tai stipriai susikrūmijo,sudygo įdealiai nors ir sausa buvo ,gal galimėjo biški pavėlint sėją,gerai kad tarpueiliai platūs ,tai gal neišus. Witalikas 1
Gintaras64 Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 24, 2024 prieš valandą, BR pranešimas: Sėta 3mln,apie 145 kg,rugsėjo 5d.,labai šiltas ruduo buvo,tai stipriai susikrūmijo,sudygo įdealiai nors ir sausa buvo ,gal galimėjo biški pavėlint sėją,gerai kad tarpueiliai platūs ,tai gal neišus. Kaip suprantu čia nuotraukos po Sumo sėjos. Tikrai gražios. Aš labai panašiai sėju ir ypač sėjomaina labai panaši, bet aš su Claydon. Jeigu statai tokią sėjomainą, kaip čia tarkim po rapso kviečius, po pupų žieminius miežius nebus bėdu su sėjimu, ligomis ir pabiromis. Tad toj vietoje galiu pagirti, tik man įdomu ar nenori voluoti po Sumo? Kiek esu matęs sėjamųjų tai Sumo ir Claydon labai panašios, bet aš tai voluoju vien tam, kad būnant lygesnei dirvai herbicidai geriau veikia ir šliužų mažiau būna, o ir šiaip kažkaip "pabaigia" tą sėjos procesą volai prispausdami, nelieka tų neprispaustų sėklų.
BR Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 24, 2024 prieš 16 minutes , Gintaras64 pranešimas: Kaip suprantu čia nuotraukos po Sumo sėjos. Tikrai gražios. Aš labai panašiai sėju ir ypač sėjomaina labai panaši, bet aš su Claydon. Jeigu statai tokią sėjomainą, kaip čia tarkim po rapso kviečius, po pupų žieminius miežius nebus bėdu su sėjimu, ligomis ir pabiromis. Tad toj vietoje galiu pagirti, tik man įdomu ar nenori voluoti po Sumo? Kiek esu matęs sėjamųjų tai Sumo ir Claydon labai panašios, bet aš tai voluoju vien tam, kad būnant lygesnei dirvai herbicidai geriau veikia ir šliužų mažiau būna, o ir šiaip kažkaip "pabaigia" tą sėjos procesą volai prispausdami, nelieka tų neprispaustų sėklų. Na nezinau, dar tik pirmas ruduo kaip sėjom žieminius su sumo,tai tos patirties praktiškai nėra,kad reiktų privoluot nekilo tokia mintis.Dėl šliužų bent mūsų krašte kol kas jokių problemų,dėl dirvinių herbicidų ,na tai rapsų dirviniais nepurškėm,nes tiesiai į ražieną sėjom,tai nebuvo tikslo naudot,miežius ir kviečius purškėm dirviniais,bet jie ten ir per šaknis ir lapus veikia, tai suveikė gerai,kad ir nėra labai lygi žemė,švarus pasėliai tikrai.Žemės pas mus prie lengvesnių,atrodo dar tie sėjamosios prispaudimo ratukai prispaudžia užžertą žemę ir ok,sudygo visos kultūros puikiai.
BR Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 24, 2024 Dar toks klausimėlis,kurie sėjat su sumo ar kitom juostinėm sėjamosiom plačiais tarpueiliais,kaip ta technologija ankštinių kultūrom.Kiek skaitinėjau tai pupom viskas ok šita technologija,o kaip su žirniais,gal kas sėjat ar bandėt sėt,kaip su išgulimu?
Gintaras64 Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Prieš 13 valandų, BR pranešimas: Dar toks klausimėlis,kurie sėjat su sumo ar kitom juostinėm sėjamosiom plačiais tarpueiliais,kaip ta technologija ankštinių kultūrom.Kiek skaitinėjau tai pupom viskas ok šita technologija,o kaip su žirniais,gal kas sėjat ar bandėt sėt,kaip su išgulimu? Aš sėju pupas. Claydon dedasi papildomas sėjimo noragas, kuris dar susiaurina sėjimą, tai realiai kaip sėjimo vamzdelis taip sėjimo eilutė pupai. Pupos mėgsta erdvę, tą nuo pat pirmų seminarų kai tik pupas Lietuvoje pradėjo auginti girdėjau. Taip, kad teoriškai toks sėjimas joms labai tiktų. Pas mane tai derlius šiemet yra 3-3,5t. (kaip koks laukas) Nestebuklai, bet esmę visgi derliui daro tie +30 laipsnių karščio žydėjimo metu. Nežinau, kas kūlėt daugiau pasidalinkit patirtimi. Yra buvę kažkiek geresnių metų, bet ir prastesnių. Pupa mano nuomone rizikingiausia kultūra sunku jai gerą derlių užauginti. Kas liečia žirnius tai aš jų su Claydon neauginau. Nemanau, kad jie ten blogai augtų, bet bijau, kad po jų oasėti su tuo pačiu Claydon nepavyktų. Labai senais laikais paprasta technologija tėvas yra auginęs ir tai mes ten vargdavom po jų kažką sėdami, kelis kartus reikėdavo skusti, kažkur nenusikula, nes sugriuvę, tai ta raizgalynė lieka ir ją įdirbti irgi sunku. Prieš pora metų kaimyno laike mačiau kaip jie po žirnių suskuto, tada atvarė sėjamąją (kai laikas atjėo sėti), pabandė sėti ir tada atvarė plūgą. Ir taip dirbant paprastai, ne tiesiogiai sėjant. Tad aš didelių vilčių pasėti kažką po žirnių tiesiogiai neturiu. O dėl volavimo, tai po tų pačių pupų tikrai rekomenduoju voluoti, nes driva taps lygi beveik kaip su paprasta sėjamąja sėjus ir tas dirvinis herbicidas bus ne veltui pilamas. Be to daug akmenų įsispaus į žemę. Su šliužais didelių bėdų pas mane irgi nėra, bet labai nesinori, kad jų atsirastu. Tai aktualiasia rapsuose, tad juos irgi voluoju, nes šliužai ir gyvena tuose grumstuose ir šiaudų liekanose. Profilaktiškai barstau ir nuodus šliužams kol kas nedidele norma. Agronomas matė prakastų šliužų rapsų, bet tas pavojingiausias momentas praėjo ir dabar rapsai tikrai gražūs. Gal prasieisiu laukus ir nuotraukų įmesiu. Witalikas, M&M and BR 3
manttys Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Prieš 14 valandų, BR pranešimas: Dar toks klausimėlis,kurie sėjat su sumo ar kitom juostinėm sėjamosiom plačiais tarpueiliais,kaip ta technologija ankštinių kultūrom.Kiek skaitinėjau tai pupom viskas ok šita technologija,o kaip su žirniais,gal kas sėjat ar bandėt sėt,kaip su išgulimu? sejau zirnius, buvo puikus zirniai, vieni geriausiu paskutiniais metais. gulejo kaip visi, sejosi po ju puikiai, nors ir turejau abejoniu del likusiu ilgu siudu
BR Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 prieš 37 minutes , manttys pranešimas: sejau zirnius, buvo puikus zirniai, vieni geriausiu paskutiniais metais. gulejo kaip visi, sejosi po ju puikiai, nors ir turejau abejoniu del likusiu ilgu siudu Na taip,sėk tų juos kaip nori,jei pradedant nokt gauna smarkesnio lietaus su vėju,tai garantuotas patalpas.
manttys Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Ką tik, BR pranešimas: Na taip,sėk tų juos kaip nori,jei pradedant nokt gauna smarkesnio lietaus su vėju,tai garantuotas patalpas. bandysiu didint norma pavasari
BR Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 prieš 2 minutes , manttys pranešimas: bandysiu didint norma pavasari Gal kažkiek padėtų dėl išgulimo,o kokią normą sėjai,turbūt mažinai nei su tradicine sėtum.
manttys Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 prieš 12 minutes , BR pranešimas: Gal kažkiek padėtų dėl išgulimo,o kokią normą sėjai,turbūt mažinai nei su tradicine sėtum. 300 fiziniu (mases neskaiciavau). kitamet sesiu 350 bent. nu normos tai niekur nemazinu, netikiu sita teorija MV ūkis, BR and Witalikas 3
manttys Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Prieš 20 valandų, BR pranešimas: Sėta 3mln,apie 145 kg,rugsėjo 5d.,labai šiltas ruduo buvo,tai stipriai susikrūmijo,sudygo įdealiai nors ir sausa buvo ,gal galimėjo biški pavėlint sėją,gerai kad tarpueiliai platūs ,tai gal neišus. tarpueiliai nepades nuo issutimo, jeigu tam bus palankiops salygos. is patirties kalbu
BR Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 prieš 20 minutes , manttys pranešimas: tarpueiliai nepades nuo issutimo, jeigu tam bus palankiops salygos. is patirties kalbu Gal ir tavo tiesa,tik toks pastebėjimas,vienais metais buvo pavasarį kur labai vešlūs plėmais išutę,nes pridrėbė sniego daug ant nepašalusios žemės,bet kraštinės eilutės palie technologinę išliko gyvos
manttys Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 prieš 4 minutes , BR pranešimas: Gal ir tavo tiesa,tik toks pastebėjimas,vienais metais buvo pavasarį kur labai vešlūs plėmais išutę,nes pridrėbė sniego daug ant nepašalusios žemės,bet kraštinės eilutės palie technologinę išliko gyvos as ir turiu tokiu, tik kvietrugiu. tiesiog tikiuosi geriausio BR 1
ceck Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Prieš 4 valandas, manttys pranešimas: bandysiu didint norma pavasari Šiemet pavariau 1,4mln. nes manau kad trūksta tankumo,(sėdavau 1,2) atrodė super, bet liepos 29 dienos neatlaikė
manttys Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 prieš 29 minutes , ceck pranešimas: Šiemet pavariau 1,4mln. nes manau kad trūksta tankumo,(sėdavau 1,2) atrodė super, bet liepos 29 dienos neatlaikė bet sako, kad tada maziau prisiploja, del dideles mases
ceck Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Prieš 1 valandų, manttys pranešimas: bet sako, kad tada maziau prisiploja, del dideles mases tiesos yra tame, nes su 9m dar sugraibiau 3,8t kaip ir neblogai, su augos agronomu kalbėjau tai jie sėja 1,5mln. labai gražiai atrodo, tik aišku vėliau usnys išlenda, plius jie pora kart sudygusius akėja, tai kažkiek išsirauna Witalikas and Gintaras64 2
Gintaras64 Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Pranešti Paskelbta Lapkričio 25, 2024 Labai saulė spigino tai tik galulaukes parodysiu sėta su Claydon kviečiai Elektra veislė ir žieminiai miežiai Wallace. Miežiai sėti po pupų kažkur rugsėjo 5, o kviečiai apie rugsėjo 15 po rapsų sėta. Rapsų laukus dar parodysiu, nepakeliui šiandien buvo. BR, manttys, JCB and 1 other 4
voras Paskelbta Gruodžio 17, 2024 Pranešti Paskelbta Gruodžio 17, 2024 Žirnius privaloma sėti kuo anksčiau, ypač jei sėjama derliui, ne žaliai trąšai. Prieš sėjant žirnius būtinai dirvas nusiglifosuokite, nė vienas žirnių herbicidas neima rudeninio dygimo piktžolių. Turėsite švarius ir tolygius pasėlius. Mes glifosuojant dedame klijų silikono pagrindu, purškiam minimalią doze ir praktiškai iškarto sėjame. Vėliau feniks ar kas tik jums patinka. Nesėkite didelių normų, nes dėl konkurencijos suplonėja stiebas ir labai ištįsta. Strobilurinas ankstyvoj fazėje išlaiko žalią stiebą prie dirvos ir neleidžia žirniams sukristi ant žemės. Kenkėjų kontrolė būtina, amaras juos užčiulpia negyvai Sarunce1, Witalikas, u.k aurimas and 3 others 6
manttys Paskelbta Gruodžio 17, 2024 Pranešti Paskelbta Gruodžio 17, 2024 Prieš 4 valandas, voras pranešimas: Žirnius privaloma sėti kuo anksčiau, ypač jei sėjama derliui, ne žaliai trąšai. Prieš sėjant žirnius būtinai dirvas nusiglifosuokite, nė vienas žirnių herbicidas neima rudeninio dygimo piktžolių. Turėsite švarius ir tolygaus pasėlius. Mes glifosuojant dedame klijų silikono pagrindu, purškiam minimalią doze ir praktiškai iškarto sėjame. Vėliau feniks ar kas tik jums patinka. Nesėkite didelių normų, nes dėl konkurencijos suplonėja stiebas ir labai ištįsta. Strobilurinas ankstyvoj fazėje išlaiko žalią stiebą prie dirvos ir neleidžia žirniams sukristi ant žemės. Kenkėjų kontrolė būtina, amaras juos užčiulpia negyvai Pavasari bandysiu viska daryti visiskai priesiesingai, isskyrus glyfosa.
AGROMAN Paskelbta Gruodžio 17, 2024 Pranešti Paskelbta Gruodžio 17, 2024 Ar negeriau prieš sudygstant nusipurkšt vietoj dirvinio?
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti