Jump to content

Gintaras64

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Pakruojis

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Gintaras64 pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

2

Reputacija

  1. Nemanau, kad labai jau reikia skubėti. Vistiek tręšimai prasidės Kovo gale, pernai net balandį pradėjome tręšti. Orai šiomis dienomis geri, bet ateinančiai savaitei vėsesnius juos žadą. Aš asmeniškai Kas naudoju vietoj salietros, tai jį dar vėliau galima laistyti (nes įsisavina greičiau), tai manau kovo galas ir bus kaip visada.
  2. Gintaras64

    Zymeto Kuro Kaina

    Aš irgi turiu įtarimą, kad raudonas dyzelis nėra tik kitos spalvos dažai, prieš porą metų per javapjūtė pasibaigė kuras žalias ir kol atveš, kad galėtume dirbti į porą traktorių įpylėm raudono. Ir stebėtinai greit kuro filtrai užsikišo. Nebeatsimenu tikslių detalių, bet nuo tada daug atsargiau žiūrim į šitą raudoną dyzeliną, tegul ir lieka jis džiovyklai.
  3. Kada į rapsus planuojat važiuoti kulti?
  4. Gintaras64

    Gintaras64 Nuotraukos

    Mano technika
  5. Na koks įmonės pavadinimas. Ką jie planuoja padaryti (kuriuos darbus pasilikai sau) ir kur statai namą, ar sunku prisikviesti statybininkus į rajoną?
  6. Norėčiau išgirsti atsiliepimų apie įmones dirbančias Šiaulių apskrityje ir statančius gyvenamuosius namus. Esu ūkininkas, tad investicija būtų vadinamoji plyno lauko. Kas turite kokios patirties, kurių įmonių vengti, o su kuriomis dirbti. Norėtųsi, kad įmonė imtųsi kuriuoti kuo daugiau darbų susijusių su statybomis. Ta prasme, ne tik už sienas, pamatus ir stogą būtų atsakingi, bet ir už kanalizaciją, elektrą... Labai laukčiau pasakojimų kaip sekėsi statyti savo namus.
  7. Auga rapsai kaip pašėlę ir greit reikės purkšti fungicidais žydėjimo metu. Didelė bėda yra traktoriaus dugno apsauga. Pernai naudojau brezentą, tačiau tai buvo trumpalaikis sprendimas ir labai jau nepatogus. Gal kas turit kokį geresnį sprendimą sugalvoję kokią stipresnę medžiagą naudojate ar dar kitokią apsaugą turite, nes norisi rasti kažkokį garantuotesnį sprendimą šiai problemai.
  8. Gintaras64

    GEDIMAI

    John Deere 6430, sėdynės žarnelę prakirto nuo didelio kratymo. Pakeičiau žarnelę, tačiau jos užfiksavimas padarytas taip, kad ją ištraukiau per jėgą ir naują įkišau per jėgą (užsifiksavo ant dantukų). Akyvaizdu, kad per šitą pajungimo vietą nesmarkiai, bet leidžia orą, tad sėdynė vis nusileidžia. Kuo būtų galima patepti, kad nebeleistų oro? O gal yra kokių kitų pasiūlymų?
  9. Ūkyje turime šiek tiek galingesnės vakarietiškos technikos, kombainus apynaujus, John Deere ir Valtra traktorius po 200ag, tik kas liečia mažos galios traktorius dar vis dirbame su Belarusais. Daug metų jau jiems, o kadangi dar ir krautuvus jiems uždėjome daug bėdų turime su vairu, o ir šiaip daug remonto jiems reikia. Vis dažniau galvojame apie alternatyvas keičiant juos į vakarietiškus traktorius. Bet viskas atsiremia į kainas ir todėl sunku kažką nuspręsti. Devėtą vakarietišką, kad ir 10 metų senumo baisoka pirkti, o naują labai sunku įpirkti ir klausimas ar apsimoka? Galima dairytis į pigiausius ir mažiausius traktorius, kurie pagal skaičius gan panašūs į MTZ duomenis. LS traktoriai, Zetoriai ar kokie nors TYM 80-100ag segmente dar pusiau įperkami, bet ar jie atstos Belarusą? Tačiau ar bus tą kokybė geresnė už MTZ tokių pigių naujų traktorių? Tuo pačiu ar jie nebus per lengvi? LS 100ag gal ir sveria panašiai kaip MTZ, bet iš pažiūros sunku spręsti ar jie kokybiškai patemptų 10t vandens bačką (purškimui vandeniui vežti), man jie atrodo per lengvi. Tuo pačiu bijau, kad jie bus labai kratūs, nes kiek teko važiuoti, tai ne LIetuvos žvyrkeliams jie pritaikyti... Tad į ką keičiate Belarusus? Ar 80-100ag pigiausi vakarietiški traktoriai padaro tą patį ką MTZ 82 ar 892? Ar visgi reikėtų dairytis į devėtą 10 metų senumo vakarietišką traktorių geresnės firmos?
×
×
  • Create New...