Jump to content

Trašų kainos


bLiudas

Recommended Posts

prieš valandą, ggg pranešimas:

Imesk nuoroda, kur galima stebeti duji kaina, aciu.

https://markets.businessinsider.com/commodities/natural-gas-price

 

Bet čia kaina Henry Hub, tai gal ne visai Europos kaina, bet tendencijos koreliuoja. 

Šiaip kaina nėra jau tokia didelė, 5 dolcai už 1MMbtu, kas atitinka 28,3m3 dujų, tai kūbas apie 17 dolerio centų, apie 15 eur ct, bet trąšų kainas reikėjo gi pakelt, nu nes nebūsi durnas ir nepasipelnysi kai tokia proga. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 3 valandas, belarus52 pranešimas:

Galima trumpai kas rašoma? kalbos nemoku, o vertejas nekonkrečiai išdėsto mintis?

 

Manau kad verčia pakankamai gerai:

 

 

Komisija svarstys galimybę sumažinti tarifus didėjant trąšų kainoms

„Sinn Féin“ europarlamentaras paklausė Europos Komisijos, kurios nariai praėjusį vakarą (lapkričio 30 d.) dalyvavo Europos Parlamento Žemės ūkio komiteto posėdyje, ką galima padaryti dėl didėjančių trąšų kainų. 

 

Europarlamentaras Chrisas MacManusas teigė, kad komisija svarstys galimybę ribotam laikotarpiui sumažinti tarifus ne ES importui.

 

Jis sakė: „Nereikia ekonomisto, kad pasakytų, jog veikianti rinka yra subalansuota, o trąšų sektoriuje taip tikrai nėra . Kainų padidėjimas spaudžia ūkininkus, todėl turime ieškoti, kaip galėtume sumažinti spaudimą.

 

„Žinoma, viena iš pagrindinių problemų, prisidedančių prie krizių, yra pasaulinis dujų kainų augimas. To negalime išspręsti per vieną naktį ir šis komitetas greičiausiai to neišspręs.

 

Europarlamentaras sakė, kad siekiant įveikti krizę, komisija turi išnagrinėti į Europą patenkančių trąšų kiekį.

Europos Parlamento narys Chrisas MacManusas

„Šiuo metu ES taiko antidempingo tarifus azoto trąšoms. Dėl to ne ES produktai ES rinkoje brangsta ir yra skirti apsaugoti ES trąšų gamintojus“, – pridūrė MacManus.

 

„Pabrėžiau, kad lapkričio pradžioje CAN [kalcio amonio nitrato] kaina buvo didesnė nei 600 EUR/t, o karbamido – apie 900 EUR.

 

Parama ūkininkams augant trąšų kainoms

„MacManus“ pasiūlė mechanizmus, kurie padėtų ūkininkams: „Visiškai vertinu poreikį apsaugoti Europos verslą, bet jei dėl jų pelno, kuris siekia apie 40 proc., ūkininkai moka daugiau už savo produktą, turime jį pažaboti. .

 

„Mano pasiūlymas yra padėti ūkininkams ribotam laikotarpiui sumažinant ne ES importuojamų prekių tarifus – tai padidintų pasiūlą ir sumažintų kainas.

 

„MacManus“ teigė, kad komisija patvirtino, kad ši galimybė yra įmanoma, ir ji atliks reikiamą peržiūrą, kad išsiaiškintų, kaip tokia priemonė galėtų veikti.

 

 

Skelbimas

„Ji [komisija] aiškiai pasakė, kad tai nebus panacėja, nes degalų sąnaudos vis dar buvo svarbus veiksnys nustatant galutinę kainą, tačiau, žinoma, visi pinigai, kuriuos galime grąžinti į ūkininkų kišenes, yra verti“, pridūrė europarlamentaras.

 

„Turime plėtoti organinių trąšų tiekimą ir agroekologinius metodus, kad būtume mažiau priklausomi nuo azoto trąšų, tačiau kol kas ūkininkai turi turėti galimybę importuoti prekes prieinamomis kainomis.

 

 

 

   

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...