Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 39 minutes , JCB pranešimas:

Teigėte, kad kas su 6m sėjalkom sėja, savęs negerbia, o tuo labiau kitų, reikia dar platesnės. Kokia Jūsų pozicija dėl 24m purkštuvo? :) 

Vel kazkurtai isipainiojo nesusikalbejimas arba turiu isanksto susiformavusi nusisneketojo ivaizdi . Nei vienas is teiginiu nera mano koncepcijos dalis . Ir dar karta pakartosiu kad kiekvienas ukis turi savo strategija .

Paskelbta
prieš 54 minutes , Deutz fahr pranešimas:

Nera daug

Svarbu savalaikiskumas keliu dienu tikslumu ir oro salygom . Kas liecia plotus tai ju gali tik daugeti jei klimatas sauses . Pvz kaikur su kalifu purskiama kiekviena savaite .

Paskelbta
On 2024-12-16 at 16:49, vrimvydas pranešimas:

Lyginant su benrove skirtumai dar didesni . 

Na ūkininko balansą lyginti su bendrovės  tai tas pats kaip vyrišką virvutę su ranka.......Net jei ir rasi pranašumo skirtumus tai dar nereiškia kad jie iš tikro ten yra.

Paskelbta
Prieš 5 valandas, grazbek pranešimas:

Na ūkininko balansą lyginti su bendrovės  tai tas pats kaip vyrišką virvutę su ranka.......Net jei ir rasi pranašumo skirtumus tai dar nereiškia kad jie iš tikro ten yra.

Norejau pasakyti kad smulkesni ukininkai moka uzauginti tapati derliu su mazesnei idejimais .

Paskelbta
Prieš 10 valandų, vrimvydas pranešimas:

Norejau pasakyti kad smulkesni ukininkai moka uzauginti tapati derliu su mazesnei idejimais .

Tai ir sakykite atvirai....Pvz. mano bendrovės įdėjimai į ha yra 967 {anot buhalterijos}Bet ten tikrai dar yra pavandeniu sroviu kurios turi būti dėl visiems suprantamu priežasčių. Ir iš vis durnas reikalas lyginti šniuriukus miego būsenoje.

Paskelbta
Prieš 10 valandų, vrimvydas pranešimas:

Drysčiau sakyti jog su mažesniu įdėjimu sugeba užauginti tokį pat-galbūt geresnį derlių-rentabiluma.

Paskelbta
Prieš 3 valandas, grazbek pranešimas:

Tai ir sakykite atvirai....Pvz. mano bendrovės įdėjimai į ha yra 967 {anot buhalterijos}Bet ten tikrai dar yra pavandeniu sroviu kurios turi būti dėl visiems suprantamu priežasčių. Ir iš vis durnas reikalas lyginti šniuriukus miego būsenoje.

nedideli idejimai. greiciausiai parkas nusidevejes buhalteriskai

Paskelbta
Prieš 13 valandų, vrimvydas pranešimas:

Na visi mazesni ukiai ateina pas mane su pasiulymu pirkti dali zemiu, nes sulinde i skolas ir neturi is ko grazinti

Paskelbta
Prieš 3 valandas, Amber pranešimas:

Nu dažniausiai mažas ūkis nesamdo darbuotojų. Tai neyeina y išlaidas hektarui?  Čia kaip pvz

Įdomi tema pasirodo : Daug kas nesupranta kas iš tikro gamybos išlaidos.

Paskelbta
prieš 20 minutes , ggg pranešimas:

Cia isvis negalima nieko lyginti. Netgi bendroves su bendrove ar ukininko su ukininku ir pan. Suvidurkinta statistika taip pat nieko neparodo.

Sutinku dėl šito. Nes ne visi ūkiai pradėjo vienu metu ūkininkauti su lygiu skaičiumi ha,  vienoda žeme,vienodai technikos ir vienodom salygom.  Todel.lyginti tikrai sunku. Juolab kas priejo prie žemių savais keliais kas nepriėjo. Aš prieš kokia 20m būčiau pradejes ir db kur prieš 10ha pradejau kai aplink ūkiai ne vienas buvo po 1k ir 2k ha  dydžio. Ir daug tokiu po 200-500ha. Tai mano tas ūkelis sukurtas nuo nulio iki 140ha   su minimale pagalba iš sono o dabar  padedu ir aš ir padeda man javapjites metu. Bet salyginai visi skaičiuojam skirtingai.  Bet du paskutiniai metai mano derliai bene didesni  arba vienodi su tikrai stipreis ukiais.  Ir tikrai daugiau neydedu. Dar ir darbuotojų samdyt nereik. Ir žinau kad per lauka pravažiuoja mano technika mažiau kartų. Gaučiau dar koky 100ha, tai tada dar lengviau būtų.  Ir galbūt kaštai išaiginti hektarui butų mažesni.

Paskelbta

Sveiki, brolyčiai kažką praleidau matau verda tokia pusiau beprasmė diskusija apie tai kas iš Jūsų gražesnis. 
Perskaitęs porą puslapių pabandysiu susiteminti Jūsų gražias mintis pokalbio tęstinumui: 
     Iš Jūsų diskusijos galima daryti išvadas, kad žemės ūkio efektyvumas labai priklauso nuo individualių ūkininkavimo sąlygų, strategijų ir valdymo gebėjimų. Kas iš principo ir yra tiesa dėl kurios nereikia plėšyti maikių. 
     Mažesni ūkiai manau nuo tam tikros ribos :) gali būti efektyvūs dėl mažesnių kaštų, tačiau jų ilgalaikis tvarumas dažnai priklauso nuo finansinio stabilumo ir gebėjimų suvaldyti investicijas, kuris šiuo metu yra tikrai prastos būklės. 
     Tuo tarpu didesni ūkiai dažnai susiduria su valdymo, planavimo iššūkiais ir didesniais finansiniais įsipareigojimais jų efektyvumas gali būti ir mažesnis tačiau per masto ekonomika lieka daugiau pelno ir jie gali elgtis laisviau. Žinoma jei supranti ką darai. :)
      @vrimvydas nėra viskas juoda ir balta, ir ekonomika veikia žirlių principu kartais ir du purkštuvai po 24 metrus yra geriau nei vienas savaeigis ir kitu atvėjų geriau vienas savaeigis nei du purkštuvai. Kiekvienas ūkis yra kaip meno kurinys, kur lygiai tokio pat antro niekur nepavyktų surasti. Aš manau niekada negalėčiau pasakyti, kad esu geriausias ūkininkas su savo sprendimais nes nėra geriausių ir blogiausių ūkininkų yra sąlygos ir situacijos dėl kurių vieniem sekasi geriau o kitiems gal šiek tiek praščiau. Kol bando įrodyti vieni kitiems kokie jie šaunūs ir tik Jūsų metodai yra patys geriausi Jūs visi kartu pralaimite. 

Paskelbta
Prieš 8 valandas, AG Paulius pranešimas:

Sveiki, brolyčiai kažką praleidau matau verda tokia pusiau beprasmė diskusija apie tai kas iš Jūsų gražesnis. 
Perskaitęs porą puslapių pabandysiu susiteminti Jūsų gražias mintis pokalbio tęstinumui: 
     Iš Jūsų diskusijos galima daryti išvadas, kad žemės ūkio efektyvumas labai priklauso nuo individualių ūkininkavimo sąlygų, strategijų ir valdymo gebėjimų. Kas iš principo ir yra tiesa dėl kurios nereikia plėšyti maikių. 
     Mažesni ūkiai manau nuo tam tikros ribos :) gali būti efektyvūs dėl mažesnių kaštų, tačiau jų ilgalaikis tvarumas dažnai priklauso nuo finansinio stabilumo ir gebėjimų suvaldyti investicijas, kuris šiuo metu yra tikrai prastos būklės. 
     Tuo tarpu didesni ūkiai dažnai susiduria su valdymo, planavimo iššūkiais ir didesniais finansiniais įsipareigojimais jų efektyvumas gali būti ir mažesnis tačiau per masto ekonomika lieka daugiau pelno ir jie gali elgtis laisviau. Žinoma jei supranti ką darai. :)
      @vrimvydas nėra viskas juoda ir balta, ir ekonomika veikia žirlių principu kartais ir du purkštuvai po 24 metrus yra geriau nei vienas savaeigis ir kitu atvėjų geriau vienas savaeigis nei du purkštuvai. Kiekvienas ūkis yra kaip meno kurinys, kur lygiai tokio pat antro niekur nepavyktų surasti. Aš manau niekada negalėčiau pasakyti, kad esu geriausias ūkininkas su savo sprendimais nes nėra geriausių ir blogiausių ūkininkų yra sąlygos ir situacijos dėl kurių vieniem sekasi geriau o kitiems gal šiek tiek praščiau. Kol bando įrodyti vieni kitiems kokie jie šaunūs ir tik Jūsų metodai yra patys geriausi Jūs visi kartu pralaimite. 

Didesniu ukiu pelnas atsiranda is gebejimo rasti, kas tavo darba darys uz tave pigiau. Kuo toliau, tuo bus sumkiau, nes kyla kastai, ypac darbo uzmokescio. Aisku, visada atairas tokiu, kurie dirbs uz skatikus ir kur palildoma nauda zemvaldziui 😀

Paskelbta
prieš 13 minutes , manttys pranešimas:

Didesniu ukiu pelnas atsiranda is gebejimo rasti, kas tavo darba darys uz tave pigiau. Kuo toliau, tuo bus sumkiau, nes kyla kastai, ypac darbo uzmokescio. Aisku, visada atairas tokiu, kurie dirbs uz skatikus ir kur palildoma nauda zemvaldziui 😀

Kiekvienas ūkis turi remtis strategija „kuo daugiau su kuo mažiau“, kitaip, nesant kooperuoto perdirbimo, tų ha skaičius reikalingas oriam gyvenimui bus reikalingas vis didesnis. Tvarumas ne šiaip sau sąvoka paimta iš konteksto. Viena jo dedamųjų ir yra darbo resursai, kurie turi būti naudojami efektyviai.

Paskelbta
prieš 10 minutes , dumoju pranešimas:

Kiekvienas ūkis turi remtis strategija „kuo daugiau su kuo mažiau“, kitaip, nesant kooperuoto perdirbimo, tų ha skaičius reikalingas oriam gyvenimui bus reikalingas vis didesnis. Tvarumas ne šiaip sau sąvoka paimta iš konteksto. Viena jo dedamųjų ir yra darbo resursai, kurie turi būti naudojami efektyviai.

šįtą strategiją labai komplikuoja tie patys darbo užmokesčio kaštai ir technikos kastai. Jei nedidelis ukis turi gera tecnikos baze, tai nematau problemu jam gerai gyvent, bet jeigu ukio pradzia, tai realiai ne kazka

Paskelbta
prieš 10 minutes , manttys pranešimas:

šįtą strategiją labai komplikuoja tie patys darbo užmokesčio kaštai ir technikos kastai. Jei nedidelis ukis turi gera tecnikos baze, tai nematau problemu jam gerai gyvent, bet jeigu ukio pradzia, tai realiai ne kazka

Teisingai. Čia kaip aš realiai. Nuo Kalėdų pinigų nėra ūkio. Bet tecnika dirba 140ha o realiai galiu   su je apie 400 dirbti  gal ir 500 nebut problema. Aišku kažko reikia. Reike sandėlio, reike kažkokios taros papildomos. Tai skutiko platesnio. Bet su laiku.  Bet kai pagalvoju visa tai nupirkta per bene 6 paskutinius metus.  Tai nėra taip ir blogai. Plius be ūkio yra dar kur užsidirbti nebloga kol sofa neprikaustė prie kokio TV😅

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...