Jump to content

žiemkenčių buklė


Aloyzas

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

482 nariai balsavo

  1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

    • Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      144
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      99
    • Sėju laiku
      239


Recommended Posts

  • po 2 mėnesių...

stambios bendrovės..kalnuota vieta molis,. žieminis rapsas, po kulimo Top down 1kart..prieš sėja rugsėjo 10d  Top down 1+carrier 2kart+kultivatorius su prikabintais rollex volais 2kart+sėja su dirbimu 6m.. digimas matosi tik lomose.. :icon-rolleyes:  buvo labai sausa ..dulkės kamuoliais ėjo..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Atskiriant smulkius grūdus nežymiai didėja baltymai, glitimas , hektolitro svoris ,o  kritimas rodo dygimo pradžią .

 

Baltymus, glitimą, saiko svorį galim įtakoti atitinkama technologija. Bet ką galima padaryti norint įtakoti kritimo skaičių? Jei tai dygimo pradžia, tai tada gal reikia nelaukti pilnos brandos ir kulti anksčiau kad ir drėgnesnius? Nes realiai vos ne kas antri metai kritimas kerta per klasę žiauriai ir manau daugeliui taip. Pradžios kulimo Extra, Export arba 1 klasė, vėliau 2-3, o vasariniai visi į 4 klasę. Nors parametrai visų panašūs: glitimas 28-34, baltymų: 14-17. Viltis kvailių motina, vis lauki lauki, kada išdžius kuo geriau ant lauko, kad džiovinimui nemėtyt pinigų, o čia žiūri bac liūtys ir drėgnumas dar didesnis ir kritimas mažas kurio jau ko gero ir nebepakeisi niekaip. Gal reiktų drėgmės kartelę apie kokius 22%

laikyti kūlimo pradžiai, o ne 18%? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Atsimenu tamstos žodžius, kaip šiemet beveik visi išvažiavo į pašariaką,- "kad reikia turėti sugebėjimu, neužauginti ekstros vasarinių".

 

Tikrai taip esu sakęs, nes gal pora dešimtmečių vasarinių kokybė visada lenkdavo žieminių kviečių. Bet kalba ėjo apie kokybinius rodiklius baltymus, glitimą, kurie ir šiemet aukštumoj. Bet kaip sakant: v každoj siemjie nie biez urodov, okupantų posakis reiškiantis: kiekvienoj šeimoj ne be išgamų. Kitaip sakant metų pasitaiko ekstremalių, metai išskirtiniai, sąlygos susiklostė bent jau pas mus ypač nepalankios vasariniems kviečiams. Sausra gegužę ir birželį kirto derlių pusiau beveik. Smulkus grūdas - mažas saikas. Ir viskas tuo pasakyta. Dar ir kritimas dėl lietų prieš kūlimą žemas. Išvalius gerai saiką galima kažkiek pakoreguoti, bet tikrai ne tokiu lygiu kaip šiemet, kai buvo iki 71 g/dl. :icon-idea:  :icon-exclaim: 

Su kritimu aplamai vasariniams skaityk nebuvo vaistų, nes anksčiau nukulti nebuvo sąlygų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...