Jump to content

ssenelis

Ekspertai
  • Pranešimai

    361
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

Visas nario ssenelis paskelbtas turinys

  1. ssenelis

    žiemkenčių buklė

    Čia panašu į dryžuotaja mozaika , kuria paltina virusas .Vaistų nėra
  2. ssenelis

    zieminis rapsas

    Pagrinde kugelio augimą stabdo vėsus oras ir retas nepiktžolėtas pasėlis.
  3. Jeigu turi gryną pasėlį , turi gerą valomąją su trijeriu bloku , gali sėklą paruošti kuo stambesnę ir apsaugotą nuo ligų, tikrai prikulsi ne mažiau, kaip iš pirktinės c2 . Bandymu yra daug , visi jie atnaujintos sėklos naudai ,bet čia priklauso , kiek savąją sėklą gerini ir kiek pagerinta , vadinama veislinė ,
  4. Ne atsėlis , svarbu veislės grynumas , grūdai skirtingu veisliu bręsta nevienodai , dėl to blogėja kokybė ypač kritimo skaičius .Auginant daugiau veisliu , o ir kelias kultūras , išsaugoti gryną pasėlį sunki užduotis .
  5. ssenelis

    zieminis rapsas

    Pabandyk , molis pas mus byra kruopomis .
  6. Labai derlingi , nežinau ar yra veisliu , kurios sutalpintu tiek daug grūdu varpoje kaip Rotax , esu radęs 101 . Turi ir silpnu vietų , mažas kritimo skaičius jautri fuzariozei , nėra baltyminga
  7. ssenelis

    žiemkenčių buklė

    Taip galvojo sovietu sajungos pseudomokslininkas Lysenko ,kad grūdinant augalus iš pietu galima perkelti į šiaurę . bet eksperimentai baigėsi nesėkme . Žiemkentiškumas yra paveldimas ir gerinamas kviečiu veisliu ir tarprūšiniu kryžminimu ,mutaciju atranka , bei genu inžinerijos būdu
  8. ssenelis

    žiemkenčių buklė

    Atrankos metodu palaikomos tos veislės gerosios savybės , bet žiemkentiškumo nei padidina nei sumažina .
  9. Jeigu pašalo dienomis tręšti azotu , karbamidu geriausias pasirinkimas .
  10. ssenelis

    zalioji trasa.

    Nežinau. bet argi tai svarbu. taisyklė , kuri greičiau auga , dėti mažiau .
  11. ssenelis

    zalioji trasa.

    Aš nesakau , kad negalima sėti , ten kur eis varpinės , ankštinės ar kitos kultūros . Daug priklauso nuo pasirinktos sėjomainos , per kiek metu jautresnės kultūros grįžta į tą patį lauką Tinka posėliui daug augalų , kai pradedi skaičiuoti , kiek kainuoja sėkla , kaip lengva ją užauginti ar daug sukaupia masės ir naudingu mineralu pasirinkimas labai susiaurėja.Reikėtu daugiau paminėtu augalu auginti sėjomainoje .
  12. ssenelis

    zalioji trasa.

    Visos kryžmažiedžiu augalu ligos plinta per dirvą , arba augalu liekanas , daugelis jų iki žydėjimo pilnai baigia vystymosi ciklą , todėl ligas platina , kaip ir kitos augalu rūšys .
  13. ssenelis

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Spalio 5 d. neužmirkusioje žemėje pasėti kviečiai jau leidžia 2 lapelį .Kažkodėl apie pasėlio būklę sprendžiame iš vieno požymio , reikėtu pažiūrėti kas grūdo viduj sveikas ar puvėsis , dabar daug kur dirvos atrodo kaip skystas betonas ,, paviršius kietas , bet šlapias , daigas negauna oro ir dūsta .
  14. ssenelis

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Rudenį padariau maždaug 3 cm. vagutes , tik viena kartą teko krapštyti sniegą , neatsimenu kuriame tarpsnyje ir užpildavau palaida žeme .
  15. ssenelis

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Bandžiau 2016 metais , nuo sausio kas 10 dienų , iki balandžio 1 d. Visi laukeliai pasėti iki kovo normaliai sunokino grūdus , pasėti kovo 10 d, vėlai išplaukiojo , bet grūdai vos pasiekė vaškinę branda ,lapkričio 1 d. Kovo 20 ir balandžio 1 d. pasėti varpu nesuformavo Sėta mažose bandymo laukeliuose .
  16. ssenelis

    zalioji trasa.

    Jeigu sėklai , geriau iš antros žolės , daug mažiau piktžolių ir daugiau sėklos .
  17. ssenelis

    zalioji trasa.

    Neauga rūgščiose smėlis ant smėlio dirvose .
  18. ssenelis

    zalioji trasa.

    Viskas antrais metais ir iš antros žolės , sėklos 12- 15 kg.
  19. ssenelis

    zalioji trasa.

    Masę užaugino didžiulę , pirmą kartą prieš arimą teko smulkinti .
  20. ssenelis

    zalioji trasa.

    Sėklai pagal reikmę , visą kitą žaliai trąšai . Sėja , barstytuvu smulkioms sėkloms .
  21. ssenelis

    zalioji trasa.

    Jau daug metu dobilus sėjame į žieminius atlikę purškimus herbicidais , niekada nebuvo peraugę , arba nesudygę . Tuo metu važiuojant tarp technologiniu pėdsaku nelieka .
  22. ssenelis

    dirvožemio tyrimai

    Įdomu kame bėda , labai sumažėjo derliai , skursta augalai ? Toks šarmingumas kenksmingas , jeigu yra Na druskų , bet tokiu dirvožemiu Lietuvoje , lyg nėra . Daugiau Ca turinčias dirvas toleruoja beveik visi sėjomainos augalai - jautresni rugiai , avižos , bulvės . Suderinus trešimą , naudojant azotą amonio formoje , pridedant blogiau šarminėje dirvoje įsisavinamus mikroelementus ypač geležį , derliai gali būti labai geri . Svarbu ir tai , kad kalkingas dirvožemis sugeria daug vandens ir greitai džiūsta paviršius , lietingas periodas šarmingumą mažina , įdomu , kada imti pavyzdžiai iš sausos ar drėgnos dirvos . Daugeliui , tokie dirvožemiai tik svajonė .
  23. Jeigu grudai drėgni kuriems trūksta brandos jie savaime stengiasi pašalinti drėgmę , tada ventiliavimas ar kasinėjimas padeda . jeigu sunokę atidrėko be šiluminio džiovinimo drėgmės neišimsi .
  24. Tikriausiai ne strobilurinai kalti bet po sausros prasidėjęs lietingas periodas atgaivino atmestus šalutinius ūglius .
×
×
  • Create New...