Jump to content

grūdų džiovyklos


staska

Recommended Posts

turiu klausima ypac elfrendui

supiliua kviecius i bokst su vidutine dregme 18 proc

ventiliavau profilaktiskai i svaite po 6 val

senden isveziau ta boksta pardaimui

vidutine dregme 13 proc

kaip suprasti tai prestarauja visom mana zinomom teorijom apie grudu saugojima

Stebuklai dedasi :) Na kad kokius 2 proc tokiu būdu nudžiovinti, tai patikėčiau ypač šiemet. Pas mane buvo panaši baika, po kombaino rodė apytiksliai 17 proc. kviečiai stovėjo pora savaičių supilti sandėlyje be jokio ventiliavimo ir pasirodo pasausėjo beveik 2 proc tiksliau iki 15,2-15,4 proc. Vienintelis paaiškinimas, mano galva nevienodai subrendę grūdai. Bet 5 proc. neturiu paaiškinimo :icon-eek: Koks grūdų kiekis apytiksliai buvo, koks supylimo aukštis, ar ventiliuodamas buvai įjungęs maišymą ???

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tiesa pasakius nematavau, bet jei kuli karštą dieną tarkim +25 tai grūdai manyčiau taip pat turėtų būti panašios temperatūros, kaip ir aplinkos.

Prie to pačio dar dėl aktyvios ventiliacijos. Ką esu pastebėjęs porcijinėse džiovyklose, kai baigiamas džiovinimas, grūdai būna įkaitę tarkim iki 50-60 laipsnių, tai juos turi dar bent valandą prapūtinėti su nepašiltintu oru, kad atvėsinti, bent iki 20-25 laipsnių, kad galėtum pilti sandėliavimui. Tai per tą valandą pasirodo, kad galima dar kažkur iki 1 proc drėgmės numušti, bet turi būti pakankamai žemas santikinis oro drėgnumas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiais laikais kompiuteris sudėtingumą paprastumu lengvai paverčia.Tik be kompensacinio bokšto,ar aruodo tai jau neišsiversi.

Norint maksimaliai išnaudoti porcijinę, taip pat naudojam ir kompensacinius bokštus ir iškrovimo aruodus :) Porcijinės geriau susidoroja su šlapiais gūdais virš 20 proc. su nepertaukiamo veikimo, jau darosi sunku tokius išdžiovinti, tenka leisti du kartus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesutikčiau dėl kuro sąnaudų didelio skirtumo tarp porcijinių ir nepertraukiamo srauto džiovyklų. Sąnaudos skiriasi nedaug. Didesnis skirtumas atsiranda nuo to ar karštas oras paduodamas tiesiogiai (kartu su degimo produktais) ar per šilumokaitį (paduodamas oras neturi kontakto su degimo produktais).

Nepertraukiamo srauto džiovykla irgi gali numušti 6% drėgmės vienu praėjimu.

Nepertraukiamo srauto džiovyklai nebūtinai reikia kompesacinio bokšto. Galima padaryti priėmimo duobę su elektrine sklende valdoma nuo džiovyklos lygio daviklių. tada reikia rūpintis kad duobėje nepritrūktų grūdų.

Efrendai jeigu pas tave džiovykloje grūdai įkaista iki 50-60laipsnių tai jau negerai. Vienas dalykas negerai grūdams pvz jei sėkliniai ar salykliniai, kitas dalykas šilumos nuostoliai. Manau per didelė paduodamo karšto oro temperatūra ir grūdai nespėja paimti šilumos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesutikčiau dėl kuro sąnaudų didelio skirtumo tarp porcijinių ir nepertraukiamo srauto džiovyklų. Sąnaudos skiriasi nedaug. Didesnis skirtumas atsiranda nuo to ar karštas oras paduodamas tiesiogiai (kartu su degimo produktais) ar per šilumokaitį (paduodamas oras neturi kontakto su degimo produktais).

Nepertraukiamo srauto džiovykla irgi gali numušti 6% drėgmės vienu praėjimu.

Nepertraukiamo srauto džiovyklai nebūtinai reikia kompesacinio bokšto. Galima padaryti priėmimo duobę su elektrine sklende valdoma nuo džiovyklos lygio daviklių. tada reikia rūpintis kad duobėje nepritrūktų grūdų.

Efrendai jeigu pas tave džiovykloje grūdai įkaista iki 50-60laipsnių tai jau negerai. Vienas dalykas negerai grūdams pvz jei sėkliniai ar salykliniai, kitas dalykas šilumos nuostoliai. Manau per didelė paduodamo karšto oro temperatūra ir grūdai nespėja paimti šilumos.

Pilnai sutinku su paties nuomone kas liečia kuro sanaudas :) kas dėl temperatūros, tai tiek sėkliniam, tiek salykliniams temperatūra neturi viršyti 40 laips. aukštesnės temperatūras naudoju tik maistiniams ar pašariniams kviečiams. Rapsai taip pat džiovinami prie žemesnių temperatūrų, nors toks džiovinimas trunka ilgiau, bet tokios jau tos technologijos :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet jei džiovini kad ir maistinius ar pašarinius ir išeinatis iš džiovyklos oras įšyla daugiau kaip 50 laipsnių, manau jau energijos nuostoliai gaunasi. Paprastai turėtų neviršyti kokių 43-45 laipsnių. Kuo didesnė paduodama temperatūra tuo didesnis džiovinimo našumas, bet didesnės kuro sąnaudos. Kiekvienu atveju reikia ieškoti optimalaus varianto pagal situaciją. Jei grūdų kalnai laukia džiovinimo kuro taupyt nebėra kada. :) Bet jei spėji džiovint galima ir taupiau kurą naudoti. Porcijinės džiovyklos šiaip yra skaičiuotos, kad paduodamo oro temperatūra ne didesnė kaip 80 laipsnių. Tai nustato kažkokia direktyva, bet dabar nepamenu tiksliai, reikėtų pasižiūrėti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...