Jump to content

grūdų džiovyklos


staska

Recommended Posts

Čia panašiai kaip su kombaino iškrovimu nesustojant ar konvėjeriu. Nežinau su kuo dar palyginti. Kur tau užkrauti talpą gūdų, juos įkaitinti (tuo pačiu ir talpą) tada atvėsinti (tuo pačiiu ir talpą) ir vėl užpildyti. O kur tau leisti pastovia srove virsuj kaista apačioj šala.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Permečiau visą temą nuo pradžios. Taip ir nesupratau, kodėl porcijinė neekonomiška, lyginant su nepertraukiamo veikimo? Aušinant grūdus, dar nukrenta vienas kitas procentas drėgmės. Sprendžiant iš to bandymo, kur grūdai bandomi džiovint kombaine (nepertraukiamo veikimo), ten jau gaunasi neekonomiška. Tai kaip ištikrųjų yra su tom porcijinėm ir nepertraukiamo veikimo?

Imkim 2 pvz. Tarkim Mepu RWC 300 talpa 24 t, katilo galia 500 kW, 5 porcijos per para t.y. 120 t

Mepu CF 12 talpa 24t, katilo galia 1000 kW, 11.5 t/val. arba 276t.

Kaip matai silumine galia dvigubai didesne reiskias atitinkamai ir istraukiamo oro srautas didesnis dvigubai.

Nepertraukiamo veikimo dziovykla ausina ir dziovina tuopat metu, priesingai nei porcijine.

Labiausiai mano manymu ekonomiskumas pasireiskia sudegintos salerkos santykiui su isdziovintomis tonomis.

t.y. nepertraukiamo veikimo dziovykla ekonomiskesne jei tu ja apkrauni kuo ilgesniam darbo laikui.

bet jei supiltume ir i viena ir i kita tapati kieki grudu 24 t tai porcijine butu ekonomiskesne.

Nu va pabandziau kazkaip paaiskint :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Buvau tokios nuomonės, kad nepertraukiamo veikimo ekonomiškesnė (būtent dėl katilo kaitinimo ir vėsinimo porcijinėje). Teko apturėt pokalbį su vienu pardavėju ir buvau įtikinėjamas, kad porcijinės naudingumo koeficientas didesnis, ekonomiškesnė. Tiesa sakant per daug ir nesidomėjau kaip veikia nepertraukiamo tipo, bet kaip suprantu, norija viena puse ima drėgnus grūdus, kita - kelia sausus, nėra bunkerių sausiem ir drėgniem javam? Tokiu atveju ir norija ir džiovykla visą parą naudos elektrą, porcijinės atveju - kažkur per pus mažiau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Buvau tokios nuomonės, kad nepertraukiamo veikimo ekonomiškesnė (būtent dėl katilo kaitinimo ir vėsinimo porcijinėje). Teko apturėt pokalbį su vienu pardavėju ir buvau įtikinėjamas, kad porcijinės naudingumo koeficientas didesnis, ekonomiškesnė. Tiesa sakant per daug ir nesidomėjau kaip veikia nepertraukiamo tipo, bet kaip suprantu, norija viena puse ima drėgnus grūdus, kita - kelia sausus, nėra bunkerių sausiem ir drėgniem javam? Tokiu atveju ir norija ir džiovykla visą parą naudos elektrą, porcijinės atveju - kažkur per pus mažiau.

turi drėgnu javu bunkeri is kurio byra zemyn kur kaitinami dar zemiau ausinami ir apacioje atausinti jau eina i norija.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turim ir porcijinę ir nepertraukiamo veikimo. Kaip jau minėjo skirtumas tas, kad užtrunkama laiko su porcijinę iškrovimui -užkrovimui, tame ir išlošiamas našumas.Sandelyje kur stovi riela porcijinė džiovykla, padare technologineje linijoje papildoma norija kad iš duobės į petkų ,iš petkaus į džiovyklą ar kur kitur keliatu grūdai. Ta papildoma norija suteikia mums galimybę dirbti nepertraukiamu rėžimu, tik trūksta apačioj analizam ėmimo angos.Kaip dziedas minėjo, procijinėj stovi viena norija, nepertraukiamo - dvi. Dar skirtumas dažnai būna , kad porcijinese stovi stalai, kurių greitis reguliuojamas ant reduktoriaus perstatinėjant varžtus, o dėžėse būna impulsinis daviklis kuris kas kažkiek laiko judina tą stalą. Norint kad porcijinę reikia įdėti ranka valdoma impulsinį daviklį kuris leistu reikiamu momentu pakeisti grūdų išėjimo greitį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turim ir porcijinę ir nepertraukiamo veikimo. Kaip jau minėjo skirtumas tas, kad užtrunkama laiko su porcijinę iškrovimui -užkrovimui, tame ir išlošiamas našumas.Sandelyje kur stovi riela porcijinė džiovykla, padare technologineje linijoje papildoma norija kad iš duobės į petkų ,iš petkaus į džiovyklą ar kur kitur keliatu grūdai. Ta papildoma norija suteikia mums galimybę dirbti nepertraukiamu rėžimu, tik trūksta apačioj analizam ėmimo angos.Kaip dziedas minėjo, procijinėj stovi viena norija, nepertraukiamo - dvi. Dar skirtumas dažnai būna , kad porcijinese stovi stalai, kurių greitis reguliuojamas ant reduktoriaus perstatinėjant varžtus, o dėžėse būna impulsinis daviklis kuris kas kažkiek laiko judina tą stalą. Norint kad porcijinę reikia įdėti ranka valdoma impulsinį daviklį kuris leistu reikiamu momentu pakeisti grūdų išėjimo greitį.

Dėk dažnio keitiklį ir problemos neliks.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kad jau viskas sudėta ;) O šiaip, nepertraukiamo veikimo "perdaryti" į porcijinę užtenka vienos nukreipiamosios sklendes kuri gražintu grūdus į paduodama norija. O porcijinei , kad ji taptu nepertraukiamo veikimo, norijos, apačioj išeinančių grūdų tikrinimo angos,ir keletą daviklių, dažnių keitiklių pakeitimo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kad jau viskas sudėta ;) O šiaip, nepertraukiamo veikimo "perdaryti" į porcijinę užtenka vienos nukreipiamosios sklendes kuri gražintu grūdus į paduodama norija. O porcijinei , kad ji taptu nepertraukiamo veikimo, norijos, apačioj išeinančių grūdų tikrinimo angos,ir keletą daviklių, dažnių keitiklių pakeitimo.

kas tau cia taip pribure? :D:D:D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

taip, o kam yra ventiliuojami bokštai? kam gaišti laiką džiovykloje, kai jie gali aušintis bokšte ir netrukdyti džiovyklai našiai dirbti? Į aruodą pilti karštų negali, turi ataušint.

na čia kaip pavyzdys :

arajs51.jpg

Pagal kiekvieno poreikius, gali būti ir be to apatinio ventiliatoriaus, jei grūdai aušinami bokštuose. Tai ir kaina aišku bus mažesnė ;) Pagal jurgį ir kepurė

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai kokia dziovykla pas tamsta yra

kiek pecius kW, koks ventiliatoriu nasumas ir kokia talpa.?

paveiksle tai nepertraukiama

beto jei butum paminejes kad ausini bokstuose tai ir klausimu nebut kile kokia sistema pas tave

nu pas save galeciau su porcijine Arska 30m3 , nepertraukiamo LAW-Denis 12.5t/h., bei crocus 15 t/val supazindint.

Planuose turiu numates nauja 18 t/val. numates

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kur kreiptis, norint išsiaiškint, ar reikalingas leidimas, projektas stacionariai džiovyklai statyt?

i arhitektus, bet leidimas tikrai reikalingas bus visais atvejais tik skirtumas bus ar sudetingam ar nesudėtingam statiniui (del aukscio jei neklystu iki 14m nesudetingas)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai jei i sandeli sugebesi ikist tai nereik leidimo, nebent pasikeite istatymai... nes jei ikisi i vidu skaitosi kaip iranga...

va va labai aktuali diskusija.Per supaprastinta parama kazin kaip traktuoja statoma dziovykla pastato viduje.Ir ar verta statyti viduje?Gal kas daret pastaruoju laiku per supaprastinta parama dziovykla?Tik viena beda pas mani po pastatas valstybine zeme.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai jei i sandeli sugebesi ikist tai nereik leidimo, nebent pasikeite istatymai... nes jei ikisi i vidu skaitosi kaip iranga...

va va labai aktuali diskusija.Per supaprastinta parama kazin kaip traktuoja statoma dziovykla pastato viduje.Ir ar verta statyti viduje?Gal kas daret pastaruoju laiku per supaprastinta parama dziovykla?Tik viena beda pas mani po pastatas valstybine zeme.

Logiskai mastant dziovykla pastate traktuojama kaip irenginys kuris turetu atitikti tarsos ir priesgaisrinius reikalavimus.

Zeme po pastatu reiktu issipirkt, kitaip kas nors nupirks zeme ir galesi nestis visa pastata nuo svetimos zemes.

Dabar darau dziovykla per supaprastinta ant dienu bus aisku kas po kam.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus džiovykla įkišta į seną sandelį, traktuojama kaip įrenginys, tai jokių leidimų nereikėjo 2005metais, gal kas pasikeitė. Tereikėjo priešgaisrinę susitvarkyt ir viskas. O jei sandelys ant valstybinės žemės, tai pirmumo teisė išsipirkti ar išsinuomoti atitenka tam kieno statinys ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus džiovykla įkišta į seną sandelį, traktuojama kaip įrenginys, tai jokių leidimų nereikėjo 2005metais, gal kas pasikeitė. Tereikėjo priešgaisrinę susitvarkyt ir viskas. O jei sandelys ant valstybinės žemės, tai pirmumo teisė išsipirkti ar išsinuomoti atitenka tam kieno statinys ;)

na taip bet tarkim tokiu atveju kaip pastatas padalintas pagal pajus savininku daug neiviens nenori tvarkytis tu atvarai nuperki zeme jiems pasiulai parduok pastata arba nesk viska is cia. Yra gera patarle: kas pirmesnis tas gudresnis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus džiovykla įkišta į seną sandelį, traktuojama kaip įrenginys, tai jokių leidimų nereikėjo 2005metais, gal kas pasikeitė. Tereikėjo priešgaisrinę susitvarkyt ir viskas. O jei sandelys ant valstybinės žemės, tai pirmumo teisė išsipirkti ar išsinuomoti atitenka tam kieno statinys ;)

O ka ten su priesgaisrine tvarkyt?Gesintuvai, smelio deze ir pan?Ar reikalinga kazkokia tai priesgaisrine signalizacija?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...