deivas Paskelbta Sausio 31, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 31, 2012 pagal kaina ir siuloma koplektacija tai araj geriausias pasirinkimas, bet kaip su ju kokybe? paziuret reik savom akim ir nusprest. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Sausio 31, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 31, 2012 "Kaimo akademija" per LTV rodė Kaišiadorių rajono Lankakiemio kaimo ūkininką Eugenijų Cikanavičių,kuris kūrena šiaudais,apšildo namą,dirbtuves,fermą,grūdų džiovyklą.Rodė tik pačią pakurą ir jos įrengimus bet pasakojo kad pigiai išsidžiovina grūdus nes ta pakura paduoda šilumą į grūdų džiovyklą.Šiaip žiemą šildydamas namą,dirbtuves ir fermą,sunaudoja 1 ruloną per parą,o kai džiovina grūdus-4 rulonus per parą. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivas Paskelbta Sausio 31, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 31, 2012 "Kaimo akademija" per LTV rodė Kaišiadorių rajono Lankakiemio kaimo ūkininką Eugenijų Cikanavičių,kuris kūrena šiaudais,apšildo namą,dirbtuves,fermą,grūdų džiovyklą.Rodė tik pačią pakurą ir jos įrengimus bet pasakojo kad pigiai išsidžiovina grūdus nes ta pakura paduoda šilumą į grūdų džiovyklą.Šiaip žiemą šildydamas namą,dirbtuves ir fermą,sunaudoja 1 ruloną per parą,o kai džiovina grūdus-4 rulonus per parą. Tai labiausiai ir apsimoka tiems kuriem reikalingas pastoviai karstas vanduo ir siluma. 1000 kW katilas su irengimu iki 200 000 lt. Per 20 val. reikes iki 10t siaudu. arba kokie 800-1000lt. Dyzelinis katilas 50 000 lt per 20val. apie 1400 l saliaros arba 4200lt. Kurenant 30 paru per metus atsipirkimas gaunas 2 metai. Na va tokia matematika. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vytautas Paskelbta Vasario 13, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 13, 2012 sveiki, renkames porcijine dziovykla, kolkas turime du pasiulymus araj ir antti.Butu idomu suzinot atsiliepimus, pliusus - minusus. O gal pasiulytumet dar is kitu gamintoju kanors ziuret? ziurek visas bet rinkis tai jau pats:) pliusus minusus gali pasakyt tik tas kuris yra dirbes su keliom dziovyklom. O siaip tai yra: Svediskos- svegma, tornum....... Suomiskos - mepu, antti, arska...... Daniskos - kongskilde, cimbria, crocus...... Lenkiskos - araj, ferrum, ag-projekt...... Vokiskos stela, goldsaat, riella,....... Mobiliu kubilu gyvas velnias is Italijos. Susisideliok kiek turi pinigu ir kiek tikiesi isdziovint ? Visa kitus niuansus manau galesim praspresit Ką manote apie tokias. deveta mobili dziovykla.doc Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivas Paskelbta Vasario 22, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 22, 2012 Ką manote apie tokias. na pats su tokia nedirbes, tad apie nasuma sunku ka ir besakyt. Esme kad tiesioginio veikimo ( be silumokaicio), tokiu atveju geriausia but ant suskystintu duju arba gamtiniu. Dyzelines ir tokios yra veikia labai ekonomiskai bet reikalauja prieziuros kad grudu neuzdumintum. Sunku palaikyti zematemperaturi dziovinima ( salyklas, sekla) nes faktiskai kad norint dziovint 40-50 laipsniu temp. neina sureguliuot kuro-oro misini. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Zvanas Paskelbta Vasario 22, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 22, 2012 Per salcius galima ir iki 50 laipsniu sumazint Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Vasario 22, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 22, 2012 ir kuro dvigubai sunaudoti per šalčius galima tik klausimas tada kam džiovint galima ir nedžiovintus parduoti.pas mus danai tokia turi išstumia i kiema per javapjute ir džiovina grudus paimdami nuo kiemo. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivas Paskelbta Vasario 22, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 22, 2012 Per salcius galima ir iki 50 laipsniu sumazint yra tokia kultura kaip garstycia kuria reik 40-50 laipsniu dziovint, ir per para jei neventiliuosi ar nedziovinsi tai gali vezt miskan tada.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivas Paskelbta Vasario 22, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 22, 2012 ir kuro dvigubai sunaudoti per šalčius galima tik klausimas tada kam džiovint galima ir nedžiovintus parduoti.pas mus danai tokia turi išstumia i kiema per javapjute ir džiovina grudus paimdami nuo kiemo. ne kas kitas kaip danai dauguma amerikietisku dziovyklu ir bokstu importuoja. Uzklijuoja tik lipdukus kad atitinka ES normas ir se tau gali pirkt per su Evrosojuzo parama. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
justis Paskelbta Vasario 22, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 22, 2012 Per salcius galima ir iki 50 laipsniu sumazint yra tokia kultura kaip garstycia kuria reik 40-50 laipsniu dziovint, ir per para jei neventiliuosi ar nedziovinsi tai gali vezt miskan tada.... kas per temepraturos garstyciai? dziovinam iki 80 ir vargo nematom Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivas Paskelbta Vasario 23, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 23, 2012 Per salcius galima ir iki 50 laipsniu sumazint yra tokia kultura kaip garstycia kuria reik 40-50 laipsniu dziovint, ir per para jei neventiliuosi ar nedziovinsi tai gali vezt miskan tada.... kas per temepraturos garstyciai? dziovinam iki 80 ir vargo nematom tokios kokiu praso supirkejas. Aliejiniam augalam dziovinimo temperatura turi aliejingumui. Kuo ji didesne tuo daugiau sekla iskiria aliejaus kuri tu prarandi. PVZ. Rapsa pries spaudima pakaitinus 100-110 laipsniu temperaturoje aliejaus iseiga padideja iki 10 proc. Kitas klausimas yra seklos daigumas. Dar kitas baltymo strukturos pokyciai prie aukstos temperaturos. Tad tokie pasisakymai kad uzdejau tiek ir man dzin atrodo tikrai kvailoki. Jei jau aiskini tai argumentuok. Tada diskusija tures prasme. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
justis Paskelbta Vasario 23, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 23, 2012 pardavem per 300tonu garstyciu per praeitus du metus, tokiose temperaturose dziovintas, ir nei supirkejai, nei daigumas nenukentejo, todel ir idomu, kodel tokios mazos temperaturos. dziovinant 50 laipsniu ir kuro daugiau sudegs, ir laiko, ir elektros. o tai susides i didesne garstyciu savikaina.. tad nematau prasmes dziovinti ant 50, jei ta pati gauni 80 laipsniu Lexionas 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivas Paskelbta Vasario 23, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 23, 2012 pardavem per 300tonu garstyciu per praeitus du metus, tokiose temperaturose dziovintas, ir nei supirkejai, nei daigumas nenukentejo, todel ir idomu, kodel tokios mazos temperaturos. dziovinant 50 laipsniu ir kuro daugiau sudegs, ir laiko, ir elektros. o tai susides i didesne garstyciu savikaina.. tad nematau prasmes dziovinti ant 50, jei ta pati gauni 80 laipsniu cia radau mediagos apie garstycia :http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/agdex12947 ten rasoma taip Mustard Drying and Storage Mustard seed should be stored at a moisture content of9 per cent and at a temperature of less than 20 °C. When mustard is initially put into storage, seed still has a relatively high respiration rate, which can result in moist areas within the storage bin. These areas are subject to heating; therefore, the temperature should be monitored in stored mustard to watch for heating problems. If mustard has a moisture content of between 9.5 and15 per cent, then drying is necessary for safe, long-term seed storage. Normally, drying temperature should not exceed 43 °C, and seed damage will occur at 49 °C. When seed moisture content is greater than 15 per cent, drying is recommended in two stages to avoid seed damage. Mustard should be dried down to 13 per cent moisture and then allowed to cool to outside air temperature, then followed by drying again down to9 per cent moisture content and allowed to cool. Ukius_bulvinskis 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
justis Paskelbta Vasario 23, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 23, 2012 tai viskas ok, tiesiog pasakiau, kaip dzioviname.. dziovinti per kelis kartus, kai dregme didele, taip pat tenka, kas cia ir parasyta. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
tadasg Paskelbta Vasario 24, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 24, 2012 Sveiki. Domiuosi džiovyklomis. Domina nepertraukiamo ciklo, 7-8 t/h našumo. Turiu Konskilde, Araj pasiūlymus. Ką dar pasižiūrėti? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
CVXinis Paskelbta Kovo 2, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 2, 2012 Sveiki. Domiuosi džiovyklomis. Domina nepertraukiamo ciklo, 7-8 t/h našumo. Turiu Konskilde, Araj pasiūlymus. Ką dar pasižiūrėti? idomu ir man kaip araj kokybe, nes kaina pas juos gan patraukli, vadybininkas buvo, viska suskaiciavo isplanavo. Esme tame, kad reikalinga visa sandelio iranga: dziovykla, valomoji, kompensacinis bokstas, du grandikliniai transporteriai ir trys kausiniai elevatoriai. Kokia visu situ daigtu kokybe, but gerai kad pasidalintu patirtim tie kurie turi situos irenginius. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Zygimantas Paskelbta Kovo 11, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 11, 2012 pardavem per 300tonu garstyciu per praeitus du metus, tokiose temperaturose dziovintas, ir nei supirkejai, nei daigumas nenukentejo, todel ir idomu, kodel tokios mazos temperaturos. dziovinant 50 laipsniu ir kuro daugiau sudegs, ir laiko, ir elektros. o tai susides i didesne garstyciu savikaina.. tad nematau prasmes dziovinti ant 50, jei ta pati gauni 80 laipsniu cia radau mediagos apie garstycia :http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/agdex12947 ten rasoma taip Mustard Drying and Storage Mustard seed should be stored at a moisture content of9 per cent and at a temperature of less than 20 °C. When mustard is initially put into storage, seed still has a relatively high respiration rate, which can result in moist areas within the storage bin. These areas are subject to heating; therefore, the temperature should be monitored in stored mustard to watch for heating problems. If mustard has a moisture content of between 9.5 and15 per cent, then drying is necessary for safe, long-term seed storage. Normally, drying temperature should not exceed 43 °C, and seed damage will occur at 49 °C. When seed moisture content is greater than 15 per cent, drying is recommended in two stages to avoid seed damage. Mustard should be dried down to 13 per cent moisture and then allowed to cool to outside air temperature, then followed by drying again down to9 per cent moisture content and allowed to cool. kaip suprantu tai čia rašo kad negalima įkaitinti grūdų daugiau nei 49 laipsnius. o i dziovykla galima paduot kad ir 80 bet grūdų nekaitini iki tokios temperatūros. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
dziedas Paskelbta Kovo 12, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 12, 2012 pardavem per 300tonu garstyciu per praeitus du metus, tokiose temperaturose dziovintas, ir nei supirkejai, nei daigumas nenukentejo, todel ir idomu, kodel tokios mazos temperaturos. dziovinant 50 laipsniu ir kuro daugiau sudegs, ir laiko, ir elektros. o tai susides i didesne garstyciu savikaina.. tad nematau prasmes dziovinti ant 50, jei ta pati gauni 80 laipsniu cia radau mediagos apie garstycia :http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/agdex12947 ten rasoma taip Mustard Drying and Storage Mustard seed should be stored at a moisture content of9 per cent and at a temperature of less than 20 °C. When mustard is initially put into storage, seed still has a relatively high respiration rate, which can result in moist areas within the storage bin. These areas are subject to heating; therefore, the temperature should be monitored in stored mustard to watch for heating problems. If mustard has a moisture content of between 9.5 and15 per cent, then drying is necessary for safe, long-term seed storage. Normally, drying temperature should not exceed 43 °C, and seed damage will occur at 49 °C. When seed moisture content is greater than 15 per cent, drying is recommended in two stages to avoid seed damage. Mustard should be dried down to 13 per cent moisture and then allowed to cool to outside air temperature, then followed by drying again down to9 per cent moisture content and allowed to cool. kaip suprantu tai čia rašo kad negalima įkaitinti grūdų daugiau nei 49 laipsnius. o i dziovykla galima paduot kad ir 80 bet grūdų nekaitini iki tokios temperatūros. Prie 42laipsniu baltymai denaturuoja ir keicia savo struktūra. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Zygimantas Paskelbta Kovo 12, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 12, 2012 o garstyčios ne aliejinis augalas?? jei kalbėtume apie sojas tai sutinku dėl baltymų. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
dziedas Paskelbta Kovo 12, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 12, 2012 o garstyčios ne aliejinis augalas?? jei kalbėtume apie sojas tai sutinku dėl baltymų. baltymu turi visi. nereikia maisyti grudų ir oro puciamo i dziovykla temperatūru. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivas Paskelbta Kovo 12, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 12, 2012 o garstyčios ne aliejinis augalas?? jei kalbėtume apie sojas tai sutinku dėl baltymų. baltymu turi visi. nereikia maisyti grudų ir oro puciamo i dziovykla temperatūru. na cia tu teisus kad paduodamo oro temperatura ir grudu ikaitimo temperatura skirtingas dalykas. Bet praktiskai grudu ikaitimo temperaturos rodmenys daugiau simboliniai t.y. nusakantys daug maz kokia yra temperatura. Faktiskai bent pas mane garstycios maksimum kaista iki 37-38 laipsniu. Bet tai rodo toje vietoje kur stovi daviklis. kitose vietose sunku prognuozuoti kokia bus temperatura. Pvz. kur bus didesne grudu temperatura ten kur patenka karstas oras i schachta ar ten kur jis iseina? dziovyklos virsuj ar apacioj o gal per vidury? to nezinau todel per daug nerizikuoju. turint laiko noreciau atlikti toki tyrima. bet jis manau butu tik konkreciai dziovyklai ir konkreciai kulturai. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Zygimantas Paskelbta Kovo 13, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 13, 2012 bet kokiu atveju prie degimo kameros bus didesnė temperatūra nei karsto oro išėjimo pusėje ir grūdai degimo kameros pusėje greičiau išdžiūva. Pas mane išėjimo pusėje yra pastatyti jei nesuklysiu 12 davikliu. Mes šiemet džiovinom garstyčias tai apie 35 laipsniai išėjimo temperatūrą laikėm. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
tadasg Paskelbta Rugpjūčio 25, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugpjūčio 25, 2012 Sveiki. Įdomi informacija patapo. Kokia yra savikaina 1% nuo tonos nudžiovinimo savo džiovykloje namuose? Skaičiavote kas? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pofke Paskelbta Rugpjūčio 25, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugpjūčio 25, 2012 as kazkada buvau uzklauses tai lygtais apie 7 lt proc, bet cia irgi kintamas skaicius tiesiogiai priklausantis nuo kuro ir elektros kainos, ir taipogi dziovyklos, kuo didesne dziovykla tuo jos dziovinimo savikaina pigesne ir dar dziovinamu tonu kiekis Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
K_Nerijus Paskelbta Rugpjūčio 25, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugpjūčio 25, 2012 as kazkada buvau uzklauses tai lygtais apie 7 lt proc, bet cia irgi kintamas skaicius tiesiogiai priklausantis nuo kuro ir elektros kainos, ir taipogi dziovyklos, kuo didesne dziovykla tuo jos dziovinimo savikaina pigesne ir dar dziovinamu tonu kiekis ir nuo oro temperaturos, jo dregmes, dziovinamos kulturos. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti