valstietis Paskelbta Spalio 22, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 22, 2008 Na jeigu kalbą moki gal ir nesunku,o kai aš tik suvalkiečių ir kinų,man l.nelengva... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
voras Paskelbta Spalio 22, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 22, 2008 na svarbiausia , kad humoro jausmo nestokoji, vien uz tai pagirt reikia Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Remyga Paskelbta Spalio 23, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 23, 2008 SWE kokią džiovyklą turi? Įtariu kad porcijinę, bet kokios firmos? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vrimvydas Paskelbta Spalio 23, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 23, 2008 turiu klausima ypac elfrendui supiliua kviecius i bokst su vidutine dregme 18 proc ventiliavau profilaktiskai i svaite po 6 val senden isveziau ta boksta pardaimui vidutine dregme 13 proc kaip suprasti tai prestarauja visom mana zinomom teorijom apie grudu saugojima Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 23, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 23, 2008 O kiek kubu oro duodavai? Per tas 6val? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vrimvydas Paskelbta Spalio 23, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 23, 2008 O kiek kubu oro duodavai? Per tas 6val? teoriskai tai neimanoma bet faktas Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 23, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 23, 2008 Kodel neimanoma jei taip yra vadinasi imanoma. Vidutinem salygom kubas oro isnesa 2g vandens jei putei 6val per savaite tai reik manyt palankiausiu metu vadinasi galejo ir daugiau nei 2g tas kubas isnesti Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
marazas Paskelbta Spalio 23, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 23, 2008 suskaicioujam: 2g/m3 *10000m3/h=20kg/h jei dziovinom 8 savaites po 6 valandas, tai gaunam: 20kg/h*8*6=960kg ! vandens jei buvo 100t grudu ir isputem 1 t vandens, tai dregme 1% sumazinom. Dar 4% truksta, tai vadinasi labai geros salygos turejo but .... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 23, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 23, 2008 Todel ir klausiu kiek kubu per valanda. Sekantis klausimas butu kiek tonu Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grudasss Paskelbta Spalio 24, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 24, 2008 Čia klausimo reikėtų kokiu aparatu buvo daroma drėgmė supilant ir išvežus .Klausimas ar jau taip kiekvienai priekabai supilant ir darė drėgnumą Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
swe Paskelbta Spalio 24, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 24, 2008 SWE kokią džiovyklą turi? Įtariu kad porcijinę, bet kokios firmos? samadielka, perforuotas grudu bokstas ir dyzelinis generatorius. (panasu i pedroti dziovyklas) Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
efrendas Paskelbta Spalio 24, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 24, 2008 turiu klausima ypac elfrenduisupiliua kviecius i bokst su vidutine dregme 18 proc ventiliavau profilaktiskai i svaite po 6 val senden isveziau ta boksta pardaimui vidutine dregme 13 proc kaip suprasti tai prestarauja visom mana zinomom teorijom apie grudu saugojima Stebuklai dedasi Na kad kokius 2 proc tokiu būdu nudžiovinti, tai patikėčiau ypač šiemet. Pas mane buvo panaši baika, po kombaino rodė apytiksliai 17 proc. kviečiai stovėjo pora savaičių supilti sandėlyje be jokio ventiliavimo ir pasirodo pasausėjo beveik 2 proc tiksliau iki 15,2-15,4 proc. Vienintelis paaiškinimas, mano galva nevienodai subrendę grūdai. Bet 5 proc. neturiu paaiškinimo Koks grūdų kiekis apytiksliai buvo, koks supylimo aukštis, ar ventiliuodamas buvai įjungęs maišymą ??? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 O kokia grūdų temperattųra buvo kai supylėt? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
efrendas Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Tiesa pasakius nematavau, bet jei kuli karštą dieną tarkim +25 tai grūdai manyčiau taip pat turėtų būti panašios temperatūros, kaip ir aplinkos. Prie to pačio dar dėl aktyvios ventiliacijos. Ką esu pastebėjęs porcijinėse džiovyklose, kai baigiamas džiovinimas, grūdai būna įkaitę tarkim iki 50-60 laipsnių, tai juos turi dar bent valandą prapūtinėti su nepašiltintu oru, kad atvėsinti, bent iki 20-25 laipsnių, kad galėtum pilti sandėliavimui. Tai per tą valandą pasirodo, kad galima dar kažkur iki 1 proc drėgmės numušti, bet turi būti pakankamai žemas santikinis oro drėgnumas. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Grudai vesta taip pat kaip ir bet kuris kitas gyvas organizmas, kaip ir tu pirtyje Atpduodamas dregme Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vylukas Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Nepertraukiamo veikimo,tokia,kurioj grūdai išdžiūva kol nukrenta iš viršaus į apačią.Jos nereikia atskirai užkrovinėti,iškrovinėti,aušinti grūdų,bet reikalingas nuolatinis šlapių padavimas ir sausų paėmimas. Palygink CIMBRIA ir MEPU.Aiškiau bus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vylukas Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Šiais laikais kompiuteris sudėtingumą paprastumu lengvai paverčia.Tik be kompensacinio bokšto,ar aruodo tai jau neišsiversi. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Pirmas klausimas kiek tu tu grudu turi dziovint? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
efrendas Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Šiais laikais kompiuteris sudėtingumą paprastumu lengvai paverčia.Tik be kompensacinio bokšto,ar aruodo tai jau neišsiversi. Norint maksimaliai išnaudoti porcijinę, taip pat naudojam ir kompensacinius bokštus ir iškrovimo aruodus Porcijinės geriau susidoroja su šlapiais gūdais virš 20 proc. su nepertaukiamo veikimo, jau darosi sunku tokius išdžiovinti, tenka leisti du kartus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Bet energijos sanaudos (gerai suorganizavus darba zinoma) su nepertraukimo veikimo dziovykla zymei mazesnes. Aisku jei tu grudu tiek tera, kad vienu pakrovimu isdziovini tada jokio skirtumo Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vylukas Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Pritariu.Porcijinės mažiems kiekiams,nepertraukiamo veikimo dideliems. Dar vienas pastebėjimas,niekas papelijusių grūdų taip nepataiso,kaip porcijinė džiovykla. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Remyga Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Nesutikčiau dėl kuro sąnaudų didelio skirtumo tarp porcijinių ir nepertraukiamo srauto džiovyklų. Sąnaudos skiriasi nedaug. Didesnis skirtumas atsiranda nuo to ar karštas oras paduodamas tiesiogiai (kartu su degimo produktais) ar per šilumokaitį (paduodamas oras neturi kontakto su degimo produktais). Nepertraukiamo srauto džiovykla irgi gali numušti 6% drėgmės vienu praėjimu. Nepertraukiamo srauto džiovyklai nebūtinai reikia kompesacinio bokšto. Galima padaryti priėmimo duobę su elektrine sklende valdoma nuo džiovyklos lygio daviklių. tada reikia rūpintis kad duobėje nepritrūktų grūdų. Efrendai jeigu pas tave džiovykloje grūdai įkaista iki 50-60laipsnių tai jau negerai. Vienas dalykas negerai grūdams pvz jei sėkliniai ar salykliniai, kitas dalykas šilumos nuostoliai. Manau per didelė paduodamo karšto oro temperatūra ir grūdai nespėja paimti šilumos. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Spalio 25, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 25, 2008 Energijos sanaudos atsiranda perkraunan. Reikia is naujo isildyt pacia dziovykla, po to atausint ir vel sildyt Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
efrendas Paskelbta Spalio 26, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 26, 2008 Nesutikčiau dėl kuro sąnaudų didelio skirtumo tarp porcijinių ir nepertraukiamo srauto džiovyklų. Sąnaudos skiriasi nedaug. Didesnis skirtumas atsiranda nuo to ar karštas oras paduodamas tiesiogiai (kartu su degimo produktais) ar per šilumokaitį (paduodamas oras neturi kontakto su degimo produktais).Nepertraukiamo srauto džiovykla irgi gali numušti 6% drėgmės vienu praėjimu. Nepertraukiamo srauto džiovyklai nebūtinai reikia kompesacinio bokšto. Galima padaryti priėmimo duobę su elektrine sklende valdoma nuo džiovyklos lygio daviklių. tada reikia rūpintis kad duobėje nepritrūktų grūdų. Efrendai jeigu pas tave džiovykloje grūdai įkaista iki 50-60laipsnių tai jau negerai. Vienas dalykas negerai grūdams pvz jei sėkliniai ar salykliniai, kitas dalykas šilumos nuostoliai. Manau per didelė paduodamo karšto oro temperatūra ir grūdai nespėja paimti šilumos. Pilnai sutinku su paties nuomone kas liečia kuro sanaudas kas dėl temperatūros, tai tiek sėkliniam, tiek salykliniams temperatūra neturi viršyti 40 laips. aukštesnės temperatūras naudoju tik maistiniams ar pašariniams kviečiams. Rapsai taip pat džiovinami prie žemesnių temperatūrų, nors toks džiovinimas trunka ilgiau, bet tokios jau tos technologijos Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Remyga Paskelbta Spalio 26, 2008 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 26, 2008 Bet jei džiovini kad ir maistinius ar pašarinius ir išeinatis iš džiovyklos oras įšyla daugiau kaip 50 laipsnių, manau jau energijos nuostoliai gaunasi. Paprastai turėtų neviršyti kokių 43-45 laipsnių. Kuo didesnė paduodama temperatūra tuo didesnis džiovinimo našumas, bet didesnės kuro sąnaudos. Kiekvienu atveju reikia ieškoti optimalaus varianto pagal situaciją. Jei grūdų kalnai laukia džiovinimo kuro taupyt nebėra kada. Bet jei spėji džiovint galima ir taupiau kurą naudoti. Porcijinės džiovyklos šiaip yra skaičiuotos, kad paduodamo oro temperatūra ne didesnė kaip 80 laipsnių. Tai nustato kažkokia direktyva, bet dabar nepamenu tiksliai, reikėtų pasižiūrėti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti