Jump to content

dova07

Nariai
  • Pranešimai

    1551
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    dova07 got a reaction from Frsh in Purkstuvai   
    Turim dirbam, purkstuvas geras, paprastas, siju kopijavimas tikrai vykes,  buvo kile keleta nesklandumu atstovas nerado ka patart, bet priezastis radom patys, tai aukscio daviklis is pat pirmo sezono ir atbulinis oro voztuvelis paslieptas sutrikdes purskimo paleidima, o daugiau viskas su juo gerai dirbt ir dirbt.  Kainos ir kokybes santyki patvirtino 100proc. 
  2. Patinka
    dova07 reacted to voras in Miežių auginimas   
    Na ką, sniegas nutirpo jau ir į laukus grįžti norisi vis labiau.
    Pasidalinsiu savo "nuotykių" rezultatais
    2023 lapkričio 22 dieną, padsėjom vasarinius miežius RGT Planet. Peržegnojau ir palikau ramybėje.
    Kokie buvo orai visi žinom ir visi matėm.
    Penktadienį  tai yra 2024 02 02 nuvažiavau aplankyt eksperimento, ir tai ką radau nuteikė labai optimistiškai.
    Šaknys jau yra gan neblogos, o daigelis apie 7 mm, grūdai nesupuvę, bet ne visi iš atrastų su išleistu daigu. Tai viltingai žiūriu į kalendorių ir laukiu koks gi bus pavasaris, nei daug nei mažai 25 ha.
    Daugiau detalių parašysiu kai bus rezultatai, jeigu jie bus.
    Įkelsiu sėjos epizodą.
    video-c016b51c608a01cb948fbe54a167f709-V.mp4 video-d884ed93d5f063d5df327cf7c719841e-V.mp4
  3. Patinka
    dova07 reacted to voras in Trašu barstytuvai   
    Siurbimas su purkštuvu tai ne laiko klausimas, o tokio siurbimo kaina.
    Skaityk,  kolega, iki galo.
    Lokalus tręšimas nėra lygus pakrikam tręšimui.
    Ypač kai kalbam apie fosforą
    Ir ne visų ūkis 2000 ha
  4. Patinka
    dova07 reacted to Bulvinykas in Grūdų kainos?   
    Pagalvojam kodėl mes nekonkurencingi daromės? Ar patys ūkininkai dirbti nemoka ar turim labai daug ribojimų, kurie kelia produkcijos savikainą? Nors Kauno ūkininkų vadas prie laužo sakė, kad jei ūkininkų savikaina dėl ribojimų padidės, tai maisto kainos vartotojams irgi padidės. Jis žinoma nusišneka, bet kam tai rūpi.  Pagrindinė problema, kad Eu valdžia gerokai atitrūko nuo realybės ir tempia visą Europą priekyje traukinio. Vietinė gamyba žlugdoma žaliaisiais suvaržymais o brazilai kerta Amazonės miškus kad rinkoms kuo daugiau produkcijos pateiktų. O mes per Europos parlamento rinkimus į Briuselį nusiunčiam pensininkus sočiai karjeros pabaigai...
  5. Patinka
    dova07 reacted to dzipas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Kai kuris nors pajudinsit bent viena kiausa organizuodami toki rengini - tada nustosit kalbet - nezinau, skaiciuoja, registruoja, neleidzia ir pan. penki -desimt ir toliau rajonuose keliasdesimt zmogenu savo noru ir resursais sita virala suka - ir suka ne del garbes ne del babkiu, o is idejos, o jus cia sededami siltai namie prie kompo 'verkiat".
    "Vaziavo su pusantriniu" mano tevas ant keliu senais laikais - man garbe uz save ir mane suprantancius kolegas vaziuot si karta.
  6. Patinka
    dova07 reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    Ir prie to pačio išreikšti reikėtų gilų susrūpinimą, o prie ministerijos kreidelėmis papaišyti
    Ministras yra arogantiškas asmuo, kuris ignoruoja net savo aplinkos nuomonę, apie kokia komunikaciją jus čia kalbat? Ministras vakar dėkojo policijai, kad neleido žmonėm jo pamatyti.Jam skaudės tik tada, kai pradės kenkti reitingams. Skaudės jam, skaudės Šimonytei. Ir panašu, kad ko jie bijo, tai didelio triukšmo, nes realiai valstybėje vyksta piketas po piketo. Reiškia, kad yra šudinai, kaip reta.
    Miesto žmogui nusišikt ant tos tavo faktų dėlionės. O su ministru, mano nuomone, diplomatiškai susikalbėti nėra įmanoma. Jis žiūri į ūkininkus ir aušto ir jam px
     
  7. Patinka
    dova07 reacted to povilasg in Ūkininkų protesto akcijos   
    Vienoje fb grupėje radau raginimą pilt srutas. Kol neištvėriau ir parašiau atsakymą jį ištrynė ir nepasipostino tai Savo nuomonę idedu čia kuri gal ne visiems patiks.
    Kad papilsi srutų manai geriau bus? Tik labiau būsim supriešinti su didmiesčių gyventojais. Galvoji jiem neskauda matyt dž pigesnį už iprastą kurą degalinėje? Dar kai galvoja jog galim pilt kiek norim kada norim. Neskauda kai girdi apie milijonines paramas ir mato naujus traktorius (nors ir tas traktorius ir 20m amžiaus 12000mth pirktas su paskola be jokių paramų) tačiau nepaaiškinta kad už paramą yrą eilė isipareigojimų?
    Už seimo narių ministrų yra visa eilė eilinių darbuotojų kuriems skauda ir jie ištiesų parašo istatymo ar paramos projekto taisyklių tekstą.
    Mums reikia kaiptik siekti ne susipriešinimo o paaiškinti problemas. Ir gal net ne visas iškarto nesuplakant visko į krūvą. Besislėpdamas po ponu anonimu kaiptik atrodo kad esi koks šiukšlius celafanas siekiantis kuo daugiau nesantaikos ir suirutės.
    Gal geriau išsirinkim atstovą (ar palikim kalbėti Ignui Hofmanui su kuriuo teko susidurti akademinėje aplinkoje kai jis dar buvo KTU doktorantas) kuris kalbėtų ramiu balsu, be įžeidinėjimų ir informaciją grįstų faktais o ne nuotaikom nes kai kalba visokie petrai ar šiaučiūnai, kai matai plakatus "avinas ministras" patikėkit neveikia. Skambina paskui pažystami pavadinkim juos "ofisiniu planktonu" ir nesupranta prašo paaiškinimo kas čia vyksta. Strateginė komunikacija ir viešieji ryšiai padarys darbą, bet tikrai ne srutos.
  8. Patinka
    dova07 reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    Troli, grižk į fabriką
  9. Haha
    dova07 reacted to dzipas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Blin Eigirdas ministeri i skatavoza tik mintim ikist norejo - tai milicija silute apsupo, o i tavo toki komentara -tai i kiema Ara atsius
  10. Patinka
    dova07 reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    Nežiūrėjai video, bet darai prielaidas. Tai gal pažiūrėk? užtenka 30 sekundžiu, kad susidaryt vaizdą. Visgi, jei tingi, tai aš tau trumpa summary: "užkardydami" kažką policija neįleidžia traktoriaus į miestą. Vairuotojui sakoma ateiti į autobusiuką. Kokį B**** autobusiuką, jeigu kažką nori surašyti, tai eik surašyk ir parnešk. Senai nebėra jokių autobusiukų, nebent esi koks nusikaltėlis, bet ten jau sėdi už grotų.
    Drąsesnis kolega paklausė, kodėl jį vedatės? Mentas (kitaip jo nepavadinsi) po antro klausimo puola į isteriją apie trukdymą vydkyti pareigas ir šaukia, kad esate suimamas. tada rėkia visiems, kad ateitų padėt ir purskia žmogui dujas į akis. Toks žmogus realiai net negali dirbti policijoje, nes visiskai nekontroliuoja emocijų, naudoja savo galios poziciją ir jaučiasi viršesnis. Apie situacijos valdymą net nėra girdėjęs, ko gero.
    Dar nepaminėjau kito, kuris nuolat užsidengęs veidą kauke. Jeigu tau gėda rodyt veidą, tai gal nedirbk to darbo išvis.
     
    Ir galiausiai, kodėl šilutės rajone nebuvo išduotas leidimas, analogiškas šilalei? Manau, kad grynai politiniais motyvais ribojant žmonių teises reikšti savo nuomonę. Gal miesto valdžia bandė "išsaugot veidą" prieš valdžiukę, bet stipriai susikniso.
  11. Patinka
    dova07 reacted to PArty in Ūkininkų protesto akcijos   
    Pinigų yra ir net per daug... Tik visą bėda kad juos turi ir leidžia tie kurie neturi žalio supratimo kaip pinigai uždirbami ir kokia jų vertė...
     
  12. Patinka
    dova07 reacted to Andriusfeat in ar reikia kam atkurti pievas   
    Per giliai kapstai, nes tokio darbo ministerijos specialistam atlikt nerealu, todėl dgp yra valdos lygiu ir kai tu išmeti dgp lauką iš savo valdos tada ir įsipareigojimai dingsta, o kas perima ar neperima į savo valdą čia jau niekam neįdomu, neperimamų laukų daug nebus. Tiesiog ministerija kasmet db skaičiuos trūksta ar ne dgp ir siųs naujus pranešimus su atstatymais pritrūkus dgp pasirinkdama kitus referencinius metus, taip veikia teisingumo principas visoj bendrijoj......
  13. Patinka
    dova07 reacted to edviuks in Sėklos - Perku / Parduodu   
    Bus . Pavasari . Klaipeda . 
  14. Haha
    dova07 reacted to Zy ūkis in ar reikia kam atkurti pievas   
    Aš nesuprantu kiek kartų reikia žmogui kartoti, kad prieš 10 ar daugiau metų buvo visi įspėti ir nuolat kartojama, kad sumažėjus per daug DGP reiks jas atkurti, ir pasikeitė gal 3 ministrai tai kodėl jūs laukėte iki paskutinės akimirkos ? Kodėl turėtų atkurti pievas tie kurie suarė prieš 5 ar daugiau metų ?
  15. Patinka
    dova07 reacted to Duncia in ar reikia kam atkurti pievas   
    Nu sprendimas kaip ir senai aiskus. Tik niekaip nesuprantu kodel jis net nesvarstomas - uzkaityti 5 proc negamybiniu kaip dgp, ir ramiai toliau visi dirba 
  16. Patinka
    dova07 reacted to Virgis. in Tikslaus ukininkavimo sistemos   
    Akmens amžius kai sėja be rtk su gamykliu vairavimu ar kitokia brendine navigacija ir užleidžia 15cm kad nebūtų tarpo tarp sėjimų, paskui per technologines važiuodami perpurškia po 50 cm, nes neturi opcijos purkštukam išjungti arba barstytuvui teisingą plotį užduoti.  
    O su OpenAgoGps kas dirba akmens amžiuje nelabai supras jos galimybes, nes ji ne tik turi RTK, bet ir sekcijų kontrolę, purkštuvo normos reguliavimą, bi nemažai funkcijų kurių pas brendines navigacijas nerasi, o jei rasi mokėsi nemažai už tų funkcijų atrakinimą. 
  17. Haha
    dova07 reacted to JCB in Išmokos 2014-2020   
    Jei nutrauks nuomą, bus pzdc aplinkybė
  18. Patinka
    dova07 reacted to JCB in Valtra traktoriai   
    Nu jo, dabar serviso atvažiavimo įkainis, tai beveik kaip žemagrindžio tralo...
  19. Patinka
    dova07 reacted to paulius radvila in Grikiai   
  20. Patinka
    dova07 got a reaction from Andriusfeat in Išmokos 2014-2020   
    Labiau kaip keisis dirbamos žemės nuomos ir pardavimo kaina. Mūsų krašte N hektarų dirbamos žemės yra pustomi smėliai, o derlingi priemoliai  dgp. Taip išeina, kad teks pirkti - nuomotis ne žemės potenciala o statusą. 
  21. Patinka
    dova07 reacted to Bulvinykas in Išmokos 2014-2020   
    Atsėliuot nustojom patys, posėlius per žiemą laikom jau n metų. Neariam. Juostas pasėjom pavasarį ir nenumirėm. Yra plotų kur geriau laikyt amžiną žalią pūdymą nei samdyt malūnsparnį technikai nugabenti. Tai kaip ir nėra didelių problemų prisitaikyt. Turim suprast, kad ta valdžios ir dalies visuomenės žalia tryda yra nepagydoma. Ir bijau kad čia tik pradžia.
  22. Patinka
    dova07 reacted to manttys in SEJAMOSIOS ?   
    sėjamoji be įdirbimo. Ar nebuvo logiškiau parduoti esamą, dasimesti 10 k ir turėti c modelį su įdirbimu?
    Suprantu kai mėtosi bunkeriai kieme už ačiū, bet  30 k investicija, kad turėti tokią sistemą? Gal kažko nesuprantu.
  23. Patinka
    dova07 reacted to grazbek in Trašų kainos   
    Panašiai penkmeti kai is trąšų mažai kas uždirbdavo  apie tai ne viena firma sakė keliata metu iš eilės kad konkurencija per didelė,permaža grąža iš trašu prekybos.o vat štai šiemet korta paèjo netgi sauridai.Pirmas salietros pasiulymus buvo man uz 270 dar liepos pabaigoje praitu metu.Sakiau galvos išsiplaukit pasirodo ja reikejo išsiplauti man... Kas buvo tas pražuvo Bet jei šnekam apie tai kad azotiniu trąšų kaina reguliuoja duju kaina tai šiandien trašu kaina yra per didelė ir jos dydi greičiausiai lemia juju trukumas ir pardavėju nenoras be užsakymo prekiauti jomis.Paprasčiausiai nutrūko trašu prekyba nusistovėjusia tvarka viskas vyksta chaotiškai.Pardavejai nežino kiek juju reik už tokia kaina .Pirkėjai nežino ar pirks už tokia kaina.Todėl rinkoje liko tik vienas pardavėjas ir keli likučiu turėtojai.Padėti gali pataisyti tik pristatomi nauji kiekiai iš alternatyviu tiekėju bet kiek girdejau dar ne atplaukus laivams gaunamos partijos jau parduotos.Situacija tokia kurios artimiausiu metu niekas negali pakeisti.Joks solidarumas dabar to neišspręs.Šiandien kiekvienas turi galvoti individualiai kaip išgyventi  nenuskendus.Ir visada prisiminti kas nerizikuoja tas negeria šampano.
  24. Patinka
    dova07 reacted to gerasukis in Trašų kainos   
    Matosi, kad pilnatis veikia. Koks tavo reikalas po kiek kas pirko ir parduoda? Kas tau neleido tuo metu nusipirkt? Ir jei prisipirkus brangias trašas jos staiga atpinga kas prisiima nuostolius? Rimtai nebepjaukit grybo su savo komunizmu
  25. Haha
    dova07 reacted to voras in Trašų kainos   
    Ką jūs vadinat grynais? Be s.f. atsineši čemodaną ir nusiperki.
    Taip viskas dabar?  
×
×
  • Create New...