Jump to content

dova07

Nariai
  • Pranešimai

    1550
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario dova07 paskelbtas turinys

  1. Klausimas ar yra dirbančių farmet diskomat skutiku ? Kemša ar ne lengvoje žemėje ?
  2. Turim dirbam, purkstuvas geras, paprastas, siju kopijavimas tikrai vykes, buvo kile keleta nesklandumu atstovas nerado ka patart, bet priezastis radom patys, tai aukscio daviklis is pat pirmo sezono ir atbulinis oro voztuvelis paslieptas sutrikdes purskimo paleidima, o daugiau viskas su juo gerai dirbt ir dirbt. Kainos ir kokybes santyki patvirtino 100proc.
  3. dova07

    Claas kombainai (informacija)

    2007metai 570+ tt variklis c-13, pjaunamoji 9m, tik kad valandeliu prikapseje 3400/2500
  4. dova07

    Claas kombainai (informacija)

    Gal žinai nuo kelintu metu masinej gamyboj buvo su šia sistema ? + reiškia tik papildomus ag ir didesni bunkeri ?
  5. dova07

    Claas kombainai (informacija)

    Na įdomu, kodėl sako kad 570 yra nesusipratimas ir vos ne geriau 560 kratiklinis ? Ar čia dėl laidumo ar labiau technologinių kokių niuansų?. Žinau kad varikliai skirias 570 su CAT o 580 merso.
  6. dova07

    Claas kombainai (informacija)

    Claas lexion 570 nuo 580 tarp jų dirbant laukia jaučiasi labai dideli skirtumai ?
  7. dova07

    Ruloniniai presai

    Su Mchalu v660 kažkur apie 63k turėjom padare su orginaliais diržais, esmė ta kad laiko tie diržai daug svarbu mechaninio pažeidimo nepagaut. O diržus kiek iš ankščiau pamenu tai tiek welgeriui tiek mchalui, tieke tas pats gamintojas.
  8. dova07

    avizu auginimas

    Svarbu ant saiko tik nepasimaukit
  9. dova07

    ar reikia kam atkurti pievas

    Tai taip išeina, kad jie net neskaito ką patys savo laiškuose rašo.
  10. dova07

    ar reikia kam atkurti pievas

    Bet jau ką pasikabinai per 2020-2022 metus ant savo valdos, po laiškų gavimo kitų metų deklaracijoje jau nebepermesi šių laukų kitai valdai. Reikalaujamas atstatyti plotas išliks toliau tavo valdai ?
  11. dova07

    ar reikia kam atkurti pievas

    Buvom iškėlė klausimą, kas nutinka praradus DGP sklypą kurio plotą pareikalavus NMA atkūriai, na tarkim atkuri nuosavoje žemėje. Tai atsakymas Giedraičio patarėjo buvo, kad to sklypo savininkas sėkmingai tau permetė DGP statusą ir tu su šiuo statusu jau pasilėki, o kas jo žemė perims tai jau turės dirbamos statusą, tai principe gaunasi čia kaip karšta bulvę žaist kuris kuriam.
  12. dova07

    Dirvų kalkinimas !

    pH 5,1-6,0, Humusas 3,2-5,5 proc; fosforo 100mg/ kg, kalio 150mg/kg
  13. dova07

    Dirvų kalkinimas !

    Kokia didelę įtaką žmonėms turi marketingo gabumai, prekės sufasavimas ir pateikimas į rankas, kad už kalkinimo medžiaga permokėtum 4 kartus. Iš principo bandėme granuliuotas kalkes atrodo patogu greita supili į barstyklę ir išbėri. Reziume dulkėjimas kosminis, paskleidimo tolygumas apgailėtinas, dar nepamiršti reikia kad tos pačius maišus reikia iš mašinos iškrauti sandėli, perkrauti į priekaba nuvežti iki lauko ir dar pabaigoje susimkoėt už maišų utilizavimą... kas ir kiek ten suveikė taip ir liko neaišku efekto akiai matomo nebuvo. Norint rezultato geriau jau pasidaryti tyrimus rimtoje įstaigoje ir kalkes išsibarstyti pagal žemėlapius samdant paslaugą. Buvome irgi įsitikinę kad tos 5t/ha trupintos klinties pastovia norma visam laukui yra pakankama norma, bet norimo rezultato taip ir nepavyko sulaukti. Manau, kad kalkinamus laukus reikia nusimatyti kalkinti priešsėliams po kurių bus sėjami kviečiai.
  14. https://www.instagram.com/stories/highlights/18371847874052879/ tamsta turbūt kažka ne to žiūrit, vaira su dantračiais gaunate tame pačiame FJ dynamics tik paslėpta po plastikais.
  15. Visų tų FJ dynamicu ir kitų kitaicų reali vertė 1k eur, tai tas pats kas į telefoną parsiųsti programėle iš google play. Galbūt nesusidūrus su rimtų gamintojų vairavimo sistemom tai gal kažkam jos ir užtenka, bet ne už tokia kaina. Geriau jau ieškot kas apsima konstravimu ir susidėti AGopen GPS. Realiai už 2,5k gali turėti hidraulini vairavima kuris nenusileidžia gamykliniui trimblui.
  16. dova07

    Problemos su grikiais

    Svarbiausia kad būtų išvalyti, nes pagrindini kaitima duoda šiaudukai kurie yra žali. Priekaboje esame išlaike iki pavasario 19 dregnumo ir bėdų nebuvo. Teko kažkada visiškai supelijusius grikius sėt. Išvalėm ir pasėjom ir kaip nekeista tais metais po 2t/ha kūlėm.
  17. dova07

    Išmokos 2014-2020

    Tai jei teisingai suprantu, į atkūrimo išmoka nepretenduoji jei atkuri dgp plota kurio jau laiške pareikalauja atkurti zum ?
  18. dova07

    Išmokos 2014-2020

    Labiau kaip keisis dirbamos žemės nuomos ir pardavimo kaina. Mūsų krašte N hektarų dirbamos žemės yra pustomi smėliai, o derlingi priemoliai dgp. Taip išeina, kad teks pirkti - nuomotis ne žemės potenciala o statusą.
  19. dova07

    Išmokos 2014-2020

    Pievų pasisėt nematau bėdos, nes yra laukų kuriems atsistatyti būtina pieva, bet žinant mūsų valdžia čia gali baisiau pakliūti nei į telefoninių sukčių pinklias
  20. dova07

    Išmokos 2014-2020

    Ši tiek metų eskaluojama tema, bet nei plano nei sprendimo būdų, nieko jie nežino. Kaip suprantu atkūrimai eko schemose nesiskaičiuoja.
  21. Kad rapidas gali tai aš tikiu, iki tol sėjau su pottingeriu terrasemu, tai tokie ekspermentai nepasitvirtindavo.
  22. Šiemet pirmi metai su pronto, bet savo galimybėmis nustebino.
  23. dova07

    Grūdų kainos?

    Ar čia dažna tokia praktika, kad 22metų derlių padėta saugojimui pagal formulę ir jį pardavus 23metais gautas pajamas priskiria prie 22 metų finansinių metų ko pasekoje persiskaiciuoja pelnas, pvmas, gpm ir dar negana to delspinigiai už pradelsta mokesčių mokėjimą ? Ar čia įmonės taip apžaidinėja ir mažinas savo praeitų metų pelnus ir galėjo visai kitaip išrašyti sąskaitas ?
  24. dova07

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Akuototu vasarinių kviečių aplink žemaitija, gal kas turite ?
  25. Tikrai trūksta pavaros darbiniam depozone, nes norint sėt 12km/h prie 1,6 aosuku reik 13 pavaros, o galulaukej apsisukineji, taip pat 13 nes nesinori grot per ta sankaba 12-13-12, tai toks savotiškai durnas reikalas, kai reikia sukinėtis galulaukėj tenka žaist su apsukom.
×
×
  • Create New...