Jump to content

LIETUVOS ŽEMĖS ŪKIO IR KAIMO PLĖTROS 2023–2027 M. STRATEGINIS PLANAS

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 22 minutes , ludditas pranešimas:

Tai, kad čia niekas fotografų nepaleis į kaimus. Čia pasėjus reikės pačiam nufotografuoti ir nusiųsti. Tai ir įdomu ką iš tokios nuotraukos galima bus nustatyti?

Šitoje priemonėje nereiks fotografuoti ir siųsti :)

Paskelbta
Prieš 22 valandas, axe pranešimas:

Gentviliukas su Navicku nualptų pamatę tokį srutų įterpimą :D Pas mūsų "truputį" aukštesni standartai

Riausese geras irankis butu 

Paskelbta

Na aš kaip ir viską supratau. Dėl to dalinuosi ir su kitais.

O ką aš ne taip apie pūdymus dėsčiau? Aš sakiau kad jis bus užskaitomas kaip negamybinė veikla, tik ten nebus galima nuimti derliaus ar ganyti gyvulių.

Na ir nesilazdavojant, manau, kad žinau šioje srityje daugiau už tave, nes svarstant viską nuo pradžių kas savaitę (kai kada ir du kart per savaitę) į ministeriją varinėjom, net nemokamas parkavimo vietas buvo išskyrę, 😄

Paskelbta
prieš 6 minutes , Inžinierius pranešimas:

O ką aš ne taip apie pūdymus dėsčiau? Aš sakiau kad jis bus užskaitomas kaip negamybinė veikla, tik ten nebus galima nuimti derliaus ar ganyti gyvulių.

Na ir nesilazdavojant, manau, kad žinau šioje srityje daugiau už tave, nes svarstant viską nuo pradžių kas savaitę (kai kada ir du kart per savaitę) į ministeriją varinėjom, net nemokamas parkavimo vietas buvo išskyrę, 😄

Šaunuoliai dėl ministerijos.Aš kalbu šiaip ne apie strateginį planą,o kaip nagrinėjom pūdymus pernai,ką juose galima sėti.Pasirodo viską.Nors aš bandžiau su pačiu sutikti,bet deja ne taip buvo.

Paskelbta
prieš 18 minutes , Inžinierius pranešimas:

Tai paaiškink liaudžiai iš ministerijos rūmų,nes blaškos čia visi,nesuprasdami kas kur,išskyrus manau gerb.kolega ludditą,kuris tikrai kažką supranta.

Paskelbta
prieš 20 minutes , agronoms pranešimas:

Tai paaiškink liaudžiai iš ministerijos rūmų,nes blaškos čia visi,nesuprasdami kas kur,išskyrus manau gerb.kolega ludditą,kuris tikrai kažką supranta.

Na aš tikrai ne iš ministerijos rūmų. 😉

O kas kur neaišku, lai klausia. Aš visad atsakau. O kai nežinai kas ko nesupranta ati ir aiškinimas gaunasi apie nieką.

Nežinau kada aš ką atstūmiau dėl susitikimų, aš visad atviras.

Paskelbta
prieš 55 minutes , pukotukas pranešimas:

Tai aš tą radau tai ir klausiu mano žemėse yra tai ką ten reiks daryti kaip deklaruoti? 

Tose vietose negalima sėti žieminių kultūrų, turi būti paliekamos per žiemą arba vasarinių augalų ražienos arba žoliniai augalai. Visus žemės darbus, kuriais atliekama intervencija į žemę, privaloma atlikti skersai šlaito. Yra išimtis, kad tai netaikoma, jei erozijai jautri vietovė ne daugiau kaip 10 proc. nuo lauko ir nedaugiau kaip 1 ha.

Jeigu praėjusiais metais toje vietoje buvo ariama žemė, šiais metais galima ją apsėti žole, eiti į ekochemą "erozijai jautrių plotų pavertimą pievomis", joje dalyvauti 5 metus, o po 5 metų tas plotas privalomai turi tapti DGP, kurios nebus galima išarti.

Plius tas plotas tokiu atveju, jei bus paverčiamas pieva užsiskaitys kaip 4 % GAAB ir kaip 5 % negamybinė veikla. 

Paskelbta

Bent pas manes kur pauksciukai pazymeti tai ten gali buti tik pieva ir turi gauti leidima jai atnaujinti, be leidimo bauda pareitu ir jei ne pieva bus irgi bauda siais metais deklaravus 😅

Neuzkrauna sluoksniu man map'e ....

Paskelbta

KE suprantu kaip kraštovaizdžio elementus kuriuos deklaruot galima.

O kaip su šlapynėm?

pelkėm?

Juk susirinkimų metu sakė kad tokius leis irgi deklaruot ir tipo papildomos žemės apleist nereikės

Paskelbta
Prieš 13 valandų, DDobilas pranešimas:

Tose vietose negalima sėti žieminių kultūrų, turi būti paliekamos per žiemą arba vasarinių augalų ražienos arba žoliniai augalai. Visus žemės darbus, kuriais atliekama intervencija į žemę, privaloma atlikti skersai šlaito. Yra išimtis, kad tai netaikoma, jei erozijai jautri vietovė ne daugiau kaip 10 proc. nuo lauko ir nedaugiau kaip 1 ha.

Jeigu praėjusiais metais toje vietoje buvo ariama žemė, šiais metais galima ją apsėti žole, eiti į ekochemą "erozijai jautrių plotų pavertimą pievomis", joje dalyvauti 5 metus, o po 5 metų tas plotas privalomai turi tapti DGP, kurios nebus galima išarti.

Plius tas plotas tokiu atveju, jei bus paverčiamas pieva užsiskaitys kaip 4 % GAAB ir kaip 5 % negamybinė veikla. 

Gali sėt tas žiemines kultūras gi, svarbu ne kaupiamuosius ir nepalikt pliko arimo per žiemą.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...