Jump to content

Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE


Vall2

Recommended Posts

jus dar nesidziaukit, jei kainos neatsigaus tai supirkejai issipisinet oi moka

As ir nesidziaugiu per daug. Bet kai busimos kainos padengia sanaudas (PLANUOSE) tai liudet irgi neliudziu.Tokius supirkejus reik mest per borta. Pasirasinejam tik su tais su kuriais seniai bendraujam. Juk ne tik parduodam bet ir perkam is ju. Aisku visko gali but, bet dar nepasitaike. Atvirksciai, buvo metai (cia pries kokius 4 ar 5) kai sudarem sutarti o poto rapsai pabrango zenkliai. Tai Linas Agro dar kompensavo kazkoki dali pabrangimo. Negiriu as cia ju nes zinau kad siemet daug kas pykosi su jais bet tik sakau fakta. Siemet su jais sutarciu nesudarem nes kainas siulo daznai mazesnes nei kiti bei toli ju elevatoriai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pastaruoju metu slabnai dirba šitas puslapis.

O jei į temą, tai vakar viena išgalvota naujiena parodė, kad visas šitas kortų namelis toks silpnas, kad net graudu. Kažkas paleido antį, kad Gadafis nusišovė ar panašiai ir nafta paskutinę prekybos valandą smigo kaip akmuo žemyn. Po to žinią paneigė žinoma, bet žala jau buvo padaryta. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Didžiosios Britanijos augintojus, perdirbėjus ir mosklininkus vienijanti organizacija „Home Grown Cereals Authority" kovo pradžioje paskelbė, kad pasitvirtinus prognozėms dėl gero grūdų derliaus pasaulyje, pasaulinės kviečių kainos artimiausiais mėnesiais mažės.

Praėjusią savaitę Tarptautinė grūdų taryba padidino pasaulio kviečių produkcijos prognozes 2 milijonais tonų – iki 272 milijonų tonų. Tai būtų antras rekordas per visą derliaus stebėjimų istoriją. Plėsti pasėlių plotus skatina aukštesnės grūdų kainos (manoma, kad pasėlių plotai pasaulyje padidės 3 proc. – iki 224 milijonų hektarų).

radau toki straipsniuka: skubekit fiksuoti kainas, nes batai bus. Blefas kazkoks ir esu tuo sventai isitikines. Grudu perteklius kolkas yra, ir artimiausiu metu bus. prades ir vidurio azija pirkti grudus. Laiko klausimas kada.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

katik perverciau usda raporta, tai planuojamas pereinamasis likutis 2010-2011 metu 181 mln t.

derlius 647.60 pasiula 844.92 prekyba123.06 vartojimas663.02 likutis 2011 liepai 181.90. Tokie kiekiai projektuojami. Manau jei rusija atidarys savo sienas, tai 500 lt uz 2 klase kazi ar bepamatysim naujam derliui.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ir kas čia gero?

Juokingai paklausei. :D:icon-rolleyes:

O kas pačiam gero kai už limoną kombainą parduodi? Parduok tada už 100 kLt gal bus geriau. :)

Pamastyk kada turėdamas laiko, tada pasakysi man kas čia gero.

Nėr ko net mastyt. :) Bendroj išlaidų struktūroj, išlaidos kurui sudaro grubiai tik apie 10% nuo visų išlaidų. Naftos ir tuo pačiu kuro kainos kilimas išlaidas kurui pakelia tik keliais %, tuo tarpu visos pajamos tiesiogiai susietos su grūdų rapsų kaina, kylant naftos kainai beveik proporcingai kyla ir rapsų bei grūdų kainos. Prie viso to dar dasideda pliusas, kad prie didelių naftos kainų didėja bioetanolio ir biodyzelio gamyba didinanti grūdų poreikį.

Bet kadangi shaulinis grūdų neparduodi, tai tamstai kita matematika. Didėja tik išlaidos nuo naftos kilimo. Truputi skirtingose pozicijose esam. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

brangsta nafta, kuras, grūdai, trašos, chemija ir visą kitą, taigi galų gale ūjininkas uždirbs labai panašiai, jei uždirbs.

Tunise taksistas susidegino nes dirbo (jo supratimu) kaip arklys ir neišmaitino šeimos. Ką tai sako? Dirbantis žmogus, ne valkata... O dabar pabandom įsivaižduoti Europos "varguolių" situacija, ne gana to, kad maistas brangsta, dar dėl arabų peštyniu ir energija brangsta, taigi tuoj ne tik tūlas lietuvis vidutiniokas, bet ir europietis alga leis šildymui ir maistui o visam kitam nelabai liks. Ir ne tik europietis.

Taigi kolega įvertink galimas perspektyvas ir pasakyk man kas iš to gero?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...