Jump to content

woldass

Nariai
  • Pranešimai

    605
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    woldass reacted to Mantas2342 in John Deere traktoriai   
    Kaip matau mechaniniu gazo valdymu tai įmanoma, užpernai pirkau su elektriniu valdymu tai 3500 tūkst atsiėjo ir dar teko siūstis iš Ispanijos , laukiau visą mėn
  2. Patinka
    woldass reacted to Marijus197 in ar reikia kam atkurti pievas   
    Šiems metams bus gerai, tačiau po naujo deklaravimo liaudis greičiausiai vėl bus priarusi ir vėl problema sugrįš. Esmė, jog esam užburtam rate, gyvulininkų su pievomis mažėja, norinčių arti daugėja. Tai niekaip nuo pievų klausimo nepabėgsim🤔
  3. Patinka
    woldass reacted to M&M in John Deere traktoriai   
    Novarente pigesnės JD dalys, UAB "Baltic agro parts" gerom kainom atveža...
  4. Haha
    woldass reacted to dzipas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Blin Eigirdas ministeri i skatavoza tik mintim ikist norejo - tai milicija silute apsupo, o i tavo toki komentara -tai i kiema Ara atsius
  5. Patinka
    woldass reacted to povilasg in Ūkininkų protesto akcijos   
    Vienoje fb grupėje radau raginimą pilt srutas. Kol neištvėriau ir parašiau atsakymą jį ištrynė ir nepasipostino tai Savo nuomonę idedu čia kuri gal ne visiems patiks.
    Kad papilsi srutų manai geriau bus? Tik labiau būsim supriešinti su didmiesčių gyventojais. Galvoji jiem neskauda matyt dž pigesnį už iprastą kurą degalinėje? Dar kai galvoja jog galim pilt kiek norim kada norim. Neskauda kai girdi apie milijonines paramas ir mato naujus traktorius (nors ir tas traktorius ir 20m amžiaus 12000mth pirktas su paskola be jokių paramų) tačiau nepaaiškinta kad už paramą yrą eilė isipareigojimų?
    Už seimo narių ministrų yra visa eilė eilinių darbuotojų kuriems skauda ir jie ištiesų parašo istatymo ar paramos projekto taisyklių tekstą.
    Mums reikia kaiptik siekti ne susipriešinimo o paaiškinti problemas. Ir gal net ne visas iškarto nesuplakant visko į krūvą. Besislėpdamas po ponu anonimu kaiptik atrodo kad esi koks šiukšlius celafanas siekiantis kuo daugiau nesantaikos ir suirutės.
    Gal geriau išsirinkim atstovą (ar palikim kalbėti Ignui Hofmanui su kuriuo teko susidurti akademinėje aplinkoje kai jis dar buvo KTU doktorantas) kuris kalbėtų ramiu balsu, be įžeidinėjimų ir informaciją grįstų faktais o ne nuotaikom nes kai kalba visokie petrai ar šiaučiūnai, kai matai plakatus "avinas ministras" patikėkit neveikia. Skambina paskui pažystami pavadinkim juos "ofisiniu planktonu" ir nesupranta prašo paaiškinimo kas čia vyksta. Strateginė komunikacija ir viešieji ryšiai padarys darbą, bet tikrai ne srutos.
  6. Patinka
    woldass reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    Dievaži, jūs čia gal kažką konstruktyvaus parašykite, o ne grasinkite ir menkinkite Greičiausiai būsite iš saugumo organų arba ž.ū. ministerijos
  7. Patinka
    woldass reacted to manttys in Ūkininkų protesto akcijos   
    "
    K. Navickas teigiamai įvertino policijos darbą Šilutėje, kai pareigūnai blokavo kelius ir neleido su sunkiasvore technika įvažiuoti į miesto prieigas akcijos dalyviams. „Labai gerbiu, vertinu policijos darbą. Ji tikrai žino, ką daro, ir labai gerai, kad policija daro darbus nederindama ir nesiedama jų su politiniais procesais“, – teigė K. Navickas, nenorėdamas komentuoti, ar pareigūnų veiksmai nebuvo pertekliniai."
     
    Kai jau atrodo, jog pasiektas dugnas, tai ministras dar ir jį sugeba pramušti
     
  8. Patinka
    woldass reacted to kinziulis in verseliu auginimo ipatumai   
    Susidure, visi jie pradeda gert anksciau ar veliau, as pirstus du sukisu i snuki ir panardinu i kibira 🙂
  9. Patinka
    woldass reacted to tadasjo in 2023-2027m Parama labai smulkiems, smulkiems - vidutiniams ūkiams   
    Kur pinigai, ten baigiasi draugystės. 
  10. Patinka
    woldass reacted to AG Paulius in ar reikia kam atkurti pievas   
    O ką siūlai, kažkaip daug virpini orą bet nieko konkretaus. 
  11. Patinka
    woldass reacted to Planetarke in ar reikia kam atkurti pievas   
    Aš irgi tos nuomonės, kad neteisinga kažkokiai vienai grupei žmonių suversti visas tas dgp. Žemės popieriuose parašyta, kad ariama žemė, be apribojimų. Reiškia ar ten pieva, ar ten pats šv.petras nusileidęs, vienodos paskirties žemė. Dgp įsipareigojimas yra visiems deklaruojantiems, valstybei, ministerijai, galų gale Lietuvai. Tai manau liečia visus. Tiek valstybė turi įtraukti valdiškas žemes maksimaliai į tą procesą, tiek minksterija privalo visiems sąžiningai paskirstyti įsipareigojimą, nes tai valstybės mastu reikalavimas. Kai varneles žmonės dėjo, žemės paskirtis nesikeitė. 
  12. Patinka
    woldass reacted to kazkass in ar reikia kam atkurti pievas   
    Apie kokį čia žalinimą kliedite ? jeigu ir buvo tokių situacijų pas ūkininkus, tai valdoje tos pievos žalinimui sudaro kelis proc. (5 Proc) ir niekas iš to problemos nedaro, nesišaukia pagalbos. Pagrindine problema, tai kai tiems ūkiams, kuriems gresia atkurt 30 ir į viršų proc. visos valdos. Nei vienas  ūkis, net  nepajus, jeigu valdoje turės procentą ar kelis pievų ( ar labai smarkiai kirto per kišenę, šiuo metu esantis reikalavimas turėti negamybinius plotus?). Bendroji ES žemės ūkio strategija, kurios tikslai ir priemonės skirtos tvarumui, jaunų ūkių skatinimui, gamtos apsaugai - o veiksmai priešingi:
    1. Jaunų ūkių žlugdymas, kurie arė dažniausiai sofos ūkininkų pievas, taip plėsdami savo ūkius.
    2. Gyvulininkams kurie pardavę gyvulius, o tos pievos tapo nereikalingos. Kuo dabar skiriasi ūkininkas pardavęs gyvulius 2019 m., nuo to kuris pardavę 2020 m. ir suarė pievas? vienam gali tekti atstatyti x plius y proc. ha, o kitam 0 proc, nes spėjo dar 2019 m. suart.
    3. Kodėl dabar visa vidurio Lietuva, Suvalkija turi būti iš vien pasėliai iki paskutinio metro pamiškės ar pagriovio, o Žemaitija ir Rytų Lietuva skirta paukščių ir stirnų ganymui?
    P.S pačio asmeniškai smarkiai neliečia, tačiau aš už tai, kad visi turime pasidalinti šios problemos sprendimą.
  13. Patinka
    woldass reacted to Juozukas in LIETUVOS ŽEMĖS ŪKIO IR KAIMO PLĖTROS 2023–2027 M. STRATEGINIS PLANAS   
    Taip sutinku, vieniem tiek užtenka, kitiem tiek. Pelno turiu per metus kaip sakai 500e/ha, dar šiek tiek daugiau (neklausk iš kur, nesuvokiama bus jum su tokiom tonom), čia nusidėvėjimo nėra, nes sunku pasakyt nusidėvėjimą, kolkas negenda technika, nes viskas sąlyginai nauja. Nuosavos žemės 5%, viso dirbu 160ha. Dirbu vienas. Nu šiemet jau samdžiau lauko darbam žmogų (biškį tinginys pats pasidariau).
    Ir turiu dar antrą darbą, nors nežinau kuris yra pirmas, kuris antras, kuris hobis, nors abu darbai teikia džiaugsmą. Sėkmė ar ne?
  14. Patinka
    woldass reacted to JCB in PLŪGAI   
    O rašei laisvai.  Čia jau nelaisvai, nebent trys dienos arimo. Bet jei pora savaičių, tai po pirmų trijų dienų, artojui akyse perpjauti sliekai vaidenas...
  15. Patinka
    woldass got a reaction from azuolas24 in Parama žemės ūkiui   
    kol nedeklaraves tada pirmiausia imti jaunojo ukininko parama reikia, paskui jau galesi smulkaus, taip daugiau investiciju gausi
  16. Patinka
    woldass reacted to Amber in Grūdų kainos?   
    Jau prasidėjo

  17. Patinka
    woldass reacted to udugas in Deklaravimas   
    Buvau radęs jog po birželio 20d. Bet čia viskas taip greit keičiasi jog turi nedirbti jei nori spėti sekti įstatymų pakeitimus.

  18. Patinka
    woldass reacted to Juodas in Šienainio gamybos rulonuose reikalavimai   
    6-7e, sugriebta normaliai o ne su 3metru pločio grebliu 
  19. Patinka
    woldass reacted to DDobilas in Mėsinė galvininkystė   
    Pats galvijų skaičius SG, kurį įsipareigosi išlaikyti ir ganyti įsirašo PPIS pasėlių deklaracijos pirmame lape, kai pateiksi pasėlių deklaraciją. 
  20. Patinka
    woldass reacted to DDobilas in Mėsinė galvininkystė   
    Nesvarbu, kad visus metus ganosi. Esmė, yra kada "ganosi" sistemoje. Reikia prisijungti prie VIC sistemos, kur registruojami galvijai jiems gimus ar pardavus ir taip toliau. Pirmame stulpelyje pasirenkama eilutę "Bandų ganymas". Ten rodoma kiek šiandien turima galvijų ir reikia įrašyti kiek galvijų (SG) turėsi ir ganysi 120 dienų. Esmė yra ne tik ganyti, bet ir išlaikyti įsipareigotą gyvulių skaičių 120 dienų. Galvijai gali keistis, bet išlaikyti SG reikės įsipareigotą. 
  21. Patinka
    woldass reacted to ludditas in Mėsinė galvininkystė   
    48 EUR čia pieniniams galvijams, mėsiniams 22 EUR. Norint gauti šias išmokas pasėlių deklaraciją reikia pateikti iki gegužės 15d.
    Avims nieko nenumatyta.
  22. Patinka
    woldass reacted to Zim511 in Bulvės.   
    Tikrai nebūtų.
  23. Patinka
    woldass reacted to grazbek in Patarimai perkant deveta MTZ   
    jei galvoji kad techninė apžiūra priduoda traktoriui gero stovio tai pradėk galvoti iš naujo. technikinė tai tik popierius kuri turint ramiau keliu važiuoti ir jo funkcijos tuom baigiasi......
  24. Patinka
    woldass reacted to manttys in John Deere traktoriai   
  25. Patinka
    woldass reacted to kinziulis in Galvijų ausų įsagai   
    Man netoli, tai nuvaziuoju tiesiai i avena arba i arivet ir nusiperku.
×
×
  • Create New...