Jump to content

Audrius90

Nariai
  • Pranešimai

    801
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Audrius90 reacted to Alvydas 1 in Pieno kainos   
    Čia daugiau principo reikalas saviems mokėti mažiau, geriau parsivežti iš toliau kad ir mokant tris kart brangiau plius dar parvežimo išlaidos. O kas dėl smulkiųjų kai nebeliks tų kurie turi po 10 karvių, smulkiaisiais taps tie kas turi 50 karvių ir taip pasiekim kad liks kokie du ar trys kurie turės kokius 10000 ar 100000 karvių tada tai tikrai pieninės turės siūlyti tikrai konkurencingą kainą tiems keliems nes nebus iš kur kitur gauti pieno ir galės tada svaigti kaip buvo gerai kai buvo smulkių pienininkų, bet žmonės bus atprate nuo karvių laikymo tad bus sunku juos priversti jas laikyti iš naujo.
  2. Patinka
    Audrius90 reacted to Eduardas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Ruskyne seniai nelikę vidurinės klasės, taip pat ir šioj valdžioj einama kad liktų tik ubagai ir oligarchai. Tik paskolink padargą kaimynui, NMA uź galvos susiėmę sankcijas norės paišyt, o ir taip labai mažai kas nori dalytis, maža ką sulaužysi.. Labai džiaugiuos kad sutikau draugą su kuriuo technika dalinuosi, dviese ir proteste drąsiau stovėt. 
     
    Apie protestą: Ūkininkams reikia bent ant rajono samdyt po normalų teisininką, kad kaip dabar policijai kišantis atsakytų už ūkininkus. Matai negali su traktorium atvažiuot, leidimo reik, o jie gali eismą stabdyt dėl kažkokios pelkių šiukšlės..
    Sako rusiai bijo protestus kelt, nes greit supakuos, kažkaip video žiūrint keistos mintys kyla..
  3. Patinka
    Audrius90 reacted to Marijus197 in ar reikia kam atkurti pievas   
    Tai pats sau atsakei, jei 10 metų bėgyje buvai vis įspėjamas, jog reikės atkurti DGP. Tačiau suares prieš kokius 6 metus, vistiek prisidėjai prie DGP mažėjimo. Tai tiesa tik viena, jog visos suartos DGP per paskutinius 10-15m atvedė iki šiandienos problemos. Visi buvo įspėjami, tačiau kas paliko už 2020m sleksnčio, dabar bando apsimesti, jog jų DGP kažkuom mandresnės negu išartos 2020-2022m.
  4. Haha
    Audrius90 reacted to Zy ūkis in ar reikia kam atkurti pievas   
    Aš nesuprantu kiek kartų reikia žmogui kartoti, kad prieš 10 ar daugiau metų buvo visi įspėti ir nuolat kartojama, kad sumažėjus per daug DGP reiks jas atkurti, ir pasikeitė gal 3 ministrai tai kodėl jūs laukėte iki paskutinės akimirkos ? Kodėl turėtų atkurti pievas tie kurie suarė prieš 5 ar daugiau metų ?
  5. Haha
    Audrius90 reacted to sgts in ar reikia kam atkurti pievas   
    Jo sitas geras😆 arba reikia savo pievas susiarti, is kito ukininko nuvilioti dirbama zeme pasiulius uz nuoma 500 EUR. Ant tu lauku sudeklaruoti kaip atstatytas daugiametes pievas, ir po metu/dvieju atsisakyti nuomos, O kiti jei nori tegu perima isipareigojimus😆
  6. Haha
    Audrius90 reacted to MFarmer in Grūdų kainos?   
    Tai pradėkit judėt y  elevatorių😅
  7. Patinka
    Audrius90 got a reaction from Gunia in MTZ greičių dėžė   
    Trys metai kaip įdėta, tai liux. Minkštai minasi,  išretina gerai, tiek sujungia gerai. Su priekaba pajudant tik neatsargus judesys ir velėna pakelta 😀 
  8. Patinka
    Audrius90 reacted to Marijus197 in ar reikia kam atkurti pievas   
    Taip, porą metų įmanoma su tokiom sankcijomis pakentėti. Per tuos metus bus kas kažkiek atsės, jei visi sąžiningai dar 3m paliks nuo pagriovių, tai gal ir nebereiks visai atsėt🧐 Nes viceministras pasakojo, jog bandoma derėtis, jog pakrančių zonas užskaitytų prie DGP🧐
  9. Patinka
    Audrius90 reacted to kazkass in ar reikia kam atkurti pievas   
    Apie kokį čia žalinimą kliedite ? jeigu ir buvo tokių situacijų pas ūkininkus, tai valdoje tos pievos žalinimui sudaro kelis proc. (5 Proc) ir niekas iš to problemos nedaro, nesišaukia pagalbos. Pagrindine problema, tai kai tiems ūkiams, kuriems gresia atkurt 30 ir į viršų proc. visos valdos. Nei vienas  ūkis, net  nepajus, jeigu valdoje turės procentą ar kelis pievų ( ar labai smarkiai kirto per kišenę, šiuo metu esantis reikalavimas turėti negamybinius plotus?). Bendroji ES žemės ūkio strategija, kurios tikslai ir priemonės skirtos tvarumui, jaunų ūkių skatinimui, gamtos apsaugai - o veiksmai priešingi:
    1. Jaunų ūkių žlugdymas, kurie arė dažniausiai sofos ūkininkų pievas, taip plėsdami savo ūkius.
    2. Gyvulininkams kurie pardavę gyvulius, o tos pievos tapo nereikalingos. Kuo dabar skiriasi ūkininkas pardavęs gyvulius 2019 m., nuo to kuris pardavę 2020 m. ir suarė pievas? vienam gali tekti atstatyti x plius y proc. ha, o kitam 0 proc, nes spėjo dar 2019 m. suart.
    3. Kodėl dabar visa vidurio Lietuva, Suvalkija turi būti iš vien pasėliai iki paskutinio metro pamiškės ar pagriovio, o Žemaitija ir Rytų Lietuva skirta paukščių ir stirnų ganymui?
    P.S pačio asmeniškai smarkiai neliečia, tačiau aš už tai, kad visi turime pasidalinti šios problemos sprendimą.
  10. Patinka
    Audrius90 got a reaction from varmas in Skiltis chemijai   
    Pakauk kol viskas išlys iš po šiaudų ir tada pūsk.
  11. Patinka
    Audrius90 reacted to dzipas in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Tamsta toks pats kaip ir Lietuvos zemes ukio priesas giedraitis - tauzyjat nesamones nuo kuriu naudos nulis, o darbo belenkiek. Babkes palydovams belenkokios tam kad stebetu ar tulas kaimietis are ar ne ar paliko likucius ar ne . Tai yra savo valstybes pilieciu nekentimas ar kazkas tokio kai prikuri reikalavimu, prizadi skatiku ir liepi laikyti zalia pudyma ar panasiai, a po to stebiesi - jo.... padidejo zenkliai.....matai kaip cia netiketa..... tai yra utopija mums zemdirbiams ir pasipinigavimas vertelgoms. Viskas buvo gerai kol i valdzia neatejo pelkinis ir giedraitis - nu i da agronomas koncerno. Ir nereikia pasaku sekti del reglamentiniu nuostatu - galima buvo moduliuoti labai daug ir svarbiausiai normalios salys tikrai pasirinko schemas kur zemdirbiams nekenkia (darbas del darbo) ir duoda didesnes kompensacines ismokas, o pas mus atvirksciai - kaip pavyzdys atsistoja pelkinis ir sako pas mus didesnes ismokos uz vaizdo gamtai elementus - visus krumus surinkau - pyst 1,7 ha, o tai ismoka afigirena gausiu  .... Buriat, kad butinai zalia pudyma privalomai turim isivest kaip negamyba ir sakot mazinkim kuro suvartojima... Plet eiline nesamone kai nulis naudos is to zalio pudymo (yra daug geresniu zemes atstatymo sejomaininiu variantu) - o kuro isdeginam tiek pat ar net daugiau - emisiju mazinimas ar  anglies uzrakinimas? O kas liecia ketvirtadienio pasakas pries miega is agenturos - tai ne kuris  rajono zemes ukio specialistas yra zymiai geriau pasiruoses nei koks geografas pagal specialybe skaitantis teises akto teksta.
  12. Patinka
    Audrius90 got a reaction from JCB in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Pabiros
  13. Patinka
    Audrius90 got a reaction from Halkasss in gal galit patarti del MASSEY FERGUSON kombaino 40   
    Jei kalbi apie atmušimo biterio škyva, tai greičiausiai bus atsileides, ir nuo vibracijos paėda tiek ašį tiek ir patį škyva, kur susiveržia ant ašies. Nusiimk diržus ir bandyk klibint. Ilgiau padirbus išplaka šponkvietes..  Turėjau toki malonuma, tai teko pritekint šaiba į tarpa, tarp ašies ir škyvo
  14. Patinka
    Audrius90 got a reaction from MV ūkis in MTZ hidraulis   
    Visas varines šaibas pakeičiau šitokiom, ir užsibaigė tepalo rasojimas. Ta kaina nėra taip daug, palyginus kaip paprastai ir ilgam galima užmiršt problemas. Tas pats ir su paskirstymo dėžutės rem komplektais. Pirkti galima tik kad turėt pavyzdi, ar šiaip dėl tarpinių. Paskirstymo padėtys kur junginėjasi (po obuoliukais) sudėjau iš hansaflex gumeles, ir nepamenu kelinti metai eina kaip nereik kišti rankų, kur sudėjus iš rem komplektu jau bėgdavo po savaitės
  15. Haha
    Audrius90 reacted to Pienius in žiemkenčių buklė   
    Ne, čia varpa.
  16. Haha
    Audrius90 reacted to Nissmo in Trašų kainos   
    Tai isivaizduok jei nedadesi 40% bus = 0, o jeigu dar maziau, tai is sandelio turesi davezti.
  17. Haha
    Audrius90 reacted to Juozukas in Trašų kainos   
    Pukotukas nedurnas, lauks 150 ;D
  18. Patinka
    Audrius90 reacted to kestasxxxl in Tvoros irengimas   
    Kol nereikia važiuoti į laukus, tai užsiimu liaudies kūryba prie vartų. Lauke šalta, o garaže malonu. 

  19. Haha
    Audrius90 reacted to voras in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Aš niekad ir neariau, pasėjau tiesiogiai,
    Bet liepia atsėt visvien
  20. Patinka
    Audrius90 reacted to DDobilas in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Dėl DGP yra keletas niuansų.
         Pagal ES reglamentą turėjo lyginti laukus, kurie 2015m. buvo DGP su 2021m. ir atstatinėti tik tuos laukus, kurie 2015m. buvo DGP, o 2021m. nebe DGP. Bet ŽŪM priėmė sprendimą, kad reikia lyginti 2019 ir 2020m. su 2021m.. Jeigu ZUM būtų padariusi pagal reglamentą, tai žemėlapis būtų buvęs visai kitoks ir labiau būtų raudonavęs centrinėje Lietuvos dalyje, o ne Žemaitijoje.   Kitaip ir negalėjo padaryti ZUM, nes jei kardinaliai būtų pakeitusi atkūrimo tvarką atgaline data, tai teismai visa tai būtų panaikinę. 
          Tie, kurie manot, kad prie pievų rodiklio sumažėjimo esat neprisidėję, tai taip pat esat galimai neteisūs, nes jei nors vieną arą išdirbot žemės, kuri anksčiau nebuvo deklaruota, tai jau ir prisidėjot. Vien dėl to, kad 2021m. bendras deklaruotas visų pasėlių plotas yra padidėjęs 58000ha lyginant su 2015m., referencinis pievų rodiklis yra sumažėjęs 1,95%, nors ir nė vienas aras DGP ir nebūtų buvęs išartas.
          Nuo 2023m. referenciniai ataskaitiniai pievų išlaikymo metai bus nebe 2015, o 2018m., o tais metais buvo deklaruota 81548 ha daugiau DGP lyginant su 2015m. Nuo tada visada, jeigu pievų bus sumažėjimas, lygins su 2018m.. 
          Todėl atėjus 2023m., net jeigu ir dabar viską atstatysim ir nieko papildomai neišarsim, būsim papildomai minuse su DGP - 81548 ha.
    2015m. Lietuvoje bendroje pasėlių struktūroje sudarė 23 proc., 2018m. 26%. ES vidurkis daugiamečių pievų rodiklio yra 29 proc.. Todėl tai, kad ŽŪM išsiunte ES pranešimą, kad pievų rodiklis turėtų būti mažesnis, manau ES į tai neatsižvelgs, nes ir taip ES vidurkio nesam pasiekę. 
          Šiaip gyvulininkui neturėtų būti didelis sunkumas atstatyti DGP (vietoj GPŽ uždeklaruoti DGP), nes pieva nuo to nepablogės. Be to persėjimai pievų bus leidžiami. 
           Augalininkai irgi neturėtų tos pievos atstatymo labai bijoti. Galima pasėti, kad ir dobilus, svidrę, eraičiną, motiejukus. Tik juos reikės deklaruoti DGP, tačiau juos galės ir nusikulti sėklai.  Be to nuo 2024m. mokės už ariamos žemės pavertimą pieva durpynuose ir eroduotose žemėse apie 180-230 eurų, tai manyčiau, kad pas dauguma tokių plotų atsiras. 
          Reziumuojant, tai teisingiausia būtų visiems prisidėti prie pievų atkūrimo. Dabar gaunasi, kad daliai reikės atstatyti 53% nuo išartų pasėlių, o jeigu visi prisidėtų, tai pieva reiktų papildomai sukurti kiekvienam ūkiui  apie 2,00 % nuo savo viso turimų laukų. 
  21. Patinka
    Audrius90 reacted to Pofke in Zymeto Kuro Kaina   
    teip tik valdininkai moka skaiciuot, o jei nuvaziavai ir pradejo lyt, issidirbai prilijo, daug niuansu, daug smulkmenu, ir viskas susilipina, pas mane dar gyvuliu yra tai pasaru ruosimas meslo vezimas t.t.
  22. Patinka
    Audrius90 reacted to agronoms in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Na jeigu reikia tai reikia,įsipareigojom,tai vadinas reik vykdyt.Mano galva turėtų būti taip.Padalina tą reikiamą kiekį pievų visiems,ir vykdom.Pvz.vienam ha ariamos reikia vieno aro pievos.Susiskaičiuojam ir darom.Nereikia norėti kad jaunuoliai kurdami ūkius nuo nulio ir išarę pievas jas dabar atstatytų,o stori dėdės iš jų juoktūs.Mano galva taip neteisinga.Ps.Neišariau nei vieno aro,priešingai,turiu pievą paupyje,tikrai daugiametę,kurią pjaunu daug metų ir tikrai nemiriau dėl to.O pjaunu nes negaliu apleisti,reikia tiesiog gerbti gamtą,paveldą,pačio akiai smagu matyti prižiūrėtą pieva,o ne šabakštyną.Nenori pievos,neimk išmokų ir forsuok pelną,kas draudžia?Tame ir nieko blogo nematau,kiekvienam savo.Smagu matyti žmones sustojusius pailsėti su baidarėmis,smagu kai ateina prie traktoriaus ir paklausia ar galim čia šašlyką išsikepti.Jei galim ateikit po pusvalandžio pas mus.Ar nesmagu?Ar viską šiandien jau reikia matuot tik doleriais?Nors ir čia mums jų duos,už tą priežiūrą.Tai gal baigiam vienąkart verkt?Nekaip tas atrodo kai žmonės valdantys kelis šimtus ha,pradeda pergyvent kad bankrutuos dėl kelių ha pievos.
  23. Patinka
    Audrius90 reacted to panjabis in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Gali koks laukas ir perpuse sumazeti. 
  24. Patinka
    Audrius90 reacted to dvidas in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Ar pats sugalvojai ,tokia nesamonę dėl žirnių ar kas padėjo
  25. Patinka
    Audrius90 reacted to Planetarke in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Apie dabar ariančius niekas čia nekalba. Taip išeina, jei senelis numirė iki 2012 ir paliko žemės anūkui dirbti tai jam pasisekė, o jei mirė po 2012 tada nepasisekė? Tokia logika jūsų?
×
×
  • Create New...