Jump to content

Tiesioginiai produkcijos pardavimai ir marketingas


TravelerLT

Recommended Posts

Sveiki,

čia tema gal daugiau gaminantiems, auginantiems galutinius produktus vartotojui ūkiuose.

Įdomu kokius marketingo triukus naudojate, kaip išnaudojate ir įtakoja jūsų pardavimus skaitmeniniai įrankiai (Facebook, Instagram ir pan.).

Manau sutiksit, kad aštrėjant konkurencijai, tampa svarbus prekės pateikimas vartotojui, informacijos pasiekiamumas ir pan. 

 

 

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš valandą, TravelerLT pranešimas:

Sveiki, gal daugiau pasidalinti mintimis ir įžvalgomis, kurias matau kitų šalių ūkiuose,  kada keliauju ir kurių čia nematau ir padiskutuoti, nes galvoju, kad tai pakankamai svarbu norint pasiekti vartotoją ir jam parduoti. 

Na tai mes visuomet priimsim protingus patarimus, kas gi ten tokio gero tame užsienyje? :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 20 minutes , gerasukis pranešimas:

Na tai mes visuomet priimsim protingus patarimus, kas gi ten tokio gero tame užsienyje? :)

na pavyzdžiui, kad ir kavinė virš fermos. Čia gal daugiau šalutinis verssas, valdant žaliavos kainų svyravimus, bet vistiek, superinis reikalas. Austrija :)

DSC_0475.JPG

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 10 valandų, TravelerLT pranešimas:

na pavyzdžiui, kad ir kavinė virš fermos. Čia gal daugiau šalutinis verssas, valdant žaliavos kainų svyravimus, bet vistiek, superinis reikalas. Austrija :)

DSC_0475.JPG

Vaizdas kad jau matyta kažkur, neužilgo ir LT bus tokia atidaryta.

O šiaip tai labai būtų malonu, kad pasidalintumėte patirtimi, pasaulis didelis, visko neapvažiuosi. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 2 minutes , JCB pranešimas:

Vaizdas kad jau matyta kažkur, neužilgo ir LT bus tokia atidaryta.

O šiaip tai labai būtų malonu, kad pasidalintumėte patirtimi, pasaulis didelis, visko neapvažiuosi. :)

Važiuoti reikia, kiek įmanoma, nes tik taip sužinai viską, pamatai ir turi minčių :)

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pasako, jei istiko beda tualete ir baigesi popierius, visada išgelbės kepimo popierius :)

O jei rimtai, tai kaži kaip ten tą vaizdą suvirškintų miesto "pažybos" kurios linkusios leisti pinigus, kaimo liaudžiai gal ir ok, bet jie linke taupyti. Kitas reikalas jei tas vaizdas būtų vasara į beribes ganyklas su besiganančiais gyvuliais.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 43 minutes , gerasukis pranešimas:

Pasako, jei istiko beda tualete ir baigesi popierius, visada išgelbės kepimo popierius :)

O jei rimtai, tai kaži kaip ten tą vaizdą suvirškintų miesto "pažybos" kurios linkusios leisti pinigus, kaimo liaudžiai gal ir ok, bet jie linke taupyti. Kitas reikalas jei tas vaizdas būtų vasara į beribes ganyklas su besiganančiais gyvuliais.

tik iš dalies teisingai apie popierių, bet kalbu ne apie tualeto reikalus, bet pardavimus :)

dėl pažybų, tai tikriausiai atidarant tokią vietą, galima ir pasikviesti pažybas ir sumokėti joms, kad jos paskleistų gerą žinią, o tada jau tapti populiariu ir turėti srautą. Ar neįmanoma? :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

      Lietuvoje neaktuali tema del siu priezasciu:1)Pirmiausia galim pradeti nuo to,kad lietuviai ukininkai yra mulkinami dyleriu,pvz persama tokia isvada ,kad EU ukininkai dirba TIK nauja technika dirbkit ir Jus. LT mazas ar didelis ima nauja technika,iklimpsta i skolas ir t,t. ir tada nera laiko ir noro galvoti apie kazko idomesnio ar investuoti,nes nera lesu.  2) Lietuvoje (kaip ir visose sakose) dominuoja lb dideli ukiai(tokio atvejo niekur Europoje nera) ir dideli ukiai isgyvena ir isgyvens, be kaimo turizmu,be kaviniu ir t,t. Europoje visaip sukasi  is padeties mazi ar mazesni ukininkai.Vienose salyse populiaru yra apgyvendinimas,kitur kavines,dar kiti gamina. Ir dar LT ukininkavimas yra normalus biznis ir niekas negalvoja apie galutini produkto gaminima,pateikima kolkas.....nes kai einasi gerai uzmirstama sena,kaip pasaulis tiesa-ruoskis pablogejimui.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Is kitos puses LT irgi atsiranda mini zoo parkai,zirgynai,pats geriausias fejerverkas del klientu yra pvz kavineje ar kaimoturizmo sodyboje pritraukti klientus per turistines agenturas:tereikia sukurti kazkoki teatralizuota spektakli ir atves autobusais klientu,tereikia uztikrinti privaziavima,parkinga ir gidams nepavydeti....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pratesiant apie vyniojama popieriu, as niekaip nesuprantu, kodel jo naudoja mazai mugiu prekybininkai, smulkus ukininkai savo produkcijos ipakavinui, kai zmones perka mesos gaminius, surius ir pan. Labai retas tik, kas skirtingai kitose salyse, kur net zuvi, zalia mesa ivynioja i popieriu, tada veliau ideda i maisa.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai koks čia marketingas, negi dėl to popieriaus pradės masiškai pirkti? :) Aš pvz. supakuoju mėsą į ploną polietineno plėvelę. Kad jau daug keliauji, geriau papasakok ką matei ten tokio, kad va jei pamatytum tai lt net baisiai nežiūrėdamas į kainą pirktum. Marketingas, tai menas parduoti tą patį nieko neišsiskiriantį produktą brangiau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Rimtai, kavinė virš fermos? Kam tai gali būti įdomu. Tai maždaug kaip hemorojus - nei pačiam pažiūrėt, nei kitiems parodyt.

Prieš 7 valandų, arciu555 pranešimas:

      Lietuvoje neaktuali tema del siu priezasciu:1)Pirmiausia galim pradeti nuo to,kad lietuviai ukininkai yra mulkinami dyleriu,pvz persama tokia isvada ,kad EU ukininkai dirba TIK nauja technika dirbkit ir Jus. LT mazas ar didelis ima nauja technika,iklimpsta i skolas ir t,t. ir tada nera laiko ir noro galvoti apie kazko idomesnio ar investuoti,nes nera lesu.  2) Lietuvoje (kaip ir visose sakose) dominuoja lb dideli ukiai(tokio atvejo niekur Europoje nera) ir dideli ukiai isgyvena ir isgyvens, be kaimo turizmu,be kaviniu ir t,t. Europoje visaip sukasi  is padeties mazi ar mazesni ukininkai.Vienose salyse populiaru yra apgyvendinimas,kitur kavines,dar kiti gamina. Ir dar LT ukininkavimas yra normalus biznis ir niekas negalvoja apie galutini produkto gaminima,pateikima kolkas.....nes kai einasi gerai uzmirstama sena,kaip pasaulis tiesa-ruoskis pablogejimui.

 

Ar tikrai visi skolose ar tikrai visi dideli? Daug žodžių, mažai tiesos.

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 8 minutes , gerasukis pranešimas:

Tai koks čia marketingas, negi dėl to popieriaus pradės masiškai pirkti? :) Aš pvz. supakuoju mėsą į ploną polietineno plėvelę. Kad jau daug keliauji, geriau papasakok ką matei ten tokio, kad va jei pamatytum tai lt net baisiai nežiūrėdamas į kainą pirktum. Marketingas, tai menas parduoti tą patį nieko neišsiskiriantį produktą brangiau.

Man asmeniškai būtų maloniau pirkti mėsą supakuotą popieriuje, nei plastike ir mieliau grįžčiau ir pirkčiau pas pardavėją, kuris pakuoja į popierių, nei į plastiką, jei turėčiau galimybę pasirinti. Čia ir atsakymas apie paprastą, bet veiksmingą vartotojui patrauklumą.

Ir nenorėk vieno stebūklo, kad padaręs vieną reklaminį triuką ims iš tavęs ir pirks masiškai, nes marketingas susideda iš daugelio dalykų ir pastovumo :)

 

Beje kokia mėsa prekiauji? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 3 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Rimtai, kavinė virš fermos? Kam tai gali būti įdomu. Tai maždaug kaip hemorojus - nei pačiam pažiūrėt, nei kitiems parodyt.

 

Kavinės atsiradimo istorija: ūkininkui sudegė seni tvartai. Nutarės atstatyti, gavo paramą, įrengė Lely ronbotus.

Regione sumažėja per keletą metų pieno gamintojų. Vienas laikraštis parašė apie tą ūkį, kad atstatė, pastatė robotus. Pradėjo iš aplinkinių mietselių keliauti mamos su mažais vaikais pažiūrėti karvių ir to ūkio, savininkai pamatė, kad jie prie tvartų prabūna vos ne po kelias valandas, nutarė padaryti kavinę mamoms kavos atsigerti, deserto suvalgyti, pradėjo siūlyti pyragus, sausainius. Dabar galima ir alkoholio įsigyti, taip atsidaro ūkiui galimybė uždirbti papildomų pajamų.

Kiekvienas gali matyti arba hemorojų arba gerus pavyzdžius, kurie yra sėkmingi ir nebūtinai, kad vietinėje rinkoje, nes įdėjos keliauja be sienų :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pati tema įdomi, seksiu. Nors aišku kol kas tik keli tips'ai pateikiami, bet tikriausiai įsibėgėjus diskusijai jų padaugės, kaip sakoma, turi vykti dialogas, iš vienos pusės viskas negali ateiti :)

P.S. kas be ko, mokytis ir mokytis visiems reikia iš "pasaulio", tačiau keliavimas čia jau dažniausiai atskira tema - praktiškai viską jau galima rasti prisėdus prie kompiuterio, tereikia įdėti laiko, pastangų ir sugebėti išsigryninti tai, kas verta dėmesio.

P.S.S. dėl smulkių ūkių - taip, Lietuvoje jų tikrai buvo mažiau, nei ES vidurkis, pačioj pabaigoj su jais rikiavomės ilgą laiką. Tačiau pastaruoju metu tikrai gerėja ši situacija. Pats esu tokio ūkio savininkas ir pokyčiai matosi plika akimi, aišku, tai susiję ir su mada, atėjusia iš tų pačių vakarų, kur toks sveikesnio maisto propogavimas populiarus jau kuris laikas. Žmonės pradėjo ieškoti kokybės, kai iki tol ieškojo tik kainos, džiugu, nes visi ženklai rodo, jog ši mada taip greitai neišnyks. Na bet neturėtų :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mėsą auginu tą kurios sovietmečiu augindavom daugiausiai, o dabar suvalgome mažiausiai. Gal taip ir turi būti anuomet ji buvo pigiausia ir dabar pasidarė pigiausia. Nos gal tiksliau būtų pasakyti, kad ją superka pigiausiai.

Vakar išgirdau labai gerą mintį, kuo rinka pastovesnė, tuo mažesnės grąžos užtenka ~5%, kuo daugiau rizikos dėl neužtikrintumo ar šiaip dėl įstatymų kaitos tuo ir pelno marža didesnė kaip pvz:. praktiškai visi Lietuvos "verslininkai" nedirbs be 50% uždarbio. Na gerai gal ir ne visi, bet dauguma tai tikrai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 3 valandų, gerasukis pranešimas:

Mėsą auginu tą kurios sovietmečiu augindavom daugiausiai, o dabar suvalgome mažiausiai. Gal taip ir turi būti anuomet ji buvo pigiausia ir dabar pasidarė pigiausia. Nos gal tiksliau būtų pasakyti, kad ją superka pigiausiai.

Vakar išgirdau labai gerą mintį, kuo rinka pastovesnė, tuo mažesnės grąžos užtenka ~5%, kuo daugiau rizikos dėl neužtikrintumo ar šiaip dėl įstatymų kaitos tuo ir pelno marža didesnė kaip pvz:. praktiškai visi Lietuvos "verslininkai" nedirbs be 50% uždarbio. Na gerai gal ir ne visi, bet dauguma tai tikrai.

Tikriausiai avis augini? Kibinai man geriuasi yra su aviena :)

Kai superka pigiausiai manau dar nėra pardavimas, daugiau gamyba (auginimas) ir tiekimas, nes mano supratimu, pardavimas yra kada ieškai geriausių kelių, kad parduotum (čia apie produkciją galutiniam vartotojui, ne žaliavos pardavimą) dėl to ir reikia pasitelkti marketingą, reklamą ir pan, o kokią ją pasitelki, čia jau reikia kūrybos, arba daug lėšų samdyti atskirą kontorą :)

 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

On 2017-10-10 at 09:37, TravelerLT pranešimas:

Prisegu vieną foto (ji iš interneto).

Ką manot, ką ji pasako? :)

popierius.jpg

Popierius tikrai patrauklus dalykas ipakuoti mazus mesos gabalelius, o i ka pakuoti visa ar puse eriuko skerdienos, kad zmonems patraukliau atrodytu? Pasidalinkite savo uzsienio patirtimi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 40 minutes , ZMODAS pranešimas:

Popierius tikrai patrauklus dalykas ipakuoti mazus mesos gabalelius, o i ka pakuoti visa ar puse eriuko skerdienos, kad zmonems patraukliau atrodytu? Pasidalinkite savo uzsienio patirtimi.

Zmodas, esu veršienos skerdieną ir bagažinėje išdorotą tarp maišų vežęs, bet jį užsakė žmogus, kuriam taip ir tiko. Nemanau, kad tu stovi už prekystalio ir pardavinėji pusė skerdienos, kai ateina vartotojas, aš kalbu tik apie tokį pardavimą. Jei pas tave užsako ir pakankamai užsako šmotais skerdienos, tai kam tu rūpiniesi tada pateiki gražiai? :)

Jei parduoti iš parduotuvės, daryk kaip siciliečiai, kad visi praeiviai matytu, kad pardavinėji mėsą :)

 

 

IMAG0332.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...