Remse Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 prieš 44 minutes , AG Paulius pranešimas: Šių metų tręšimo strategija: viena brangi klaida ir rezultatas, kuris vis tiek nustebino Šie metai mano ūkyje dar kartą parodė, kad tręšimo strategijos negalima sudėlioti vien pagal kalendorių. Reikia žiūrėti į augalą, dirvožemį ir, svarbiausia, į orus. Šiemet su azotu sąmoningai neskubėjau. Pagrindinė jo dalis buvo atiduota balandžio pabaigoje ir gegužės antroje pusėje. Mano ūkio teritorijoje nuo pavasario iki maždaug gegužės 20 dienos praktiškai nebuvo lietaus. Be to, vyravo vėsūs orai, pasitaikė šalnų. Tokiomis sąlygomis augalai beveik nesimaitino, vegetacija buvo vangi, silpnai vystėsi šaknų sistema. Todėl nemačiau prasmės skubėti su didesnėmis azoto normomis vien todėl, kad „atėjo laikas tręšti“. Mano požiūriu, azotą reikia duoti tada, kai augalas turi realias sąlygas jį panaudoti. Ir tada atėjo lietus. Kartu su drėgme dirvoje jau buvo augalams prieinamas azotas. Galima tik įsivaizduoti, kaip į tai sureagavo Skagen – kviečiai tiesiog šovė į viršų, ir per kelias dienas pradėjo plyšti lapamakštė Čia ir išryškėjo mano didžiausia šių metų technologinė klaida, kol nebuvo lietaus atrodė kas pasėlis stresuoja ir nebuvo augalų masės. Kai pradėjo lyti kas trečia dieną, augalai keitėsi kas valandą. O plyšusi lapamakštė sustabdė mano planus augalų reguliavimo. Nepanaudojau laiku augimo reguliatoriaus ant vėliavinio lapo. Kol buvo sausa ir šalta, pasėlis neatrodė keliantis didelę išgulimo riziką. Tačiau po lietaus, gavęs drėgmės ir gerą azoto mitybą, Skagen pradėjo labai intensyviai augti. Vėliau plaukoijimo metu pasėlis atrodė labai perspektyvus pradėjus sunkėti varpoms liūtys padarė savo. Šita klaida kainavo brangiai. Mano vertinimu, sugulusiose vietose derliaus praradimas siekia apie 30 %. Tačiau šių metų rezultatuose yra dalykas, kuris mane nustebino labiausiai. Su maždaug 170 kg/ha veikliosios medžiagos azoto gaunu apie 7,5 t/ha kviečių derlių, o kviečiai pasiekia „Super ekstra“ klasę – daugiau kaip 15 % baltymų. Tai reiškia maždaug 22,7 kg azoto vienai užaugintai tonai kviečių. Šių metų patirtis man sako ką kita. Ne mažiau svarbu, kada tas azotas atiduodamas ir ar tuo metu augalas apskritai pajėgus jį panaudoti. Šiemet vėlyvesnis azoto atidavimas, kurį iš esmės padiktavo sausra ir šaltas pavasaris, leido išlaikyti labai aukštą grūdų baltymingumą ir kartu pasiekti solidų derlių. Šiemet už šią pamoką susimokėjau derliumi. Skagen 2-3 reguliatoriai būtini, nes 5t/ha ir tai gula. AG Paulius, Heartbreak-kid and ceck 3
Vilius Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 prieš 45 minutes , AG Paulius pranešimas: Šių metų tręšimo strategija: viena brangi klaida ir rezultatas, kuris vis tiek nustebino Šie metai mano ūkyje dar kartą parodė, kad tręšimo strategijos negalima sudėlioti vien pagal kalendorių. Reikia žiūrėti į augalą, dirvožemį ir, svarbiausia, į orus. Šiemet su azotu sąmoningai neskubėjau. Pagrindinė jo dalis buvo atiduota balandžio pabaigoje ir gegužės antroje pusėje. Mano ūkio teritorijoje nuo pavasario iki maždaug gegužės 20 dienos praktiškai nebuvo lietaus. Be to, vyravo vėsūs orai, pasitaikė šalnų. Tokiomis sąlygomis augalai beveik nesimaitino, vegetacija buvo vangi, silpnai vystėsi šaknų sistema. Todėl nemačiau prasmės skubėti su didesnėmis azoto normomis vien todėl, kad „atėjo laikas tręšti“. Mano požiūriu, azotą reikia duoti tada, kai augalas turi realias sąlygas jį panaudoti. Ir tada atėjo lietus. Kartu su drėgme dirvoje jau buvo augalams prieinamas azotas. Galima tik įsivaizduoti, kaip į tai sureagavo Skagen – kviečiai tiesiog šovė į viršų, ir per kelias dienas pradėjo plyšti lapamakštė Čia ir išryškėjo mano didžiausia šių metų technologinė klaida, kol nebuvo lietaus atrodė kas pasėlis stresuoja ir nebuvo augalų masės. Kai pradėjo lyti kas trečia dieną, augalai keitėsi kas valandą. O plyšusi lapamakštė sustabdė mano planus augalų reguliavimo. Nepanaudojau laiku augimo reguliatoriaus ant vėliavinio lapo. Kol buvo sausa ir šalta, pasėlis neatrodė keliantis didelę išgulimo riziką. Tačiau po lietaus, gavęs drėgmės ir gerą azoto mitybą, Skagen pradėjo labai intensyviai augti. Vėliau plaukoijimo metu pasėlis atrodė labai perspektyvus pradėjus sunkėti varpoms liūtys padarė savo. Šita klaida kainavo brangiai. Mano vertinimu, sugulusiose vietose derliaus praradimas siekia apie 30 %. Tačiau šių metų rezultatuose yra dalykas, kuris mane nustebino labiausiai. Su maždaug 170 kg/ha veikliosios medžiagos azoto gaunu apie 7,5 t/ha kviečių derlių, o kviečiai pasiekia „Super ekstra“ klasę – daugiau kaip 15 % baltymų. Tai reiškia maždaug 22,7 kg azoto vienai užaugintai tonai kviečių. Šių metų patirtis man sako ką kita. Ne mažiau svarbu, kada tas azotas atiduodamas ir ar tuo metu augalas apskritai pajėgus jį panaudoti. Šiemet vėlyvesnis azoto atidavimas, kurį iš esmės padiktavo sausra ir šaltas pavasaris, leido išlaikyti labai aukštą grūdų baltymingumą ir kartu pasiekti solidų derlių. Šiemet už šią pamoką susimokėjau derliumi. Atidavėm azota pirmajį labai anksti antrajį normaliais terminais. Kokybė taip pat E-1kl AG Paulius 1
AG Paulius Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 prieš 45 minutes , Vilius pranešimas: Atidavėm azota pirmajį labai anksti antrajį normaliais terminais. Kokybė taip pat E-1kl O koks derlius kiek Viliau kulat ?
AG Paulius Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 prieš 50 minutes , Remse pranešimas: Skagen 2-3 reguliatoriai būtini, nes 5t/ha ir tai gula. Užtenka ir vieno trumpinimo ant vėliavinio lapo, naudojant maksimalią normą. Bet jeigu panaudoji du kartus – Skagenas stovi kaip mūras. Savo mažame ūkyje ir gana prastose žemėse nematau didelės prasmės eksperimentuoti su daugybe veislių. Skagenas man per visus laukus duoda stabiliausią rezultatą. Per tuos metus, kiek jį auginu, pastebėjau vieną svarbų dalyką – Skagenui trumpinimas ant vėliavos yra praktiškai būtinas. Tada galima drąsiau dirbti su azotu ir užauginti ne tik gerą derlių, bet ir išlaikyti aukštą grūdų kokybę. simasd and Planetarke 2
simasd Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 prieš 11 minutes , AG Paulius pranešimas: Užtenka ir vieno trumpinimo ant vėliavinio lapo, naudojant maksimalią normą. Bet jeigu panaudoji du kartus – Skagenas stovi kaip mūras. Savo mažame ūkyje ir gana prastose žemėse nematau didelės prasmės eksperimentuoti su daugybe veislių. Skagenas man per visus laukus duoda stabiliausią rezultatą. Per tuos metus, kiek jį auginu, pastebėjau vieną svarbų dalyką – Skagenui trumpinimas ant vėliavos yra praktiškai būtinas. Tada galima drąsiau dirbti su azotu ir užauginti ne tik gerą derlių, bet ir išlaikyti aukštą grūdų kokybę. Koks Saiko svoris? Pvz mane nustebino Asory, 79.5-82
AG Paulius Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 prieš 42 minutes , simasd pranešimas: Koks Saiko svoris? Pvz mane nustebino Asory, 79.5-82 simasd 1
Vilius Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 Prieš 1 valandų, AG Paulius pranešimas: O koks derlius kiek Viliau kulat ? Max buvo 8vidurkis lauko min smėliai 5t AG Paulius 1
Vilius Paskelbta Rugpjūčio 13 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 13 prieš valandą, simasd pranešimas: Koks Saiko svoris? Pvz mane nustebino Asory, 79.5-82 78-82. Pagrindas 80hl simasd 1
AGROMAN Paskelbta Rugpjūčio 14 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 14 Prieš 10 valandų, AG Paulius pranešimas: Be plombavimo Extra nesigavo?
Mindaugas.. Paskelbta Rugpjūčio 15 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 15 On 2026-08-13 at 21:38, AG Paulius pranešimas: Šių metų tręšimo strategija: viena brangi klaida ir rezultatas, kuris vis tiek nustebino Šie metai mano ūkyje dar kartą parodė, kad tręšimo strategijos negalima sudėlioti vien pagal kalendorių. Reikia žiūrėti į augalą, dirvožemį ir, svarbiausia, į orus. Šiemet su azotu sąmoningai neskubėjau. Pagrindinė jo dalis buvo atiduota balandžio pabaigoje ir gegužės antroje pusėje. Mano ūkio teritorijoje nuo pavasario iki maždaug gegužės 20 dienos praktiškai nebuvo lietaus. Be to, vyravo vėsūs orai, pasitaikė šalnų. Tokiomis sąlygomis augalai beveik nesimaitino, vegetacija buvo vangi, silpnai vystėsi šaknų sistema. Todėl nemačiau prasmės skubėti su didesnėmis azoto normomis vien todėl, kad „atėjo laikas tręšti“. Mano požiūriu, azotą reikia duoti tada, kai augalas turi realias sąlygas jį panaudoti. Ir tada atėjo lietus. Kartu su drėgme dirvoje jau buvo augalams prieinamas azotas. Galima tik įsivaizduoti, kaip į tai sureagavo Skagen – kviečiai tiesiog šovė į viršų, ir per kelias dienas pradėjo plyšti lapamakštė Čia ir išryškėjo mano didžiausia šių metų technologinė klaida, kol nebuvo lietaus atrodė kas pasėlis stresuoja ir nebuvo augalų masės. Kai pradėjo lyti kas trečia dieną, augalai keitėsi kas valandą. O plyšusi lapamakštė sustabdė mano planus augalų reguliavimo. Nepanaudojau laiku augimo reguliatoriaus ant vėliavinio lapo. Kol buvo sausa ir šalta, pasėlis neatrodė keliantis didelę išgulimo riziką. Tačiau po lietaus, gavęs drėgmės ir gerą azoto mitybą, Skagen pradėjo labai intensyviai augti. Vėliau plaukoijimo metu pasėlis atrodė labai perspektyvus pradėjus sunkėti varpoms liūtys padarė savo. Šita klaida kainavo brangiai. Mano vertinimu, sugulusiose vietose derliaus praradimas siekia apie 30 %. Tačiau šių metų rezultatuose yra dalykas, kuris mane nustebino labiausiai. Su maždaug 170 kg/ha veikliosios medžiagos azoto gaunu apie 7,5 t/ha kviečių derlių, o kviečiai pasiekia „Super ekstra“ klasę – daugiau kaip 15 % baltymų. Tai reiškia maždaug 22,7 kg azoto vienai užaugintai tonai kviečių. Šių metų patirtis man sako ką kita. Ne mažiau svarbu, kada tas azotas atiduodamas ir ar tuo metu augalas apskritai pajėgus jį panaudoti. Šiemet vėlyvesnis azoto atidavimas, kurį iš esmės padiktavo sausra ir šaltas pavasaris, leido išlaikyti labai aukštą grūdų baltymingumą ir kartu pasiekti solidų derlių. Šiemet už šią pamoką susimokėjau derliumi. Tai visas azotas atiduotas kada? Bbch 40?
vrimvydas Paskelbta Rugpjūčio 18 Temos autorius Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 18 Kaimynystės ukis tradiciškai užmetė ant varpos karbamido geresniems laukam. Tai dabar turi extra pasarinius ir pasiekė rekorda su 3000 DON ir teko keles furas atiduoti uz 86€ bei nutraukė pardavimus . Ten kur taupė turi švare antra klase .
kesstonis Paskelbta Rugpjūčio 18 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 18 prieš valandą, vrimvydas pranešimas: Kaimynystės ukis tradiciškai užmetė ant varpos karbamido geresniems laukam. Tai dabar turi extra pasarinius ir pasiekė rekorda su 3000 DON ir teko keles furas atiduoti uz 86€ bei nutraukė pardavimus . Ten kur taupė turi švare antra klase . Šiemet žiūriu su fuzarium visur problema,ar čia kad vasara tokia lietinga buvo,ar čia supirkėjai nusprendė kad per mažai fungicidų pardavė.Perki iš jų sėklą,trašas,chemiją,o paskiau atveži grūdus sako mes jūsų grūdų nepriimam arba juokingą kainą pasiūlo.Man asmeniškai tik vieną priekabą išbrokavo KG.ir nepriėmė 1,2proc,nuvežiau pas LA priėmė tik 4kl.sakė jie iki 2proc.priima.Ir ta diena sakė jau tris prieš mane išvarė.
Bauer Paskelbta Rugpjūčio 18 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 18 Buvo keletas reisų 0.2-0.4, bet absoliuti dauguma 0. Ant varpos purkšta.
Zilvis55 Paskelbta Rugpjūčio 18 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 18 Prieš 2 valandas, kesstonis pranešimas: Šiemet žiūriu su fuzarium visur problema,ar čia kad vasara tokia lietinga buvo,ar čia supirkėjai nusprendė kad per mažai fungicidų pardavė.Perki iš jų sėklą,trašas,chemiją,o paskiau atveži grūdus sako mes jūsų grūdų nepriimam arba juokingą kainą pasiūlo.Man asmeniškai tik vieną priekabą išbrokavo KG.ir nepriėmė 1,2proc,nuvežiau pas LA priėmė tik 4kl.sakė jie iki 2proc.priima.Ir ta diena sakė jau tris prieš mane išvarė. Tik prie vienos fūros prisikabino, bet padarius Don testą viskas ok. Ant varpos nepurkšta. Witalikas 1
kestoxs Paskelbta Rugpjūčio 18 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 18 Ar turint 1.5% fusarium, su valomąja pavyktų nuvalyti?
ceck Paskelbta Rugpjūčio 20 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 20 Na ką kolegos, javapjūtė pas mus ūkį pasibaigė, viskas išvežta, rezultatai tik rapso nuvylė truputėlį, kviečiai 7,6t/ha, rapsas 3,1 t/ha bet matematika nebloga turėtų gautis Ukius_bulvinskis, M&M, AGROMAN and 2 others 5
manttys Paskelbta Rugpjūčio 20 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 20 prieš 16 minutes , ceck pranešimas: Na ką kolegos, javapjūtė pas mus ūkį pasibaigė, viskas išvežta, rezultatai tik rapso nuvylė truputėlį, kviečiai 7,6t/ha, rapsas 3,1 t/ha bet matematika nebloga turėtų gautis kvieciu rezas super pagal metus ir gamtos isdaigas pernais metais
Ukius_bulvinskis Paskelbta Rugpjūčio 21 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 21 Prieš 15 valandų, ceck pranešimas: Na ką kolegos, javapjūtė pas mus ūkį pasibaigė, viskas išvežta, rezultatai tik rapso nuvylė truputėlį, kviečiai 7,6t/ha, rapsas 3,1 t/ha bet matematika nebloga turėtų gautis Rapsas 3,45 iš ha, su kviečiais dar neaišku, bet bus vienas prastesnių rezultatų. Lauksim pupų, gal nors ten bus geriau
Witalikas Paskelbta Rugpjūčio 21 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 21 prieš 1 minutę , Ukius_bulvinskis pranešimas: Rapsas 3,45 iš ha, su kviečiais dar neaišku, bet bus vienas prastesnių rezultatų. Lauksim pupų, gal nors ten bus geriau Pas mane su pupom ir ne kas bus, nes nuo puses nera ankstaru. Nukepino karsciai ziedus
ceck Paskelbta Rugpjūčio 21 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 21 Prieš 8 valandas, Ukius_bulvinskis pranešimas: Rapsas 3,45 iš ha, su kviečiais dar neaišku, bet bus vienas prastesnių rezultatų. Lauksim pupų, gal nors ten bus geriau kas su kviečiais negerai buvo, aišku nekalbu apie sausrą ko jie nepatenkinti
ceck Paskelbta Rugpjūčio 22 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 22 Per savaitę jau 62 mm sakyčiau ne vaikiškai
vrimvydas Paskelbta Rugpjūčio 22 Temos autorius Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 22 Javapjute bagta . Pastutinius vakar 10ha 18 . Bandomeji vezimai be max DONU nekrentam is antros klases . Derlius manau bus 7.5 vidurkis . Be NPK , azoto 120-70 . Vienas nuo zoliu , vienas fungis , be reguletoriu. Islaidos auginimui 370-400 € . Viskas i Dobile . Geri metai .... AGROMAN 1
Audrius08 Paskelbta Rugpjūčio 22 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 22 Prieš 7 valandas, ceck pranešimas: Per savaitę jau 62 mm sakyčiau ne vaikiškai Per diena pajury jau tiek gavom….
jaunasis21 Paskelbta Rugpjūčio 23 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 23 Prieš 22 valandas, vrimvydas pranešimas: Javapjute bagta . Pastutinius vakar 10ha 18 . Bandomeji vezimai be max DONU nekrentam is antros klases . Derlius manau bus 7.5 vidurkis . Be NPK , azoto 120-70 . Vienas nuo zoliu , vienas fungis , be reguletoriu. Islaidos auginimui 370-400 € . Viskas i Dobile . Geri metai .... Niekas neprigule be reguliatoriu? Man su 120vm vienas laukas buvo, 3 reguliatoriai, palei liepas suvarte bright.
Vilius Paskelbta Rugpjūčio 23 Pranešti Paskelbta Rugpjūčio 23 On 2026-08-22 at 11:25, ceck pranešimas: Per savaitę jau 62 mm sakyčiau ne vaikiškai Per savaitę 110mm vakar 63mm rapsai baigti sėti matysim
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti