Jump to content

Kaip tręšti žieminius kviečius

Recommended Posts

Paskelbta

Pirmam žieminių tręšimui naudoti karbamidą nėra protinga, nes kol jis pereis į NO3 formą, ateis balandžio vidurys jei ne pabaiga. O iki to laiko augalai badaus. Ryt surasiu skaidrę iš seminarų, prie kokių temperatūrų karbamidas virsta į augalo šaknims pasiimančią formą.

Karbamidas kaip salietra gerai tirpsta vandenyje  ir pasiskirsto dirvožemio tirpale šaknų plote .Prieš virsdamas amoniu , nors ir trumpai patenka į augalų šaknis , perdirbtas į amonį , kadangi pasiskirstęs plačiai ,  salityje su šaknimis gali būti augalų naudojamas , žinoma didžiausia dalis būs nitrifikuota ir panaudota , kada azoto poreikis didžiausias . Šiomis dienomis , kol temperatūros žemos karbamidą naudoti nėra blogas sprendimas .

Paskelbta

užsiciklinote čia su tuo karbamidu trešti gali bet tikrai pirmam trešimui netinkama traša aplamai ant paviršiaus karbamidas ne ta traša kuri turėtų buti pilama

Taip tvirtinant reikėtu pasakyti kažką daugiau .

Paskelbta

Kodėl žieminių tręšimui tarp pagrindinio tręšimo ir vėliavinio rekomenduojama naudoti amonio sulfatą, o ne salietrą? Čia dėl to, kad palaipsniui amoniakinis azotas virsta nitratiniu (pastoviai po truputį maitina augalą) ir dėl sieros ar dar dėl kažko?

Paskelbta

Azoto 170 vm yra 60 t fizinio svirio.

Šiais metais anot laboratorijos mano turimame skystame mėšle 28,3 tonos turi 170kg azoto vm.Taigi reiki tik dvieju bačkeliu i ha ir gaunasi pilna norma hektarinė.

Paskelbta

Šiais metais anot laboratorijos mano turimame skystame mėšle 28,3 tonos turi 170kg azoto vm.Taigi reiki tik dvieju bačkeliu i ha ir gaunasi pilna norma hektarinė.

hm, neblogai, čia kiaulių mėšlo užkaupęs?Kur tyrimus darot?
Paskelbta

reik temptis slangele is tavo rezervuaro arciau esancio

Paskelbta

jomajo, kad sniegas nutirpes, nereikia anksciau laiko triest su darbais. Niekas nesako, kad kiekvienais metais tikrasis pavasaris ateina tuo pat metu, bet man atrodo be balandzio pradzios reikia ramiausiai namuose darbus kokius dirbtis, o ne i laukus su tresimais dairytis. Kad viena kita balta saknele pasimato jau, nemnau, kad yra tikslas lekt trest, kai orai nera silti ir augimas normalus nevyksta. 

Paskelbta

Na po minuso iskart siluma prognozuojama.aisku, kas azota dave tai naudos kolkas tikrai nematau... kiekviena pavasari vis skaitineju kaip padeti kvieciams atsigauti(aminorukstys, mikro, magnis, kiti tirpalai...). Gal kas esate bande praktikoje pvz. karbamido koki 5-10 kg, ar sulfato su mimriukais kartu su pirmuoju tresimu? Kaip augalas reaguos jei nakti salna pasitaikys?

Paskelbta

Pas mane dabar kaip tik tręšia. Taip stipriai, kad kelio jau nesimato... Kas suviduriavo išbarstyt salietrą, dabar galės ją iš griovių semtis.

Paskelbta

Pas mane dabar kaip tik tręšia. Taip stipriai, kad kelio jau nesimato... Kas suviduriavo išbarstyt salietrą, dabar galės ją iš griovių semtis.

Tai sakai jei pas tave ant kiemo sninga vadinasi visoje Lietuvoje tas pats :)

Paskelbta

Tai sakai jei pas tave ant kiemo sninga vadinasi visoje Lietuvoje tas pats :)

tai jis gal turejo omeny savo krasta, kuriam sninga. Prienu rajone varo sniego, Sirvintu taip pat, Ukmerges link taipogi. Tai tiketina, kad nemazai kur meta sniega :)

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...