Jump to content

tom tom

Nariai
  • Pranešimai

    258
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    7

Visas nario tom tom paskelbtas turinys

  1. tom tom

    zieminis rapsas

    Tai kur tau geros biržos kainos liks pas ūkininką. Kol nepasisotins visos darmajiedų veisyklos, tol iki tavęs didesnis euras neateis.
  2. tom tom

    zieminis rapsas

    Ir minus tas procentas nuo svorio. Kas būtų 10 kg nuo tonos. Tai tarkim. Nuveži 10 t 12 % proc drėgmės rapso. Rapso bazė 9. Tai nuo tonos numeta 30 kg, kas būtų šios dienos kainom apie 1.7 eu. +plius džiovinimas kas būtų 3 proc apie 12 eu. Tai grubiai nuo tonos 3 proc virš bazės gaunasi 14 eu. Iš 1 ha rapso byra 4t, tai gaunasi 64 eu. Kas išeitų svoriu. Apie 130 kg. Tai vežti 12 proc drėgmės, kas nėra baisu, gaunasi štai tokia matematika. Labai grubiai skaičiuojant 3 proc drėgmės nuo hektaro paima apie 70 eu.
  3. tom tom

    žiemkenčių buklė

    Du metus stebiu šitą bybienę. Naudoju priaxor ir curbatura iki varpos. Varpa apipurškiu Juventus ir Curbatūru. Kol nenaudojau šitų fungicidų, tol šio reiškinio nebuvo. Tai išvadas pasidariau tokias, kad panaudojus curbatūra su praxoru iki vėliavos laiko idealiai ligas. O apipurškiant varpa aukščiau minėtais, niekas nesigauna. Pirmi fungiai paleidžia, o antri lapus nepajėgia apsaugot. Tai čia viena. O antra. Nežinau, kaip kituose regionuose, Suvalkijoje dvi žiemos be įšalo. Neatskuria žemėje kapiliarai, nevyksta medžiagų apykaitą, silpnos šaknys. Tai dar sakykim savo laukuose naudoju mikro, bio produktus, griežtą sėjomaina, tai šis reiškinys silpnesnis, bet pas kitus liūdna. Ir dar, du metai iš eilės smailėja kviečių varpos. Praktiškai mėnesį važinėjau po laukus, lyginau, ieškojau atsakymų ir išvada, ta pati... Nevyksta medžiagų apykaita. Nes vietos kurios negavę traktoriaus ratų, šis reiškinys mažesnis, nors ariu kas metais 27 cm gyliu, bet to maža. Žodžiu broliai artojai, pamatysim dar tokių fintų, kad oj... jei ir toliau tęsis mūsų kraštams nebūdingas klimatas.
  4. tom tom

    žiemkenčių buklė

    12 segmentų tai lb nedaug etanoj. Pas mane nuo 16 iki 20. Ketvirtus metus auginu, tai 12 esu dar nematęs.
  5. Sveiki, ar apsimoka pirkti šį kombainą 2011 m su 1100 moto valandų už 60k. Gal galite pasidalinti kaip jis, gal turi kokią slaptą problemą, į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš mokant pinigus.
  6. tom tom

    Zirniai

    Ruošiuosi vežti pašarams. C4... Peliuskų šiemet nebuvo, avinžirnių šiek tiek. Tiesa sakant nežinau ir pats ar sėti dar ar pirkti kita. Veislė casablanka.
  7. Dar turiu 1470 cws variantą. Būgnas su 2100 valandų, bet šitas šiek tiek brangesnis. Bet 2011 metu. Reiktų johnio ekspertų, kažkaip nesusidūręs. Kiek teko kulti tai su senuku clasu.
  8. Sveiki, Vokietijoje yra John deere wts 9640. Su rapso stalu, variklis 4000 mh/būgnas 2700. 41000 europinių. Vertas dėmesio ar bėgti?
  9. tom tom

    žiemkenčių buklė

    Šiaudai, padas (nedadirbta žemė).
  10. tom tom

    zieminis rapsas

    Spalio mėn +15 ir pilnas forumas trydos
  11. Etanos trys laukai pabandyti. Mažiausiai 8 daugiausiai 8.7
  12. tom tom

    žiemkenčių buklė

    Šiemet nesikrūmino praktiškai.
  13. tom tom

    žiemkenčių buklė

    Aš Skageną iškeičiau į Etana. Tam tikrose vietose įnoringa veislė, reikia mokėt auginti. Trijų metų vidurkis 8.2 t/ha. Klasė stipri 1 arba extra prie 170 vm azoto.
  14. Na jeigu gulė 700 varpų kvadrate, tuomet problemos technologijoje. Gražiausias laukas pas mane šiemet, sėti Spalio 15 4 mln.
  15. tom tom

    žiemkenčių buklė

    Nebūtinai, pas mane naudotas priaxor ir curbatur. Ant varpos curbatur ir Juventus, vaizdas daugumoj lygiai toks pat. Priešselis žirniai. Taip, kad jei žiemos nebus ilgėlesnį laiką, dar ne tokių vaizdų teks matyti.
  16. tom tom

    Grūdų kainos?

    Na grafikų progai, kokios prognozės
  17. Tai kiek vienetų pasėjai kaip visada ir kokiu sėjos terminu?
  18. Man, man, man... pinigų, kviečių, kad tik daugiau, kuo daugiau, tuo geriau. Mėgstu pasivažinėti po laukus, ne tik savo, bet kokiu 100km spinduliu aplink save. Tai man pavasarį buvo aišku, kad bus n gulinčių laukų. Reikėjo vienintelio jei arba pavadinkim jį xsu, tai gegužės mėnesį vandens. Iš pradžių galvojau, kad smulkųs ūkiai žiopliai ir nemoka susiskaičiuoti ir išseti reikalingą sėklų kiekį. Paskui pasirodo, kad ir didieji toki patys žiopliai. Tik šiti baisesni, nes sėja su sėjalkom po 80k Jeigu kvadrate randi 1100 iki 1300 vienetų stiebų. Cmon žmonės, jūs purškit ką norit, kaip norit, bet koks orų ekstremumas jūsų lauką paguldys. Taip veislė įtakos turi, bet ne 100 procentų aukštyje. Ir derlius, gobšuoliai, ateina iš varpų dydžio. Tikiuosi nebus įsižeidusių dėl mano plunksnos aštrumo, nes čia pastaruoju metu perdėm visi labai jautrųs
  19. tom tom

    zieminis rapsas

    O kaip planuojat auginti be sisteminio inseksicido?
  20. tom tom

    zieminis rapsas

    Marijampolė... Visos atšakos kietai užlinkę, galima sakyti nulužę. Labanakt rapso paseliam.
×
×
  • Create New...