Jump to content

Keli klausimukai apie islaidas ir pajamas :)


Dr. Sin

Recommended Posts

Pakartosiu dar karta.. procentas ukininku, kurie sugeba sumastyti kazka gudriau nei gamta parede, YRA VIENETAI.. ir as tikrai nesu vienas is ju :) bet kelis tikrai pazystu, o jie nesigiria per daug kaip ka daro :)

Lygiai taip pat kaip lietuvoj yra daug verslininku, o tu kurie tikrai suvokia, ka daro, ir uzdirba daugiau nei reikia pragyvenimui yra irgi tik nedidelis procentelis..

tai va ir noriu pasakyt, kad skaiciuok kaip nori, bet jei nesuvoki, ka as parasiau anksciau, ar suvoki tai kaip kazkoki "nusisvaigima" tai galbut tas mano pirstas rodo butent i tave :)

is mano varpines, 90% ukininku dirba uz maista ir technikos nusidevejima. teoriskai, jeigu neatnaujintu parko, tai trumpuoju laikotarpiu, litu atsirastu daugiau, bet po keleto meteliu arba reiktu grysti prie k701, arba mesti uki.

Na geriau nei gamta parėdė tai sugeba "sumastyt" tik tie kurie rusų, baltarusų pasieny ir dar tie kuriems už tvartuko naftotiekis praeina. :lol: Bet čia su laiku, kol seime "stogai" sėdi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

as kazkur rasiau jau , kad ir is 15 ha gali gyvent , kai kuriais atvejais net geriau nei is 500ha , yra sritys kaip sodai , braskes , avietes . aisku darbo bus dauk , bet tas ukininkas kur su 500ha 2-3 metus irgi dirbo i minusa, kol atsispyre . kas lietcia verkima tai cia normalus dalykas jeigu sakysi man gerai tai valdzia prades nuimineti ismokas arba didinti mokescius, aisku dauk kas perlenkia lazda . jeigu zmogus dirbdamas kazkoki darba nepragyvena tai cia pats zmogus ir kaltas ypatingai tai galioja jaunesniems

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kolega Miesčionis teisingus pastebėjimus išdėstė.Na o temos autoriui pabandysiu atsakyt dėl vas.kviečių.Čia 1 ha.Skutimas 70 Lt,arimas 100,kultivavimas 60,sėja 30,sėkla 280,trąšos 800,chemija 150,kūlimas 100,purškimas,trąšų barstymas 60,transportas 60.Gaunasi 1710.Tokiom sąnaudom realus derlius 4,5 t,šiandieninė kaina 600,taigi pajamų bus 2700.Na o procentinę išraišką jau pats pasiskaičiuok.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

deivisD, o kas yra ukininkavimas? kaip tau atrodo? visam pasaulyje, be kita ko ir lietuvoje, seklos, trasu, chemijos pardavejai paskaiciuoja:

1. kiek kainuoja zemes nuoma;

2. kokia yra dirbimo savikaina turint apie 75% likutines vertes dirbimo technika;

3. kiek reikia idejimu isaugint viena tona;

4. kiek reikia ukininkui uzdirbt, kad jis nemestu lazo..

viena gera zinia mums visiems, kad tai galioja visam pasauliui. tai va 2007 buvo geri, 2008, 2009 blogi, 2010 skaitau neblogi..

tai va kokia mano mintis. vienintelis budas ukininkui atsigaut, ziuret, ka visi daro ir daryt siek tiek atvirksciai.. pvz. 2010 avizu pelnas is 1 ha panasiai toks pat kaip is zieminiu bet kokiu kulturu.

geresnis klausimas, ka auginti 2011? kmyninkai ir grikininkai siemet gavo nesveikas pajamas :) tai kaip manot kokia dabar kmynu ir grikiu paklausa :)? ir kas bus kitamet su grikiais ir po 2 metu su kmynais?

tai ka augint?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tamsta darbu savikaina irasei ar pas jus patarnavimai tokie pigus? pvz pas mus tai arimas 150, kulti 250 , seti 50. ir dar kada reikia visi neturi laiko ypac si pavasari ir rudeni.

Buvo minėta turint savo techniką.Na gamta aišku padaro savo,bet ji vienais metais nuskriaudžia,o kitais nelauktai (kartais net nesupranti iš kur)žiūrėk ir primeta kokią papildomą toną iš ha.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...

Gera vakara,

Tikiuosi temos autorius neuzpyks, kad uzklausiu klausimuka, tiesiog nesinori kurti vel naujos temos..

Kiek teko daug paskaityti forume, vieni pradeda nuo absoliutaus 0, kiti turedami technikos, kiti zemes, o as neturiu nieko, isskyrus savo prakaitu uzdirbtus pinigus.

Tad butu klausimas -

Turiu 4 ha zemes, yra galimybe salia issinuomoti dar 35 ha ( keli sklypai), nusiperku MTZ 82.1 ( dvitiltis), vartoma pluga ( 3 korpusu, spec. lengva kabinti prie MTZ ), germinatoriu ( genys , 3.6m),

sejamaja ( pradziai ir rusisko tipo) del kombaino pirmiems metams susilaikyciau. Tad iskyla klausimas ar verta pradeti? Tai butu ne pagrindinis pragyvenimo saltinis, tai malonumas, kuriuo uzkrete tevas turedamas savo ekologini uki ( tevas susirado kita k..rva ir paliko seima ). Noreciau daryti Ekouki taipogi, nes maziau prieziuros,nei tradinicinis, nes siuo metu gyvenu ir dirbu Airijoje, tad darbas nepriestarauja jei isbegsiu menesiui i LT pavasari ir vasaros pab.( butinybej esant butu zmogus kuris pagelbetu LT).

Noriu viska pradeti, kol esu dar cia, nes keliu metu begyje gryztu i LT. Nesitikiu jokio pelno pirmais metais, nesitikiu aukso avinelio, nes zinau kad tai juodas darbas..Bet buvo atveju kai ne viena karta musu seimai padejo prasimaitinti ir pragyventi ta musu zemele..

Pradinis kapilas 80 - 90 tukst. litu, bet cia ne galas...

Dekui is anksto uz issakyta nuomone.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...