zombis Paskelbta Rugsėjo 12, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 12, 2013 Taigi ir parasiau, kad reiktu rasyti ne prie mesiniu galviju temos, bet prie diskusiju apie grudines kulturas. Todel toks ir atsakymas juokingas. Ten juk specialistu turetu atsirasti. Tiesiog, atvaziuoja pas mane ukininku is Joniskio, Panevezio,(na kur dirvos grudams tinkamos) ir sako: " mes purskiam tiek, kad patys bijom duona is parduotuves vartoti..." Tikiuosi rasit atsakyma i tuos klausimus Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Rugsėjo 13, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 13, 2013 Tai tik stereotipai žmogaus kuris to nedaro tiksliau tinginio filosofija.Tyrimu duomenis ikėliau kaip pvz.kokios yra šiu metu tendencijos mūsų krašto aflotoksinu,don,zerealenono.Gal galvijams ir neaktualu bet kiaulėms tai labai aktualu ypač jei tai kalba apie mamkas eina. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
stumbras Paskelbta Rugsėjo 16, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 16, 2013 Vakar apstojo ir man viena telyciuke buliukai(visi puses metu), niekaip atmust nejo, telyciuke neturedama kaip pabegt rovesi per piemeni, buliukai is paskos, karves isprogusiom akim irgi baubdamos is paskos. Iki kokio amziaus saugu misrunus (kile is pieniniu karviu) laikyt kartu buliukus su telyciukem? Ar tik misrunai tokie durniukai buna? nesupratau cia ji rujojo jau? apstoje buvo tik ta viena, bandos bulius ramus kaip belgas nekreipe demesio. Nieko daugiau negauna, tik zole is ganyklos. Ar neperanksti 6 men atskirt nuo karviu, jeigu tektu uzdaryt buliukus? Ir dar, kaip tveriat piemeni, kad tikrai laikytu? naudoju aliuminine viela, tverta viena eile, piemuo tikrai geras, pastoviai tikrinu trenkia gerai, bet ziuriu kai nori palakstyt nei pats geriausias piemuo nelaiko. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Rugsėjo 28, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 28, 2013 "Rusija nuo šiandien naikina draudimą įvežti atvėsintą jautieną": http://vz.lt/?PublicationId=4c8f0320-e7 ... ac8a8e26f0 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Biotrans Paskelbta Spalio 31, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 31, 2013 Labas, Norėjau pasidomėti, ar verta dabar pradėti verstis mėsinę galvininkyste. Technikos truputėlis yra, aišku visur reikia investiciju, patalpos taipat neproblema, tik koks kiekis ir ar apsimoka šiuo metu tuo verstis. Žemės manau užtenka 30ha. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
zombis Paskelbta Spalio 31, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 31, 2013 Su 30ha labai daug nenuveiksi. O apsimokejima kiekvienas savaip vertina, jei reikia, kad gyvuliai zeme dengtu, nuganytu vietoj smulkinimo, ismokos uz mesinius galvijus, plius kazka uz parduota gyvuli gausi, tai apsimoka. Tik tas 30ha, nelabai pasiplesi su tiek zemes, nebent pasinuomoti. Juk ir pasarus reikia pasigaminti ne tik ganyti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Spalio 31, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 31, 2013 Gal bus įdomi informacija "Grynaveislių mėsinių galvijų pasiskirstymas pagal veisles": http://www.vic.lt/uploads/file/10_veisl ... 131001.pdf iš grynaveislių pagal paplitimą Lietuvoje(2013-10-01 duomenys): 1.Limuzinai 2.Šarole 3.Mėsiniai X mėsinių veislių 4.Aubrakai 5.Angusai 6.Simentalų mėsiniai 7.Herefordai 8.Hailendai 9.Galovėjai 10.Šorthornai 11.Belgų mėlynieji 12.Akvitanų šviesieji 13.Salers 14.Wagyu o iš mėsinių mišrūnų tai "Juodmargiai x mėsinių veislių" yra net 5,4 karto daugiau nei "Žalieji x mėsinių veislių". pasirodo yra net "Wagyu" veislės 2 egzemplioriai,tik neaišku kokios lyties tai jau egzotika iš Japonijos. Japoniška Kobe jautiena (dar vadinama ir Wagyu jautiena) – pasaulinio masto delikatesas. Japonijoje ji kainuoja apie 600 eurų už 1 kg. Kodėl taip brangu? Todėl, kad Kobės regione išvestos japoniškos Wagyu veislės jautukų mėsa – minkščiausia pasaulyje. Ideali jautienos steikams. O brangiausia – dėl gamybos būdo. Visas straipsnis čia: http://www.agrogenetika.lt/naujienos-11 ... s-104.html Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
bumeris kaime Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Su 30ha labai daug nenuveiksi. O apsimokejima kiekvienas savaip vertina, jei reikia, kad gyvuliai zeme dengtu, nuganytu vietoj smulkinimo, ismokos uz mesinius galvijus, plius kazka uz parduota gyvuli gausi, tai apsimoka. Tik tas 30ha, nelabai pasiplesi su tiek zemes, nebent pasinuomoti. Juk ir pasarus reikia pasigaminti ne tik ganyti. Kai galvoji ukininkauti,atrodo nera zemes nei pirkti, nei nuomuotis,o kai pradedi tai ziurek ten islenda koks gabaliukas, tai ziurek vel kitur islenda ir ziurek jau simtas.Pasisienauti daznai siulo daug kas, net damoka (kurie deklaruoja),, bet vistiek apsimoka,kad i nedeklaruoji.Manau dauguma is cia esanciu gyvulininku deklaruoja maziau negu gano, ar sienauja. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
bumeris kaime Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Noreciau suzinoti jusu nuomuone apie serima.turiu siemet tokio pasaro;sienainio, sieno, aviziniu siaudu, traiskytu zieminiu mieziu (rankoveje) ir avizu (netraiskytu, kaina zema tai taip ir liko guleti).ir dabar galvoju kokia tvarka geriausiai duoti pasara.cia butu buliai, nes jie siemet jau turi ferma, ir yra seriami ant serimo tako. vienas gyvulininkas sako reikia duoti pirma sieno ar sienainio, arba siaudu, o tada kombinuoti (na mano atveju kombinuoti butu mieziu traiskalai na ir nebent netraiskytos ir nemaltos avizos).bet jei duosiu pirma sieno, tai reiks laukti kol paes sieno, tada pilu traiskalus, vakare vel tas pats, tai uztruks visa diena beveik.o jei duociau pirmiau sakykim po kokius 2.5 kg traiskalu vienam galvijui, tai jie juos sues per kokia 5-10 min minuciu, tada paduodu siena ar sienaini ir namo, iki vakarinio apsiziurejimo.vakare vel tokia pacia tvarka,kaip manot?ir kaip manot jei tuos traiskytus miezius duociau su netraiskytom avizom? kalba eina apie mesinius galvijus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
renatele Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Noreciau suzinoti jusu nuomuone apie serima.turiu siemet tokio pasaro;sienainio, sieno, aviziniu siaudu, traiskytu zieminiu mieziu (rankoveje) ir avizu (netraiskytu, kaina zema tai taip ir liko guleti).ir dabar galvoju kokia tvarka geriausiai duoti pasara.cia butu buliai, nes jie siemet jau turi ferma, ir yra seriami ant serimo tako. vienas gyvulininkas sako reikia duoti pirma sieno ar sienainio, arba siaudu, o tada kombinuoti (na mano atveju kombinuoti butu mieziu traiskalai na ir nebent netraiskytos ir nemaltos avizos).bet jei duosiu pirma sieno, tai reiks laukti kol paes sieno, tada pilu traiskalus, vakare vel tas pats, tai uztruks visa diena beveik.o jei duociau pirmiau sakykim po kokius 2.5 kg traiskalu vienam galvijui, tai jie juos sues per kokia 5-10 min minuciu, tada paduodu siena ar sienaini ir namo, iki vakarinio apsiziurejimo.vakare vel tokia pacia tvarka,kaip manot?ir kaip manot jei tuos traiskytus miezius duociau su netraiskytom avizom?kalba eina apie mesinius galvijus. Mes visa laik pirma duodam miltus, o jau paskui šiena. Kitaip šeriant tai ir dienos gali būt mažoka kad 2 kartus pašert Jei duosi netraiškytas avižas tai visos išeis pro ana galą ,nes galvijai nesuvirškina grūdų nesumaltu ar netraiškytų Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 11, 2013 Noreciau suzinoti jusu nuomuone apie serima.turiu siemet tokio pasaro;sienainio, sieno, aviziniu siaudu, traiskytu zieminiu mieziu (rankoveje) ir avizu (netraiskytu, kaina zema tai taip ir liko guleti).ir dabar galvoju kokia tvarka geriausiai duoti pasara.cia butu buliai, nes jie siemet jau turi ferma, ir yra seriami ant serimo tako. vienas gyvulininkas sako reikia duoti pirma sieno ar sienainio, arba siaudu, o tada kombinuoti (na mano atveju kombinuoti butu mieziu traiskalai na ir nebent netraiskytos ir nemaltos avizos).bet jei duosiu pirma sieno, tai reiks laukti kol paes sieno, tada pilu traiskalus, vakare vel tas pats, tai uztruks visa diena beveik.o jei duociau pirmiau sakykim po kokius 2.5 kg traiskalu vienam galvijui, tai jie juos sues per kokia 5-10 min minuciu, tada paduodu siena ar sienaini ir namo, iki vakarinio apsiziurejimo.vakare vel tokia pacia tvarka,kaip manot?ir kaip manot jei tuos traiskytus miezius duociau su netraiskytom avizom?kalba eina apie mesinius galvijus. O jūs tikrai įsitikinęs, kad jūsų gyvuliai tas netraiškytas avižas suvirškins?? Tikrai? Mėsinių galvijų praėjimo per virškinimo traktą greitis tikrai didesnis, negu avių/ ožkų, todėl turiu tokią abejonę.... Ypač, žindenėms.. Jei jau nenorit pridėti nei trupučio ko nors baltymingesnio, vien tik grūdus, tuomet nepalyginamai geriau, kai gyvuliai ėda grūdus (grūdų krakmolą) kartu su apėmingais (ypač tuos traiškytus)... Nes suėdus vien tik grūdus iškarto parūgštėja prieskrandžio terpė (krinta pH) pablogėja sąlygos fermentacijai, sumažėja atrajojimo laikas.. Gyvuliui ėdant grūdus kartu su apėmingais, visų šių dalykų beveik pavyksta išvengti... daug geresnis virškinimas ir tuo pačiu įsisavinimas... Iš sušertų pašarų gausite didesnę naudą... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
bumeris kaime Paskelbta Lapkričio 12, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 12, 2013 Noreciau suzinoti jusu nuomuone apie serima.turiu siemet tokio pasaro;sienainio, sieno, aviziniu siaudu, traiskytu zieminiu mieziu (rankoveje) ir avizu (netraiskytu, kaina zema tai taip ir liko guleti).ir dabar galvoju kokia tvarka geriausiai duoti pasara.cia butu buliai, nes jie siemet jau turi ferma, ir yra seriami ant serimo tako. vienas gyvulininkas sako reikia duoti pirma sieno ar sienainio, arba siaudu, o tada kombinuoti (na mano atveju kombinuoti butu mieziu traiskalai na ir nebent netraiskytos ir nemaltos avizos).bet jei duosiu pirma sieno, tai reiks laukti kol paes sieno, tada pilu traiskalus, vakare vel tas pats, tai uztruks visa diena beveik.o jei duociau pirmiau sakykim po kokius 2.5 kg traiskalu vienam galvijui, tai jie juos sues per kokia 5-10 min minuciu, tada paduodu siena ar sienaini ir namo, iki vakarinio apsiziurejimo.vakare vel tokia pacia tvarka,kaip manot?ir kaip manot jei tuos traiskytus miezius duociau su netraiskytom avizom?kalba eina apie mesinius galvijus. O jūs tikrai įsitikinęs, kad jūsų gyvuliai tas netraiškytas avižas suvirškins?? Tikrai? Mėsinių galvijų praėjimo per virškinimo traktą greitis tikrai didesnis, negu avių/ ožkų, todėl turiu tokią abejonę.... Ypač, žindenėms.. Jei jau nenorit pridėti nei trupučio ko nors baltymingesnio, vien tik grūdus, tuomet nepalyginamai geriau, kai gyvuliai ėda grūdus (grūdų krakmolą) kartu su apėmingais (ypač tuos traiškytus)... Nes suėdus vien tik grūdus iškarto parūgštėja prieskrandžio terpė (krinta pH) pablogėja sąlygos fermentacijai, sumažėja atrajojimo laikas.. Gyvuliui ėdant grūdus kartu su apėmingais, visų šių dalykų beveik pavyksta išvengti... daug geresnis virškinimas ir tuo pačiu įsisavinimas... Iš sušertų pašarų gausite didesnę naudą... o Jusu nuomone bus gerai, jei duosiu pirma tuos traiskalus su avizom, o poto siena ar sienaini? matau,kad man iki racijonu toli Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Lapkričio 12, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 12, 2013 Geriau kartu... Ir avižos turi būti traiškytos, ar maltos... Kartu su apėmingais.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
bumeris kaime Paskelbta Lapkričio 12, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 12, 2013 Geriau kartu... Ir avižos turi būti traiškytos, ar maltos... Kartu su apėmingais.. kas tie apemingai? kartu, tai turi galvoje su sienainiu? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Lapkričio 13, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 13, 2013 Apėmingi dabartinis žolinių pašarų pavadinimas.. Mane patį nuo jo purto.. Taip, kartu su šienainiu, galima ant šienainio viršaus. Gyvuliai, norėdami suėsti miltus, kartu pakabins ir šienainio.. Ir nebus tokios prieskrandžio šuolinio surūgštėjimo grėsmės. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
bumeris kaime Paskelbta Lapkričio 15, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 15, 2013 Apėmingi dabartinis žolinių pašarų pavadinimas.. Mane patį nuo jo purto.. Taip, kartu su šienainiu, galima ant šienainio viršaus. Gyvuliai, norėdami suėsti miltus, kartu pakabins ir šienainio.. Ir nebus tokios prieskrandžio šuolinio surūgštėjimo grėsmės. kogero tada bus geriausia duoti ant sienainio virsaus, o jei dar ant virsaus palaistyti melasu, ar neduot druskos laizyti, o valgomos kaskart seriant pabarstyti ant pasaro?gal cia as jau per daug bandau isspausti Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Lapkričio 17, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 17, 2013 Apėmingi dabartinis žolinių pašarų pavadinimas.. Mane patį nuo jo purto.. Taip, kartu su šienainiu, galima ant šienainio viršaus. Gyvuliai, norėdami suėsti miltus, kartu pakabins ir šienainio.. Ir nebus tokios prieskrandžio šuolinio surūgštėjimo grėsmės. kogero tada bus geriausia duoti ant sienainio virsaus, o jei dar ant virsaus palaistyti melasu, ar neduot druskos laizyti, o valgomos kaskart seriant pabarstyti ant pasaro?gal cia as jau per daug bandau isspausti Melasos palaistyti galit... tik nepadauginkit.. mėsiniam penimam buliui dienai šienainio - koncentratų paskaninimui turėtų 300 gr. užtekti... Galit skiesti... Geresniam efektui ir kvapui, jei turit galimybę šiltu vandeniu... Druską galit duoti kokia patogiau forma, reikšmės neturi.. penimi mėsiniai turėtų neblogai toleruoti apie 100 gr valgomosios druskos dienai.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Gruodžio 12, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 12, 2013 LŽŪKT Lauko diena „ Heterozės naudojimas Lietuvos mėsinių galvijų ūkiuose". 2013 12 16 dieną 11:00-14:00 (4 akad. val.) Vieta : Oksanos Puronaitės ūkis Berčiūnų miestelis, Naujamiesčio sen., Panevėžio r. Lauko dienos metu bus demonstruojamas ankstyvas veršingumo nustatymas ultragarso aparatu, taip pat bus atliekamas pašarų tyrimas pašarų analizatoriumi. Kas iš kolegų planuojate dalyvauti,prašau,registruokitės čia. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
virgis807 Paskelbta Gruodžio 19, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 19, 2013 ta pacia diena tokiomis pat temomis tik pieniniu galviju ukija teko sudalyvauti silutes raj didziausia ispudi paliko '' ultragarso ''specelistas istiesu -savos srities asas Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Gruodžio 20, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 20, 2013 nu ir papasako apie ta ultra garsa... ar galima versinguma nustatyti per karves sona ? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Sausio 1, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 1, 2014 Visus kolegas su Naujaisiais metais "Savo užaugintu gyvuliu reikia domėtis iki paskutinės minutės": http://manoukis.lt/naujienos/maistas/17 ... es-minutes Iš savo patirties galiu pasakyti tiek,kad esu patenkintas kad atsirado šis specialistas nepriklausomas vertintojas. Skerdenomis parduodu jau keli metai,bet dabar jau nebaisu išleisti iš ūkio furgoną su nesvertais galvijais,nes žinau kad mano interesus atstovaus šis specialistas ir nė 100 gramų mėsos nenukeliaus "į kairę" iki skerdenų svėrimo.Negalvokite kad jis stebukladarys-stebuklų nepadarys,bet tai kad ir jūsų interesai bus maksimaliai atstovaujami ir bus rastas "aukso viduriukas"-tą jums garantuoju. Šis vertintojas,atstovaudamas jus,seka paskui skerdieną nuo kailio nulupimo,žiūri kad nebūtų nereikalingai nupjauta mėsa,tikrina kad būtų teisingai pasverta skerdena,kad būtų teisingai įvertintas raumeningumas ir riebalingumas ir taip iki šaldytuvo ir duomenų patekimo į buhalteriją. Atstovavimo kaina 50Lt už gyvulį. Alvydo Pečiulaičio telefono numeris 8 612 32688 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
zombis Paskelbta Sausio 1, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 1, 2014 Visus su Naujaisiais! Gerų ūkininkavimo metų ir sveikatos! Dėl Alvydo pritariu Ričardui Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ukininkas200 Paskelbta Sausio 3, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 3, 2014 Sveiki as dabar auginu pienines karves norisi jomis atsikratyti.Ar verta pradeti auginti mesinius galvijus? ar geriau toliau auginti pienines karves? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
nierkac Paskelbta Sausio 3, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 3, 2014 Sveiki as dabar auginu pienines karves norisi jomis atsikratyti.Ar verta pradeti auginti mesinius galvijus? ar geriau toliau auginti pienines karves? a ka s... atsibodo mesti?ar but priristam prie ukio? reik viska manau apgalvot is pieno tai juk pastovios pajamos buna,o is mesiniu manau pastoviu taip neturesi,nu cia turi klaust kas mesiniais uzsyma gal ka ir patars Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ukininkas200 Paskelbta Sausio 3, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 3, 2014 Toke mintis kilo todel sugalvojiau jusu paklaust noriu galutinai issiaiskint ka geriau augint Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti