Jump to content

zombis

Nariai
  • Pranešimai

    179
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario zombis paskelbtas turinys

  1. Angusu misrunai su kuo? Hailendu ar sarole? Toliau seka laikymo ir serimo salygos, tevu veisline verte, motinu pieningumas ir pan.
  2. Pas mane tokiu 20, naudoju angusa kergimui. Simentalu veisles karves yra pieningesnes, nei angusu. Todel savaime aisku, kad simanguses taip pat bus pieningesnes, ju versiai augs geriau.
  3. zombis

    Mėsinė galvininkystė

    Iš "kitos operos" aš čia. Ten buvo kalbama tik apie tiesiogines išmokas, žalinimas ir panašiai. Bet ne apie kaimo plėtra. Ne apie ekologinį.
  4. zombis

    Mėsinė galvininkystė

    Kovo 25 diena Utenoje,savivldybes saleje buvo naujojo 2014 - 2020m paramos etapo pristatymas. ZUM pristatinejo. Susirinko apie 200ukininku, buvo tiketasi apie 50. Aisku rekimo buvo daug... Idomu tai, kad del pakeitimu salyginiu gyvuliu priskyrimo pievoms ar ganykloms, pritare Panevezio ukininkai. Tai pasake ZUM atstovas! Taigi, panevezio ukininkai ar tikrai jums reikia 1sgv - 1ha, arba 1sgv - 2ha. ??? As tuo tikrai netikiu...
  5. zombis

    Mėsinių galvijų tvartai

    Taigi perskirsi pašiūrę pusiau, padarysi atskirus išėjimus iš kiekvienos pusės. O kam pašiūrė vasara? Užtverk miškelį kokį ir viskas.
  6. zombis

    Mėsinė galvininkystė

    Ekologiškam gyvuliui trigubai mažiau pievu reikia...
  7. zombis

    Mėsinė galvininkystė

    Reikia kabintis kratytuvus, ir šūdais tuos svoločius už tokias nesąmones...
  8. Nepergyvenk, auskarai yra. Nenorek visko nuotraukoje iziureti. Vienoje ausyje cipas, kitoje normalus.
  9. Salygos tokios, visiems vienodos...
  10. Seip gan taikliai pakomentuota. Del intensyviu veisliu jautrumo viskam, nesutikciau. Jei angusus realizuosi mesai iki 20-22 men, riebalu per didelio prikaupimo tikrai nepamatysi. Angusu veisles karves pasizymi stipresniu gynimo instinktu, pvz.savo vaiko atzvilgiu. Tarkim, segant numerius reikia pasisaugoti labiau, nei kokios simentales,limuzines ar sarole. Aisku tai irgi ne taisykle. Nepamirskim, kad idealiausios veisles tiesiog nera. Is siu triju veisliu pasirinkau angusus, nors dar turiu grynu sarole, bei kitu veisliu misrunu. Ir visi man jie patinka...
  11. zombis

    Mėsinė galvininkystė

    Už 2013m geriau sumokėjo... O kad už 2015m po 178eur bus, tai labai labai abejoju. Krepšelis tas pats, o gyvulių už kuriuos mokės tas išmokas, padaugės sparčiai. Nujaučiu, kad teoriškai padaugės, o ne praktiškai...
  12. zombis

    Mėsinė galvininkystė

    Gausi pats, jei islaikysi pora menesiu ir parduosi skerdyklon, arba laikysi ir toliau, bei neparduosi kitam augintojui siuos metus.
  13. zombis

    Mėsinė galvininkystė

    Tai o kiek cia gaunasi eurais? Butent apie 100eur., o ne 600 lt, kaip buvo numatyta...
  14. zombis

    Mėsinių galvijų tvartai

    Su kuom grezet? Kaip ta tiesuma islaikyti
  15. zombis

    Mėsinių galvijų tvartai

    Seip gan tvirtai ir gan pigiai atrodo, kas yra gerai. Man patinka. O kur tokiu stulpu gauti? Kokia stogo danga?
  16. zombis

    Mėsinių galvijų tvartai

    O kas kiek dejai stulpus? Kokio storio naudojai gegnes ir kas kiek jas dejai? Pagrinda betonavai, ar tik pamatelius darei?
  17. Pataisykite mane, jei klystu. Bet turbut kulturines ganyklas ukininkai sejasi tik sienainio, siloso gamybai, ar ganymui. Ir nelabai kas be galvoja apie siena. Mano gyvuliu racione sienas yra pagrindinis pasaras. Todel gal esate kas nors seje zoliu misinius sieno gamybai, bei ganymui? Kokie butu tinkamesni? Nelepus, ilgaamziai. Plotelis kuriame seciau - melioruota zeme, siaures rytai, molis priemolis,nemaza dalis ploto dobilai, tris metus ganyti gyvuliai. Aciu, jei patarsite
  18. Kur galima buvo iskast 1.5m, kur sunkiau(molis sausas) ten sekliau apie 1.3m. Vamzdzio nesiltinau, tik ta statu kur is zemes i girdykla islenda. 60 galvu geria.
  19. Dariau girdyklą apie 200m nuo šėrimo vietos. Tačiau manau, kad didesnis atstumas būtu dar geriau, kadangi prisigėrę šalto vandens gyvuliai eidami atgal(sportuodami) sušyla. Arti blogai. Aišku tinka tik tuo atveju, jei jie gali laisvai išeiti iš tvarto, ar laikomi lauke. Nuo šulinio iki girdyklos, trasos ilgis po žeme 75m. Pajungiau hidroforą. Veikia gerai.
  20. Pastačiau aš tokią - http://www.avena.lt/index.php?route=product/product&product_id=2150. Viduryje lauko. Kol kas veikia gerai. Aišku dar šią žiemą nebuvo rimtų šalčių, kaip 25 ar 30 žemiau nulio. O iš savo pusės galiu pasakyti tai, kad toje girdykloje nėra jokių stebuklų. Svarbiausiai apšildomo sluoksnio storis, pludės mechanizmas,pačios girdyklos talpa. Kiek pamenu Korėjoje gaminta, bet kokybė tikrai nebloga. Rinkausi iš Mirafaunt, Suevia, Kerbl.
  21. Aciu. Laukas, kuriame sesiu zole, pries kelis metus buvo naudojamas javams auginti(kvieciai, avizos). Paskutinius pora metu jame nieko nedariau, tik gyvulius ganiau. Zole jame tik per sprindi te uzauga, be to labai reta. Tai ar butina purksti? Kaip suprantu trasu vistiek reiktu uzvezt? Planuoju ir sienauti ir ganyti.
  22. Planuoju pavasari isirengti kulturine ganykla, apie 4ha. Ruosti pasarus, bei ganyti. Gal galetumete patarti kokiu zoliu seklu misini pasirinkti, kokiu santykiu. Zeme - molis, priemolis. Turbut reiktu issitirti zemes PH, bei dar kazka? Dar gerai butu suzinoti kaip tinkamiausiai isdirbti zeme tam zoliu misiniui. Ta prasme kokiais padargais, kokiu gyliu seti, sejos laikas. Aciu
×
×
  • Create New...