Jump to content

Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE


Vall2

Recommended Posts

:D žinau kur pažiūrėt, aš čia kaip chytras žurnaliūga chytrus klausimus uždavinėju ;) po kytrų atsakymų, gal kas susimastys, gal ką ant kelio užvesim.

Nuo saves pridėsiu, kad USA savo užauginto derliaus nemažai suvartoja nemaistui. Bent jau man toks įspudis susidarė po paskutinio apsilankymo. Nebraskoj buvom kooperatyve, vienam iš jų elevatorių, didelis elevatorius galintis užkrauti 120 vagonų greičiau nei per parą (pamiršau tiksliai kiek) ne tame esmė, esmė tame, gad jo kaiminystėje du stambūs biokuro fabrikai ir to elevatoriaus pagrindinė paskirtis juos aprūpinti. Dar nemažai tū GMO kukurūzų eina krakmolo gamybai, o krakmolas tų naujoviškų naturaliai suyrančių pkastikų gamybai. Žinoma ir karvytėm nemažai to GNO sušeria. Bet bent iš pirmo įspudžio tikrai nemažai suvalgo pramonė to GMO, o jo pas juos 80% visų pasėlių.

:) Kas lieka po etanolio, plaukia pas Kinijos kiaules. Tik kaip bus su parama etanolio gamybai dar neaišku.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesu tikras bet kažkur lygtai mačiau kad miežiai beje kuriu šiemet jaučiamas stygius visoje eu.kalbant apie pašarinius.

Miežiai po kviečių. Šiai dienai pirmoj vietoj kukur0zai. Į Japoniją net plukdė. Kitam sezonui dar didins plotus, nes 22 proc žieminių pasėlių nesudygo, o 34 proc sudygusių atrodo prastai.

Egiptas pagaliau nupirko laivą kviečių iš Prancūzijos. Kitus du iš Argentinos ir Rusijos. Vadinasi kainų skirtumo neliko.

Didžiausias pasaulio valgytojas panašu papuolė į didelę bėdą...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
kaip gali nekreipti demesio, na nebent ne is zu duona valgyciau, tada gal ir nekreipciau to demesio

Jis turėjo raumenį, kad jos nerodo krypties, tai daugiau rinkos dalyvių buhalteriniai reikalai, nei kažkokie konkretųs faktoriai. Nors gal kažkiek sausros PA ir baiminasi tie, kurie sėdi su "shortais". Tas pozicijas silpnesnių nervų žaidėjai uždarinėja.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

dar ne pabaiga, trasos soktelt i virsu nezada, tad ramiai, manau savikaina vis dar normali, tad jei naujo derliau kainos bent liks tokios kaip dabar tikrai gyventi bus galima, kad tik to derliaus butu, tad linkekim derliaus nesancio pelna, o ne derliaus musancio rekordus, pvz atitinkamos veisles rapsu derlius man siemet sieke net 400kg is ha, graudu, kas svarbiausia jog pardavejas prisimine kad yra laisvai samdomas ir jam paprasciausiai giliai siknoj, buvo derlius ar ne. arteja laikas, kai desim kortas ant stalo, bo tylet ilgiau jau sunku. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jei kam įdomu http://www.barchart.com/commodityfuture ... Futures/ML (anglu k.)

Bulvinykas TYČIOJIESI??? :eusa-naughty:

http://www.barchart.com/headlines/story.php?id=2682574 Lietuva nepaminėta :eusa-snooty:

Ne. Bet man nesuprantama, kam rašyt, tai, ką ir taip kiekvienas šitą temą skaitantis gali nesunkiai pamatyt. Kur komentaras apie tai, kas ir kodėl vyksta?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...