Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta

turbut fotkinta pries kaledas :icon-wink:

sekmadieni vaziavau y klp tai sniego laukuose nuo silales iki panasiai rietavo gali su slidem nuo kalno pilnai nusileis,pats buvau apakes :banana-skier:

Paskelbta

Tikrai ne , vasrinius kviecius gali seti net is rudens , svarbu , kad nesudygtu pries ziema . Esu sejes kovo 14d. , ir nieko , buvo uzsnige , temperatura zema , sekmingai sudygo ir 7t/ha atseikejo.

tai 7 tonos, tai cia daug ar mažai?
Paskelbta

sekmadieni vaziavau y klp tai sniego laukuose nuo silales iki panasiai rietavo gali su slidem nuo kalno pilnai nusileis,pats buvau apakes

o pajuryje sniegucio senai neber ane.  :eusa-dance:

Paskelbta

tai 7 tonos, tai cia daug ar mažai?

Kaip kam , man tai kaip vasariniai tai daug... derlingumas nera kazkoks tai standartas , tai tiesiog technologijos , oru ir paties ukininko ideto darbo rodiklis , kai kam 5t gali nesti gera pelna nei tam kas gauna 7-8t ir patiria nuostoli. As tenorejau pasakyti , kad issalus zieminiams , vasariniais kvieciais atsejant nereikia baimintis ankstyvos sejos.

Paskelbta

kaip manot, ar pirmam tresimui kvieciu azafoskes 200 kg tliktu? nors is rudens kompleksines 4-16-34 buvo deta 310kg, kiti sako uzteks ir a, salietros.

nelabai eina suprast, 200 azafoskes ir daugiau negaus kvieciai ar dar weliau salietra statuos?

Paskelbta

Tikrai ne , vasrinius kviecius gali seti net is rudens , svarbu , kad nesudygtu pries ziema . Esu sejes kovo 14d. , ir nieko , buvo uzsnige , temperatura zema , sekmingai sudygo ir 7t/ha atseikejo.

na su ta ankstyva seja yra loterija...

Paskelbta

pajuryje sekmadieni iki pietu buvo galima eit y kopas pasidegint,o po pietu lyt pradejo

Šiandien i kopas tikrai galėjo eiti. Visa diena plius 11. Be vejo, su saulute.

Ta pasėliu melyna spalva labai užgozia ju bendra vaizda. Vaziuoji, atrodo nieko nera, prieini, pamele, bet vaizdas tikrai geras.

Paskelbta

nelabai eina suprast, 200 azafoskes ir daugiau negaus kvieciai ar dar weliau salietra statuos?

sekantis 150 a sulfatas dar po to 250 salietra ir karbamidas ant varpos 2x30kg apie 175 veikliosios azoto gaunasi.

Paskelbta

sekantis 150 a sulfatas dar po to 250 salietra ir karbamidas ant varpos 2x30kg apie 175 veikliosios azoto gaunasi.

dabar jau kita kalba.

O trukumas yra P ir K, kad dar papildomai naudosi 16tuka

Paskelbta

sulfatas pirmam tręšimui nėra tinkamas. badaus augalas iki to laiko, kol gaus amonio salietros.. Pirma amonio salietra, paskui sulfatas - čia jau kitas reikalas.

Paskelbta

dabar jau kita kalba.

O trukumas yra P ir K, kad dar papildomai naudosi 16tuka

vidutinis P ir K kiekis, svyruoja nuo 90 iki 150. tai jei 6 tonom gaut tada kaip ir reikia det.

Paskelbta

sulfatas pirmam tręšimui nėra tinkamas. badaus augalas iki to laiko, kol gaus amonio salietros.. Pirma amonio salietra, paskui sulfatas - čia jau kitas reikalas.

o azafoskes 200kg nesiskaitys kaip pirmas tresimas?

Paskelbta

vidutinis P ir K kiekis, svyruoja nuo 90 iki 150. tai jei 6 tonom gaut tada kaip ir reikia det.

Pas mane ir trukumas yra, bet siemet prie tokiu kainu nekyla ranka pilti dar 16tuka, uzteks salietros ir sulfato, manau si sezona.

16tuka reik anksciau isberti, dar pries vegetacija ar tik tik prasidedant.

Pirmam berimui sakyciau mazai azoto, reiktu ilgai nelaukus ir su salietra startuot. 

Paskelbta

Pernai matėsi skirtumas kur pavasari dadėta anksti azafoskė po 200kg. Per gera toną daugiau byrėjo. Kiek jos ten pasisavina sunku. Jei lietinga gal ir iplauna kiek

Paskelbta

Na, 200kg azofoskės tai ne tik P ir K, bet ir beveik 100kg salietros. Jei kiti laukai vietoj azofoskės gavo tą papildomą šimtelį salietros ir vistiek su azofoske buvo virš tonos didesnis derlius, tada viskas aišku, bet kitu atveju kažin ar labai tikslu daryti išvadas apie kalio ir fosforo pasisavinimą beriant pavasarį ir didelę to bėrimo įtaką derliui, kai azoto kiekis skirtingas. Nesakau, kad būtent taip ir buvo tavo atveju, tiesiog, nebuvo to paminėta, o tai, kas nepaminėta suteikia vietos interpretacijoms :)

Paskelbta

Na, 200kg azofoskės tai ne tik P ir K, bet ir beveik 100kg salietros. Jei kiti laukai vietoj azofoskės gavo tą papildomą šimtelį salietros ir vistiek su azofoske buvo virš tonos didesnis derlius, tada viskas aišku, bet kitu atveju kažin ar labai tikslu daryti išvadas apie kalio ir fosforo pasisavinimą beriant pavasarį ir didelę to bėrimo įtaką derliui, kai azoto kiekis skirtingas. Nesakau, kad būtent taip ir buvo tavo atveju, tiesiog, nebuvo to paminėta, o tai, kas nepaminėta suteikia vietos interpretacijoms :)

negaliu ir aš palyginti nes kiti laukai negavo papildomai salietros šimtelio. Gal tai ne kalio ir fosforo itaka, bet tas laukas sugulė mažiau

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...