Jump to content

Eleikoo

Nariai
  • Pranešimai

    328
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario Eleikoo paskelbtas turinys

  1. Eleikoo

    pupu auginimas

    verta pakeist i platesnius, per diena uzsikemsa gal penkis kartus. kada buvo siaurieji norageliai uzsikisdavo 25 kartus per užpylima sekla valom per 14mm apvalias skyles, apatinis 10mm apvalios.
  2. Eleikoo

    pupu auginimas

    sejom po miežių, vienus pačius dobilus 15kg/ha, tiesiai į ražieną su rapidu, ir palikom per žiemą. pusė lauko buvo nedaigi dobilų sėkla, tai ten jų tusčia, tai tik kitą met matysim skirtumą, šiaip planuoju toliau dobilus naudot. geriausias variantas būtų juos isėti i kviečius 32 tarpsny ar ant veliavos, kad jie pradėtų augti, o nukūlus kviečius palikti per žiemą, daugiau pavyktų priaugint šaknų ir viršutinės masės.
  3. Eleikoo

    pupu auginimas

    gerai butu, bet kaip su herbicidu? koks tinka, kad dobilu nesunaikintu? mes siemet dobilus i poseli sejom rugpjucio 15 iki uzsalimo buvo per sprindi, sejom egiptini, purpurini ir persini, persinis visiskai nedaigus buvo.
  4. Eleikoo

    Trašų kainos

    pries 3 sav pirkom sulfata i kitus metus po 190eur. 50t latvisko 50 granmax. o ka siulo kada viena sunkvezimi imi?
  5. kokiais saltiniais riamiesi, kad matyti ta SMA cia kazkoks viduris? ganetinai sudetinga susigaudyt..manau ne tik man
  6. Eleikoo

    žiemkenčių buklė

    O kai panaudoji medaxtop eini i minusa pagal tyrimus. Matyt sugule.
  7. Eleikoo

    žiemkenčių buklė

    Stabilan 400 pas juos. Veiklioji kaip ccc tik cia 750
  8. Eleikoo

    žiemkenčių buklė

    Tarp kitko, augimo reguliatoriai didina derlinguma, vokieciu bandymu stociu duomenis radau, tai pvz ccc max derliaus priedas buvo 800kg, o cerone iki 400kg, tai sie du preaparatai nese didziausia pelninguma lyginant su medaxtop ar max.
  9. Su Zim 511 reikia susirasyt ir ta trofeju i savo rajona nusigabent, tai del sernu problemu nebebus
  10. Eleikoo

    Grūdų kainos?

    is kiemo 2 klase -6eur, bet pasiims spali. tavo kaina -6 ir dar nuvezimas 7-8eur tai tau minus 13eur
  11. Eleikoo

    Grūdų kainos?

    KG 2kl is kiemo -6 1kl -1 ir E+3. pasiima spalio men. tai latviai sauniai darbuojasi..
  12. Pakisau as cia tave aladinai po begiais, kad tenka tau atsikapot nuo kaikuriu. Bet man smalsu, kam daryt zemes tyrimus jei jais nesinaudot, tai dabar renku info kiek kokiu kada mikroelementu reikia. O del zn jis skatina lasteliu dalijimasi augimo metu, tai augimas intensyviausias nuo 32tarpsnio manau tada tinkamiausias laikas ji atiduot. Cia pamastymui. Del dirvu ph apie 7.2 tai chelatiniai geriau.
  13. Išsityrėm mikroelementus, tai visuose laukuose vario, mangano ir cinko A raidė (t.y prasčiausiai), išskyrus vienas laukas cinko turi E (yra daugiausiai), visų laukų kviečių technologija ta pati, bet kur laukas turintis zn daugiausia, ten visada kviečių tona daugiau. Tai pagal Malderio diagramą varis su manganu sutaria, tai ji planuojam naudot iki 32 tarpsnio maišant kartu, nes jų pagrinde reikia ankstyvame tarpsnyje o zn nuo 32 iki vėliavinio lapo nebededant mangano, ar toks mikroelementų trešimas tinkamas? ir kokie kiekiai reikalingi 1 tonai kviečių užauginti chelatinėj formoj?
  14. Ciurksliniais purkstukai iki 32 tarpsnio, bet kokiu oru gali purksti (kalba apie z kviecius ir kad nebutu daugiau nei +25laips kartais pasitaiko ), nes nebuna tuo laiku tiek karscio, kad degintu, o jei pakliuvo ant kokio lapelio ir ji nusvilino tai mažiausia beda. As asmeniskai z kviecius purskiu su ezektoriniais, tai krumijimosi pabaigoj, bamblejimo pradzioj 200ltr purksdamas taikau ora, geriau kad saules nebutu, nes su purkstukais lapu galiukai siek tiek pasvyla. del pirmo tresimo su kas, svarbu veziu neprisidaryt, o del nudeginimo tai jo nebus.
  15. Eleikoo

    Išmokos 2014-2020

    mas mus rajone tuos pinigus paskyre melioracijai, buklei gerinti, lyg atskirai ūkininkams nedalino.
  16. Eleikoo

    Zemes ukio paslaugu kainos

    gali būti, neteko turėti. o sėjimo kaina tos lenkiskos?
  17. Eleikoo

    Zemes ukio paslaugu kainos

    dar nėra nes nieko neieškojau. vis galvoju kaip pasiūlyti ūkininkui,kad jam apsimokėtų. čia labiau liečia 100-150ha ūkius, kuriems sudėtingiau ipirkti tokią techniką. aišku, jie gali išsiversti ir su lenkiskais padargais, bet darbo kokybė vistiek nebus tokia kaip vaderstad.
  18. Eleikoo

    Zemes ukio paslaugu kainos

    sveiki, planuojame atlikinėti žemės dirbimo ir sėjimo paslaugą. darbai bus atliekami vederstad padargais. cultus 400(+biodril), agresiv nz 700 ir sėjimas rapid 400c. pasinaudojus šiais trimis padargais kaina būtų tarp 60-90eur ha+pvm, plius jūsų kuras.galimi ir atskiri variantai. pavizdys:po rapso cultus 15cm, sužėlus pabirom kultivatorius, ir sėja(plius trašų iterpimas) 60eur/ha+pvm. kuras jūsų. be trašų 55eur.
  19. Eleikoo

    dirvožemio tyrimai

    pernai dregnais metais 28balu zemej kur ir smelio ir durpes ir normalios gavau 7t vidurki, visa itaka padare bebrai, kurie uztvenke lauka, vanduo kur zemesne vieta liejo lauka, tai liepos vidury medziotojai nuleido ta bebryna, kad i lauka galetume ivaziuot nukult. pagrinde derlius nuo dregmes priklauso, siemet isitikinau...
  20. Eleikoo

    žiemkenčių buklė

    greiciausiai rudosios rudys. draugui siemet rudeni taip buvo, bet spejo fungicida panaudot ir viskas susitvarke.
  21. Eleikoo

    zieminis rapsas

    Ergon dideli spektra zoliu naikina? Gal ji cf rapsui kaip herbicida naudot. Cia tik pastebejimas.
  22. Eleikoo

    zieminis rapsas

    kokia cia veisle? cia nuo veisles priklauso tie ugliai ar nuo auginimo technologijos?
×
×
  • Create New...