Jump to content

žiemkenčių buklė


Aloyzas

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

482 nariai balsavo

  1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

    • Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      144
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      99
    • Sėju laiku
      239


Recommended Posts

tai kazka reikia keisti zemes dirbime . 

siemet nuo sausros sunki zeme vargiai byrejo, du  tris kartus su germinatorium praejus nekazka tejuto, o kur kartojosi daug kartu, tai kaip smulki skaldele...

vienam lauke setam rugsejo 18 z.kvieciai tik dabar kalasi is po zemes aisku ne visas laukas, bet yra tokiu lopu kur tik dabar lenda  :icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ekspertai.. Kur jums cia gera dirvos struktura??? iki tokios toli. Zeme kaip betonas tik virsuj keletas grumstu. Strukturingam dirvozemy tokiu problemu neturetu buti ir zemes dirbimas visai kitas. Jau geriau palikt vasarojuj toki lauka negu is rudens bandyti seti. Kazi ar sis laukas mates gera sejomaina. Nuo jos reiktu pradeti, o ne nuo bakteriju.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na istikruju tikiuosi, jog diskusija issirutulios apie teisinga zemes ruosima sejai. T.y. kaip su ja elgtis, kad nuo pirmo lietaus laso nepasidarytu pluta, o pasvietus saulei - neplysinetu.

Su grumstais cia viskas ok, gi zieminiai o ne vasarojus. Dirvos struktura virsutiam sluoksnyje vienoda (nera luitu ar sumaltos frakcijos), sudygimas vienodas.

Pavasri bus akejimas. Ir jei dar nesupratot - mano tik nuotraukos, bet ne laukai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Asmeniškai aš tikrai nesu prie ekstrasensų, tuo labiau, kad kažką spėlioti iš foto. Ir koks to tikslas? Yra tokių profesorių kurie šiaip jau turėtų tikrai rodos išmanyti kas ir kaip, o žiūrint į lauką paista ne į temą, tai mums paprastiems mirtingiems juo labiau sunku ką nors tiesiog atspėti.

Iš patirties galiu pasakyti tiek, kad tie grumstėtumai yra tikrai ne vienų metų dirbimo ir kt. pasekmė. Paimi, apjungi kokius laukus ir matosi keletą metų naujojo lauko ribos vien pagal dirvos struktūrą. Reiškia, tai yra ankstesnių dirbimų pasekmė, dirvos suspaudimo, sėjomainos.

Vėl gi, sunkesnių molingų dirvų ūkininkai skundžiasi, kad jiems sunku išauginti vasarines kultūras taip pat sėkmingai kaip ir žiemines ir pagrinde dėl grumstų. Žieminiam tie grumstėtumai paprastai pranyksta kartu su rudens lietumis, o vasarojuj jau kitaip. Šiemet ir žieminių sėja nedaug skyrės nuo pavasarinės, nes tikrai buvo labai sausa.

Patarimai.

Dirbimą rinktis priklausomai nuo situacijos dirvoje. Galulaukės labiau susimynę nei kitur, todėl aš dažniausiai galulaukes pavasarį dirbu su lėkštiniu skutiku, tik po to viską kultivuoju. Jau visi manau žinom, kad ne gerai yra per didelis išdirbimas. Taip persmulkinama dirva, dėl ko labiau susidaro pluta, o vėlesniais metais ir grumstai. Tikrai netinka dirvą dirbti du kartus su germinatorium arba kultivatorium jei spyruoklės tankiai. Pastebėjau, kad kai kurių rajonų ūkininkai pastoviai skundžiasi, kad daug grumstų, bet visai nekeičia dirvos dirbimo. Tai gal reikia keisti arimo laiką, kad aparti kai dirva ne tokia šlapia, o gal iš viso rinktis skutimą. Naudoti arimo volus, naudoti sunkius volus grumstų trupinimui dirbant pavasarį. Dirbti su skutiku o ne su kultivatorium.

Lengva pasakyti, sunku padaryti. Gal būt, bet nieko nekeisti irgi ne išeitis. Vienaip ar kitaip nei orai, nei žemė pagal mus neprisitaikys. Taikytis reikia mums.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pirmiausia ne visi turi padargus skirtus vienokiam ar kitokiam dirbimo budui.

Sutinku. Tik čia jau kita tema. Sunku būtų ką patarti medžiotojui kuris prašo patarimo kaip medžioti šernus su oriniu šautuvu. :icon-mrgreen:  Tai ir čia panašiai. Jei nėra alternatyvų dirbime, tai tiesiog rezultatas bus toks koks bus ir nieko nepakeisi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

kolkas panasi situacija, kaip pernai buvo. sausio menesi kaip duos salcio be sniego... Ir vel isnaujo atset teks.

as irgi linkes prognozuoti tapacia situacija. Nors pajuryje sniego siemet dar isvis nemaciau, anais metais gruodzio 8 jau buvo pasnige siektiek. o siemet nieko, Siemet sausio 18d uzmete sniegucio ir pasalo kai reikalas -17. ir buvo tikrai nekokia situacija. Na bet islikim optimistais. Kasmet buriam is kavos tursciu ir vistiek neisburiam. Ramei miegokim. Pavasaris ateis .Ruoskit technika . :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sveiki, na koks vaizdas z kvieciu?kokios prognozes siai dienai? Rokiskio rajone tai visu labai jau apgelte, vienu momentu buvo 16 salcio, sniego nedaug tada buvo, virsuneles lapu buvo islinde kurios ir pagelto.Pas mane Arktika setas rugsejo 16d, laukas be sniego, truputi apgelte ir ziauriai stirnu apgriauzti :icon-smile: sia ziema visko mate ir sutimo, ir salcio ir mirkimo.Pavasaris parodys.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...