Jump to content

žiemkenčių buklė


Aloyzas

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

482 nariai balsavo

  1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

    • Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      144
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      99
    • Sėju laiku
      239


Recommended Posts

Tai aisku kad toks berimas nuostolis, bet duoti 250 irgi netiksliga tokiem silpniem augalam. Siltaminiai sodinukai atsigavo, nusimato kad gyvens, tik kaip minejau agilas mires. Taj kaip galvoju bandyti su nedidele azoto norma ziureti kaip laukai atsigaus. Faktas kad prognozem sunku pasitiketi, ziurint siluma bus krituliu ne, ka dar kas galvojat siai pradziai?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nz kaip pakometuosit bet jau kita savaite rapsui ir skagenui po 120 isbersiu, pamatimui kiek atsigaus skaiciu, nes kaip galvoju tikrai reikia judinti, nes patis matot oru prognozes kad krituliu nenusimato, siluma bus iki 10

kokia siluma, po 10 dienu jau -2 salti rodo, dar ir uzsnigt spes.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu niekaip nematau , kad ir pagal gismeteo gautusi vid. paros temperatura +5. Gerai , verciuosi ant kito sono , pazadinkit kai susils... :)

Neaišku ką reiškia +5 , kad prie tokios temperatūros nevyksta azoto nitrifikacija sutinku , bet jeigu kalbame apie žieminių vegetacija ji prasideda ir prie +2 .Prieš 10 dienų , vasario 22 pasėjau bandymui ž. kviečių , šiandien jau leidžia šakneles , be to kiekvieną diena stebiu pasirinktus augalus , trečia dalis jų leidžia naujus lapelius . Pusė žiemos prabėgo be pašalo , nitratų išplovimas nėra mažas bet tai daugiau priklauso nuo dirvožemio mechaninės sudėties ir humuso kiekio .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

mano logika tokia, del ankstyvo tresimo dabar: siulyciau dar luktelti,nes ziema ir nebuvo daug krituliu,o tai nuleme maza mineralinio azoto issiplovima, manau ziemkenciai dar turi atsargu ir budintis dar nenori,bent jau pas mane.nors visada buna dvi medalio puses. be kovo pabaigos nevaziuosim i dirvas nebent labai atsiltu...

Kaip bebūtų keista, bet aš pritariu pilnai vorui dėl ankstyvo tręšimo. :)

Vis tik reikia turėti omeny, kad ne sveiką žmogų maitinam, o sunkų ligonį reanimuojam. Jei supratot palyginimą. Todėl reikia veikti nedelsiant. Kritulių irgi ne fontanai, tad jei išdžius niekas nebepadės. Saulėtų dienų nusimato, todėl ant saulutės dirvos paviršiuj oro temperatūra bus gerokai didesnė nei aukščiau ir vegetacija gali prasidėti netrukus ir gerai, kad jau tada būtų ką valgyti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne kokios mintys apėmė apžiūrėjus keletą laukų, kur pasėtas buvo Leifer. Galiu jau ruoštis bent 40ha atsėjimui. Apmaudžiausia, kad sėkla buvo pirkta rudenį visa nauja. Zenta ir Manifik atrodo tikrai gerai, palyginus su Leifer, tai vos ne žali.

Apie tręšimą anksti galvoti, nes bent pas mane, tai šlapia, limpa žemė prie botų kaip reikalas, tai ankstyvas tręšimas tik dirvos gadinimas. Nors tenka pripažinti, kad kur geriau išsilaikęs pasėlis, ten vienas kitas jau leidžia naujas šakneles. O kvietrugiai, nors ir beveik žali, bet dar nebunda.

post-3649-141521835105_thumb.jpg

post-3649-141521835117_thumb.jpg

post-3649-141521835128_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kviečiai jau leidžia naujas baltas šakneles, vietom jau apie 2 centimetrai ilgio :icon-wink: Ir jie nekantrauja jau gyventi :icon-arrow: Kitą savaitę praneša +11 šilumos, turbūt jau neišvengiamai teks ir salietros dozę kažkokią tai atiduoti :icon-arrow:

Katik grįžau nuo laukų tai pas manes irgi kviečiai jau po nauja saknele isleide :icon-arrow: . savaitgali jau suplanavom duoti doze 16liktuko. Gal prie topacio salietros po simtuka uzmesti ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O kaip su isalu?ar jau pie tu +11 bus galima ivaziuot i laukus?Dziuna bent kiek laukai?

jau laukuose vaiksciojau tai nesivelia prie batu zeme, nelimpa. tai manau pats tas. Bedziau i zeme smaiga, tai lenta iki galo. nebera pasalo vadinas. nes pries pora sav dar buvo

pasmane ti kiek paejejas per lauka, sunkiai be kojas pakelt gali

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vat tikrai, būtų įdomu sužinot tiesiog, sakykim, visai neprastai per žiemą išsilaikę kvietrugiai sėti po daugiamečių žolių ir gavę 100 kg/ha npk rudenį- ką jūs iš savo patirties siūlytumėt jiems duot, kokią pirmą azoto dozę bert ir ką jūs duotumėt vėliau.Trumpai ir aiškiai, kokia jūsų nuomonė. :eusa-think: (Gal ne ta tema, bet trumpai, kadangi jau apie būklę kalbam) :D .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...