Jurgita32 Paskelbta Kovo 26, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 26, 2009 Sveiki, gal kas esat ruke jautienos kupelius, nes pati pjaunu jautukus, ir tokia mintis sove, kaip rukoma kiauliena ar neissirukytu jautiena? Kiek domiejausi tai sako kad namu salygom neimanoma nes reikalingi atoklavai kurie mesa subadi ir ten mirkoma kazkokiuose spes, minkstikliuose. Tai tada tipi ji sultinga buna, bet visi kas sake tai niekas ir nebande, todel gal kas is jusu bandete rukyti?? Jei galit pasidalinkit nuomuone ir patarimu? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
yogop Paskelbta Kovo 26, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 26, 2009 na mes jautuką pasipjovėm tai apie 40kg su autoklavu užkonservavom, gan neblogai gavosi.Nereikia jokių chemikalų, tiesiog pipiriukų, lauro lapų , druskytės , pamarinuoji, į stiklainiukus ir autoklavan Apie kumpelius tokia pat mintį , kad pasirūkyt reiktu, tai artimiausiu metu bandysim. Sėnolė paporino, kad veršiukų mėsa išrūkius gan sausa būna, bet prie alaus pats tas Sako seniau rūkydavo Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Edita Paskelbta Kovo 26, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 26, 2009 Jautienos kumpelius rūkinam, kas ragavo sako skanu, tik kad Lietuvoj neįprasta. Ilgiau pastovėję labai sukietėja, tai tenka drožt, bet skanu, prie alaus įpatingai tinka Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Jurgita32 Paskelbta Kovo 27, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 27, 2009 Edita, o jei ilgai nelaikyciau tai gal ir nespetu sudziuti? Ka dedat marinuojant, ir kokiam kiek kg. jautienos druskos, ir kiek laikp marinuojat? Nes noriu puse jautuko issirukyti, sako kad sausa bus, bet gal jei kokiu garstyciu dedant tai vis skaniau ir minksciau??? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Edita Paskelbta Kovo 27, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 27, 2009 Darau paprasčiausiai, druska, pipirai, česnakai (kaip ir kiaulienos kumpiams), nes kai parsiverti 400 kg buliuką, dažniausiai nebelieka laiko eksperimentams. Jurgita nebijok, duok fantazijai laisvę, o rezultatai bus neblogi Parašyk, kaip sekėsi Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Kovo 27, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 27, 2009 Nuo tos temos man jau seile tysta. Manau ne man vienam. Tai ir pagalvojau, kad galetumet pasinaudot musu "Turgeliu" jai kas ruošiatės kokį buliuką pjaut parašot, kad kas norit šviežienos tada ir tada ten ir ten vieną kitą kilogramą parduočiau. Manau atsirastu norinčių. Bent aš tai iki Rčiardo dalėkčiau Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Kovo 27, 2009 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 27, 2009 Pas mus be rudens o gal net Kalėdų nebus skerdžiamų.Kai ruošimės skersti,parašysiu. Džiugu kad formuojasi paklausa kokybiškiems produktams. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Kovo 27, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 27, 2009 Na ka tada kaledom planuosiu steiką šiep tai manau ir kitiem ta ideja tinka jei tarkim Kowboj suriu paspaus irgi deda skelbima ir tt ir pan. Gal ir ne kazin kokia rinka, bet ... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
yogop Paskelbta Kovo 27, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 27, 2009 Mane tai vilioja naminė kaimiška duona, o mėsos ir pieno produktu tai žinau kur ieškot Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Jurgita32 Paskelbta Kovo 28, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 28, 2009 as tai pjausiu po 2 men. 4 jautujus jaunus, bet gaila kad zalios mesos negalima vezti i ukininku turgeli, tai todel ir klausineju visu patarimu kaip butu galima isrukyti ir kokios galimos kaino parduodant. As jau antri metai pjaunu jautujus isvezu mesyte i Vilniu ar i Kauna, kai zinau kiek zmoniu pirks kad visas jautukas 'iseitu'. Siap taip pat ir su avim darau. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Kovo 28, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 28, 2009 Siandien vel eksperimentuoju su kepsniais. Vakar IKI uzsipirkau skirtingos rusies jautienos. Antrekotas po 26,99 (akcija buvo). nugarinė 30,79. Kumpis su kaulu (supjaustytas amerikoniško dydžio kepsniais) 26,91. Taigi vakar užmarinavau,šiandien gabala antrekoto iškepiau ant keptuves ir po gabala visu rušiu ikišau į orkaitę (kas tiek suės ) taigi ant keptuvės keptas antrekotas tiesiog fantastiškas. Skanesnio dalyko nesu valgęs (kas šuniui uodega pakels) aišku dėl skonio nesiginčijama todęl neperšu. Orkaitęj gavosi "gerai iškeptas" o tokio aš nemegstu, todęl daugiau taip nedarysiu. Dar pasilikau nusivežti į kaimą ir ant žarijų pabandyt Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
arimas Paskelbta Kovo 29, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 29, 2009 panevezy yra firma kur daro saslikynes -garvezius, kepa ant lavos akmenu, gal kas yra is kolegu bandes, sake labai greit ir kokybiskai iskepa, degimo procesa yra uzpatentave. zadu vaziuot i pristatyma, gal kas nori kompanija palaikyt, vis ydomiau kai yra su kuo pasitart. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Kovo 29, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 29, 2009 panevezy yra firma kur daro saslikynes -garvezius, kepa ant lavos akmenu, gal kas yra is kolegu bandes, sake labai greit ir kokybiskai iskepa, degimo procesa yra uzpatentave. zadu vaziuot i pristatyma, gal kas nori kompanija palaikyt, vis ydomiau kai yra su kuo pasitart. kada tas pristatymas? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vylukas Paskelbta Kovo 31, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 31, 2009 panevezy yra firma kur daro saslikynes -garvezius, kepa ant lavos akmenu, gal kas yra is kolegu bandes, sake labai greit ir kokybiskai iskepa, degimo procesa yra uzpatentave. zadu vaziuot i pristatyma, gal kas nori kompanija palaikyt, vis ydomiau kai yra su kuo pasitart. Karštis iš malkų ir per lavos akmenis?Ar iš dujų,arba iš elektros? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Jurgita32 Paskelbta Balandžio 2, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 2, 2009 sveiki, apie steikus matau labai gerai ismanot, bet patarkit kaip nemu salugom ja isrukyti, (jei tai imanoma), nes noreciau vezti i ukininku turgeli. Nes zalios mesos nepaveziosi. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mantelis Paskelbta Birželio 4, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 4, 2009 Turiu Sarole mesos steikam gal kas nori? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Birželio 4, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 4, 2009 Nesenai kalbėjau su žmogeliu apie steikus. Tai anot jo pats skaniausias steikas kokį jam yra tekę valgyt buvo Čilėj, vienoje galvijų fermoje. paruošimo būdas: Gaučai nudobia jautį ir išmėsinėja, Tada pakabina mėsą po medžiu (tiesiog vidurį laukų pampu ar prerijų ar kaip ten pas juos vadinasi) nai ir kabo ta mėsa savaitę dvi, iki sekerdimo. Tai vat tokią savaitę pakabojusią mėsą pjausto gabalais ir deda ant grilio (be jokių prieskoniu ar marinatų nieko). Visi prieskoniai ir žolelės būna atskirai lėkštėje salotų pavidalu Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
greitail Paskelbta Birželio 4, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 4, 2009 tas pats kaip ciurkos i kauno automobiliu turgu atvaziave tokius delikatesus daro kotletus is pasvinkusios mesos kepa vaisino pazystamus tai sake is mandagumo paragavo bet gyvenime tokio s nevalgys Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
cervus7 Paskelbta Birželio 5, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 5, 2009 Na, ką gali žinoti, ten labai karšta, tai gal ta mėsa labiau apdžiūsta, nei spėja pašvinkti. Kaškur lietuviškoj knygoj skaičiau, kad taip „brandina“ zuikieną ir fazanieną. Į zuikio pilvo ertmę prikiša eglių ar kadagio šakelių. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
vynova Paskelbta Birželio 10, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 10, 2009 Iš tikro yra menas sugadinti mėsą jos neužnuodijant. Gendanti mėsa yra lengviau virškinama, lengviau įsisavinama, bet jos gedimo metu susidaro idealios sąlygos patogeninėm bakterijoms daugintis joje. Kadangi aplinkoje šių bakterijų pilna, tai ir sugadinti šią mėsą be bakterijų yra menas. Tiesa paskius valgyt šią mėsa sunku prisiversti dėl kvapo, bet skonis tikrai geras. Senelis pasakodavo kad prieškarinėje Lietuvoje ponai mėsos nevalgė nepagadine, suprask nepašvinkine. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Birželio 10, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 10, 2009 Na kas be ko vertinant Čilietišką variantą reikia atsižvelgti į jų klimatą pampose ar kaip jie tas savo pievas vadina. Taigi tas žmogelis pas save namie daro panašiai bet tą mėsą pakabina max vienai dienai. Dar vienas variantas suviniot į merlę su prieskoniais "pamasažuot" ir pakabint parai. žodžiu idėja yra toliau improvizacijos reikalas Štai čia visai nieko straipsniukas: http://www.meniu.lt/news.php?strid=&id=259904 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mislau5 Paskelbta Birželio 22, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 22, 2009 Nesenai teko lankytis uz Atlanto. Ten tikrai ragavom steiku, kokiu pas mus neteko uztikti. Kainos aisku dideles, bet mesyte - kaip duona - minksta ir sultinga. Taip manau yra del to, kad ten jautiena, o ne karviena - kaip daznai Lietuvoje. Taip pat teko girdeti apie mesos brandinima. Supratau, kad kazkaip dziovina ta mesyte, o po to tik kepa. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Liepos 1, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 1, 2009 Na pabandžiau tą sendintą mėsytę. Šaldytuve prie +3 laipsnių palaikiau kelias dienas kepiau per jonines, na dar gyvas ir sveikas. Ant keptuvės šarole nugarinės steikas labai geras gavosi, o ant kepsninės.......na reik pasieškor geresnės kepsninės, nes kai negali temperatūros žmoniškai reguiuot, tai mėsos gadinimas Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mislau5 Paskelbta Liepos 2, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 2, 2009 Straipsniukas: http://www.meniu.lt/news.php?strid=206779&id=218008 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
shaulinis Paskelbta Liepos 8, 2009 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 8, 2009 Šiuo metu kai reikia populiarinti pardavimus iš ūkio ir propaguoti ne užšaldytos iki kaulo,o atvėsintos jautienos vartojimą,būtų įdomu pašnekėti apie jautienos steikus.Juk jautieną valgyti daug sveikiau.Gal pasidalintumėte savo mintimis ir receptais kaip išsikepti skanų steiką .. kilo idėja. Kodėlgi nesuorganizavus Jautienos Didkepsnių kepimo Čempionato Pradžiai forumiečiu paskui ką gali žinot... Po javapjūtės ir rudeninės sėjos susirenkam ir degustuojam. Ŗicardaas įsteigia priza už skaniausią kepsnį (pvz jaučio kumpį ) Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti