Jump to content

Jautienos kepsniai-steikai


ricardaas

Recommended Posts

Sveiki, gal kas esat ruke jautienos kupelius, nes pati pjaunu jautukus, ir tokia mintis sove, kaip rukoma kiauliena ar neissirukytu jautiena? Kiek domiejausi tai sako kad namu salygom neimanoma nes reikalingi atoklavai kurie mesa subadi ir ten mirkoma kazkokiuose spes, minkstikliuose. Tai tada tipi ji sultinga buna, bet visi kas sake tai niekas ir nebande, todel gal kas is jusu bandete rukyti?? Jei galit pasidalinkit nuomuone ir patarimu?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 73
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

na mes jautuką pasipjovėm tai apie 40kg su autoklavu užkonservavom, gan neblogai gavosi.Nereikia jokių chemikalų, tiesiog pipiriukų, lauro lapų , druskytės , pamarinuoji, į stiklainiukus ir autoklavan ;) Apie kumpelius tokia pat mintį , kad pasirūkyt reiktu, tai artimiausiu metu bandysim. Sėnolė paporino, kad veršiukų mėsa išrūkius gan sausa būna, bet prie alaus pats tas :) Sako seniau rūkydavo

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nuo tos temos man jau seile tysta. Manau ne man vienam. Tai ir pagalvojau, kad galetumet pasinaudot musu "Turgeliu" jai kas ruošiatės kokį buliuką pjaut parašot, kad kas norit šviežienos tada ir tada ten ir ten vieną kitą kilogramą parduočiau. Manau atsirastu norinčių. Bent aš tai iki Rčiardo dalėkčiau :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

as tai pjausiu po 2 men. 4 jautujus jaunus, bet gaila kad zalios mesos negalima vezti i ukininku turgeli, tai todel ir klausineju visu patarimu kaip butu galima isrukyti ir kokios galimos kaino parduodant. As jau antri metai pjaunu jautujus isvezu mesyte i Vilniu ar i Kauna, kai zinau kiek zmoniu pirks kad visas jautukas 'iseitu'. Siap taip pat ir su avim darau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Siandien vel eksperimentuoju su kepsniais. Vakar IKI uzsipirkau skirtingos rusies jautienos. Antrekotas po 26,99 (akcija buvo). nugarinė 30,79. Kumpis su kaulu (supjaustytas amerikoniško dydžio kepsniais) 26,91. Taigi vakar užmarinavau,šiandien gabala antrekoto iškepiau ant keptuves ir po gabala visu rušiu ikišau į orkaitę (kas tiek suės :icon-eek: ) taigi ant keptuvės keptas antrekotas tiesiog fantastiškas. Skanesnio dalyko nesu valgęs :icon-cool: (kas šuniui uodega pakels) aišku dėl skonio nesiginčijama todęl neperšu. Orkaitęj gavosi "gerai iškeptas" o tokio aš nemegstu, todęl daugiau taip nedarysiu. Dar pasilikau nusivežti į kaimą ir ant žarijų pabandyt :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

panevezy yra firma kur daro saslikynes -garvezius, kepa ant lavos akmenu, gal kas yra is kolegu bandes, sake labai greit ir kokybiskai iskepa, degimo procesa yra uzpatentave. zadu vaziuot i pristatyma, gal kas nori kompanija palaikyt, vis ydomiau kai yra su kuo pasitart.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

panevezy yra firma kur daro saslikynes -garvezius, kepa ant lavos akmenu, gal kas yra is kolegu bandes, sake labai greit ir kokybiskai iskepa, degimo procesa yra uzpatentave. zadu vaziuot i pristatyma, gal kas nori kompanija palaikyt, vis ydomiau kai yra su kuo pasitart.

kada tas pristatymas?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

panevezy yra firma kur daro saslikynes -garvezius, kepa ant lavos akmenu, gal kas yra is kolegu bandes, sake labai greit ir kokybiskai iskepa, degimo procesa yra uzpatentave. zadu vaziuot i pristatyma, gal kas nori kompanija palaikyt, vis ydomiau kai yra su kuo pasitart.

Karštis iš malkų ir per lavos akmenis?Ar iš dujų,arba iš elektros?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

Nesenai kalbėjau su žmogeliu apie steikus. Tai anot jo pats skaniausias steikas kokį jam yra tekę valgyt buvo Čilėj, vienoje galvijų fermoje. paruošimo būdas:

Gaučai nudobia jautį ir išmėsinėja, Tada pakabina mėsą po medžiu (tiesiog vidurį laukų pampu ar prerijų ar kaip ten pas juos vadinasi) nai ir kabo ta mėsa savaitę dvi, iki sekerdimo. Tai vat tokią savaitę pakabojusią mėsą pjausto gabalais ir deda ant grilio (be jokių prieskoniu ar marinatų nieko). Visi prieskoniai ir žolelės būna atskirai lėkštėje salotų pavidalu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Iš tikro yra menas sugadinti mėsą jos neužnuodijant. Gendanti mėsa yra lengviau virškinama, lengviau įsisavinama, bet jos gedimo metu susidaro idealios sąlygos patogeninėm bakterijoms daugintis joje. Kadangi aplinkoje šių bakterijų pilna, tai ir sugadinti šią mėsą be bakterijų yra menas. Tiesa paskius valgyt šią mėsa sunku prisiversti dėl kvapo, bet skonis tikrai geras. Senelis pasakodavo kad prieškarinėje Lietuvoje ponai mėsos nevalgė nepagadine, suprask nepašvinkine.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na kas be ko vertinant Čilietišką variantą reikia atsižvelgti į jų klimatą pampose ar kaip jie tas savo pievas vadina. Taigi tas žmogelis pas save namie daro panašiai bet tą mėsą pakabina max vienai dienai. Dar vienas variantas suviniot į merlę su prieskoniais "pamasažuot" ir pakabint parai. žodžiu idėja yra toliau improvizacijos reikalas :icon-wink:

Štai čia visai nieko straipsniukas:

http://www.meniu.lt/news.php?strid=&id=259904

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Nesenai teko lankytis uz Atlanto. Ten tikrai ragavom steiku, kokiu pas mus neteko uztikti. Kainos aisku dideles, bet mesyte - kaip duona - minksta ir sultinga. Taip manau yra del to, kad ten jautiena, o ne karviena - kaip daznai Lietuvoje. Taip pat teko girdeti apie mesos brandinima. Supratau, kad kazkaip dziovina ta mesyte, o po to tik kepa.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Na pabandžiau tą sendintą mėsytę. Šaldytuve prie +3 laipsnių palaikiau kelias dienas kepiau per jonines, na dar gyvas ir sveikas. Ant keptuvės šarole nugarinės steikas labai geras gavosi, o ant kepsninės.......na reik pasieškor geresnės kepsninės, nes kai negali temperatūros žmoniškai reguiuot, tai mėsos gadinimas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šiuo metu kai reikia populiarinti pardavimus iš ūkio ir propaguoti ne užšaldytos iki kaulo,o atvėsintos jautienos vartojimą,būtų įdomu pašnekėti apie jautienos steikus.Juk jautieną valgyti daug sveikiau.

Gal pasidalintumėte savo mintimis ir receptais kaip išsikepti skanų steiką ..

kilo idėja. Kodėlgi nesuorganizavus Jautienos Didkepsnių kepimo Čempionato :D Pradžiai forumiečiu paskui ką gali žinot... Po javapjūtės ir rudeninės sėjos susirenkam ir degustuojam. Ŗicardaas įsteigia priza už skaniausią kepsnį (pvz jaučio kumpį :D )

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...