Jump to content

Mislau5

Nariai
  • Pranešimai

    11
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Mislau5 paskelbtas turinys

  1. Mislau5

    forumieciu amzius

    Man 30. Turiu 5 Šarole telyčias (greitai ves), trakėnų žirgą ir 50 ha. žemės. Žirgą turiu jau 8m., o mėsinių auginime - pradedu nuo 0.
  2. kilo idėja. Kodėlgi nesuorganizavus Jautienos Didkepsnių kepimo Čempionato Pradžiai forumiečiu paskui ką gali žinot... Po javapjūtės ir rudeninės sėjos susirenkam ir degustuojam. Ŗicardaas įsteigia priza už skaniausią kepsnį (pvz jaučio kumpį ) Palaikau - labai gera ideja. Ir reklama!
  3. Straipsniukas: http://www.meniu.lt/news.php?strid=206779&id=218008
  4. Mislau5

    Mėsinė galvininkystė

    Cia truputi paskambinau, tai uzsiprase 3.5 lt/km. Nu ziauriai brangiai gaunas...
  5. Mislau5

    Mėsinė galvininkystė

    Tai kad man 5 galvas reikia
  6. Nesenai teko lankytis uz Atlanto. Ten tikrai ragavom steiku, kokiu pas mus neteko uztikti. Kainos aisku dideles, bet mesyte - kaip duona - minksta ir sultinga. Taip manau yra del to, kad ten jautiena, o ne karviena - kaip daznai Lietuvoje. Taip pat teko girdeti apie mesos brandinima. Supratau, kad kazkaip dziovina ta mesyte, o po to tik kepa.
  7. Mislau5

    Mėsinė galvininkystė

    Gal kas neseniai vezete galvijus? Man reikia apie 200km.tai gal kas gali parekomenduoti koki vezeja? Kokios kainos?
  8. Sveiki suprantu, oi kaip suprantu. Pati gimau ir uzaugau Klaipedoje. Pradzioje lyg ir nieko, bet pastaraisiais metais pradejau dusti. Tai siemet galutinai apsisprendem - keliames i sodyba ir keiciam gyvenimo buda. Biznio didelio gal ir nebus, bet moralinis pasitenkinimas - tikiuosi
  9. Mislau5

    Mėsinė galvininkystė

    Tai ačiū kažkaip nuraminot, o jau buvu pradėjus galvoti gal su kokia spygliuota viela tverti, bet daugiau investicijų reikalauja, ir žirgelį kartu paleisti noriu - jam toks varijantas nelabai. Be to potvynio zona - pastovių aptvarų įrengti negalima - su piemeniu viskas paprasčiau. Greitai pastatai, bet greitai ir nurinkti galima.
  10. Mislau5

    Mėsinė galvininkystė

    Iš tikrujų tai skaičiau nuo pirmo psl. (net pora dienu sugaišau ), bet mane domino tas faktas, kad telyčios jau suaugę, ir piemenį matys pirmą kartą. Tai būtent ir baiminuosi, kad pajutusios šoks į priekį ir nutrauks. Tai reiškia, kad turiu parišti pirma. O kantaras tai "apynasris" toks, prie kurio galima prisegti virvę ar lenciūgą, kad ne per kaklą ar ragus rišti. Gal kituose Lietuvos kampeliuse ir kitaip vadinas... .
  11. Mislau5

    Mėsinė galvininkystė

    Sveiki augintojai! Esu šioje srityje visiška naujokė. Tikiuosi , kad priimsite į savo būrelį ir nesijuoksite iš kvailų klausimų. Prašau skubios pagalbos. Kas galit padėkit. Turiu į ganyklą paleisti rudenį vesiančias šarole telyčias, kurios prieš tai visą savo gyvenimą praleido uždarytose fermose. Baiminuosi kaip jos po kelionės reaguos į aplinkos pasikeitimą? Kuo aptverti? Šiaip norėčiau aptverti elektriniu piemeniu, bet bijau, kad gyvuliukai nežinodami kas tai per daiktas blaškydamiesi naujoje vietoje nutrauks? Nesinorėtų nuo pirmos dienos vaikyti po visą rajoną. Juk streso ir taip bus. Dar klausimėlis - ar įmanoma uždėti kantarus bent jau pradžiai? Aš daugiau susidūrusi su žirgais - tai su kantrais paprasčiau - net jeigu pabėga. Ačiū
×
×
  • Create New...