Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Šiuo metu kai reikia populiarinti pardavimus iš ūkio ir propaguoti ne užšaldytos iki kaulo,o atvėsintos jautienos vartojimą,būtų įdomu pašnekėti apie jautienos steikus.Juk jautieną valgyti daug sveikiau.

Gal pasidalintumėte savo mintimis ir receptais kaip išsikepti skanų steiką :icon-question: Jie atsiranda jau ir mūsų restoranuose ir žmonėms patinka...gal ne už kalnų tas laikas kai pamiršime šašlykus iš kiaulienos ir imsime kepti steikus per iškylas,kaip kad amerikonai daro...

  • Atsakymai 73
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbta

ne tik amerikonai (taip kaip amerikonai daro geriau nedaryt :D steiką turiu omenį) gera idėja aš už, gal kas parduot jau siūlot? imčiau

Dėl receptų tai vienas svarbiausių dalykų pati mėsa, gyvulio veislė (pvz angusų). dėl paruošimo, bent jau mano stilius -laisva improvizacija :D

Paskelbta

Šaunu shaulini kad atsiliepei :icon-wink: Kaip tik tikėjausi tavo nuomonę išgirsti nes dirbai ir gyvenai Amerikoje,o ten be steiko savaitgalį nelabai išsiverčia...teko skaityti kad vienas amerikonas krepšininkas kai gyveno Panevėžyje,skundėsi kad nėra kur nusipirkti geros mėsos steikui...

Ką blogo amerikonai daro kepdami steikus :icon-question:

Parduot mėsos kol kas neturiu,gal bus vėliau...Beje parduotuvėje mačiau kad jautienos filė brangi,75 ar 85 Lt/kg,tiksliai nebepamenu.

Gal parašytum apie receptus,kokios veislės skanesnė mėsa,kokia mėsa naudojama steikams :icon-question: Ar tik nugarinės išpjova-filė ar dar kokią kitą galima naudoti :icon-question:

Paskelbta

ten dažniausiai ima pusfabrikačius arba pila gatavu marinatu (su visais natrio gliutamatais) ir kepa, mėsos gadinimas sakyčiau

P.S prie steiko labai svarbu tinkamas vynas (rekomenduočiau Argentinos radonus jie šeip sunkūs, bet prie jautienos kepsnio pats tas)

Paskelbta
Man visai patiko žalia mėsytė ant lavos akmenų pasikept. Be jokių pagardų. Žolikės kokios priedo i viskas.

Būtent žolikių (pvz čiobrelių ar bazilikų ar panašiai ), česnakiuko citrinos rūgšties, aliejaus te tau ir marinatas

Paskelbta
Man visai patiko žalia mėsytė ant lavos akmenų pasikept. Be jokių pagardų. Žolikės kokios priedo i viskas.

Būtent žolikių (pvz čiobrelių ar bazilikų ar panašiai ), česnakiuko citrinos rūgšties, aliejaus te tau ir marinatas

labai sudetingai cia :D ziupsnelis druskos ir pipiriuko cesnako skiltele, kelesdesimt minuciu kad prisitrauktu ir ant keptuves, aliejaus nereikia sugadina visa skoni :D pradejo keisti spalva verti kita puse ir skanaus. bent man skaniausia kai steike randi kraujo :icon-cool:

Paskelbta
Man visai patiko žalia mėsytė ant lavos akmenų pasikept. Be jokių pagardų. Žolikės kokios priedo i viskas.

Būtent žolikių (pvz čiobrelių ar bazilikų ar panašiai ), česnakiuko citrinos rūgšties, aliejaus te tau ir marinatas

labai sudetingai cia :D ziupsnelis druskos ir pipiriuko cesnako skiltele, kelesdesimt minuciu kad prisitrauktu ir ant keptuves, aliejaus nereikia sugadina visa skoni :D pradejo keisti spalva verti kita puse ir skanaus. bent man skaniausia kai steike randi kraujo :icon-cool:

Kitam forumieciu susitikimui ruosim steika :)

  • po 2 savaičių...
Paskelbta
Gal parašytum apie receptus,kokios veislės skanesnė mėsa,kokia mėsa naudojama steikams :icon-question: Ar tik nugarinės išpjova-filė ar dar kokią kitą galima naudoti :icon-question:

aisku geriausia skaitoma Angus, ne tik ispjova, labai einamas dalykas T bone ty mentes steikas dazniauisiai tai jau king size :D Na dar chops'ais visokie einamas dalykas kiaules tai karka riekutem supjausto (gal kas zinot kur tokias pjaustymo stakles gaut :D ) jautienos irgi tokiu dalyku buna tik nelabai isivaizduoju kokio amziaus versioku kojas pjausto ir per kuria vieta, kad tuks pamanomo dydzio gaunasi

  • po 3 savaičių...
Paskelbta

Nu va savaitgalį išnarpliojom 600kg Šarolė veislės buliuką, bus mėsytės steikam, guliašui. Kas patiko, kad labai nedaug plėvių, kraujagyslių. Galima sakyt, vien raumenys ir kaulai, mėsa tai gražesnė už kiaulieną :)

Paskelbta

Šį savaitgalį išbandžiau nauja marinatą (anksčiau tikio nedariau) imbiero (na netaupant taip, bet ir nepersistengiant) citrinos sulčių, na ir pagal pageidavimus druskytes, pipiriuku, aliejus kaip nešančioji konstrukcija tai taip gera stiklinę. Visą ta reikalą i plakiklį, kelios sekundės ir gaunasi į majonezą panaši masė, tik kiek skystesnė. Tiesa dar bandžiau ir gvazdikelių antrą dozę darydamas įdėt. Užtenka keliu minučių bet visai nieko ir kai visai nakčiai palieki. Man patiko, galit pabandyt. Imbiera bandžiau todėl, kad jis minkština mėsą ir naudojant protingom dozEm visai nebloga prieskoni duoda

Paskelbta
ats augini buliukus ar pirkai :icon-question:

tėvukas turi fermą su mėsiniais,nei pirkom nei nepirkom gaunasi :D

Šį savaitgalį išbandžiau nauja marinatą (anksčiau tikio nedariau) imbiero (na netaupant taip, bet ir nepersistengiant) citrinos sulčių, na ir pagal pageidavimus druskytes, pipiriuku, aliejus kaip nešančioji konstrukcija tai taip gera stiklinę. Visą ta reikalą i plakiklį, kelios sekundės ir gaunasi į majonezą panaši masė, tik kiek skystesnė. Tiesa dar bandžiau ir gvazdikelių antrą dozę darydamas įdėt. Užtenka keliu minučių bet visai nieko ir kai visai nakčiai palieki. Man patiko, galit pabandyt. Imbiera bandžiau todėl, kad jis minkština mėsą ir naudojant protingom dozEm visai nebloga prieskoni duoda

o ant žarijų kepei, ar orkaitėj?

Paskelbta

Rib eye man labiausiai patiko ten uz juru mariu :)

O siaip tem juos patiekia su bulvem darzovem ir keptais svogunais.

Plonuoju uzsukti kaune kada i Steikhausa. Nes visur kitur ant lietuvos tai tik steiku parodijos uz steiku kaina :)

Normalus steikiukas 15-18 doleriu. JAV. Tai cia uz beveik ta pati gauni koki gabala mesos paskrudinta ir tipo steikas :)

Paskelbta
Paskutini karta 86lt palikau :icon-evil: Vilniaus oro uoste. O seip Kedainiuose grejaus name visai neblogi budavo, nezinau kaip dabar.

:icon-eek: kokia kaina už porciją...maždaug kiek gramų jautienos išpjovos gali sudaryti vieną porciją :icon-question:

Šiaip 85Lt kainuoja 1 kg jautienos išpjovos.

Paskelbta

Tai cia tik vilniaus oro uoste tokios kainos ir tiesa sakant nieko ipatingo, normaliai uz 36-39 lt

P.S atsakinejau i Yogop klausima surasiau ilga issamu, bet nepraejo tai trumpai si kart orkaitej kita savaitgali minsiu i kaima ant zariju bandyt

Paskelbta

"Saulės mieste" Mambos picoje teko ragauti "Portugališką kepsnį" kaina 19 Lt už porciją, vertas dėmesio, rekomenduoju. Tiesa nors rašo kad nugarinė, bet tai iš kumpio mėsytė, bet aš pirščiukus apsilaižiau.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...