Jump to content

Supaprastinta ES parama


alkapone

Recommended Posts

  • Atsakymai 1.8k
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

Tai va tame ir reikalas, kad nėra jokios oficialios :icon-exclaim: info kiek kuriam sektoriui bus skirta, t.y. kaip bus padalinta. Čia irgi gali būti tas paaiškinimas pateiktas kaip pvz. Plius dar tai, kad eina kalbos jog dar galimas variantas, kad tie pinigėliai dar bus ir pagal regionus paskirstyti (kad nesusidarytų situacija kai visa paramos suma subėgs į tą regioną, kur daugiausia ūkininkų).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Valstybe naudodamasi ES pinigais (juos duodama ukininkams)nori,kad ukininkai nemazintu savo ukiu ,moketu daugybe mokesciu,bet dabar i valstybes kisene.Tie kurie gavo parama jau yra priristi ir isipareigoje,o negavusiej gali sumazinti ukius ar visai pabegti ir valstybe negauna mokesciu.Isvada -tie kas gave parama tikrai jos negaus ypac augalininkysteje,o negavusieji nieko tikrai turi pabandyti.Cia mano nuomone.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Noriu teikti paraišką pagal supaprastintą.Nerandu vienoje vietoje,ką reikia atvežti pirmą kartą:1.paraiška{2 vnt),2.po vieną komercinį perkamam daigtui,3.pasas,diplomas,buhalteriniai metų popieriai.Ir ką dar?

Patarimas iš patirties, vieną paraišką užsipildyk, o kitą vienetą pasiimk laikmenoj einant į NMA, galiu garantuot iš pirmo karto teisingai visko neužpildysi, reiks pataisyt. Beje komercinių reikės trijų kiekvienai prekei, jeigu jai netaikoma didžiausi įkainiai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar įsipareigojate, kad žemės ūkio naudmenų, valdomų nuomos, panaudos ar kitais pagrindais, sutartys sudarytos ne trumpesniam kaip projekto kontrolės laikotarpiui? (Jeigu projekto kontrolės laikotarpiu žemės valdymo sutartys bus nutrauktos, turi būti išnuomotas ar kitais teisiniais pagrindais valdomas kitas sklypas su tuo pačiu žemės ūkio naudmenų plotu)

Kiek supratau paskaitęs pačią paraišką, taip išeina, kad valdomų žemės plotų mažint kaip ir nebegalima, būtina išlaikyt nemažesnį ha skaičių. Ir dar visos sutartys pateikimo dieną turi būt sudarytos ne trumpiau, kaip 5 m. Ar aš čia teisingai supratau :icon-question:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

,,49. Paramos gavėjų atsiskaitymai su tiekėjais turi vykti tik per finansines institucijas, išskyrus atvejus, kai pareiškėjas už turtą, įgytą nuo 2007 m. rugsėjo 19 d. ir ne anksčiau kaip prieš 2 metus iki paramos paraiškos pateikimo dienos, iki šių Taisyklių įsigaliojimo dienos atsiskaitė grynaisiais pinigais.“

Kaip suprasti? Jei pirkau 2009 geguzes men grynaisiais, tinka?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Radau tokią info

"Populiariausia išlieka priemonės „Žemės ūkio valdų modernizavimas“ antroji veiklos sritis, kuri skatina modernizuoti žemės ūkio produktų gamybą, apdorojimą ir pateikimą rinkai bei paslaugų žemės ūkiui teikimą. Pagal ją remiami gyvulininkystės, augalininkystės ir paslaugų žemės ūkiui sektoriai. Šiai veiklos sričiai skirta 130 mln. Lt: gyvulininkystės sektoriui – 84,5 mln. Lt, augalininkystės sektoriui – 39 mln. Lt, paslaugoms – beveik 6,5 mln. Lt."

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...