Jump to content

Mariush

Nariai
  • Pranešimai

    416
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Kontaktai

  • Interneto puslapis
    http://www.silingumedelynas.lt/

Mariush pasiekimai

Dažnas dalyvis

Dažnas dalyvis (3/5)

0

Reputacija

  1. Nedidelė ta parama, jei reikia daugiau, tai į programą didesniems taikykit. Labiausiai vargina 5 metų terminas, kai kitose programose dalyvaut negalima. O dėl pačio gavimo - praeitam periode kas laiku prašė (nelaukė 2013 metų), tas gavo. Mano va šiltnamiai stovi, purkštuvas motorinis ir dar šio bei to... Nė pažinčių, nei konsultantams nemokėjau... bet paskaityt ir prie popierių padirbėt reikėjo.
  2. Yra minčių - uždirbt. Skolinčiausi drąsiai tik tada, jei turėsiu garantuotas pajamas tai sumai.
  3. Šita parama atitinka (tikslaiu pakeičia) buvusį 2007-2013 Žemės ūkio valdų modernizavimą. Mažiems buvo Pusiaunatūrinis ūkininkavimas, kažkas panašaus bus ir dabar.
  4. O ko tėvas negali PVM sąskaitą-faktūtą paslaugoms išrašyt, jei jau abu PVM mokėtojai??? Arba nuomai, jei traktorius ne paraminis.
  5. Senoka tema... yra esminių pasikeitimų? ŽŪB 5 proc pelno, o ūkininkui 5 proc pajamų mokesčiai? Dar klausimas apie mažają bendriją. Kokie būtų mokesčiai jei ji užsiims žemės ūkio veikla?
  6. Mariush

    Patarkite del paramos

    2007-2013 metų laikotarpis baigėsi, o 2014-2020 metų laikotarpis dar derinamas su Briuseliu. Visi patarimai dabar būtų šakėm ant vandens... reikia laukt kol įgyvendinimo taisyklės bus, kokie reikalavimai, tada jau konkrečiai galima kalbėt.
  7. Sodinukų pirkimas nebūtinas, tik tada, kai juos augini pats, bet tada turi būti įsiregistravęs miško sodmenų augintoju, kurių sąrašas skelbiamas viešai Valstybinės miškų tarnybos puslapyje (kitu atveju NMA nepatikės, kad auginat), tada reikia pateikti krovinio važtaraštį, o kilmės dokumentus pateikti reikia visais atvejais.
  8. Tarp kitko ir smaragdinės, ir koloniškos yra tos pačios vakarinės tujos veislės. Taip, smaragdinių tujų spalna sodresnė, žalesnė, mažiau matomas pasiruošimas žiemai (rusvesnis atspalvis), lžvyneliai smulkesni, bet auga jos irgi lėčiau (kartu auginti sodinukai smaragdinių 60 cm, koloniškų - 70 cm)
  9. Mariush

    Naujas zemesukis

    Ne paskirtyje esmė, o ar buvo ten miškas, ar ne. Miško žemėje neapaugusioje mišku veisti ir gauti paramą galima, negaunama tik prarastų pajamų kompensavimo išmoka. O plačiau skaitykit taisykles (2 krypties 2-3 eilutės): http://www.nma.lt/index.php/parama/liet ... sykles/315
  10. Mariush

    Naujas zemesukis

    Jei planuoji plėtrą, ne tik 12 ha, tai galima užsiimti, jei tik 12 - tada tai tik papildomas užsiėmimas. Na tarkim jei turi įvairiaamžį 50 ha mišką, jame galima vidutiniškai po 0,5 ha kirsi pagrindiniais kirtimais (150 ktm) ir dar 70 ktm surankiosi visame plote tarpiniais. Pajamos 220*110=24200Lt. Čia jei viską dirbsi pats. Skaičiai labai grubūs, priklausomai nuo pačio miško pajamos gali svyruot po 50 proc į abi puses. Mano galva pragyvenimui iš miško tai yra minimumas. Aišku jei tie 12 ha yra brandūs, tai plėtrai visos galimybės.
  11. Siūlyčiau šį klausimą užduoti el. paštu, nes žodinė konsultacija kartais prasilenkia su realybe (pats esu savo kailiu įsitikinęs). Sėkmės ! Kitam investiciniam paramos projekte gali dalyvaut tik pabaigęs pusiau natūrinį ūkininkavimą, o tai yra pateikęs paskutinį mokėjimo prašymą. Tokį atsakymą gavau raštu. Pats esu supirkęs už visus, o mokėjimo prašymą dar tik pirmąjį po naujųjų teiksiu. Po rašinėjimų aukščiausiu lygiu išėjo pakeitimai, kad nuo 1 EDV suteikia paramą ir projektą gali nutraukt negrąžindamas paramos po bet kurių metų (anksčiau buvo tik po 3). Tiesa senokai taisykles žiūrėjau, gal dar kas pasikeitė...
  12. Daugintos sėklomis magnolijos vėliau žydi (2 m aukščio tikrai gali ir nežydėti), bet yra atsparesnės ir ilgaamžiškesnės už "vegetatyvines"
  13. Pusiau rimtai patikslinant Dzūkiją, mokesčiai net nelabai žino kur tuos ūkininkus pasiųst...
  14. jei šiemet deklaruosi, tai liepos 1 dienai perskaičiuos ir rugpjūtį galėsi teikt paraišką. rugpjūtį pateikęs, pirmus pinigus gausi apie spalį (aš panašiai po tiek laiko gavau). Kitose investicinėse priemonėse negalėsi dalyvaut, kol nepateiksi paskutinio mokėjimo prašymo po 5 metų.
  15. Dėl pažymėjimo į žemės ūkio konsultavimo tarnybą kreipkitės, jie ten kartais organizuoja, ar bent jau žino, kas organizuoja
×
×
  • Create New...