Jump to content

Dzūkija

Moderatoriai
  • Pranešimai

    2159
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    9

Dzūkija paskutinį kartą gavo apdovanojimą Sausio 17 2019

Dzūkija paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Apie Dzūkija

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Not Telling

Miestas

  • Miestas
    Alytus

Paskutiniai lankytojai

3488 profilio peržiūros

Dzūkija pasiekimai

Senbuvis

Senbuvis (5/5)

173

Reputacija

  1. Derlius buvo neblogas, kainos taip pat. Pajamos praeitais metais ko gero pas visus nemažos. Todėl siūlyčiau nepamiršti pasižiūrėti kas ir kiek turite sukaupę praeitais laikotarpiais nuostolių.
  2. Kaip spėju, tai tamsta nelabai su įstatymais, apskaita ir mokesčiais bendraujate. Nes rašote totalius vėjus. Ūkininkas bet kada gali išsiimti pinigus iš ūkio be mokesčių. Ir nebūtinai jis turi būti susimokėjęs GMP, VSD IR PSD. Šiuos mokesčius (išskyrus PSD) ūkininkas moka vieną kartą metuose. Tai ką, tik tada ir gali pasiimti pinigų valgyt nusipirkt? Antra, pelno išmokėjimas akcininkui yra visiškai ne tas pat kas yra įstatinio kapitalo mažinimas. Pelnas išmokamas dividendų pavidalu ir apmokestinamas GPM, įstatinio kapitalo mažinimas neapmokestinamas jei jis buvo suformuotas iš akcininko įnašų. Aišku, galit ginčyt, kad įstatinis kapitalas gali būti padidintas ir pelnu. Bet tada jo mažinimas vis vien traktuojamas kaip dividendų išmokėjimas. Na ir trečia. Buhalterija ir Afrikoj buhalterija. Todėl jei buhalteris turi kompetencijų ir žinių, jam jokio skirtumo kur "pasireikšti". Visada sakau, kad yra n+k būdų legaliai sumažinti mokesčius tiek ūkininkui, tiek UAB'ui. Ir tai didžiąja dalimi priklauso nuo buhalterio žinių ir to kam jis dirba. Tuo pačiu turiu pripažinti, kad, deja, daugelis buhalterių dirba VMI (neduok die patikrins).
  3. Rinkos kaina. VMI turi žmonių, kurie seka skelbimus, iš kitos pusės yra palyginimas aplinkinių ūkininkų mokamas nuomos sumas. Jūsų kaimynai taip pat moka už nuomą dešimtimis tūkstančių? Reiks stipriai įrodinėti. Kas toliau? Jums sumažins nuomos sąnaudas iki rinkos kainos, susimokėsit mokesčius. Deja, bet to sumokėto GPM nuo nuomos nieks negrąžins.
  4. Šlykštu skaityti. Norit gerų kelių, medikų paslaugų, vaikams darželio ir mokyklos, kai apvagia tai norit, kad policija atvažiuotų, norit visos krūvos paslaugų, kurias teikia valstybė. Bet mokesčius tegul jau kiti moka.
  5. Viskas prasideda nuo ūkio turto inventorizavimo ir pradinio balanso.
  6. O prie ko čia minimalus? Minimalus yra darbo užmokestis. O ūkininkas moka mokesčius nuo pelno.
  7. GPM 150 € (gali būti daugiau, nes persiskaičiuos darbovietėje taikytas NPD) VSD 338 € jei nekaupiate pensijai papildomai PSD 188 € (šito sodra gali ir nepareikalauti, nes pas juos taip skaičiuoja sistemos, kurios prieštarauja įstatymui)
  8. Prašymas dėl PVM grąžinimo teikiamas ne kai registrus pateiki, o kai pateiki PVM deklaraciją. Prašymas pildomas per Mano VMI.
  9. Kokios pagalbos jums reik - tvarkyti apskaitą ar mokinti kaip ją tvarkyti?
  10. sveiki, kai gauni parama pirkti technikai ja visa iškart išsiminusuoti reikia ir tik nuo likusios sumos skaičiuoti nusidėvėjimą ar tai galima daryti dalimis ir paramos intensivuma isitraukti galima į amortizacinius atskaitimus.

    1. Dzūkija

      Dzūkija

      Laba,

      Tai ne galima, tai privaloma. Skaičiuojasi nusidėvėjimas nuo visos vertės. Tada, paprastai metų gale, dalis nusidėvėjimo dengiasi su gauta parama. Tai vadinasi paramos amortizavimu. 

  11. Jis bus toks pat juodas kai pirkėjas jį sugalvos užregistruot?
  12. Susiplanuojat ką sėsit, kokius gyvulius auginsit ir skaičiuojat.
  13. Gerb. Ernesta. Aš labai nemėgstu kai mano kuruojamose temose nauji nariai viską pradeda nuo melo. Tamsta esate buhalterė su 15 m. darbo stažu. Ir man kilo labai elementarus klausimas - kaip jūs, turėdama tik pradmenis, dėstote buhalterinę apskaitą?
  14. Labai persiprašau, bet šiaip šis forumas yra skirtas kaip pagalba ūkininkams, o ne buhalteriams. Bandykit pagalbos ieškot tax.lt arba FB buhalterių grupėse.
  15. Persiprašau, kažkaip neprisimenu, kad per forumo balių su tamsta būčiau gėrus, kad jau turėtumėt teisę mane tujint.
×
×
  • Create New...