Jump to content

Angina

Nariai
  • Pranešimai

    22
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Angina paskelbtas turinys

  1. Angina

    Pluoštinės kanapės

    As ne agronome, tad idomu, kodel po kanapiu negalima set ziemkenciu?
  2. Angina

    Deklaravimas

    Gal kas turit parsisiuntę pasėlių deklaracijos pildymo instrukciją pdf faile? Nepavyksta man nei jos parsisiųst, nei pradėt deklaracijos. Pasirenku pernykščių laukų šabloną, bet neduoda tų laukų redaguot. Gal kas susidūrėt?
  3. Angina

    Supaprastinta ES parama

    Net jei negauciau paramos, pirkciau reikiama technika. Jei gausiu, bus super, jei ne, vis tiek ja reikes isigyt.
  4. Angina

    Supaprastinta ES parama

    O jei ir pirkima atlikciau iki balandzio 7 ir kartu su paraiska teikciau mokejimo prasyma?
  5. Angina

    Jaunųjų ūkininkų mokymai

    Gali prasyti pazymejimu is savo firmu pardaveju, lauko dienu, konsultavimo tarnyboje lankyti visokius kursus - viskas tinka. Specialiai rasiau i leader centra, klausiau, ar tinka pazymejimai is firmu pardaveju - tikna kuo puikiausiai!
  6. Angina

    Supaprastinta ES parama

    Noriu paklausti, gal jau kas esat susidure su panasia situacija: mano ukis ikurtas 2009.04.07. Tai reiskia, kad paraiska pateikti tikrai speju, taciau kaip su visais kvietimais teikti pasiulyma, pasiulymais ir pan. - ar reikia laukti balandzio 7 it tik tomis datomis tvarkytis dokumentus, ar dokumentu datos gali buti ankstesnes, tik paraiska atnesti laiku?
  7. Angina

    Jaunųjų ūkininkų mokymai

    turiu ir as ta minimalu ir nereikia man jokiu papildomu kursu Kaip gali nereikėti jei NMA pasirašo visi įsipareigojimą Zvanas kol kas dar nezino, kad reikes Kai suzinos, tada vel ateis i sita puslapi paskaityt, nes reikia visiems, kas nebaige zemkes (kiti universitetai netinka).
  8. Angina

    Jaunųjų ūkininkų mokymai

    Tame pačiame puslapyje taip pat rašoma: "Pagal naują įsakymo redakciją privalomi tik keturi programos moduliai (iš viso 62 ak. val.)". Tai vat šitų ir ieškau, bėt kol kas nevyksta. Nemaisykite - tie keturi moduliai yra privalomi (62 ak. val.), bet is viso reikia 160 ak. val. isklausyti, tai kitas 98 ak. val issirinksite patys kokia programa klausyti. Niekas neduos JU kompetencijos programos pazymejima uz 62 ak. val nors kazkur esu skaites, kad pakanka 60 proc tureti is tu 160 valandu ir gausi pazymejima, bet cia buvo, kai visi 10 moduliu buvo privalomi. Taip, kad, ponia Angina, teks ilgiau pasedeti mokymuose Tai as nieko pries tuos kursus lankyt - tai kad ju nerengia. Maciau jau "Kompleksines paramos reikalavimu" seminara rengia LZUKT, tik dabar Plungeje, Siluteje ir k.t. vakaru LT, tai gal sulauksiu ir vidurio LT.
  9. Angina

    Jaunųjų ūkininkų mokymai

    Tame pačiame puslapyje taip pat rašoma: "Pagal naują įsakymo redakciją privalomi tik keturi programos moduliai (iš viso 62 ak. val.)". Tai vat šitų ir ieškau, bėt kol kas nevyksta.
  10. Neradau panašios temos, tai užvedu naują. Manau ne vienintelė aš neturinti LŽŪ išsilavinimo susiduriu su tokiu reikalu - reikia išklausyti privalomuosius seminarus jauniesiems ūkininkams, kad gaučiau kompleksinių mokymų pažymėjimą. Viena seminarą apie tręšimus jau išklausiau, bet šiuo metu niekas nevykdo kitų privalomųjų seminarų. Pagal naują įsakymo redakciją privalomi tik keturi programos moduliai (iš viso 62 ak. val.): 1. Kompleksinės paramos reikalavimai (Valdymo reikalavimai), 10 val., kodas 296162023; 2. Agrarinė aplinkosauga ir kraštovaizdžio gerinimas, trukmė 18 val., kodas 296185007; 3. Aplinkosauga ir tręšimo planavimas, 10 val., kodas 296185010; 4. Ūkinės veiklos planavimas ir finansavimo galimybės, 24 val., kodas 396131406. LŽŪKT paskirta organizuoti „Kompleksinės paramos reikalavimai“, „Agrarinė aplinkosauga ir kraštovaizdžio gerinimas“ - šiais metais dar nemačiau planų rengti, o pernai nespėjau, nes dar nebuvau pasirašiusi paramos sutarties. Žemės ūkio rūmai organizuoja „Aplinkosauga ir tręšimo planavimas“ - šitą sėkmingai išklausiau, organizavimas tikrai geras. Kaimo plėtros ir verslo konsultantų asociacija (www.kpvk.lt) – „Ūkinės veiklos planavimas ir finansavimas“. Šitai įstaigai galiu dėti bjaurų minusą - radau internete apie seminarą, užsiregistavau, paskirtą dieną atėjau - nieko nėra. Tada skambinu organizatorei - sako "Oi, pamiršom pranešti, kad neįvyks, nes tik vienintelė užsiregistravot"!!!! Apie šio seminaro rengimą sužinojau tik giliai paknisus internete, o daugiau visame rajone - jokių skelbimų, o jaunųjų ūkininkų rajone tikrai yra kaip šieno. Daugiau tie mokymai ir nevyko. Klausimas toks - ar lankote šiuos mokymus, iš gaunate info apie juos, su kokiomis bėdomis susiduriate?
  11. Angina

    ar dar paskaitote geru knygu

    Dabar skaitau knygą "Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką kitiems". Na negalvokit, kad tų draugų neturiu ar noriu manipuliuoti, bet vienas žmogus parekomendavo kaip laisvalaikio skaitalą. Knygos pavadinas gal per ambicingai skambantis, bet turinys tikrai superinis. Labai paprasta stilius, tačiau patarimai tikrai praverstų tiek pardavėjam, tiek ūkininkams derybose - moko motyvuoti, kaip savo sakinių seka priversti pvz., pardavėją, norėti tau sumažinti kainą. Rekomenduoju
  12. Visi ūkininkai atėję ten, kur nori pinigus išleisti, tikisi dėmesio, būna ir tokių, kuriems vos ne muzikos su duona reikia Nereikia susireikšmint, juk tie vadybininkai per dieną pamato daug žmonių, tai kur čia visus prisiminsi.
  13. Angina

    Ismokos 2009

    Jei ką, sorry, neskaičiau visos temos, bet kas nežino, tas išmokas turi visi gauti iki balandžio mėn. Aš jau gavau, tačiau teks kitiem būt kantiems.
  14. Kolegos, noriu pasikonsultuoti, gal jau kas susidurę esat.. Įkuriau šiais metais ūki, teiksiu paraiška pagal JŪ programą. Mano nuosavoje žemėj nuo pernai metu pasėti žieminiai kviečiai, kitoj žemėj šiais metais pasėti miežiai. Viską sėjo tėvas (irgi ūkininkas), o aš žinoma kol kas savo nei grūdo neturiu. Kokius dokumentus ar raštus reikia paruošti, norint pagrįsti visų reikiamų sėjai priemonių įsigijimą? O gal nereikia nieko? O jei reikia, ar gali tėvas paskolinti visas reikiamas medžiagas (ir vėl, ar tam paskolinimui reikia kokio rašto)? Taip pat dar klausimas, ar reikia JŪ drausti pasėlius? Nelabai įsiskaičiau programos nurodymus, gal kas žino tiksliai?
  15. noriu dar grįžti prie valstybinės žemės temos.. kodėl ji netinkama jaunajam ukiui? as kazkaip klausiau savo konsultantes, tai ji minejo, kad su ta zeme viskas ok, tik jos i ukio valda negalima itraukti, taciau deklaruoti galima ir tokia deklaruota valstybine zeme uzsiskaitys kaip mano valda. gal galit kas pakomentuot, ar tikrai taip yra?
  16. Kolegos, gal kas nors turite technikos panaudos sutarties pavyzdi? Kadangi neturiu savos technikos, reikia pagal panauda issinuomot is tevo ukio. Butu liuks, jei pasidalintumet...
×
×
  • Create New...