Jump to content

Varanas

Nariai
  • Pranešimai

    58
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Varanas paskelbtas turinys

  1. Varanas

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Jei lengvesnė žemė, ccc duoda per galvą v. kviečiams, išbandyta savo kailiu, žinoma ir nuo sąlygų labai priklauso.
  2. Į bačką pilam ir laikom parą, kad sušiltų.
  3. Gražinamą tepalą nuvesk tiesiai į tepalo baką, turėtų padėt.
  4. Niekas man neuždraudė būt eko, o tau chemizuotu, taigi iš mano pusės užsisėdimo tikrai nėra. Padiskutuokim kita linkme, kas tai yra ekologinė produkcija? Pvz: Prieš pora ar daugiau metų tiksliai nepamenu, buvau gavęs iš vienos firmos pasiūlymą parduoti grūdus į Švediją, svarbu, kad nebūtų glifosuoti prieš pjūtį ir nenaudoti augimo reguliatoriai. Augimo reguliatorius pas mane buvo naudotas vieną kartą nedidele norma, taigi pasiėmė mėginį ir išsiuntė į Švediją, buvo sutarta kaita žinoma didesnė negu tuo metu Lietuvoje buvo. Tyrimai užtruko apie mėnesį, atsakymas teigiamas, vežkit, bet Lietuvoje kaina pašokus gerokai buvo, taigi.... Man iškilo klausimas į kurį atsakymo negavau, jie bandė išvežti juos kaip eko ar paprastus?
  5. Na pagal EK tai ir cukrinių runkelių per daug buvo, dabar lyg ir trūkumas, senose ES šalyse buvo privaloma palikti 10% pūdymų nuo dirbamos žemės, panaikino, ir dar priedo dalis grūdų nukeliavo į atsinaujinančią energiją. Po to prasidėjo diskusijos kokie blogi žmonės, kurie kūrena grūdus, nes dalis žmonių neturi ką valgyti, nes po 1-2 labai derlingų metų atėjo nelabai derlingi, aš manau kad tos visos priemonės yra tam kad palaikyti ūkininkų pajamas, kad jie pirktų techniką, ar tai eko akėčias, ar tai purkštuvą, ar dar kokius priedus kurių tiek vienu atveju tiek kitu labai daug(visi tikrintojai, planų rengėjai ir ...), svarbu gamyklos nestovėtų ir visi darbo turėtų, nes kitaip žmonės streikuoti pradeda, o to nenori niekas.
  6. Mano nuomone Lietuvoje yra kita problema: nėra žemės konsolidacijos. Turi ūkį, aplink namus visa žemė, kurią nuo kaimynų riboja miškas ar kt. ir gali ūkininkauti kaip tik nori su chemija ar be jos. Dabar šienauk nešienavęs pagriovius, jei kaimynai to nedaro, tavo darbas ir gražūs siekiai nueina per niek. Aš ekologinį 0kį įsivaizduoju tik mišrų, be gyvuliukų ir daugiamečių žolių ilgalaikės perspektyvos liūdnokos. Kiek aplink žinau ekologų tai nei vienas neaugina kviečių(nebent 1-2ha spelta kviečiai), tai iš kur tą duona ekologiška, tik nereikia aiškint kad iš rugių, grynai ruginės, nei jūs, nei aš kasdien valgyt nenorėtumėm, visai kitas reikalas yra daržovės, bet jas kažkodėl augina tik vienetai ir mažais ploteliais įdomu kodėl Jei man visiškai nubrauktų išmokas aš ir toliau ūkininkaučiau(chemizuotas) , o jūsų iki išmokų praktiškai nebuvo, išskyrus pavienius entuziastus.....
  7. Javapjūtė baigta vėlų praeitą penktadienį, dabar vyksta pasiruošimas ž. kviečių sėjai.
  8. Varanas

    KVIETRUGIAI

    Šiemet neturėjau ž.kvietrugių, bet mūsų regione kiek šnekėjau su kaimynais tai berods Baltic(lygtai lenkiška veislė) gerai peržiemojo.
  9. Varanas

    Lietuviškieji kombainų rekordai

    Aš randu 1, kartais 2, o kartais 0 grūdų, per delno plotį. Kiek mano žinios tikslios 1 grūdas rastas vid. delno plote atitinka 1% nuostolių, kai derlius 5t/ha kviečiuose, bet aš galiu ir klysti.
  10. Varanas

    KVIETRUGIAI

    Esu auginęs SW Talentro keletą metų, kai peržiemojo kad ir prastoj žemėj patręšus neblogai byrėjo gerai kuliasi, atėjus anomalinėm žiemom pas mane jų neliko, nes neperžiemojo.
  11. Varanas

    Lietuviškieji kombainų rekordai

    Man geriau geri grūdai aruode, nukulti su 1-2 % nuostoliais, nei nė grūdo ant žemės, sulyti, prastos kokybės ir varpos ant dirvos guli kurių nebepaimsi, čia tik mano nuomonė. Važiuoju 6-8km/h prie 6-7t/ha derlingumo, per 7 valandas apie 200t prikuliu, daugiau nespėjam išdžiovint .
  12. Jei varikliui priklauso pilt mineralinį tepalą, tokį ir reikia pilt, nes tarpeliai ir apkrovos būtent tokiam paskaičiuotos, jei gamintojas nurodo sintetinį, tai sintetinį ir reikia pilt.
  13. Taip reikia sulauk kol baigs bręst v. kviečiai ir v. rapsai, tada tik gero oro ir į laukus.
  14. Žieminiai kviečiai nukulti, vasariniai kviečiai neprinokę, tai ir lakstom iš lauko į lauką, truputį čia, truputi ten, šiandien reiks pasiimt ką galim, kad ir su žaliakais. Julius neblogai žiemojo, ir byrėjo puse bėdos apie 7,5t/ha, šiemet reiks išbandyt kaip reaguoja į atsėliavimą.
  15. Varanas

    MF38 elektronika ir hidraulika

    Hidraulikos filtrą pasikeisk, jei seniai keistas.
  16. Varanas

    žiemkenčių buklė

    O šaknys jam kartais nebaigia sunykt, jei taip, tai čia pašaknio puviniai turėtų būt.
  17. Sarkozi tikriausiai bijo, kad esant aukštoms grūdų kainoms Afrika persikels į Prancūziją gyvent, kad ir laikinai.
  18. Varanas

    zalioji trasa.

    Aš manau, kad tai priklauso nuo žemės dirbimo technologijos, ir nuo to kada jos pasėtos. Pernai buvau pasėjęs apie rugsėjo pradžią ar vidurį (tiksliai nepamenu) tai pavasarį jokių problemų neiškilo sėjant tiesiogiai. Šiemet bandysiu sėt iškart po pjūties, žiūrėsiu kas gausis.
  19. Varanas

    zalioji trasa.

    Tikrai labai gražios garstyčios, kaip su piktžolėm sukovojai?
  20. Varanas

    zalioji trasa.

    Garstyčios kaip vasarinis rapsas, jas ir visoks brūdas puola, saugokit kai butonai pasirodis, nes pernai pražiopsojau tai kult nereikėjo .
  21. Varanas

    Minimalus zemes dirbimas

    Sunkesnę dirvą geriau kažkiek prajudint, o lengvesnėj to tikrai nereikia. Sėjant tiesiogiai reikia pagilint, nes sunkiau noragai ar diskai lenda.
  22. Varanas

    Krūmynų įdirbimas

    Pradžioje bandėm su plaktukais, vėliau pakeitėm į trijų dalių peilius šie lyg ir geriau dirbo savo darbą. Čioperis itališkas,teko jam ten krūvį atlaikyt, o arėm su apverčiamu, kišo tada kai užkliūdavo už kamparaižių, galvojau kad baisiau bus, nes krūmai vietom iki 4m buvo.
  23. Varanas

    Krūmynų įdirbimas

    Smulkinom krūmus su čioperiu kelis kartus, poto arėm 25-27cm gyliu ir lyginom, dabar laukiam kol sužels tada nupusim glifosu.
  24. Varanas

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Šiemet labai šilta buvo , bent kai aš purškiau, tai galėjo jo poveikis sustiprėti ypač kur lengvesnis dirvožemis.
  25. Varanas

    Vasariniu kvieciu auginimas

    Šiemet galėjo ir cykocelis pastresuot, jei su herbicidais kartu pukšta buvo.
×
×
  • Create New...