Jump to content

Vasariniu kvieciu auginimas

Recommended Posts

Paskelbta

jei nori kad neapdegintu, uzsitaisyk ryte purkstuva ir pastatyk pries saule. Vakare pries purskima ismaisyk ir ispurksk. Degina ne azoto kiekis, o pats saltis. Gali kad ir 40kg/ha deti. Neapdeginsi. Svarbiausia tinkamai viska daryti. Bet as asmeniskai atsisakiau karbamido.

Paskelbta

jei nori kad neapdegintu, uzsitaisyk ryte purkstuva ir pastatyk pries saule. Vakare pries purskima ismaisyk ir ispurksk. Degina ne azoto kiekis, o pats saltis. Gali kad ir 40kg/ha deti. Neapdeginsi. Svarbiausia tinkamai viska daryti. Bet as asmeniskai atsisakiau karbamido.

O tai ka naudoji vietoj karbamido? salietra tirpini ar isvis per lapus azoto neduodi?

Paskelbta

O tai ka naudoji vietoj karbamido? salietra tirpini ar isvis per lapus azoto neduodi?

jei salietrą tirpinsi amen bus..gal iškeitė i KAS'a ir per lapus nebežaidžia..
Paskelbta

Aha, man taip pat idomu kodel amen nuo salietros tirpintos. Nieko neiskeiciau, o paprasciausiai atsisakiau karbamido ir ta pati N kieki atiduodu su kitomis trasomis. Mano nuomone svarbiausia tresti tinkamoje fazeje su tinkamu kiekiu trasu, o karbamidas tai kaip mirstanciam penicilinas. Naudos jokios, bet kainuoja. Karbamida verciau naudoti vasarojui pries seja. Tik kaip tycia nepasiemiau jo siemet :icon-rolleyes: Bet tai tik mano nuomone ir as nenoriu plesytis maikiu ;)

Paskelbta

Patarkit kaip pigiau išsisukt ir dar uždirbt. :) Turiu pasėjęs 30ha kvietukų, sėjos metu kompleksinių po 100kg/ha gavo. Pradedantis, o pinigų trąšom ir chemijai nėra.

Galvoju gal berti su mažai azoto pradžioje po kokius 250kg/ha, o kaip purkšiu nuo žolių, salietros patirpinti po 20kg/ha ir išpurkšti. Ar čia toksai gausis 3tonom, bet ne 5? kokią chemiją naudojat?

Paskelbta

Patarkit kaip pigiau išsisukt ir dar uždirbt. :) Turiu pasėjęs 30ha kvietukų, sėjos metu kompleksinių po 100kg/ha gavo. Pradedantis, o pinigų trąšom ir chemijai nėra.

Galvoju gal berti su mažai azoto pradžioje po kokius 250kg/ha, o kaip purkšiu nuo žolių, salietros patirpinti po 20kg/ha ir išpurkšti. Ar čia toksai gausis 3tonom, bet ne 5? kokią chemiją naudojat?

duok geriau i zeme ta salietra o ne su purkstuvu zaisk 

Paskelbta

duok geriau i zeme ta salietra o ne su purkstuvu zaisk 

Hm, jei barstyt salietrą, tai reiktų man apie 7-8 tonų, o jei purkščiau, užtektų 1tonos, ar aš blogai skaičiuoju? galėčiau ir su karbamidu pažaisti, tik dar neesu susidūręs, nelabai žinau kiek reik į ha ir t.t.

Salietra barstymui o karbamidas purškimui va taip va

Tas taip, bet kartais tenka ir improvizuoti.

Paskelbta

Hm, jei barstyt salietrą, tai reiktų man apie 7-8 tonų, o jei purkščiau, užtektų 1tonos, ar aš blogai skaičiuoju? galėčiau ir su karbamidu pažaisti, tik dar neesu susidūręs, nelabai žinau kiek reik į ha ir t.t.

Tas taip, bet kartais tenka ir improvizuoti.

jei nori improvizuoti padaryk paprasciau daly susek i zeme o daly kaip sakant pazaisk purksdamas ir pats pamatysi kur geresnis rezultatas gavosi

Paskelbta

Hm, jei barstyt salietrą, tai reiktų man apie 7-8 tonų, o jei purkščiau, užtektų 1tonos, ar aš blogai skaičiuoju?

O kodėl manai, kad tą toną išpurškęs pasieksi tokį pat rezultatą, kaip išbarstydamas 8 t? Jei taip paprasta būtų, tai niekas nepirktų aštuoniskart daugiau trąšų.
Paskelbta

Is tikro kada tikslingiausia atiduoti salietra? Kai 3 lapeliai, kai pradeda krumyti, ar kokiam krumyjimo viduryje?

aš stengiuosi atiduoti visas azotines trašas krumijimosi stadijoje. Nes manau visas derlius ten užsiprogramuoja, o paskui gali tik viska pagerinti arba pabloginti.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...