Jump to content

tommee

Nariai
  • Pranešimai

    73
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

tommee paskutinį kartą gavo apdovanojimą Birželio 1 2016

tommee paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Panevezys

tommee pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

19

Reputacija

  1. Galiu pasidalyti ankstesnes patirtimi. Buvau rašęs prieš kokį pusmetį gal, atlikau elementarų paprastą palyginimą dėl pradedančių Jaunų ūkininkų galimybės dalyvauti investicjose į materialų turtą (kuriame jaunieji negali gauti balų dėl per mažos patirties), dėl smulkių ūkių sunkios naštos ir pan. Skaičiavimai parodė, jog jaunieji niekaip balais neaplenks senų, stambių ūkių. Atsakymą gavau išministerijos, jog jie siūlė kitokį variantą, bet tam nepritarė ūkininkų sąjungos ir pan. Siunčiau ir ūkininkų sąjungoms, atsakymo jokio... Ir nenuostabu, nes Ūkininkų sąjungose sėdi stambūs ūkiai, konkurencijos jie nenori, nori pribaigt visus jaunus ir smulkius.. Realiai reiktų kurti Jaunų ir smulkių ūkių sąjungą, nes dabartinės sąjungos dirba tik stmabių ūkių naudai.
  2. PVZ. Rašykit, jog buvo visur skelbiama, kad 2014-2020 ES paramos laikotarpis bus daugiau orientuotas i smulkesnius ukininkus, o elgiamasi priesingai. Didelespinigu sumos skiriamos priemonei Investicijoms i materialu turta, kurioje dalyvauja daugiausiai stambus ukiai. Jog dali lesu galetu perkelti i Ukio ir verslo pletros priemone, juolab, kad pagal paramai pagal Investicija i materialu turta (I saukimas) liko laisvu 1,5 mln euru, panasu, jog liks ir is antro saukimo, kuriam skirta net 70 mln euru. O smulkus ukiai siemet praso 8 mln euru (skirta 4 mln euru), taigi surasti 4 mln euru is kitu priemoniu tikrai nera sudetinga. Nesaziningai skirstomos leso. Investiciai i materialu turta (vien pagal I saukima skirta 30 mln euru, ten iki 50 000 euru kas praso), gaunasi, jog gaus 600 asmenu, tiek net nesurinko, o pagal smulkius gaunasis, jog gaus tik 265 asmenys. Dar ivertinus, jog II saukime investicaijai i materialu turta skirta 70 mln euru, tai gaus dar apie 1400 asmenu (viso 2000 asmenu).. O smulkiu gaus tik 265 asmenys...
  3. Rašykit laišką ministrei, viceministrams ir kitiems.. išreikškit savo numonę.. tikslas 2014-2020 yra remti smulkius ūkius, o daroma priešingai, parašykit tai, gali ir atsižvelgti.. pernai rašiau, nors ir neteikiau niekir, tiesiog nervina nelygybė... tai gavau ataskymą, jog svarstys padiidnimą smulkiems (ir pernai padidino nuo 2 mln iki 4 mln). Šiemet paraiška pateikta ir rašysiu vėl.. kuo daugiau bus rašančių, tuo tikimybė didesnė, jog kažkas įvyks į gerą pusę kontaktai: http://zum.lrv.lt/contacts
  4. tommee

    Herbicidai

    as agroplus javams kartu dejau, ten man rodos yra lipnios kazkieks, tai nebedejau papildomai dar lipnios... realiai lipnia seniau tik su tombo naudodavau, su kitais nenaudodavau ir viskas suveikdavo..
  5. tommee

    Herbicidai

    Dėl ko taip stresuot dėl lipnios nebuvimo? Manai be lipnios jis išvis nesuveiktų?
  6. tommee

    žiemkenčių buklė

    pernai pirktas, bet jau pirktas sukietėjęs, daugiau anksčiau laiko nemokėsiu už karbamidą, nes vėl įkiš sukietėjųsi ir daryk tu su juo ką nori...
  7. tommee

    žiemkenčių buklė

    O kiek laiko laikote ištirpintą karbamidą? Turiu sukietėjusio labai, norėtųsi pasiruošti iš anksto purškimams. O su karbamidu aš mažai reikalų turėjęs, baisu su juo, kad nenudeginti.. vakar purškiau, tai dėjau tik 5 kg/ha, dar makro super 20-20-20 4 kg,, magnio sulfato 5 kg, dar cycocel ir herbicido.. nežinau ar neperdaug maišau mikso, bet pernai viskas normaliai buvo.. norėtųsi karbamido daugiau įdėti, bet nežinau kokią jo dozę augalas dar pakenčia.. forume matau, jog daug dedate, reiks ir man padidinti normą..
  8. tommee

    Zirniai

    gal kas Panevezio rajone turit zirniu seklai parduot? reikia 2 tonu
  9. paskaicius darau isvada: vel viskas deliojama taip, kad paimtu tik turintys stiprius tevu ukiu uznugarius... (pvz. jei augalininkyste, tai, kad gaut 20 balu turi issiplest iki 70 ha (apytiksliai cia, jei augini kviecius)..
  10. Aciu ir sorry, paimirsau darzininkus nors buvau lyg ai uzmetes, kad vistiek 50 proc. gyvuliu turi buti, kad baus gaut, bet gal neidemiai skaiciau Beje, siemet bulvininkams turbut neblogi metai bus, bulves brangios
  11. man kazkas cia nesiderina... Matau, jog kai kuriems 50 000 eur patvirtinta ir rasoma tokia suma... Tai dabar pasakykit kaip taip gali buti, jeigu duoda tik nuo 85 balu?? Bet kokiu atveju, kad tiek surinkti, turi auginti is gyvunu kazka... o tada parama ne 50 tukst, o 60 tukst.. Tai negi atsianda tokiu, kad 10 tukst euru neberanda kur invetuoti???? kazkas cia neaisku... (arba kazko nesuprantu)
  12. tommee

    Miežių auginimas

    o koks trešimas buvo atlikras (įskaitant purškimus)? mano trešimas buvo sakyčiau didelis, bet vidurkis 4,5 t/ha
  13. šiemet naudojau intensyvią technologiją ir man pabiro tik po 4,5 t/ha. NPK 300kg, salietra 300 kg. mikro 2 kartai (npk skystos plius varis, cinkas, manganas papildomai dar dėta), 2 kart augimo reguliatoriai ir kartas nuo ligų... nebežinau kaip pasiekti tas 6 t/ha, o žemės derlingos (apie 50 balų)..
  14. kiek ejau pas zemetvarkininkus, tai pamato, kad jaunas, paklausa is kur ir kai suzino is kur, tada sako: oj, pas jus ten nieko nera laisvo.. gal ir nera, bet jauciasi, jog jie ten uzkisti yra, nes net pavardes zino, kas dirba valstybine zeme.. o del krumynu, tai uzjauciu, investicijos padarytos ir kai grazu, tada visi nori..
×
×
  • Create New...