Jump to content

Zirniai


valstietis

Recommended Posts

Jokių problemų su STOMP 1,5 ir BASAGRAM 1,3l/ha.Kur  nekur tuščioji aviža išlindus,o pernai tai net nė tos ne buvo.Nesuprantu paskaites kolegų pranešimų.Gal sakau kad pasėlis gal kieno retesnis.Pernai kur vienam kampe lauko buvo sunkesnė žemė,tai kibaus lipiko buvo atsirade,ir balandos.Bet tai toj vietoj ir pasėlis buvo retas.O šiemet žemė lengvesnė,žirniai tankūs ir laukas švarus.

Šitas mišinys tuščiosios neima, tai gal lauka pataikei kur nėra nes aviza atskirai turi važiuoti nuo vienaskilčių 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vyrai, ne herbicidus kaltinkit, o didinkit vandens norma kaip min. 2 kartus. Siemet fenixo gavosi mazdaug 2.3l ant ha su 400l vandens norma tik pasejus ir paselis tikrai svarus. Tik visai neseniai islindo kelios balandos kur buvo meslu tresta. Kitais metais manau ant sudygusiu desiu 2l. Pliusas bus dar ir tas, kad kur kas ilgiau saugos nuo zoliu. Aisku pas mane lengva zeme i smeli, bet didelio skirtumo nera net ir ten kur gryno juodziamio loma. Tik zirniai didesni.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jokių problemų su STOMP 1,5 ir BASAGRAM 1,3l/ha.Kur nekur tuščioji aviža išlindus,o pernai tai net nė tos ne buvo.Nesuprantu paskaites kolegų pranešimų.Gal sakau kad pasėlis gal kieno retesnis.Pernai kur vienam kampe lauko buvo sunkesnė žemė,tai kibaus lipiko buvo atsirade,ir balandos.Bet tai toj vietoj ir pasėlis buvo retas.O šiemet žemė lengvesnė,žirniai tankūs ir laukas švarus.

Kaip liepe vadyba naudojau norma 1.3 l/ha Stompo+ 1 l/ha Basagrano. Normos akivaizdziai mazesmes tikriausiai todel ir dalis zoliu atsigavo...
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Greiciausiai stompa

Naudojau  Fenix 2.5 l ir 250 l vandens po sejos 2 d.

 

 

Veliau dar purskiau tuscia aviza  ( tik neturiu po ranka uzrasu dabar,  kuo purskiau, kad neprisiaugint nes pradejo ir tos  lyst )

 

Zoles pagrinde ten, kur kloniai, kur geriau issidirbo zeme arba, kur durpes yra, kur molis  ten normal.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne į temą. Man bandė įrodyti, kad ūkininkai purškia glifosatus ant javų prieš javapjūtę masiškai, neva tai mažina drėgmę ir nereikia džiovinti tiek. Aš tai kažkaip nelabai suvokiu kaip glifosatas gali reikšmingai veikti drėgmės procentus jeigu nėra žolių bele kiek. Tai koks realus glifosato poveikis, kas naudojot?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...