Jump to content

Traktorių greičio ribojimas


shaulinis

Recommended Posts

Kalbant apie tai, kad nebe registruojami traktoriai greitesni nei 40km/h:

http://www.zum.lt/MIN/ISAKYMAI/dsp_isakymas.cfm?IsakymasID=3798&langparam=LT

Aplamai visus reikalavimus nustato Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos, o kas tose direktyvose parasyta nieks niakada neskaite (ten seniai 40 km/h), bet Lietuvoj kaip visada vadovaujasi visokiais reikalavimais, nezinodami kas ten parasyta.

Čia kiek mačiau ŽŪ ir miškų traktoriams, o kažin kaip komunaliniams? :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 54
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

atsakymas toks nors įsakyme apie komunalinius traktorius nė žodžio(tik ŽŪ ir miško) bet vistiek neregistruos. Viskas eina per T1 dabar ruošiam T5 kai bus paruoštas tada komentuosiu, bet Case (stayer) su Eko dėže tinka registruos :lol: tik reikės apribojimą įvesti 40

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

atsakymas toks nors įsakyme apie komunalinius traktorius nė žodžio(tik ŽŪ ir miško) bet vistiek neregistruos. Viskas eina per T1 dabar ruošiam T5 kai bus paruoštas tada komentuosiu, bet Case (stayer) su Eko dėže tinka registruos :lol: tik reikės apribojimą įvesti 40

Na tai kokios bėdos, paskui tą apribojimą kiek suprantu nesunkiai galima nuimti :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Juliau juk tai yra nesamone. Sertifikatus raso ne atstovai o gamintojas. Nebent isverciant kazka primaklint galima - bet - vercia vertimu biurai kurie deda spauda "susipazines su atsakomybe pagal kazkoki tai straipsni" taip kad cia ne vaiku zaidimas tau ir labai rimta. Uz tai gresia teisine atsakomybe. Ir traktorius registruoja pagal tai kas yra nurodyta sertifikate. T.y. jei jis pas mane varo ant 50 o parasyta sertifikate 40 - OK viskas. NEs gamintojas isleidzia su tokiu greiciu (40) ir paraso sertifikate 40. Tai ir OK viskas - neikas netikrins kad tu pasidarysi 50 pas save (bent jau kol kas, iki kokios pirmos rimtesnes avarijos).

Seip prasau stai atsakymas i duota uzklausa is kurio matosi kad pagal Lietuvos istatymus apskritai leistinas greitis yra 20 km/h :D:) :)

Susisiekimo ministerija, atsakydama į Jūsų 2007 m. liepos 6 d.

elektroniniu paštu pateiktą klausimą, informuoja, kad maksimalus leistinas greitis traktoriams yra reglamentuotas Lietuvos Respublikos žemės ir miškų ūkio ministerijos 1997 m. spalio 7 d. įsakymu Nr. 582 patvirtintuose techniniuose reikalavimuose (Žin., 1997-11-05, Nr. 100-2533). Pagal minėtų techninių reikalavimų ketvirto skyriaus „Bendrosios nuostatos“ 4.4. punktą, „mašinų judėjimo greitis turi būti ne didesnis kaip 20 km/h“.

:) O va cia greitis pagal ES istatymus:

Dėl 40 km/h greičio. Jūs klausiate apie žemės ūkio mašinų greitį. Būtent ž.ū. mašinoms šis greitis nėra reglamentuotas. Toks greitis yra nustatytas traktoriams. Apie tai kalba bene visos traktorių direktyvos - jose pasakyta, kad jos taikomos traktoriams, kurių maksimalus konstrukcinis greitis neviršija 40 km/h. Labai aiškiai, vienu sakiniu to nėra pasakyta niekur. Norėdamas tai paaiškinti, turiu nors trumpai nusakyti atitikties įvertinimo principus. Taigi, pagrindinė traktorių atitiktį reglamentuojanti direktyva yra 2003 m. gegužės 26 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 2003/37/EB dėl žemės ar miškų ūkio traktorių, jų priekabų ir keičiamos velkamosios įrangos, jų sistemų, sudėtinių dalių ir atskirų techninių mazgų tipo patvirtinimo ir panaikinanti direktyvą 74/150EEB (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 31 tomas, p. 311), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2005 m. spalio 18 d. Komisijos direktyva 2005/67/EB (OL 2005 L 273, p. 17). Pagal šios direktyvos II priedo A skyrių nustatyta T5 kategorija - traktoriai, kurių maksimalus konstrukcinis greitis didesnis kaip 40 km/h. Visų kitų kategorijų traktorių greitis yra iki 40 km/h. Tačiau toliau, B skyriuje nustatytame tipo patvirtinimo reikalavimų sąraše matome, kad minėtos T5 kategorijos traktoriams nėra patvirtintų atskirųjų direktyvų, pavyzdžiui, reglamentuojančių didžiausią greitį, vairo mechanizmą, vidinio ir išorinio garso lygį, apšvietimo įrangą ir kt. Ypač nesutariama dėl stabdžių direktyvos šiais klausimais. Vadinasi, tokių traktorių (T5 kategorijos) EB tipą valstybės narės galės tvirtinti tada, kai bus priimtos visos reikalingos direktyvos. Kol jų nėra, ES saugiais laikomi traktoriai, pagaminti pagal galiojančias direktyvas.

Tai va kolegos. Cia Lietuva is vis nei prie ko. Viskas ES taip iseina.

Tikiuosi nepritersiau forumo ir gal kam bus naudinga info :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ne į temą bet kodėl quadraciklą vadinat ATV (all terrain vehicle) tais laikais kai štatuose gyvenau taip visureigius vadino (džipus) SUV (sport utility vehicle) "parketinis džipas" visokie lexus hunday ford ir tt.

man tai jokio skirtumo kaip juos vadina is tikro keturratis, quadraciklas ar dar kaip bet zinau kad ir ATV juos vadina net ATV saitas yra...trumpiau rasos ir tirk :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Keturraciai yra blogis. Nereglamentuojamas draskymasis mo miskus ir nebaudziamumas. Mirtys beprasmes ir idiotiskos traumos (pazystu asmeniskai keleta didziavyriu kurie prisilakste).

Davatkiskai parasiau ane? :)

ziauriai davatkiskai :D cia taip pat gali pasakyt apie britvas, vandens motociklus ir visus kitus begalvius keliuose ir ne tik... :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...